A kávé, kávéfőzők és -darálók tudománya és művészete.
Szeretettel várunk kérdéseiddel és véleményeddel, de előbb nézz szét a www.kavekorzo.hu weboldalon, ahol már sok elméleti és gyakorlati tudnivalót összefoglaltunk.
Akkor szerintem marad a Szarvasi villanyosgép. Azok az átfolyósok nem érik meg, akkor már inkább merülőforraló és "neszkávé". Azzal legalább lehet sűrűt is készíteni, míg az átfolyóssal csak foslét.
Olyat meg minek? Akkor már inkább egy jobb instant, mintsem jófajta kávét elrontani ezzel. Ha van rezsó, akkor meg kotyogó, háromezer körül van a kétszemélyes.
Ez így van, de amennyiben kevesebb a ráfordítható keret, még egy kisebb "átfolyós" gép is megteszi. Valamelyik Kaiser's(!)-ben láttam egy teljesen egyszerűt, 1190-é' :) Adtak hozzá két kis begrét is, grátiszba.
Kar, hogy nem szeretem a Milkat, nekem tul edes. A Gubornak is van valami uj eszpresszoval toltott etcsoki rudacskaja, de sajnos az is tele van nyomva cukorral.
Haben Sie Lust, etwas Neues unerwartet Aufregendes zu genießen? Dann probieren Sie unbedingt die neuen Café-Spezialitäten der Milka 100g Schokolade.
Die Milka 100g Café-Spezialitäten sind die raffinierte Kombination italienischer Café Spezialitäten und der zartesten Versuchung, seit es Schokolade gibt. Sie sind in drei unterschiedlichen Geschmacksrichtungen erhältlich.
Sie haben die Wahl: - Cappuccino in zartschmelzender Milka Alpenmilch Schokolade. Der ausgewogene, schokoladige Kaffeegenuss.
- Latte Macchiato in weißer Schokolade. Der milde, schokoladige Kaffeegenuss.
- Espresso in feinster zartherber Milka Schokolade. Der kräftige, schokoladige Kaffeegenuss.
Die Füllung aller drei Sorten besteht aus einer köstlichen Café-Crème, abgerundet von einem kräftigen Espresso- Topping mit echtem Jacobs Röstkaffee.
Die neuen Café-Spezialitäten von Milka 100g sind ab sofort und nur für kurze Zeit in jedem Schokoladenregal erhältlich.
szerintem nem feltétlenül nyiffan ki. nekem vannak olyan bögréim, amik évek óta repedezettek, és nem nyiffantak ki.
viszont a munkahelyemen néhányan kaptunk viccesmókásbögréket ősszel, az enyémnek a füle csorbult már ki, kolleginának elkezdett ereszteni... minőségi jó bögrék...
Ha a bögr belül elkezd repedezni, de valahogy a máz alatt úgy, hogy látszik, de tapintásra nem érezni, az a mikrótól van? Vagy tök mindegy, mit csinálunk vele, előbb-utóbb kinyiffan?
megnéztem az intersparban, de nem volt espressós, csak valami más fajta. aztán győzött a józan ész, van itthon negyed kiló omnia. talán előbb azt felélem, utána majd beszerzek piazzát. az ára egyébként elég húzós, szerintem.
volt davidoff is, azt ismeritek? én eddig nem nézegettem a magas kategóriás kávékat, lévén neszkávézó vagy munkahelyen kávézó. ott a régi helyen omnia volt, most meg tschibo van.
Tuggyafranc, ráadásul most az se volt kiírva, hogy akciós, semmi piros címke, felkiáltójel. De a múltkor meg drágább volt, vigasztalódj :) Bizonyára a valószínűtlenségi hajtóműve van az árgenerátornak vagy szigorúan a bisztromatika elvei szerint alakítják.
Megint van 199-ért a Corában, ha netán valakit érdekel :)
Szerintem nem rossz, határozottan jobb mint a többi neszkávé, de az Amigót még mindig messziről se közelíti. Sápadt mellette. Bár az igaz, legalább nem olyan dohányfüstösen keserű, mint a legtöbb másik.
A Pelé? Én már vagy fél éve iszom, a kedvencem.:) Olyan markáns és semmihez sem hasonlítható íze van. De tudod mi a titka? Hogy nem kell bele se tej, se kávétejszín. Úgy jön ki az íze igazán.
A budakalászi kora eljutott a topikba :) és beszereztek végre Café Pelét, méghozzá 249 ft-ért, amivel kiegyezünk. Nem rossz, de a Nescafé erőteljesebb. Kóki, neked hogy ízlett?
szerintem sem, csak sokminden egybevágott :) én várom itt a csodát, hogy majd jön valaki segíteni áttolni a bútorokat, mert koncepció már van, de nem jön senki :-o úhhhogy lassan nekiállok magam.
ma netfüggök egyébként, de mindjárt nekiindulok az árkádnak, na nem shoppingolni, lemondani a telefont :) de csak azért, hogy ne punnyadjak itt olyan nagyon.
ha szivarra nem is, egy pohár borra gondoltam estére. valami jó erős vörösborra, barrikoltra. hmmm, be is nézek az intersparba.
pláne, hogy nem is szivarozol... én is csak most, hogy nincs éppen ablak a nappalin, úgyhogy kiszellőzik szépen, a másnapra bepunnyadó un. szekunder szivarszag az büntetés, rosszabb, mint a cigi, pedig az se piskóta amikor bepülled :)
van egy cég aki végigszigeteli az összes nyalászárót valami fix pénzért, mert kapnak utána állami támogatást a panlszigetelésekre, most csinálják, dolgoznak, mint a masina.
ha elmennek, akkor lehet, hogy ledőlök egy halk muzsikával, ha visszapakoltam. Vagy átrendezem a lakást, hogy a kedves örüljön, bár ez azért hordoz magában némi kockázatot :)