Keresés

Részletes keresés

voltakepp Creative Commons License 2004.09.10 0 0 488

A Karoly krtrol nyilo udvari kavezo-forrocsokizo tenyleg remek, egyebkent Aztek nevre hallgat, es ket nagyon kedves, helyes lany a tulajdonos/kiszolgalo. En pl. ugy 3 havonta egyszer kevederem arra, es megis megismernek, sot, arra is emlekeznek, hogy a kavezopartnerem edesitoszerrel issza a kavet. Nem tudom, ti, hogy vagytok vele, nekem sokat szamit az ilyen lathato torodes a vendegekkel.

Legjobb forro csoki: a Szamos cukraszdakban (pl. Arkad uzlethaz, Allatkert). Igazi nagyonsuru, nagyoncsokis. Adnak hozza kis kancsoban tejet, amivel annyira higitja az ember, amennyire szeretne.

Előzmény: kókusztigris (477)
kókusztigris Creative Commons License 2004.09.10 0 0 487
na és Hayloft bácsinak mi a véleménye a cappuccino/forrócsoki témában?:)
Előzmény: Hayloft Ezekiel (486)
Hayloft Ezekiel Creative Commons License 2004.09.10 0 0 486
na elintéztem mindent, hazajöttem, lepakoltam, most megérdemel Hayloft bácsi egy finom, tűzforró mélyfekete lavazzát :)
kókusztigris Creative Commons License 2004.09.10 0 0 485

"Az italok nem átlagosak szerintem"

helyesbítve: az italok átlagosak szerintem"

Előzmény: kókusztigris (484)
kókusztigris Creative Commons License 2004.09.10 0 0 484

Hát, nem az olcsó kategória, de vannak bizonyos kaják, amik szerintem megérik az árukat ott. Pl. a kedvencem a Club Sandwich nevezetű, ami egy barna magos pirítós kenyér (3 réteg), benne finom husi, egy szelet avokádó, egy vastag szelet feta sajt, paradicsom, meg valami fini krém, de azt még nem tudtam azonosítani.:) És ehhez van egy adag saláta. Ez kerül 890Ft.-ba.

Továbbá vannak óriás saláták, olyan 1100Ft. körül, a Cézár saláta akkora,h röhögtem, amikor megláttam, de elfogyott, mert nagyon jó.:)

Az italok nem átlagosak szerintem, 220Ft./2dl., valahogy így.

A süti az egy, ami szerintem drága, pl. 650Ft. egy csokis túrótorta (ami amúgy tényleg isteni, de nem olyan nagy). és van 750Ft.-os is.

A forrócsoki 400Ft. körül van.

Szóval annyira nem vészes szerintem, mi sokszor megyünk oda, mert eddig mindennel elégedettek voltunk, és a pincérek is jó fejek.

Előzmény: nemisbéka (483)
nemisbéka Creative Commons License 2004.09.10 0 0 483
Mennyire horribilis drága az Oktogon Grand Café? Olyan puccnak néz ki kívülről, hogy még nem mertem bemenni :).
Előzmény: kókusztigris (482)
kókusztigris Creative Commons License 2004.09.10 0 0 482

Igen, legtöbbször nekem is túl erős. De már szerencsére sok helyen lehet kapni ilyen melange-okat, amiről te is írsz.

az Oktogonnál lévő Oktogon Grand Café-ban ittunk múltkor Bailey's-es forrócsokit. Nagyon finom volt!:)

Előzmény: moes (481)
moes Creative Commons License 2004.09.10 0 0 481

én már nem rendelek kapucsínót (:-)) sehol. sok-sok év után kellett rájönnöm, hogy az igazi az nekem erős. porból meg megintcsak nem szeretem... én a café latte / tejeskávé / melange típusú kávékat szeretem.

viszont a legjobb jegeskávét szerintem a Szabadság téri középső (mélygarázs-kijárat) kévézóban lehet kapni. legalábbis én nagyon szeretem :))

nemisbéka Creative Commons License 2004.09.10 0 0 480
A Deáktól elindulsz az Astoria felé a jobb oldalon, ott van.
Előzmény: kókusztigris (479)
kókusztigris Creative Commons License 2004.09.10 0 0 479

Bécsben még nem ittam cappuccinot, de biztos isteni lehet. Én egyszer Párizsban, a Louvre-al szemközti (amúgy baromira puccos) kávézóban ittam olyan finom cappuccinot,h majdnem leestem a székről.:) komolyan:)) Tényleg mennyei volt.

Az elnevezésében én is allergiás vagyok a helytelen írásmódra, különösen a "kapucsínó" és a "capuccino" általános hibák.

Röser udvarról még nem hallottam. merrefele van?

Előzmény: nemisbéka (478)
nemisbéka Creative Commons License 2004.09.10 0 0 478

Topikgazda szerint nem :), különös tekintettel arra, hogy ő is imádja mindkettőt :).

Finom cappuccinokat Bécsben ittam mostanság :), gondolom ez most nem játszik. Ja és én speciel arra allergiás vagyok, ha a p-k és c-k nincsenek meg hiánytalanul darabszámra a szóban :).

Forró csokira szerintem egyértelmű a válasz, ha nem otthon iszod: Röser-udvarban a forró csokizó. Wittman fiúk szerint is :).

kókusztigris Creative Commons License 2004.09.10 0 0 477

a cappuccino és forrócsoki téma nagyon off?

pl. ki hol ivott nagyon finom cappuccinot/forrócsokit, és különbenis, milyen a jó cappuccino/f.csoki?

én speciel nem szeretem, ha a cappuccino nagyon erős. szeretem ha jó habos, és jobb helyeken ugye adnak mellé valami kis kekszet, csokit, stb.

forrócsokiból a Topcsoki a kedvencem, mondjuk puding-sűrüségű, és inkább kanalazni lehet, mint inni, de a forrócsokinak kikiáltott Nesquick kakaótól rosszul vagyok..és elég sok helyen azt adnak forrrócsoki címszó alatt. Én már rutinosan mindenhol megkérdezem,h miből csinálják, és 98%-ban szemrebbenés nélkül közlik,h kakaóból.:(

voltakepp Creative Commons License 2004.09.10 0 0 476

Haha, asszem szaboze megkapta az eddigi legnagyobb elismerest az ujsagiroi munkassagaval kapcsolatban azaltal, h Havas Gyorgy Peterhez hasonlitotta :)) bocsanatazoffolasert

Előzmény: nemisbéka (475)
nemisbéka Creative Commons License 2004.09.09 0 0 475
A kis pengeváltása Havasnak viszont korrekt szabózével az indexen. De Claudia önmagában elrettent attól, hogy reggel arrafelé kapcsoljak :).
Előzmény: kókusztigris (472)
Hayloft Ezekiel Creative Commons License 2004.09.09 0 0 474

tipp: kátay

javallat: flórián áruház földszintjén van egy keravill. ode be, határozottan, rudgossál el magadtól minden eladót, nem is értenek hozzá meg idegesítőek is. Rombolj be a kávéfőzők közé és fogsz találni olyat amilyet keresel. Nem lesz egyszerű, mert folyton odajönnek, hogy mit keresel... egyetlen faszit engedj oda, ő öreg motoros, látszik a fejin, hogy sok kávé lefolyt már a torkán...megismered.

remélem segítettem és drukkolok a sikeredért!

Előzmény: Törölt nick (473)
Törölt nick Creative Commons License 2004.09.08 0 0 473
Működőképes, de tényleg működőképes egy, max. két személyes főzőt keresnék, ha valaki a fővárosban tud ilyen boltot (semmiféle nagyáruházi stb. vackot ne ajánljatok, aminek orrán-fülén és egyéb testrészein gyön a kávé, kivéve ott, ahol gyönnie kéne). Semmi extrát nem kéne tudnia a jószágnak, csak azt, hogy ettől az 1-2 csészétől többet ne lehessen lefőzni rajta. Az ok roppant egyszerű: felkészülés az x-ik leszokási kísérletre.
kókusztigris Creative Commons License 2004.09.08 0 0 472
asszem ha korán reggel havast és liptait látnám, el is hánynám magam :))
Előzmény: fvv1200 (470)
nemisbéka Creative Commons License 2004.09.08 0 0 471
Ritkán kávézolok tévézés közben. A reggeli trutyiktól már évek óta elment a kedvem, inkább alszom egy kicsivel tovább.
Előzmény: fvv1200 (470)
fvv1200 Creative Commons License 2004.09.08 0 0 470

Üdv!

A tv-2 új reggeli műsora a Mokka. Havas Henrikkel és Liptai Klaudiával.

Jó kávézolást tévézés közben.

fvv.

nemisbéka Creative Commons License 2004.09.06 0 0 469
:) Oksi, bár ez nagyon bűnösen hangzik :), de majd lefutjuk :).
Előzmény: moes (468)
moes Creative Commons License 2004.09.06 0 0 468

:-DD

finom hát. eccer gyere el és kóstold meg, tejhabot és fahéjat is kaphatsz rá :)

Előzmény: nemisbéka (467)
nemisbéka Creative Commons License 2004.09.06 0 0 467

Huh, hogy megszaladt a topik miközben nyaraltam :). Egyetértek, borzalmas az itthoni Jacobs, tényleg marha savanyú és kellemetlen az utóíze.

Valaki elfelejtett megemlékezni in public a Nescafé Cap Colombie Áldozatos Beszállítójáról... :))) Finom, pandám? :)

Előzmény: voltakepp (463)
fvv1200 Creative Commons License 2004.09.06 0 0 466
Ők az eredeti német Jacobsok:
Hayloft Ezekiel Creative Commons License 2004.09.05 0 0 465
megerősítve!!!
Előzmény: fvv1200 (464)
fvv1200 Creative Commons License 2004.09.04 0 0 464
A Németországi az finom nagyon! 0(nulla)mellékíz!
Előzmény: voltakepp (463)
voltakepp Creative Commons License 2004.09.04 0 0 463
Lehet, hogy a nemetorszagi Jacobs finom, meg nem ittam, de en az itthon kaphatot utalom, savanykas mellekize van szerintem, akarcsak a tobbi nemet porkolesu kavenak. :
Előzmény: fvv1200 (454)
fvv1200 Creative Commons License 2004.09.04 0 0 462
Így már értem:--)
Előzmény: kókusztigris (461)
kókusztigris Creative Commons License 2004.09.04 0 0 461
hát, rajongani én sem fogok érte, de őszintén szólva rosszabbra voltam felkészülve, és ahhoz képest nem volt rossz.:)
Előzmény: fvv1200 (460)
fvv1200 Creative Commons License 2004.09.04 0 0 460

Ízlések,és pofonok ugyebár...

Én nem rajongok érte.

Előzmény: kókusztigris (459)
kókusztigris Creative Commons License 2004.09.04 0 0 459

na ma megkóstoltam egy barátnőmnél az Eduscho Duplat. nem volt rossz.

nemrég csináltam egy kis tojáslikőrös Pelé kávét, nagyon különleges íze lett.:)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!