Keresés

Részletes keresés

oiuz Creative Commons License 2005.02.18 0 0 1226

Hali!

 

A válaszokért megosztok veletek egy történetet!

 

Láttatok már olyat,  hogy egy olasz és egy francia megértették egymást, és egyet is értettek????

 

Erről szól a tanmese:

 

Történt az össszel, hogy Németországban voltam egy sales-es konferencián a világ sok tájáról sok emberrel (130). Nagy bandázás volt, némi ivászattal. Reggel persze mindenki a HOL A KÁVÉ? kérdéssel indított, hogy az előadásokat ne aludja végig.

 

Kávé felszolgálási helye egy kis asztalokból összeállított pult a szálloda halljának félreeső részén!

Felszolgált kávé hosszú, meleg, koffeintaralma kérdéses, színe .... (nem mondenék csúnyát, mert kimoderálnak)

 

Pultnál áll:

Francesco (olasz); Fabrice (francia) Gergő (magyar)

 

Gergő megelégszik a löttyel, miután előző napi próbálkozásai a presszó kávé beszerzésére sikerelenek voltak, és a bootláskor nem töltődött be a kommunikációs modul ezen a reggelen.

Fabrice kézzel lábbal angolul, franciául magyaráz a felszolgálólánynak, hogy dupla presszó kávét szeretne. A felszolgálólány nem beszélni idegen nyelv csak német, így bólogat és eltűnik.

Francesco a helyi erőket (német kollégák) igénye véve szerzi  be az eszpresszót. (nagy ötlet volt, de pórul járt)

 

Francesco kezébe terem egy presszósz csésze, presszónak kinéző kávéval. Fabrice kezében egy marha nagy bögre dupla hosszókávéval.

 

Fabrice arcán elmondhatatlan csalódottság, Francesco mosolyog, és látszik rajta, hogy jól esik neki kiröhögni a franciát.

 

Francia kóstol, majd zöld színűre válik az arc, és látszik hogy küzd a rókázással. Olasz nagyon kiröhögi... Mondom nagyon.....

 

Olasz beleszagol a presszónak kinéző valamibe mosolyogva, arcán: LÁTOD TE HÜLYE FRANCIA NEKEM VAN ESZPRESSZÓM, TE MEG MEGFULLADHATSZ A NÉMET SZAR KÁVÉBA....... kifejezéssel.  Elbizonytalanodik.... Kóstol......  Hibázott, hogy nem hallgatott a szimatára. Azt mondja, hogy valami döbbenetesen szar volt........ Ő is küzd a rókázással......

 

Ezek után mind a francia mind az olasz elkezdi nekem magyarázni a presszó kávé kultúrális fontosságát, és hogy presszókávét csak olyan helyen lehet jót inni ahol:

 

a presszógépen 2 percenként főznek kávét

a presszógépben 8 bar nyomás van, mert ekkor jön ki jól az aroma,

a csésze nem nagyobb mint 5 cl

 

Ezek után elmondták, hogy aki hosszúkávét főz, iszik, vagy szidás és káromkodás nélkül a szájára veszi ezt a szót, az az ANYAGYILKOS erkölcsi kategóriájába tartozik. És hogy ha Olasz- vagy Franciaországban járok mindenképpen keresem meg Őket és akkor végre iszunk egy rendes kávét......

 

Hát ez az olasz-francia összeborulás hiteles története....

Mondókájukat egyetlen szó nélkül hallgattam végig a bootolás fent emített hibái miatt.

Nem értek egyet a hosszúkávé ellenességükkel..., de ezt nem osztottam meg velük:

 

 

 

Jó kávét mindenkinek! Olyat amilyet szeret!

 

Üdv:

Gergő

Törölt nick Creative Commons License 2005.02.18 0 0 1225

Jajjj :)))))

Péntek van, ha jól látom :))))

Előzmény: nemisbéka (1221)
Törölt nick Creative Commons License 2005.02.18 0 0 1224
TUdomásom szerint karamellel kezdik, azaz megolvasztják a cukrot, meg is piriítják kicsit. Ekkor felöntik vízzel és beleteszik a nem túl fiunomra őrölt kávét is. Aztán főzik, nem tudom meddig, majd kitöltik. Azért nem tanulmányoztam bővebben, mert nálam ott el van rontva, hogy cukor. Édesen nem iszom a kávét.
Előzmény: oiuz (1223)
oiuz Creative Commons License 2005.02.18 0 0 1223

Hali!

 

Biztos volt már, de nem találtam sehol....::(((

Ki tudja az igazi török kávé elkészítési módját?

Megosztaná velem?

Meg lehet a török kávét hagyományos konyhai körülmények között csinálni? Ha igen hogyan?

 

Válaszok köszi!

gergo

Káposzta Creative Commons License 2005.02.18 0 0 1222

Nos a májra a legtöbb italban megtalalhato es reggelre fejfajast okoz.

A kave kivalo ellenszere.

Előzmény: nemisbéka (1221)
nemisbéka Creative Commons License 2005.02.18 0 0 1221
Mi az a májra? :)
Előzmény: Káposzta (1220)
Káposzta Creative Commons License 2005.02.18 0 0 1220

Csökkenti a májrák esélyét a rendszeres kávéivás

http://hvg.hu/Tudomany/20050217majrakkave.aspx

Káposzta Creative Commons License 2005.02.18 0 0 1219
Kabaré Frank Creative Commons License 2005.02.18 0 0 1218
alexandrosz Creative Commons License 2005.02.16 0 0 1217

Szilveszter estéjén többször kipróbáltam. A legenda, a leírás jobb, mint maga a ...

Aztán a tequila mindent helyre tett :)

Előzmény: Káposzta (1210)
kókusztigris Creative Commons License 2005.02.16 0 0 1216
Ahha, most megnéztem a térképen; jó nagy ez a 3.ker., nekem valahol a Filatorigát környékén kéne inkább. De azért köszi, vészesetre jó lesz a Kolosy tér.
Előzmény: Thor (1215)
Thor Creative Commons License 2005.02.16 0 0 1215
Az Új Udvarban van egy halom, asszem a Kolosy Üzletházban is, meg a mellette lévő piac oldalfalában is mintha lenne egy zsákos.
Előzmény: kókusztigris (1214)
kókusztigris Creative Commons License 2005.02.16 0 0 1214
Nem tudtok a III. kerületben kávézót? Próbáltam a kávéház keresővel is, de nem talált semmit.
kókusztigris Creative Commons License 2005.02.16 0 0 1213

Nem, leég a nyelved :))

Én cukor nélkül ittam, és teljesen gyanútlanul, mert akkor még nem tudtam mi az.

Előzmény: Káposzta (1212)
Káposzta Creative Commons License 2005.02.16 0 0 1212
Miert, berobban a cukor?
Előzmény: kókusztigris (1211)
kókusztigris Creative Commons License 2005.02.16 0 0 1211
aaaaaaahhh..sose tedd :))) halálközeli élmény :)
Előzmény: Káposzta (1210)
Káposzta Creative Commons License 2005.02.16 0 0 1210

Egy masik kellemes ital:

http://www.deluxe.hu/cikk.php?article=32

Mar csak a langolo kockacukor miatt is ki fogom probalni.

alexandrosz Creative Commons License 2005.02.15 0 0 1209
Megkóstoltam és öööö...félek kimondani is: nekem annyira nem ízlett. Persze, neszkávé kategóriában biztosan ütős, ezek szerint nekem nem való :)
Előzmény: Törölt nick (1207)
Thor Creative Commons License 2005.02.15 0 0 1208
Terjed, mint a cunami :)
Előzmény: Törölt nick (1207)
Törölt nick Creative Commons License 2005.02.15 0 0 1207
Nahhh, tegnapra elért ide a jóisten háta megetti vidékre is a leárazott Café Pelé 199-ért, be is tankoltam belőle. :-))))))
alexandrosz Creative Commons License 2005.02.08 0 0 1206

Ne vegyél, de azért köszönöm! Nem panaszkodás akart lenni, az ilyen cikkek beszerzését pedig kifejezetten kellemes feladatnak tartom :)

A csokis kávészemet pedig megvizitálom...

Előzmény: nemisbéka (1204)
nemisbéka Creative Commons License 2005.02.08 0 0 1205
Van, lentebb írták a lányok, merre lehet kapni.
Előzmény: alexandrosz (1202)
nemisbéka Creative Commons License 2005.02.08 0 0 1204
7végén megnézem a kalásziban, vegyek neked, ha van?
Előzmény: alexandrosz (1196)
nemisbéka Creative Commons License 2005.02.08 0 0 1203
Nem cukorral iszom, hanem édesítővel, de főleg azért kell kavargatni, mert ha már tejesen áll egy ideig, bepillésedik a teteje és azt gyűlölöm.
Előzmény: Törölt nick (1195)
alexandrosz Creative Commons License 2005.02.08 0 0 1202
Most akkor kapható még a csokis kávészem valahun? Ajándékba venném valakinek, ha hozzáférhető.
Törölt nick Creative Commons License 2005.02.08 0 0 1201
az csak illúzió ;-)
Előzmény: Thor (1200)
Thor Creative Commons License 2005.02.08 0 0 1200

Nade mi van a cukorpótlóval?

Előzmény: Törölt nick (1197)
Törölt nick Creative Commons License 2005.02.08 0 0 1199
Nem mindegy? Keverni kell, amihez veszélyes eszközt használnak akik így isszák.
Előzmény: Törölt nick (1197)
Thor Creative Commons License 2005.02.08 0 0 1198
Milllyen igaz! :)
Előzmény: Törölt nick (1197)
Törölt nick Creative Commons License 2005.02.08 0 0 1197
állítólag nem is a cukortól lesz édes a kávé, hanem a keveréstől... a cukor csak azért kell bele, hogy tudd, meddig kell keverni ;-))))
Előzmény: Törölt nick (1195)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!