A kávé, kávéfőzők és -darálók tudománya és művészete.
Szeretettel várunk kérdéseiddel és véleményeddel, de előbb nézz szét a www.kavekorzo.hu weboldalon, ahol már sok elméleti és gyakorlati tudnivalót összefoglaltunk.
Namostnemazé', de ugye nem német kávéval használod? :)
Őszintén szólva, a választáskor alapkritérium volt, hogy a gép olasz legyen...nem is ilyen csilli-villi, de vízkőtleníteni egy évben egyszer is elég :P
Nekem negyon bejött. Tetszik, hogy folyamatos álítíhatóságú a főzési töltet, lehet a darálás finomságát több állásban változtatni, és a lefőzött kávé nagyon kellemes ízű. Én nagyon aggódtam, hogy kiadok érte egy vagyont, és a régi főzőmmel jobbat tudok csinálni. De nem ez történt.
Egy nem várt dolog van vele a vízkőmentesítés. Kaptam hozzá egy vízkeménység mérő csíkot, ami bemérte, hogy kemény a víz. Ennek az értéknek megfelelően be kell állítani a gépen a vízkeménységet. A gép pedig szerintem a lefőzött adagoktól függően vízkötlenítési programot kér. Nekem ez egy kicsit sűrűnek tűnik, mert alig több, mint egy hónap óta használom és már kétszer kellett ezt csinálnom vele és napi kettő-három adag kávét főzök le vele.
De amióta megvan megváltozott az életem. Eddig a napom a tévé bekapcsolással kezdődött, mostmár a presszógépet indítom először:-)
Sokat nyűglődtem a kiválasztáskor, de megérte, mert finom kávét lehet főzni vele. Kivéve talán az a segafredo, amit hozzá kaptam. Az nekem nagyos furcsa aromájú volt, úgyhogy a daráló részből ki kellett porszívóznom:-).
Kotyogót igen, Gombát már nem gyártanak! Egyébként kotyogót Háztartási, Vas és Edény, stb... boltokban, ill a T***O -ban is vásárolhatsz. Olyan komoly baja egyébként tényleg nem igazán lehet, amit otthon sk ne tudnál megjavítani! Minden alkatrészt árusítanak hozzá! (Gumigyűrű, biztonsági szelep- olvadógolyós-, vagy rugós (ez az újabb) változatban, súlyszelep, fogantyú,)
fújjacobs :) olyan van a munkahelyemen, csak végszükség esetén iszom. kéthavonta egyet. tényleg van is itthon egy dobozzal, vaníliás, nem kell valakinek? a nescafés az egyetlen, amit megiszok, de az meg bazi édes... szóval maradok a kézi tejhabosításnál, ha már egyszer flancolni támad kedvem.
A KOTYOGÓ-m kezd nagyon lerongyolódi, így szeretnék egy másikat! Tud valaki tanácsot adni, hogy vajon hol keressem?
Van még egy úgynevezett "Gomba" nevű főző! Ezt még gyártják? Esetleg egy ilyen érdekelne!
A Kotyogó az életem része! 1,5 éve költöztem össze a barátnőmmel, aki nagyon le akart beszélni a Kotyogóról, mert már akkor is elég mosdatlan volt! erre azt mondtam: KOTYOGÓ nélkül SOHA NEM KÖLTÖZTEM, MOST SEM FOGOK!!!!!!!
(megj.: többször költöztem életem során!)
Elfogadta az érvelésem!
Szegény, öreg barátom (Kotyogó) kezdi feladni a küzdelmet! Ezért szeretnék egy újat!
1x belenyal az ember és soha többet :). Most hoztam be több zacskót a kollégáknak :), ha fejenként mindegyik csak egyszer esik áldozatul, már megszabadultam a kollekciótól :))).
Tévedés, én magam is iszok porcapuccinót (automatából, J6-ost, majdnem mindennap). Mondjuk, büszke nem vagyok rá -- az igénytelenség egyik jele, mint hamburgert enni, Benny Hillt nézni, vagy úgy ragozni az inni-t, hogy "iszok" :) De azért a Nescafénál is lejjebb már nem süllyednék. Emlékszem egy szörnyű délutánra, amikor sokáig kellett az irodában maradnom és nem volt több kávéporom, így a kolléganőm La Festájából csináltam egyet... Az egy émelyítő folyadék, aminek soha nem lett volna szabad kitennie a vonalkódját a 100 forintos bolthálózatból.