..hát nem sok esélyt láttam rá, hogy lejutok... a Pilisben is félelmetes volt a vihar!!! Épp a Z+on Pilis-nyereg felé tartottam, amikor hirtelen beborult és feltámadt a szél. Pillanatok alatt sötét lett az erdőben. Téptem vissza Két-bükkfa nyeregig, hogy aszfalton legurulok, de addigra nagyon erős lett a szél és zuhogni kezdett az eső, tépte a fákat. Csak mondogattam magamnak, h "Nem pánikol!".. Valahogy lejöttem Pomázig, onnan HÉV (ahol elkapott az ellenőr.. de ez volt a legkisebb gondom.. nem kellett magyaráznom a szitut.. vizes göncökben, libabőrösen.. nem akart megbüntetni). Szóval tanulságos volt... már majdnem imádkoztam.. Ha most lenne itthon valami tömény, tuti benyomnék! Remélem, senki nem került hasonló helyzetbe!!!
Ha mar az idojarasnal tartunk: Romaniaban 34 megyeben riadokeszultseget rendeltek el a kov. 3 napra a szokasosnal 7-8 fokkal magasabb homerseklet miatt. Engem igazabol nem zavar a meleg, de a rettentoen elszaporodott rovarok annal inkabb. Iszonyat sok a csipos legy, szunyog, kullancs stb., ez is a meleg miatt. Sorra apadnak el a kisebb vizhozamu forrasok, az erdei utakon ahol mindig sar szokott lenni most vastagon all a por, ijesztoen repedezett a talaj es megjelent a piacon a belfoldi gorogdinnye, ugy 2 honappal hamarabb mint szokott.
Hát egy kicsit elvétette NL. Elmentem bringázni, kb egy fél órája kezdett bebordulni, hihetetlen szél támadt fel. Mire Hazatekertem 5 kilométert addigra kinyírt jópár virágot a szél... :(
mehetsz edzeni nyugodtan én délben nyomtam a terep másfél óra futásom 36 fokban, és itt vagyok. Kb mindegy hogy 36fokban vagy 29ben tekersz, csak csináld. Igyál sokat közben öltözz szellősen, tartsd a zónát.
Tegnap egy doki felhívta a figyelmet a TV-ben, hogy a sportolók vigyázzanak nagyon ebben a melegben. És nem fogod elhinni, de külön kiemelte, hogy elsősorban a kerékpárosokra veszélyes ez az időjarás.
Egyébként vigyázz, mert vörösriadó lépett érvénybe. 5cm átmérőjű jég, 110-es szél, felhőszakadás stb. Persze ahogy elnézem a radarképet, nem lesz belőle semmi Bp.-en.
Ettől a konkrét kérdéstől függetlenül, nem lehet hogy neked jobb lenne ha most pár hónapig leállnál a tervszerű edzéssel, hogy kicsit helyrebillenj? Meddig lehet bírni cérnával az éjszakai nemalvásokat, a napi munkát, és még ehhez a rendszeres edzést együtt?