Holnap komoly emberekkel leszek együtt az Xterra VIP váltóban. A pálya utolsó részét melegítés képpen megnézem. Ki lesz már holnap jelölve az OB pálya szentetek?
ismerve a magyar montis attitűdöt, mindenki az első sorban akarna állni és az első hegy tetejéig maxon forszírozni.
Én már a Cristalpon is indultam úgy pár éve, hogy volt egy kb 50 fős elit akit egyszerre indítottak, innentől akkor rajtoltál mikor neked jól esett egy megadott időintervallon belül (aszem 1 óra volt). Odaálltál, leolvasták a vonalkódot a rajtszámodon és go!. 3-4 ilyen leolvasó működött egyszerre. Aki nem az OB-n indul és a helyezésekre hajt csak a tisztes teljesítésre, ez is megoldás lehet, no és nem áll be a tömeg se olyan könnyen az első szűk helyen. Persze ehhez technika kell.
Az időterves indítás futáson már bejött kishazánkban. Nagyjából sikerül eltalálnom, honnan induljak, oszt utána végig előzöm azokat, akiknek ez mégsem jön össze. Önbizalom az van. Csak annyival egyszerűbb ez futásnál, hogy a széles utakon lehet előzni. A bringánál meg akik az első mászásnál már tolják, méghozzá a legtekerhetőbb helyen, na mindegy.
Olyan, hogy mindenkinek jó legyen nem lesz soha. Nekem eddig a legszimpatikusabb az a megoldás, hogy nem a távokat veszik szét, hanem kiírnak depoókat a vérható idő alapján. Pl.
- első depoban van, aki a hosszú távot 5 órán belül tervezi, a közepet 3 órán a rövidet 1,5 órán
- második depoban van, aki a hosszú távot 6 órán belül tervezi, a közepet 4 órán a rövidet 2,5 órán
- .....
Igy azonos beállítottságú és gyors emberek mennek egy kupacban..... Persze a Pannon Maratonos 15 perces csúsztatással sem volt eddig gond, bár itt nagységrendekkel több versenyző lesz.
Végül is Robinál a nagy igazság, mindenkinek ugyanaz a pálya. Ezek után már nincs mit mondani. Lehet okoskodni....
Ja. Tegnap a Szt László hegyről lefele frankón benéztük az ösvényt Pilisszentlászlóra, másodikra már jóra mentünk rá, de a vége így sem sikerült. Nagy árokmászás lett belőlle. remélem lesz itt jelzés.... Robi már megnyugtatott. :-)
Akkor elkerültük egymást, bár tegnap ezen a szakaszon elmentünk egy srác mellett, de nem volt ismerős.
Sajna a NV-rúl lefele volt egy kis pitty-putty, már lent a szűk gyalogösvényen a meredek lépcső melletti lemenet előtt, a még meredekebb gyökeresen, ahol beértünk egy 30 fős kisgyerek csoportot. Fék ezerrel, csak nem szétugrottak, henem lefele kezdetek el szaladni. Tudom a pálya nem lesz lezárva, de remélem itt lesz bitosítás és síppal figyelmeztetik a lassabb versenyzőket és a túrázókat....
Éttermet holnap este akarok tesztelni, mert kint alszok.
Technikailag nagy feladat lenne időben eltolni a három táv rajtját? Azért nem mindegy, hogy 1300 vagy 600 ember kell elindítani. Persze, a különböző távok így hátbavághatják egymást.
vagy az lesz, hogy az "ácsorgók" nagy anyázások közepette átmásznak a szalagokon, kordonon és megpróbálnak beállni a "száguldó elejébe". Na ez érdekes fejleményeket okozna, várom a vasárnapot..
Hali Bandik,
Tegnap én is végig csapattam a DM pálya egy részét. Nevezetesen a végét. :- )
Vagyis Visegrádról fel Pap-rétre aszfalton, kellemes bemelegítés. Aztán a rétről még felküldtem a domboldalon a meredek füvesen. Ezt kb. harmadáig tekertem ki, onnan már nem ment, csak tolva de sztem a versenyen még eddig se lehet nyeregben maradni az előtted levők miatt… Mármint az én szintemen levők miatt. :- )))
Aztán a tetejéről legurulni az aszfaltig az most tök jó volt. Tavaly borzasztó csúszkás volt és veszélyes mert elég meredek. Most az összteló és a csontszáraz pálya bazi gyorssá tette. Itt is inkább a tömegre kell vigyázni.
Aztán az egynyomtávosra ami ezután lemegy Sztlászlóra már nem mentem be, de száraznak tűnt az eleje.
Na aztán visszagurultam betonon Pap-rétig és egy BBs fiatalabb korosztályos sráccal köszöntünk is. :- )
Pap-rétről jött a mókás rész mert innen csak Kivi GPS logjára támaszkodva nyomattam. Bár helyenként ismerős volt, mert már tuti jártam erre korábban de nem a tavalyi DM-en mert idáig nem jutottam el…
Viszont ez a szakasz a sár miatt vagy 2 óra volt ha jól emlékszem, több beszámolóból… Nos jelentem most masszívan száraz, minimális, könnyedén kikerülhető sarak vannak csak. Igazából inkább most rázós a megszáradt sárbarázdák, vályúk miatt.
A Mester rét utáni katlanos lefelé az duuurva lett! A nagy része még csak-csak járható, de előzni biztonságosan nem lehet… Aztán a vége előtt mikor leérne a következő elágazásig hihetetlen köves, kimosott vízvályús, sziklás lett, itt az összteló mentett meg asszem…
Innen Nagy-Villám sima ügy. NV után a sípálya fele az éles kanyaros szerpentin, a Canopy drótkötélpálya alatt is szét van járva és mivel mind az 1300 ember itt fog lemenni, a hosszútáv végének már, hát hogy is mondjam, izé-bigyó lesz…
A sípálya most tök füves, össztelóval siiiiima ügy de az alján mindenképpen jobbra kell tartani, (gondolom erre is lesz terelve a pálya) mert elég nagy árok van különben a végén… :- ))
Innen pedig jön az utolsó erdei csiki-csuki ami tök száraz volt. Egy-két helyen viszont nagyon kííínos a helyzet mert olyan vízmosásos és szűk ösvények vannak amik az OBsoknak nem lesz gáz de az amatőr rövidtávosok majd jobban kapaszkodnak…
A Salamon torony feletti meredek, gyökeres, sziklás rész, így szárazon tök eccerű volt, a lépcső melletti kis letörés is pitláknak tűnt most.
Aztán a torony mellett legurultam a macskakövesre ami az össztelóval fincsiiii gyors volt! Itt még lehet előzgetnem majd, meg az alsó Vár felé a szintén rázós macskakövesen is. :- ))
A Vártól már csak az autóig gurultam nem a leendő cél felé.
Viszont a Don Vito étterem a Fő utcában az csúúúúcs! Feleségemmel iiiiszonyúúú jót tápoltunk! Vargánya leves és csukott pizza! Kalória pótlásban nem volt hiáááány! A túrógombócról azért mán lemondtam… :- )))
Köszi Kivi a GPS logot és mindenkinek sok sikert!
Vila
Lazíts. A rossz példákat nem követni kell, hanem javítani rajtuk. A győri pályán azért a merdek előtt ven egy kis mászás és középtányáros mászást nem hívnák siratófalnak. :-)
Nekem oszt mindegy. Csak leírtama véleményem, hogy mi nem tetszik azok alpján, amit láttam a startolási tervvel kapcsolatban. Gondolom lesz ok olyan dolog ami tetszik és sokolyan ami nem. Majd azokról is írok.
Nem értelek, mitől kellene megkímélni az OB mezőnyét?! És leginkább: miért??
Attól a 400 méter plusztól? Ez száz km-en a táv 0,4%-a, ráadásul mindenkinek teljesítenie kell, neked is, HP-nek is, Tordai Csabinak is, mindenkinek. Az osztrák Maraton OB-n egy focipályát kerültünk meg gumiszőnyegen, tavaly Győrújbaráton egy siratófallal kezdődött a pálya, mégis mindkét helyen hirdettek országos bajnokot.
Ne "feriskedjél" már! :-) Nem tudod elképzelni, hogy meg lehet úgy is oldani, ne érjen össze az eleje a végével? Sem mókás nem lesz, sem hihetetlen, a kígyó száguldó eleje el fog zúgni a még ácsorgó vége mellett, olyan lesz, mint egy briós (vagy egy spirál, ha így könnyebb elképzelni), annyit azért feltételezhetnél még Harangról, hogy ezt végig tudja gondolni!
Nem tom figyeltétek-e, hogy a Dm startnál lesz felvezető kör. Sztem mókás le, amikor az elit eleje álldogál a mezőny vége mögött és egy végtelen kört alkotva senki nem tudja, hogy akkor mi is legyen.
Nem lehetne ezt az 1300 embert nem szivatni és a 11-sről elrajtolttatni? Tudom, hogy a másik látványosabb, meg Harangosabb, de mégiscsak OB. Vagy vegyék ki az OB kategóriában indulókat és rajtoljunk el az első depóból 10.00-kor egyból ki a pályára, a többiek meg csináljanak felvezetőkört. Hihetetlen.....