Kb. 7:45 Teljes kiőrlésű lisztből készített toastkenyér (kb. 350g - kb. 15-16 szelet) margarinnal, mézzel, lekvárral mogyorókrémmel, 1db 150g-os Danone joghurt, 1 banán és kb. fél liter bodzatea.
Kb. 8:45-kor ettem néhány mézes puszedlit (6-8db) és ittam kb 3dl vizet, amibe be volt keverve valamilyen cseh cucc (balassagyarmati XC MK-n kaptam és guarana, taurin, koffein, stb van benne, 1 ampulla 20ml. (azt írták, hogy 8 órán át nagyon fogok pörögni, ezért előtte és ennyivel)
A rajtig még ittam kb. fél liter vizet és 15 percel start előtt egy koffeines PB gél.
Ne viccelj! Örültem volna, ha ilyen jól lenyomtam volna a DM-t! :) Combizmom sérülése miatt ez már a 2. hét lesz mióta nem ültem bringára, és 3 hete rosszalkodik. De bízom benne, hogy Salzra rendbejön.
én is úgy látom ob nek, kupasorozatnak elég a rövidebb táv.
Azonban ne feledjük, extrém távokon kezd kiegyenlítődni a nemek közti különbség. (nemzetközi összehasonlítás)
Más sportokban, pl Ironman ugyanúgy van VB nőknek, nagyon erős ultrafutók is vannak a nők közt, a RAAM ot idén is teljesítette nő, vagy hogy messzire ne menjek 24órás solo mtb-znek is elég sokan közülük.
Aki meg akar küzdeni önmagával és a távval, tehesse.
Az szerintem nem gond, ha kevesen vannak. Nem hiszem, hogy ezért nem lenne.
Szerintem inkább egészségvédelmi okoból nincs. Azért ha megnézitek, majd minden egyéni sportban a női számok rövidebbek. Hogy ne menjünk messzebbre, pl. outi kerékpár. Vagy nem véletlenül van az ifiknél (szintén out), áttétel korlátozás.
Mellesleg az EB-n, VB-n (MX), a nők rövidebbet mennek. Meg persze XCO-ban is. Gondolom ehhez alkalmazkodva hozták itthon is ezt a szabályt, bár a hátteréről a Vera szerintem többet tud.
Szerintem ez így rendben van. Nekem bőven elég 4-6 órát kint lenni a pályán, szerintem az is baromira megterhelő, és a lányok ha sár van, 8-9 órát is kint vannak. Az már nagyon-nagyon durva, pláne minden második hétvégén. Hosszú távon nem hiszem, hogy ennek ne lennének következményei.
Egyébként szerintem nagyon egyszerű a megoldás, mehessen az, aki akar hosszún (mondjuk 16 alatt semmiképp), még akár lehet egy összevont kategória is a nőknek hosszún, hogy legyen valami díjazás is, de a Magyar Kupán és az OB-n a középtáv nő játtszon, alkalmazkodva az UCI szabályokhoz. Aztán aki vállalja ennek ellenére a 8-9 órát, az menjen hosszún. Tehát teljesen tiltani nem kellene.
Mellesleg az a megjegyzés, hogy ezért külföldre kell menni: szerintem országos bajnokság és nemzeti szövetség által kiírt hivatalos kupasorozat nincs a nőknek hosszú távon sehol (bár nem néztem utána). Az már más kérdés, hogy más országokban a nemzeti szövetség versenyeitől teljesen függetlenül (nem úgy mint nálunk, hogy összemosva és van belőle baromi nagy káosz állandóan az eredményhirdetésnél) van még simán 3-4 maraton sorozat, nyilván ezeken a rendező azt csinál, amit akar.
Elöször is Gratulálok a gyöztesnek és persze mindenkinek aki teljesítette a távját.
Ismét egy élménnyel gazdagabban...Az elején az aszfaltos mászás után volt vlami borzalmas tologatos emelkedő azt nehezen akartam elhinni de nagyon igazinak tünt..:)
Atáv kétharmadánál köves lefelén sikerült egy duplafelütést összeszednem élmény volt nézni miközben szerelem a paripát ahogy elhunak az emberek mellettem..Majd jövőre!!!
nekem nem hozott akkora szerencsét tegnap a rajtnál szétlapított kutyagumi (amit a tömeg közepén kapargattam (fával, nem kézzel:) )a kerekemből, a körben állók legnagyobb örömére...), de azért nagyon élveztem! Meg hát ugye nem is a szerencsén múlott :)
Köszi az olajat Jimmynek és Gyurinak! Örültem, hogy még találkoztam ismerőssel frissítőnél ;) Dobogókőnél nagyon vártam, hogy összefutok Anikóval meg Dórival meg Katával meg Rozival, de nem voltak sehol akkor már:(
A verseny pólót sajnos lekéstem, mert nem rögtön a befutásnál vettem át, hanem zuhany, kaja, stb. után merészeltem. Volna. Hát ez van... Maradt a "mákos" férfi.
Köszi! Én is azt hittem, de úgy látszik te is mozgósítottad a tartalékokat. Ma megnéztem a pulzus görbéimet, ami vízszintesre sikeredett, nem pedig lejtősre, vagy hullámvölgyesre, mint minden más korábbi hosszútávos versenyemen, s ez így jó :) Lehet, ha keményebben kezdek, kicsit előrébb végzek, de az is lehet, hogy kipurcanok. Örök dillemma marad :) Mindenesetre nagyon élveztem az egészet. Nem is tudtam, hogy ilyen tartalékok marad(hat)nak, ha az ember nem kezd be az elején. A frissités szerintem kiritkus volt a tegnapi melegben.