csütörtöktől fent a pályarajz. ok, várjunk rá, bár mondjuk a szomszédok versenyein hónapokkal a rajt előtt minden megtekinthető komoly részletességgel.
Erre eljön csütörtök és felnyomják a tavalyi verseny útvonalát, ami egyébként ebben a formában egy pályát nem ismerő számára semmit nem mond, ez alapján végigmenni lehetetlen. Minek kellett ezzel ennyit várni ezen most is gondolkodom.
Danubius radio sporthirekben megy az MTB XCM kupa, mint hir. HP-t nev szerint bemondjak, mint #1!!! ;-)
Beszeltunk par emberrel, akik ott voltak es tesztat ettek a celban: van aki korhazban, van aki infuzion, de sokan betegek... valami mas is lehetett a kajaban a paradicsom mellett. :-(( Mi husit ettunk rizzsel...
Azt azért hozzá kell tenni, hogy Blazsó betegen indult (hogy minek, azt nem tudom), 159 volt a max. pulzusa a versenyen. Szóval le volt szabályozva.
Szalay meg asszem a szokásos, most éppen rossz napja volt (majd jövő héten nyer...). Elején jött, aztán egy aszfalton megúszott, de nagyon sokáig üldözött, ott jött mögöttem 10-20mp-vel. Aztán nem tudom, elfáradt vagy a franc tudja. Műszaki gondja nem volt. Mondjuk 3 órás versenyen azért gáz a 11p előny.
Azt hozzá kell tenni, hogy a stílusomnak nagyon feküdt a pálya. Rengeteg közepesen meredek emelkedő és a száraz pálya miatt lehetett kiállva menni. Sajnálom, hogy sáros lesz a DM pálya, mert jó formában vagyok és szárazon azon is lehet kiállva menni, de sárosan nem. Na ez van. Mondjuk ha dagonyaveszély lesz Pap-rét után, akkor nem indulok.
Eredményekről majd a többiek beszámolnak, mert volt egy kis kavar az eredményhirdetés körül (master-felnőtt) és nem vagyok teljesen képben.
Tomit szeretném itt a topikon is medícsérni. Igen sokat fejlődött tavaly óta és jó látni, hogy be meri vállalni az ilyen kemény hosszú harcokat is, ami sokszor még velünk öreg rókákkal is kifod. Ritka az ilyen attitűdel megáldott a csapatban, jó lenne több új, ugyanilyen elszánt arcot látni az endurance rájdokon.
Lehet kezdek magamhoz térni ennyi az egész. A régi oli már-már feltünt egy-egy hosszabb belátható szakaszon előttem, de még nem tudtam megfogni. Még van pár hetem hogy fölérjek rá, mag fogom próbálni.
A középcsapágyad egész évben nyekergett kb március óta, nem lepődök meg hogy széttört. Hamarabb kell cserélni az ilyeneket, mert törhetett volna buttábbul is, úgy hogy még tekerni sem lehet és akkor neked is meg lett volna a 6 óra, tuti. Pont egy gépipari szakembernek kell ezt megyarázzam?
Pedig 80% körül mentem, max. 160. Azért ti is meghúztátok a tempót, főleg Hosszúhegy után.
Kétbükkfánál nézek le, és az addig kattogó hang megszűnt, a középcsapággyal együtt. Széttört a csapágy, így frankón lehetett tologatni a tengelyt. :( Érdekes volt a hazaút.
mi bejártunk amit kitaláltam mára, bruttó pont 6 óra lett...
A DM útvonalból látottak azt sugallták, ha a versenyig még fog esni azon a területen, biztosítva lesz a komolyabb sár. Megnéztük a második Dobkő mászást és az előtte lévő 10Km-ert, csütörtökön esett, és még mindíg saras sok helyen, bár tolni nem kellett sehol azért kellemetlen volt. Kissé gazos, benyúló szederágak, magas fű, stb, kitakarítva nem lesz az tuti, így valszeg lesznek harci sebeink.
Kissé gyengébb volt a tempó mint tegnap. Henger számomra érthetetlen módon meg-meg húzta az elejét, mi szinte lobogtunk mögötte, nem akartam ma 150 fölé menni, sőt inkább 140 volt a cél, hosszúhegynél hátrébb pozícionálta magát és Kétbükkfánál búcsúzott. Tomi és Alex, én trio nyomta tovább. Együtt végig, bár a második Dobkő mászást 5p-el nyertem jól esett, igaz Alexet megint elkapta egy darázs. Matyi büfében növeltük kicsit a forgalmat, majd innen le a kellemesen technikás piroson. Csobánkánál Kovács Andris társult, mutatott egy kellemmes technikásat, ami úgy 15p-en keresztül hullámvasutazik le egy szinglitrekken a 10-es útig, kár hogy kicsit be volt nőve. Aszem zöld jelzés. Tomival még meghódítottuk a kihagyhatatlan Téglagyárit, igaz csak íziben, a lényeg az volt hogy felérjünk. Szűken ilyesmi volt a mai 6os salzkammeres felkészítőnk. 122AVG 156max
3 óra van kiírva, de magunkat ismerve legalább 5 lesz megint...
Tervezett útvonal: PB janő-Hosszúhegy-2bükkfanyereg-innen rá a DM pályára, le Dömös felé, visszamászás Dobkőre majd le a piroson, Csobánka-Téglagyár haza.
Tempó hasonlatos a maihoz, vagy kicsit lasabb a mai túra okán.