A kávé, kávéfőzők és -darálók tudománya és művészete.
Szeretettel várunk kérdéseiddel és véleményeddel, de előbb nézz szét a www.kavekorzo.hu weboldalon, ahol már sok elméleti és gyakorlati tudnivalót összefoglaltunk.
Csak annyi, hogy beletaláltál: nálunk még a Manuel (sem) olyan ismert (úgy 2 éve jött be Magyarországra), mint sok talján társa, ezért van, aki gyanakodva méregeti - pedig meggyőző KV.
Távolabb. Eddig ott jártam el elötte a Bartókra menet a tujával, most meg a Fehérvári felé járok. Kiindulási pont meg a Számalk irodaház mellől az Eteléről.
KPképes vagyok, s jellemzően XI. ker, Etele út, Fehérvári út környéke. Kedvesem pedig Keleti környékén dolgozgat, szóval van két kiindulási pont is. ~ : )
Bocs - úgy látszik, hülye vicc volt az előző írásom...:-)) Dehogy kell utalás, majd írok emilt telefonszámmal valamelyikteknek, aztán találkozunk valahol Pesten.
Újabban a Csirkefogóban :) lásd 4303! Én még a régi helyen vettem utoljára, akkor 1890 volt, ha jól emlékszem (25 db-os). A tiszta fajtáik drágábbak a keverékeknél, azokból 2200 volt uennyi.
Legjobban talán a Manuel Sublime eddig -- érdekes módon legelsőre nem, akkor semmitmondóan simának tűnt (bár nem annyira, mint az Illy), de utóbb nagyon gazdag kis árnyalatokra figyeltem föl benne. Terveztem is, h. mindig tartok otthon egy doboz Sublime podot, h. én nyugodtan kísérletezhessek, akár rosszabb KVkkal is, de ha igényes vendégem jönne, annak biztosan kiválót adhassak. Csak mindig megiszom ezt a tartalékot is :)
Ezen a hétvégén egyébként vettem egy Perté Orót a MOM-parkban, nagyon kíváncsi vagyok, otthon mi lesz belőle.
nem ment 20 mpig a főzés. szemre olyan... hátnemtudom. a csészék velencei porcelán KV-s szett, talán 30-40ml közt lehetnek. De megmérem este pontosan, mennyi lehetett ez.
A lényeg viszont, hogy a Krups PODszűrőjébe a pod mellé behajtogatva kényelmesen elfért a pod pereme is, illetve ha beleteszem, akkor a pod nem áll ki felfelé sem belőle, márpedig igy nem is nyomja rendesen bele szerinten. ~ : (
Sőt. Én például ki nem állhatom az olaszos pörkölésű kávékat. Én azt vallom: ha olaszos a pörkölése egy kávénak - akkor már nagy a baj. Mindenkinek más az ízlése. Ez vicces. : )