A kávé, kávéfőzők és -darálók tudománya és művészete.
Szeretettel várunk kérdéseiddel és véleményeddel, de előbb nézz szét a www.kavekorzo.hu weboldalon, ahol már sok elméleti és gyakorlati tudnivalót összefoglaltunk.
És bár 12-ig nem adtam életjelet, még megvagyok csak elhúzódott a reggeli bejárás.
Tegnap este kipróbáltam a kávét:
Az útmutatásodnak megfelelően elkészítettem, majd kiöntöttem csészébe. Az ülepítéssel eltelt időnek köszönhetően pont jó hőmérsékletűre hűlt ki addig. Nem nagy meglepetésre az íze az illatára hasonlított, a kóstolás miatt csak úgy natúr ittam, nem tettem bele semmit. Picit kesernyés, de olyan édesen keserű, natúr fogyasztásra csak korlátozottan alkalmas. Majd kipróbálom ma, hogy milyen tejjel. Az elkészítése macerásabb a presszónál => reggeli kávénak (szerintem) nem a legideálisabb, de a szertartásossága 10 pontos.
Nekem is megtette volna, de sajnos a háztartásban nem leltem rozsdamentes kis kávéforralós edényke-t, így kénytelen voltam eredeti kelléket szerezni anyóséktól. Ők még örültek is, hogy egy kacattal kevesebb.
Ha egy kávéba belehalok akkor meg is érdemlem, hogy csak úgy elporladjak, mindenféle áldás nélkül:)
Aggodalomra semmi ok, még élek:) Aggodalomra holnap lesz ok, ha 12-ig nem írok akkor érdemes lesz elkezdeni keresni a pap telefonszámát:)
A helyzet az, hogy sajnos még nem volt módom kipróbálni a kávét:(, mert csak tegnap kaptam hozzá hardvert (igazi réz dzsezva ónozott(?) belső felületkezeléssel), ma reggel meg nem jutott rá időm, de a holnap reggeli első program az lesz. Holnapig türelmet kérek, mindenképp beszámolok:)