Keresés

Részletes keresés

Thor Creative Commons License 2005.04.21 0 0 1454
Bocscsanat, nem kiabálás, csak word-kopipészt :)
Káposzta Creative Commons License 2005.04.21 0 0 1453
Es ehhez miert kell kiabalni?
Előzmény: Thor (1452)
Thor Creative Commons License 2005.04.21 0 0 1452

Ilyen szövegkörnyezetben kb azt tudom elhinni, hogy "az Omnia robusta KV" azt jelentheti, hogy "robusta is van benne" :)

Előzmény: Törölt nick (1450)
TTAMAS Creative Commons License 2005.04.21 0 0 1451
Minden cigány a maga lovát dícséri.
Előzmény: Törölt nick (1450)
Törölt nick Creative Commons License 2005.04.21 0 0 1450

Kávéboltban mondták, hogy az. Arról érdeklődtem, hogy a különböző származási helyű, valamint pörkölésű (bécsi, francia, olasz) kávékhoz képest hova lehet helyezni az Omniát, azaz melyikhez áll legközelebb. És akkor kicsit lesajnálóan mondták, hogy az Omnia az robuszta, ezek meg arabica kávék, szóval ne is próbáljam meg összehasonlítani. Nem mondom, finom kávét mértek ott, qrvadeága is volt, én meg mondtam magamban, hogy azért még szeretem az Omniát.

Szóval azért még utánanéznék, most hogy így belegondolok, lehet, hogy nem túl biztos az információ.

Előzmény: Thor (1449)
Thor Creative Commons License 2005.04.21 0 0 1449

Én is úgy tudtam, hogy csupáncsak az ára miatt használják a robustát. Füstös és savanykás íze van sztem nem buli, egy KVnak mégiscsak az íze a súlyosabb tényező, nem az, hogy milyen jópofa a habja.

Az az infó honnan származik, hogy az Omnia 100% robusta? Elolvastam rajta minden apró betűt, de ilyet nem ír sehol.

Előzmény: alexandrosz (1446)
TTAMAS Creative Commons License 2005.04.21 0 0 1448

Azert adnak a kavekhoz robusztat, hogy erdekesebb ize es szebb kremje legyen. 

 

 

Meg mert olcsóbb.

Előzmény: Káposzta (1447)
Káposzta Creative Commons License 2005.04.21 0 0 1447

Nem hinnem. Az arabicanak vekony es mogyorobarna a kremje, a robustanak sotetebb es vastag, de hamarabb feloldodik. Azert adnak a kavekhoz robusztat, hogy erdekesebb ize es szebb kremje legyen. 

A kotyogo es tobbi olyan kavefozo ami felforralja a vizet es a forro gozt nyomja at a kaven sokkal tobb koffeint es savat old ki mint a presszogepek, ezert ezekbe szerintem jobb valasztas a tiszta arabica kave. 

 

Előzmény: Thor (1445)
alexandrosz Creative Commons License 2005.04.21 0 0 1446

Szerintem nem téveszti össze, pontosan tudja, melyik a jobb és értékesebb, stb., de ettől még az egyéni ízlés létezik :)

Előzmény: Thor (1445)
Thor Creative Commons License 2005.04.21 0 0 1445

Sztem te összetéveszted őket.

 

Előzmény: Káposzta (1439)
Bátor Tintafolt Creative Commons License 2005.04.21 0 0 1444
Az is nagyon érdekes, ha egy ember kávéra gondol, akkor szép szabályos arabica szemek jutnak az eszébe. Nagyon sok reklám is van, amelyik ilyen vagy olyan kávét reklámoz, és a filmen arabica szemek pörögnek, holott az adott kávénak egyrészt a szemeskávéhoz másrészt az arabicához nincsen túl sok köze.
ancsil01 Creative Commons License 2005.04.20 0 0 1443
Milyen jó, hogy nem vagyunk egyformák! :-) Nekem hihetetlenül bejön az arabica.
Előzmény: Káposzta (1439)
moes Creative Commons License 2005.04.20 0 0 1442
külföldiában járva vettem újfajta neszkávét. tudom, tudom, neszkávé fúj, de nekem sokszor esik jól :) szóval eddig a nescafé gold cap colombie-t szerettem, de most nescafé gold dessert-et vettem, mert az integetett nekem a polcról. hát kíváncsi vagyok, majd a jövő héten lesz csak kipróbálva.
Bátor Tintafolt Creative Commons License 2005.04.20 0 0 1441

Én Segafredoból négy fajtát ittam eddig. A mild (zöld csomag) a legfinomabb, a kezemben nem volt,de távolról rámérve arabicából kevert kávé. Ez közepesre pörkölt a jobb kávézókban ilyenből készül a kávé, boltban én még soha nem találkoztam vele. A piros az kb 80 százalékban robuszta (saját becslés, venni kell egy csomag őröletlent és meg lehet vizsgálni) Ezt eléggé megpörkölik, hogy az íz homogénebb legyen, (kávéfajtánként pörkölik és nem egyszerre ezért a különböző típusú szemek más-más fokon vannak kiégetve) szerintem egy kicsit csersavasabb, mint az omnia, ezért én a kettő közül az omniát választanám. (én is kaptam omniát és segafredot is, és először az omniát bontottam ki) Az oro típussal régebben találkoztam, de az nem jött be annyira akkor sem, végül kaptam idén valami arany (?) színű csomagolású segafredot, nagy kíváncsian megfőztem és majdnem elindult tőle az orrom vére olyan kegyetlen rossz volt. Na ezt gyorsan el is felejtettem, mivel menthetetlennek találtam.

 

alexandrosz Creative Commons License 2005.04.20 0 0 1440

Ööö...bocs, mindig hozzá kellene tennem, hogy szemesről beszélek :)

Abból én eddig csak 1 fekete csomagolásút láttam, de ettől még elképzelhető, hogy van több is.

Őröltből (250g) én is láttam többfélét (espresso, mokka, stb.)

A pirosnál én is sokáig kísérleteztem (erősség, hosszúság), mire "jó lett", de megérte.

Előzmény: Thor (1436)
Káposzta Creative Commons License 2005.04.20 0 0 1439

A 100% arabica izre nekem unalmas es soha nem lesz ilyen szep krem a tetejen:

 

Előzmény: ancsil01 (1438)
ancsil01 Creative Commons License 2005.04.20 0 0 1438

Én maradok az arabicánál, ha tehetem.

Szívemből szóltál! Amióta kipróbáltam az arabicát, azóta úgy érzem a robusta nem igazi kv. Egyébként a szombati Népszabadság hétvége mellékletében olvastam egy cikket az olasz kávékról Abban azt írta, hogy az ottani kv-ban 4:1 arányban van az arabica-robusta vegyítés, azért finomabbank az ottani presszó kávék.

Még karácsony előtt vettem én is egy teljesen fekete csomagolású Segafredot, az 100% arabica volt. Most vettem másikat döntően ez is fekete, de az elején van egy gusztusos kép ahogyan a kávé a abban az izében van. (Na ezt most jól megmondtam!)

Előzmény: Thor (1436)
Törölt nick Creative Commons License 2005.04.20 0 0 1437
Tudtommal az Omnia is teljesen robuszta. Azzal még önmagában nincs semmi bajom. Én pl. azt iszom, és épp a piros Segafredo az, amelyiktől nem ájultam el. Persze, lehet, hogy a kotyogó nem azt hozza ki belőle. Hiába no, kávé és kávéfőző együtt kell nagy legyen :)
Előzmény: Thor (1436)
Thor Creative Commons License 2005.04.20 0 0 1436

Feketéből én háromfélét is láttam, mindenféle fantázianévvel, így nem tudom, itt melyikre gondoltál. Most pont egy feketém van otthon, de úgy rémlik, a piros finomabb volt, bár esse rossz.

 

robusta KV: a Corában láttam épp a minap, elég olcsó is volt ennek megfelelően (198 Ft/250 g) de azt nem tudom, hogy lötyi KVfőzőhöz vagy presszóhoz volt-e őrölve, minekutána az, hogy 100% robusta elvette a kedvem a további nézelődéstől. Én maradok az arabicánál, ha tehetem.

Előzmény: alexandrosz (1435)
alexandrosz Creative Commons License 2005.04.20 0 0 1435

Még egy szavazat a piros Sega (Intermezzo) mellett. És a fekete mellett is. Általánosságban elmondható, hogy ezek váltak be a legjobban (főként a piros kapható, az ára is nagyon kellemes).

Mondjuk, a fekete Sega méregerősen és ultrarövidre főzve zseniális...

Előzmény: Thor (1434)
Thor Creative Commons License 2005.04.20 0 0 1434
Nekem meg a  piros Segafredo pont az egyik legjobban bejövős, mi a gond vele?
Előzmény: Bátor Tintafolt (1432)
Káposzta Creative Commons License 2005.04.20 0 0 1433

Letezik olyan presszokave ami csak robusztabol van? Mintha a Hajos utcaban az Opera mogott egyszer ittam vona ilyet, de nem biztos.

 

 

Előzmény: Bátor Tintafolt (1432)
Bátor Tintafolt Creative Commons License 2005.04.20 0 0 1432
Engem ha ilyen baleset ér, akkor egy minőségi limit felett át szoktam darálni. Ez azért sokat jelenthet. Pl Omnia ihatóvá válik, Segafredo (a piros csomagolásúra gondolok, zöld mild-t még boltban soha nem láttam) egy kicsit necces, mert amúgy is bitang erős a sok robusztától, pláne, ha még apróra is van őrölve. A limit alatt továbbajándékozás.
Előzmény: Káposzta (1430)
nemisbéka Creative Commons License 2005.04.19 0 0 1431
Mér ciki megmondani? Csak megfogalmazás kérdése. Legközelebb akitől szoktad kapni, annak meséld el nagy boldogan, hogy trallala, trallala, most kaptál/vettél egy ilyen és ilyen kávét és ez ANNYIRA jó, hogy SOHA TÖBBET nem is akarsz másfaját inni :).
Előzmény: Káposzta (1430)
Káposzta Creative Commons License 2005.04.19 0 0 1430

Ja, ajandek kavenak ne nezd... de legalabb a kave jo amit kaptal.

Nekem Omniat, raadasul daraltat szoktak adni ajandekba, amit a presszogepbe be sem lehet rakni, mert egyszeruan atfolyik rajta a viz, de annyira ciki megmondani, hogy nem tudok vele micsinalni. Persze tudok, tovabbajandekozom. Karacsonyra musoros videokazettat is kaptam, kar hogy csak dvd lejatszom van. A gyerek meg kinai jatekautot kapott a kereszanyjatol ami 5 perc alatt darabokra tort es elvagta a kezet.

Előzmény: alexandrosz (1429)
alexandrosz Creative Commons License 2005.04.19 0 0 1429

igen, ebben (is) egyet értünk, de sajna Vernyánót ajándékba (rendes rokon, mi? :) kaptam, de valóban nem szoktam fémdobozos kávét venni.

A kávégép legyen fém, legyen nehéz, legyen saeco ;)

Előzmény: Káposzta (1427)
Törölt nick Creative Commons License 2005.04.19 0 0 1428
Első ránézésre ez egy robotbirka :)
Előzmény: Káposzta (1427)
Káposzta Creative Commons License 2005.04.19 0 0 1427

Most nem jut eszembe. Talan reszesitsuk elonyben a kornyezetkimelo csomagolast. Minek kell azt a szegeny kavet egy panceldobozba zarni? Eleg, ha a kavegep fembol van.

 

 

Előzmény: alexandrosz (1426)
alexandrosz Creative Commons License 2005.04.19 0 0 1426

Ez jó tanulság, én is ismerem, ezért volt ez (is) szemes.

Mindig szemes kávét veszek, ill. abból készítek kávét. Nos, milyen új tanulságot vonjunk le ebből? :)

Előzmény: Káposzta (1424)
nemisbéka Creative Commons License 2005.04.19 0 0 1425
:))) Nescafe-reklámnak mindenesetre izmos lenne :)).
Előzmény: Káposzta (1424)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!