Keresés

Részletes keresés

Coch Creative Commons License 2002.07.13 0 0 139
Fejfajasra csak nagyon ritkan veszek be gyogyszert. Jo par evvel ezelott egy ismerosom a citromos kavet javasolta. Azota ha tehetem igy mulasztom el a fajdalmat.

Egy csesze kaveba ugy natur cukor es tej nelkul, belecsavarok cca. egy negyed citrom levet. Az ize borzalmas, rovid ideig se kopni, se nyelni, de elmulik tole a fajdalom. Utana par korty viz es minden rendben van.

Asteriksz Creative Commons License 2002.07.05 0 0 138
Cannesban nagyon finom a capuccino(2E körül), meg az Olasz benzinkutaknál(1,10E) is. Ez ám a tapasztalat!
Asteriksz Creative Commons License 2002.07.03 0 0 137
Andorrában ittunk 1 KVt, dobozán egy ember volt kalapban... valami admirális, vagy micsoda. Nem jut észembe az ő neve. De finomat csináltak belőle. Ez az egy újdonság van, otthon találtam egy doboz Segafredot is. Legalább most nyugtunk lesz egy darabig.
Előzmény: nemisbéka (136)
nemisbéka Creative Commons License 2002.07.02 0 0 136
Halihó emberek,

www.kave.lap.hu - mi is rajta vagyunk :).

Asteriksz Creative Commons License 2002.06.17 0 0 135
Érdekes ez a honlap....

mert jól kezdődik, de azután zagyva lesz.

Nem túl sok a kofféé

Jó próbálást!

Előzmény: kcsiga (134)
kcsiga Creative Commons License 2002.06.17 0 0 134
Régen nem jelentkezett senki, én most talaltam egy honlapot, ahol kávét lehet vásárolni.
Cime www.frissizek.hu
Valoszinüleg kibróbálom és a tapasztalataimat majd leírom
Törölt nick Creative Commons License 2002.04.12 0 0 133
Szerintem nem zárja ki. Úgy felpörögsz, hogy megizéled még a repülő legyet is, ellenben a kis ostorosok mind lekókadnak, aztána petesejt sem lesz csúcsformában, szóval inkább be sem ágyazódik szegénykém :)

Gyógyszert én is kerülöm, ha csak lehet, de ha már muszáj, akkor Quarelin. Az az istencsászárhipergigakirályság. Ha anno a Payer Öcsi bácsit is ilyen színvonalra csinálta volna meg a kedves papája, mint ezt a gyógyszert, akkor most nem kellene szenvednünk a Fásy mulatóra tévedvén (najó, van két hibátlan jó dala a manusnak) :)

Előzmény: Asteriksz (132)
Asteriksz Creative Commons License 2002.04.12 0 0 132
Erre gondoltam én is....
:)))

Elvileg nem zárja ki egymást a két dolog?

NA mindegy eccer, ha lesz időm kipróbálom..:))

a gyógyszereknek pedig egyáltalán nem vagyok híve - magam részéről maradok a természetes gyógymódoknál, ha lehet - quarelint még nem is próbáltam. A Panadol pedig tényleg nem ért semmit.
Csak sajnos nem volt más.:)

Előzmény: Törölt nick (131)
Törölt nick Creative Commons License 2002.04.12 0 0 131
Hát ez jó. Máshol meg azt hallom, hogy a kávéban levő antioxidánsok épp a rákos daganatok kialakulását gátolják. Egyébként ha a sejtazonos építőfolyamatokat gyengíti, akkor épp a rák ellen dolgozik, nem?

A másik: Hatalmas orgiák kockázat nélkül. Mindenki megiszik egy liter kávét, akkora lepedőakrobata lesz, mint a szélvész, ellenben gyerek nem jön össze az aktusból. Királyság, olcsóbb és élvezetesebb a fogamzásgátlóknál, a gumiról nem is beszélve ;)

Előzmény: nemisbéka (126)
Törölt nick Creative Commons License 2002.04.12 0 0 130
A Panadol egy nagy rakás sz@r. Jó vicc, hogy az Extrában van 65mg koffein. A Quarelinben van 60mg. És az a király. Magyar találmány, magyar termék. A Panadoltól nem ment le a fejfájásom, Quarelintől mindig. Vittünk ki egyszer Németországba, nyilván nem is hallottak még róla. Nagyon istenítették. Egyébként a koffein szerepe ezekben a gyógyszerekben, hogy tágítják az agyi ereket, ezért ott fokozottabban kifejti a hatását. Egyébként hőcsökkentő fájdalomcsillapítók, tehát szimplán láz- és fájdalomcsillapítók lennének. A Quarelin "párja" (azonos hatóanyag) az Algopirin.
Előzmény: Asteriksz (125)
Törölt nick Creative Commons License 2002.04.12 0 0 129
Hehe..
Én akor vagyok a legfickósabb, mikor a legálmosabb. A kávé csak tönkretenne mindent :)

A 3-as pont utolsó bekezdése rendkívül tudományos, csak kimaradt, 20, 40, 60 vagy 80 éves korban következik be az említett sajnálatos esemény.

Előzmény: nemisbéka (126)
Törölt nick Creative Commons License 2002.04.12 0 0 128
A fejfájások egyik gyakori oka az agyi erek szűkülése, ezt "oldják" a koffeintartalmú gyógyszerek, pl. a Quarelin is (a Panadolról nem tudtam, hogy szintén koffeinnel gyógyít, de ezek szerint..)

Akire hat a Quarelin, az ihat kávét is :)
Aki pedig aludni szeretne az próbáljon Algopyrint.

Előzmény: Asteriksz (123)
Törölt nick Creative Commons License 2002.04.12 0 0 127
Nos, éppenséggel lehet összefüggéseket keresni, de Cs. D. önkezével vetett véget az életének - úgy tudom.
Előzmény: Törölt nick (115)
nemisbéka Creative Commons License 2002.04.11 0 0 126
A Shape magazin netes lapján találtam, nem teljes, a többit a papírformátumban lehet olvasni.

5 érv a kávé mellett

1. Kedvet teremt a szexhez

Vége a nagy ásítások korának! Fáradt lelkek újraegyesítésének hatásos módja, ha szex előtt iszunk egy csészével. Egy Amerikában végzett kutatás azt a meglepő eredményt mutatta ki, hogy a kávé fokozza a szexuális vágyat. A kutatócsoport véleménye szerint a koffein hatással van a központi idegrendszerre, amely felgyorsítja a szív teljesítményét, ezáltal javul a szervek vérellátása. Ez az afrodiziákum növeli a szexuális érzékenységet, kitartásról és intenzív kéjérzetről gondoskodik.

2. Óvja a szívet

Egyesek a kávéra, mások a teára esküsznek. Hatásuk valóban hasonló: mindkettő élénkít, befolyásolja ideg- és érrendszerünket, javítja az agy vérellátását. A kávérajongóknak jó hírrel szolgálhatunk: egy Angliában végzett hétéves kutatás eredménye szerint a kávézó nénikék egészségesebbek, mint teázó partnereik. Megdöbbentő eredmény, hisz ennek mindenki az ellentétét várná. A kutatók a "miért?"-re még keresik a választ. Hangsúlyoznánk, hogy a kutatást Angliában végezték, és mint tudjuk, a tea az angolok nemzeti itala. Azon angolok közül azonban, akik inkább kávét fogyasztanak, kevesebben dohányoznak és kevesebben fogyasztanak alkoholt. A tanulmány tehát nem ad zöld utat a kávé + cigi párosításnak.

3. Növeli kitartásunkat a sportban

A koffein szerepel a Nemzetközi Olimpiai Bizottság doppinglistáján, hétköznapi sportolók számára viszont tökéletes energiaitalként szolgál. Igyunk egy csésze jó erős kávét, és érezni fogjuk, hogy most többre vagyunk képesek. Mi lehet az oka? A koffein óriási mértékben növeli a teljesítőképességet, meggátolja a testazonos adenozin szóródását, melynek az energiatermelés meggátolása a feladata. Ha ezt az anyagot a koffein kontrollálja, izmaink nem fáradnak el olyan gyorsan. Egy másik kutatás pedig azt igazolja, hogy a kávé feloldja a zsírsejteket. Minden egyes csésze kávé elfogyasztása segíti a zsírsejtek elégetését és aktiválja anyagcsere-folyamatainkat.

5 érv a kávé ellen

1. A koleszterinszint megemelkedik

Filterrel vagy anélkül? Ízlés dolga, mindenesetre egészségesebb, ha átfolyatjuk kávénkat ezen a kis zacskón. Ha nem használunk filtert, és a kávét csak leforrázzuk, olyan összetevők maradnak vissza, melyek a “rosszindulatú" LDL-koleszterin-érték növekedéséért felelősek - függetlenül a kávé koffeintartalmától. Azért a kapucsínóról és az eszpresszóról még nem kell lemondanunk, mert a fent említett összetevők a rövid főzési idő alatt nem képesek kioldódni. A filter nélkül elkészített török kávé fogyasztását azonban kerüljük!

2. A rákos megbetegedés rizikója növekszik

A kávé egészségkárosító hatását épp oly sokan vitatják, ahányan fogyasztják. Az azonban bizonyított tény, hogy a koffein bizonyos génekben elváltozásokat idéz elő. A rákkutatók abból indultak ki, hogy a hasnyálmirigyrák éppúgy előfordul normális, illetve módosult génekkel is. A barcelonai egyetem kutatói 121 hasnyálmirigyrákban szenvedő beteget vizsgáltak, ezek közül három-négy betegnél fedeztek fel génmutációkat. A spanyol kutatók egyéb forrásokra is hivatkozva kijelentették: a kávé nem okoz rákot, azonban indirekt módon segítheti a mutációk kialakulását, mivel egyes sejtazonos építőfolyamatokra gyengítő hatással van.

3. A kávé terméketlenné tesz

Már mindent megpróbált: tanulmányozta az étrendjét, 148 pozíciót kipróbált, rendszeresen hőmérőzött, mégsem esett teherbe? A legfrissebb kutatások eredményei alapján érdemes lesz megvizsgálnia kávézási szokásait is. Táplálkozási szokásokkal foglalkozó tanulmányok vizsgálata közben német tudósok arra lettek figyelmesek, hogy azok a nők, akik különösen sok kávét fogyasztanak, gyakrabban panaszkodnak gyermektelenségre, vetélésre. Ezt támasztja alá az az adat is, mely szerint a kávéfogyasztásukról híres dán hölgyeknek 11%-kal hosszabb ideig kell várniuk a teherbeesésig, mint például a spanyol asszonyoknak.
És mi a helyzet a másik nemmel? A koffein csökkenti a spermák mobilitását. Egy Kaliforniában végzett kutatás szerint a napi több mint négy csésze kávét fogyasztó férfiak veszítenek nemzőképességükből.

Asteriksz Creative Commons License 2002.03.27 0 0 125
Jaj elírtam, 65 g lóúgás lenne, és kb egy merőkanálnyi.
65 mg

Bocsánat...!!

A redbullban asszem 60 mg van.

Előtte és utána is.(vagy változott)--még csak 1* próbáltam inni, de nem volt jó.

Előzmény: nemisbéka (124)
nemisbéka Creative Commons License 2002.03.26 0 0 124
Az szép :). Vajon a Redbullban mennyi lehetett betiltás előtt és újraengedélyezéskor?
Előzmény: Asteriksz (123)
Asteriksz Creative Commons License 2002.03.26 0 0 123
Jó kávés napot, mindenkinek.

(Megfigyeltem, hogy a Panadol Extra 65g koffeint tartalmaz, nem is aludtam az éjjel, igaz, hogy nem csak emiatt)

Törölt nick Creative Commons License 2002.03.22 0 0 122
Jól van, Béla, megkegyelmezünk ;)
Előzmény: nemisbéka (121)
nemisbéka Creative Commons License 2002.03.22 0 0 121
:))) Feladom!
Előzmény: Törölt nick (120)
Törölt nick Creative Commons License 2002.03.22 0 0 120
Ha nem vagy Béla, akkor teljesen jogos a "nemisbéla" elnevezés. Nem is értem, miért nem ez a nick-ed, ha egyszer nem Béla vagy :)
De ki tudja, lehet, hogy tudatalatt Béla vagy, azért tiltakozol ez ellen ;)
Előzmény: nemisbéka (119)
nemisbéka Creative Commons License 2002.03.22 0 0 119
Hát nem, pont azért felejtő :).
Előzmény: Törölt nick (118)
Törölt nick Creative Commons License 2002.03.22 0 0 118
Na mé', Béla vagy netán? ;)
Előzmény: nemisbéka (117)
nemisbéka Creative Commons License 2002.03.22 0 0 117
Nekem is csak napi kettő fér bele, pedig alacsony a vérnyomásom.
Stressz? Ja, a kissác elég stresszes típus. A bélát pedig felejtsük, okés? :)
Előzmény: Asteriksz (116)
Asteriksz Creative Commons License 2002.03.22 0 0 116
Nagyon nagy mértékben minden árt(6).

Szerencse, hogy csak max. napi kettő fér belém.

nemisbéla;): akkor nyomás a dokihoz. Stressz?

Előzmény: Törölt nick (115)
Törölt nick Creative Commons License 2002.03.22 0 0 115
Szegény Csengey Dénes esete jut eszembe. Tudjátok, ő volt az a képviselő, aki még 91-ben meghalt, 39 évesen. Ő egyik cigiről a másikra gyújtott és ha nem ivott meg egy nap 10-15 kávét, akkor egyet sem. Mondták, hogy szinte nem is volt meglepő, hogy így járt. Vigyázni kell azért ezzel. Vannak alkalmak, amikor egy nap megiszik az ember 5-6 kávét, de ezt huzamosabb ideig nem lehet csinálni.
nemisbéka Creative Commons License 2002.03.22 0 0 114
Nem, azt nem.
Előzmény: Asteriksz (113)
Asteriksz Creative Commons License 2002.03.22 0 0 113
meg nem csak azt egész nap.

Talán bagózik is?

Előzmény: nemisbéka (111)
Törölt nick Creative Commons License 2002.03.22 0 0 112
Akkor irány a belgyogyó, mert ebből csak baj lesz. Jó dolog a kávé, de nem éhgyomorra.
Előzmény: nemisbéka (111)
nemisbéka Creative Commons License 2002.03.22 0 0 111
Gyomorilag.
Előzmény: Törölt nick (110)
Törölt nick Creative Commons License 2002.03.22 0 0 110
Hogyhogy kihányja? Direkt, vagy tényleg gyomorilag? Első esetben pedagógiai kérdés, másodikban viszont orvosi, mert ez azért nem normális.
Előzmény: nemisbéka (109)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!