Keresés

Részletes keresés

Lucas_Corso Creative Commons License 2005.11.30 0 0 2064

OFF: na ja, a túlárazott borokat megszoktam… Meg kell fizetni a tanulópénzt… ;-)

 

ON, bár ez is OFF: Visszaolvasnék én, ha működne a kereső. Két hozzászólást talál a motor, az egyikben züm-züm megdícséri a cuccot, a másikban Te tájékoztatsz egy – feltehetőleg akciós – 2499 Ft-os árról… Hát ennyi.

Előzmény: alexandrosz (2058)
Hayloft Ezekiel Creative Commons License 2005.11.29 0 0 2063

The beginnings of Nescafé can be traced all the way back to 1930, when the Brazilian government first approached NESTLÉ. Our coffee guru, Max Morgenthaler and his team, set out immediately to find a way of producing a quality cup of coffee that could be made simply by adding water, yet would retain the coffee's natural flavour. After seven long years of research in our Swiss laboratories, he found the answer.

The new product was named Nescafé - a combination of NESTLÉ and café. We first introduced Nescafé in Switzerland, on April 1st, 1938. Nescafé became the staple beverage of the United States armed forces during World War II. From then, its popularity continued to grow. By the 1950s, coffee had become the beverage of choice for teenagers, who were flocking to coffee houses to hear the new rock'n'roll music.

It is currently estimated that, on average, some 3,000 cups of Nescafé are drunk every second. We think you'll agree, Nescafé's come a long way since 1938 and we all owe a lot to one Max Morgenthaler!

Előzmény: fvv1200 (2034)
alexandrosz Creative Commons License 2005.11.29 0 0 2062

Ez a coraban 2990.- :)

Nem akciós, hanem ennyi.

Előzmény: Káposzta (2061)
Káposzta Creative Commons License 2005.11.29 0 0 2061
En erre gondoltam, ennek kb 4.5K Ft az ara. Nemtom a piroszacskosban is ez van-e.
Előzmény: alexandrosz (2058)
JarJarBinks Creative Commons License 2005.11.29 0 0 2060

Tegyél vízkőtelenítős oldatot a víztartályba

tegyél egy nagy bödönt a gőzölő cső alá

nyomd meg a pirosan villogó vizkőtelkenítő gombot 5 mpig

nyisd ki a gőzölő csapot az oldalán

időnként kipisil egy adagot

amikor az összes zöld villog zárd el a csapot

öblítsd ki és töltsd tele a víztartályt tiszta vízzel

nyisd ki a csapot

folyasd át a gőz csövön a tiszta vizet

zárd el a csapot

kész is

 

kb 45 perc

 

Üdv,

JJB

Előzmény: Gilbert (2042)
alexandrosz Creative Commons License 2005.11.29 0 0 2059

2. Láttam, hogy van ott kétezeregynéhányzázé' Sega Intermezzo is. No, az már majdnem megéri az árát :) A fekete (espresso casa, vagy mi) pedig kifejezetten jó vétel lehet(ne) 2000 forint magasságában.

Valaki írt a Cora-s hordós kimért kávékról. Én már vettem néhányszor és eddig semminemű minőségi kifogásom nem volt. Persze ez nem azt jelenti, hogy ne lenne igaz a topictárs leírása is.

Egyébként a mexikói szemes igen jó volt, viszont a kenyai(?) csalódást okozott...

Azért annyit mindenképpen a fransziák javára írnék, hogy van ilyen szolgáltatásuk is, akár 5 dkg-ot is megkóstolhatok egy fajtából, viszonylag elfogadható áron, a Semiramis pedig undorítóan drága...:(

Előzmény: Lucas_Corso (2056)
alexandrosz Creative Commons License 2005.11.29 0 0 2058

1. Már leírtam tán háromszor a tapasztalataimat, sz'al tessék picit visszaolvasni. Annyit azért, hogy nem egy hűde, azért érdemes megpróbálni, de! 4.5 kHUF nagyon-nagyon sok érte, bár Te biztosan megszoktad a túlárazott borokat időnként :)

Corában pl. 2.990.-, már ha érdekes lehet ez a "kis" különbség...

Előzmény: Lucas_Corso (2056)
Káposzta Creative Commons License 2005.11.29 0 0 2057
jo befektetes, az ara is rendben van (ha 1 kilora vonatkozik)
Előzmény: Lucas_Corso (2056)
Lucas_Corso Creative Commons License 2005.11.29 0 0 2056

Üdv!

 

Új vagyok erre, főleg borban utazom. A kávé csak egy újkeletű 1-2 éves mánia nálam, yeahhh kollégával akadtunk össze a Művelt Alkoholistán, ő kalauzolt ide. De a lényeg: Lavazza Espresso van a GRobyban, szoktam is polcon látni:

 

https://www.groby.hu/index.big?p=prodinfo&id=MTMyMDQ%3D

 

Amit viszont nem szoktam látni fizikai valójában, viszont érdekelne a topiktagok véleménye, az a Lavazza Gran Crema Espresso szemeskávé (https://www.groby.hu/index.big?p=prodinfo&id=MTM5MjI%3D), esetleg valakinek tapasztalata?

 

 

Előzmény: matti70 (2054)
Káposzta Creative Commons License 2005.11.29 0 0 2055
Nem tudom a geped milyen finomsagu orlemeny szeret. Az enyembe a keszen orolt vakumos kavekat el lehet felejteni, mindegyik tul durva, barna vizet nyom ki kave helyett. Vagy vegyel daralot vagy daraltasd meg a boltban, de olyan helyen ahol hallottak mar presszogeprol. Az otthoni daralo azert jobb, mert boltban altalaban keses rendszeru daralo van, ez egyenetlen szemcsemeretet ad es forro a kes ami nem tesz jot a kavenak. Otthonra kupos daralot erdemes venni, a hasznalhatok 100 euro korul indulnak.
Előzmény: H_G (2050)
matti70 Creative Commons License 2005.11.29 0 0 2054
Igen, a Lavazza honlapján tényleg több típusból is van espresso kiadás. Szomorú, hogy a boltokban egyikkel sem találkoztam még.
Előzmény: H_G (2053)
H_G Creative Commons License 2005.11.29 0 0 2053
Van a Crema e Gustónak presszó-finomságú változata -- abban több a piros, kevesebb a kék és rá is van írva, h. Espresso. Csak felénk nem azt árulják.
Előzmény: matti70 (2052)
matti70 Creative Commons License 2005.11.29 0 0 2052
Ááá, pedig a Crema e Gusto esélyes volt nálam legközelebbre. Tudnátok ajánlani Lavazza-t presszógépbe? Melyik a legjobb?
Előzmény: H_G (2050)
matti70 Creative Commons License 2005.11.29 0 0 2051

Köszi, ez elég piros :)

Ezt még egy boltban sem láttam, csak a feketét, aranyat, Crema e Gusto-t, meg ennek a Forte változatát.

Előzmény: Káposzta (2049)
H_G Creative Commons License 2005.11.29 0 0 2050
Kösz a tanácsot! Nem fenyeget a veszély, h. ilyet vegyek, még csak nem is láttam (errefelé csak a kék Crema e Gusto képviseli a Lavazzákat, de az kotyogó-durvaságú őrlemény -- ahogy szerintem az Omnia is; hiába írják rá azok a nagyon lusták, h. egyformán alkalmas mindhárom típusú főzőbe, ha egyszer ez lehetetlen).

Lehet, h. mégis kénytelen leszek darálót is venni, vagy szerinted az igazán finomra darált Omnia sem lesz krémes?
Előzmény: Káposzta (2047)
Káposzta Creative Commons License 2005.11.29 0 0 2049
Előzmény: matti70 (2048)
matti70 Creative Commons License 2005.11.29 0 0 2048
Nem vagyok még elég profi, de Lavazza is van piros, nem csak Segafredo?
Előzmény: Káposzta (2047)
Káposzta Creative Commons License 2005.11.29 0 0 2047
A Gaggianak sem a csendesseg az erenye. A tunkolot meg nyugodtan teljes testsulybol. Az Omnianal nalam sincs  crema, vegyel valami olasz eszpresszokavet (de ne piros lavazzat), biztos meglesz a sikerelmeny. Olyan kaveboltban ahol presszogepeket is arulnak altalaban tudjak milyen finomra kell daralni.
Előzmény: H_G (2039)
H_G Creative Commons License 2005.11.29 0 0 2046
A Semiramis hálózatban valszeg kapsz durvára őrölten is minden termőhelyről, csak nem kimondottan jó áron, ezek elég drágák... A kavezo.lap.hu-n megnézheted, hol van efféle a környékeden!

Szemeset meg persze bárhol, de abból senki sem fogja tudni megmondani, mi az igazán jó a te ízlésedhez... Trial and error!

Előzmény: Hmmmm (2041)
H_G Creative Commons License 2005.11.29 0 0 2045
Van letölthető haszn. utasítás itt: http://products.saeco.com/Download/istruzioni/740827354.zip -- igaz, németül. Ha más al-típusotok van (itt névvel jelölik az ötféle Incantót, nem számmal), itt keresgélj: http://products.saeco.com/index.asp?id_lingua=ENG&id_paese=1

(Mint látható, én ENG nyelvet kértem, mintha az 1. számú ország -- na, vajon melyik az? :) -- polgára lennék, mégis németet adott a tökéletlenje!)
Előzmény: Gilbert (2042)
alexandrosz Creative Commons License 2005.11.29 0 0 2044

20/932-2170

 

Talán segítenek.

Előzmény: Gilbert (2042)
matti70 Creative Commons License 2005.11.29 0 0 2043
A sima Incanto-nak nincs, de a Rapid Steam változatának fenn van a Saeco honlapján a használatija. Szerintem ez is jó lesz, nézd meg.
Előzmény: Gilbert (2042)
Gilbert Creative Commons License 2005.11.29 0 0 2042
Segitségeteket kérném.

Adva van egy SAECO Incanto (Typ:SUP021Y) automata kávéfőzőgép. A cég vásárolta (használtan, mindenféle használati utasitás nélkül egyébként kifogástalan állapotban). Ma reggel a szokásos nagyüzemi kávéfőzés után kigyulladt a jobb felső piros lámpa jelezve, hogy vizkőteleniteni kellene (vagy akarja magát). Na most itt a gond, hogy azóta semmit nem csinál és kávét sem enged főzni. Sajna az eladót nem tudjuk utólérni igy hozzátok fordulnék bizba benne, hogy hátha van valakinek használható ötlete a problémára.

Előre is köszönöm.
Hmmmm Creative Commons License 2005.11.29 0 0 2041

Ranezesre Bodum markaju. :-)

Ev elejen szoktam ra a press-coffee-ra, az altalad is irt izbeli okok miatt.

Csak egy gondom van. Itthon egyelore meg nem lattam ilyen fozobe valo daralt kavet boltokban. Ami van azt Angolhonbol hozom mikor ki kell mennem.

Ezert par hete szereztem be kavedaralot. Csakhogy azt sem tudom melyik szemes kave a jo. (ebben is meg az angol tapasztalatokra tamaszkodom sajna, epp most fogyott el a francia meregeros kategoriaju).

Cora-ban lattam kirakva szemes kavet hordoszamra, mindenfele tipusu - kolumbiai, talan kenyai, stb.. - de hat ilyen barbar modszerrel nem is csodalom hogy semmi illata nem volt mar szerencsetlen kaveszemeknek, na abbol soha nem fogok venni.

Otlet hol lehet jo minosegu szemes vagy durvara daralt kavet venni?

Panik nincs meg, van itthon korabban beszerzett kolumbiai kozepesen porkolt es kubai alaposan porkolt press-re daralt kavekbol egy-egy csomag.

Előzmény: ZsuR (2021)
matti70 Creative Commons License 2005.11.29 0 0 2040
Nálam az adagolókanál hosszú, kemény, jól megmarkolható nyelének (sic :-) ) másik vége a tamper, tök jól használható, és logikusan kéznél van.
Előzmény: H_G (2039)
H_G Creative Commons License 2005.11.29 0 0 2039
VÁÚ! :) Az Omnia teljesen finom lett -- úgy látszik, múlóban a gumicső-szag (vagy csak kezdem megszokni). Crema, mondjuk, nem volt, de ezúttal nem is vártam, a gyárilag őrölt O. egyértelműen túl durva szemcsés.

Ezek szerint mégsem kell félnie a BAR 14-nek, h. a kukában végzi; ha amúgy finom kávét ad, engem a traktorhang nem zavar. (Végül is a lármáság amolyan igazán olaszos tulajdonság, nemde? :) A built-in tamper pedig tkp. tök jól működik -- műanyag ugyan, de erős fajta. Persze nem ott a helyén tunkolom hozzá az anyagot, kihúzom onnan, 3 ujjal megfogom mint egy tollat és rányomom a KV-ra. A végén leöblítem és nyomban visszateszem a lyukba (nem félremagyarázni!), így legalább mindig tudom, hol van.
H_G Creative Commons License 2005.11.28 0 0 2038
OFF

A "Kandit" márkájú (horvát) fahéjas-csokis-porcukros mandula is nagyon finom, bár kevésbé fűszeres a Milkánál. Fél kiló van egy dobozban, szóval fogyókúrázók, kerüljétek! (Ha én már beestem a csapdába...)

ON

Végre fogyóban a Piazza d'Oro, ideje összeeresztenem a Trevisót egy Omniával. (Izgulok ám, hogy sül el a fontos találkozás! :) Lehet, h. kipróbálom, amit a Coffeegeeken olvastam -- ha jól értettem, segít az egyenletes csapolási hőmérséklet elérésében, ha az ember fölkapcsolja a gőzgombot csapolás előtt 20 mp-re.
Előzmény: H_G (2024)
ajsa_ Creative Commons License 2005.11.27 0 0 2037

Tényleg isteni kávét lehet ott kapni. Mármint szemes kávét is, meg presszó kávét is. Igaz tejszínhabbal.

 

amúgy én még az Omniát szerettem, de kizárólag csak a presszógéppel, az ál-kotyogóval nekem savanykás.

 

Na majd lehet kipróbálom a padet. Én a gagyi built in tampert :-))) használom. Amúgy egy "baja" van, olyan a hangja, mint egy traktornak. Rém zajos...:-)

H_G Creative Commons License 2005.11.26 0 0 2036
Neem, csak már mások is dicsérték...

Lehet, h. bemenne a "kofiped" a tiédbe is -- nem hangsúlyozza túl az utasítás, csak egy mondatban megemlítik, h. használható. Az egy személyes szűrőnek egyszerűen be kell nyomkodni az aljába.
Előzmény: ajsa_ (2035)
ajsa_ Creative Commons License 2005.11.26 0 0 2035

De a Kerek Perec? Csak nem egy szintén szegedi...? :-)

 

"A felső gomb persze világít nálam is, amíg a kapcsoló úgy áll (bocs', úgy látszik, homályosan fogalmaztam!), a legalső, hőmérsékletjelző OK feliratú lámpa alszik el nagyon hamar."

 

Én fogalmaztam hülyén... arra az alsó piros gombra gondoltam természetesen, ami a megfelelő hőmérsékletet jelzi. Szóval nálam ez a gomb legalább addig világít, amíg ki nem jön egy presszó kávényi adag.

 

Nálam ilyesmi crema van pad nélkül is... vagyis "normál" kávénál. De az enyémben nem is lehet padet használni...

Előzmény: H_G (2033)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!