A kávé, kávéfőzők és -darálók tudománya és művészete.
Szeretettel várunk kérdéseiddel és véleményeddel, de előbb nézz szét a www.kavekorzo.hu weboldalon, ahol már sok elméleti és gyakorlati tudnivalót összefoglaltunk.
A mai napom kávéja a változatosság kedvéért Nescafe kapucsínó volt:-) Viszont épp ma láttam egy újságban ennek a jegeskávés változatát. Tavaly nyáron már kóstoltam, a nagymelegben jobban esett, mint a forró változat, úgyhogy körbenézek, hogy beszerezzek belőle.
Volt némi sejtésem, hogy erről lehet szó:-) Viszont ahogy írtam is, ha nem lenne annyi koffein a kávéban, márpedig egy jó kávéban bőven van, akkor innék klasszikus kávéból kapucsínót. A koffeinmentes kávét, már meg se merem említeni....:-)))
Én kapucsínó kedvelő vagyok, és abból is jórészt az instant változatokat szoktam inni. Lehet, hogy szentségtörés egy ilyen oldalon instant kapucsínót emlegetni, viszont nekem a koffeintől szívdobogásom lesz, úgyhogy csak ritkán iszom tisztán a kávét:-) A legnagyobb kedvencem a Nescafe 3in1, ízre kellemes és telt. Régebben a La Festa, lengyel gyártmányú kapucsínókból ittam. Az Amarettó volt a favorit, viszont mióta "újítottak" és különféle likőraromákat kevertek bele, nekem teljesen ihatatlan lett. Legújabb felfedezésem a La Festa pisztáciás forrócsokija. Telt, tejszínes és enyhe, mégis érezhető pisztácia ízzel. Kóstoltam még a marcipánosat is, annak inkább az illatán érezhető a marcipán, ízében nem nagyon.
Igen. :) Nem nagyon érdeklődtem a Segafredok irányába, mert egyszer megkóstoltam az Segafredo-Espressot, és az nagyon erős volt nekem, de múltkor kaptam Intermezzot, és próba-cseresznye alapon kipróbáltam. :) Jól tettem. :)
Vajon az étcsoki élvezettel való fogyasztása perverzió-e?
A barátnőm szerint az, így nem hajlandó velem étcsokit enni, pedig azt nagyom szeretem. Folyton tukmál ilyen-olyan töltött geil (így írják ezt-???) tejcsokival.... De én a feketét szeretem, azt meg nagyon......
Van valaki aki tudja, hogy mi történt a DÉMON nevű csokival???? az is nagyon böktem, csak mostanában nem látom sehol....
Én se bele, mint írtam is lennebb, hanem az orosz teaivás módszertanát (kockacukor fog közé szorít, tea azon keresztül átszürcsöl) adaptáltam csokira és KVra.