A kávé, kávéfőzők és -darálók tudománya és művészete.
Szeretettel várunk kérdéseiddel és véleményeddel, de előbb nézz szét a www.kavekorzo.hu weboldalon, ahol már sok elméleti és gyakorlati tudnivalót összefoglaltunk.
Nyíregyházán a fő téren (azt hiszem, hogy nem így hívják) van egy Sir Morik Első Magyar Kávé Manufaktúra!
Na ott aztán van olyan kávé, hogy megszólal!
Ittam egy Pesti Fekete nevűt!!!!!!!!! Csak úgy tisztán, sem cukor sem tej, semmi... csak a KÁVÉ..... Bár tudnék ilyet főzni otthon.... Kotyival sem megy.....
Egy árnyalattal hosszabb, mint a presszó, de tényleg csak egy gondolattal.... fekete, erős, forró, frissítő.....
Oh. :) Az teljesen más, kedves hercegnő :). Persze a kutyák is piruetteznek a jégen és a dobókocka is a társasjátéknál, ha jól megpörgeted, de ez lényegtelen. :)))
Igen, végtére is a legtöbb művészeti alkotás úgy készül, hogy valaki valamivel valahol maszatol. :) Sőt, a sebész is valamit maszatol az emberben, oszt mégig gondban lennél, ha be kéne állnod helyette :)))
Persze nem állítom, hogy nem tudod megcsinálni, hajrá! :)
ezzel mondjuk vitatkozom, én most kaptam karácsonyra noname átfolyósat, és elég jó kávét csinál. de ki kell tapasztalni az arányokat, híg kávét eleve nem lehet vele csinálni, meg akkor pisi lesz, csak erőset lehet. én abba gyömöszölöm a piazza 'dorot (asszem :), és igen jó az eredmény.
Akkor szerintem marad a Szarvasi villanyosgép. Azok az átfolyósok nem érik meg, akkor már inkább merülőforraló és "neszkávé". Azzal legalább lehet sűrűt is készíteni, míg az átfolyóssal csak foslét.