Keresés

Részletes keresés

Lucifer(anticorr) Creative Commons License 2011.08.11 0 0 419

Én is hisec-es ajtót választottam(kb fél éve szerelték be) és nem bántam meg! 

Előzmény: Hajni0417 (417)
altefnegy Creative Commons License 2011.08.11 0 0 418

Hát, azért ez merész érvelés... A Hisec mit mondott, meddig nem lehet feltörni? Én speciel nem vagyok annyira híve a Nivónak (a három külön kulcsolás kényelmetlensége miatt), de biztos, hogy gyűjtenék egy keveset, és azt venném. Még egy dolog. Nem ismerem a legújabb kínai eresztést, de remélem ehhez már van rendes csere zárbetét.

Előzmény: Hajni0417 (417)
Hajni0417 Creative Commons License 2011.08.11 0 0 417

Sziasztok!

Köszönöm a tapasztalatokat, tanácsokat. Végül kínai ajtó mellett döntöttem a Hisec mellett, bár nem ők fogják beszerelni.. Hiseces ajtó, de nem közvetlenül a hisectől.. meglátjuk, bevallom tartok tőle. Nekem elsősorban a hangszigetelés miatt szükséges az ajtócsere, jó környéken lakom és a bejárati ajtót is mindig csukják a lakók, kis közösség. A szomszéd rendszeres ajtóbecsapása miatt kell nekem a csere.. :(

Ami biztosan nem fog tetszeni, hogy lesz az ajtón egy Hisec-es logó :(

Ami viszont nem a Nívó mellett döntött, hogy nekem ott is 3 ill 5 perces betörésvédelmet mondtak, az meg ugyan mi.. a betöről általában nem nappal jönnek, éjjel meg nincs nagy mozgás, ha 1-2 percre nem jönnek ki a szomszédok, akkor a fennmaradó pár perc amit garantál a Nívó az sem segít. Ha azt mondanák, h na ezt nem lehet feltörni, akkor azt mondanám jó akkor legyen, de ilyen nem mondanak persze..

Meglátjuk milyen lesz.. remélem nem lesz csalódás :(

 

Törölt nick Creative Commons License 2011.08.09 0 0 416

Nem is értem a hozzászólókat:

Ha valaki elolvassa, hogy milyen előírásai vannak a SAJÁT biztosítójának a zárakkal kapcsolatban, rögtön nem kérdőjelezné meg a három zár mibenlétét.

 

"Minimum két darab, egymástól különálló csapszerkezetű, minimum 25 cm távolságra lévő zárbetétek."

 

Ebből kiemelném a mondat elején a "Minimum két" -szavakat. MINIMUM.

És nem mindegy, hogy egy ajtó "Mechanikai védelem kiegészítő eleme", vagy "Teljes körű mechanikai védelem" szavakat kapja a Zsidesz-Mabisztól...

Előzmény: chaser955 (415)
chaser955 Creative Commons License 2011.08.09 0 0 415

"meg a 3 záras megoldásra sem értettem miért van szükség."

 

Talán mert 3 zárbetétet legalább háromszor tovább tart kinyitni buherálással? És mert a biztosítók a kárkifizetés összegét sávosan az egymástól független biztonsági zárak/zárbetétek számához kötik?

 

Csak biztonsági okai vannak, amugy tényleg fölösleges egy biztonsági ajtónál :-/

Előzmény: Ádám967 (409)
martontom Creative Commons License 2011.08.09 0 0 414

Szia!

 

Nekem is ez a három cég maradt versenyben!

Az Andre's kft-től az alap ajtót választottad(zárszerkezetre gondolok)?

Nem tudnál fotót feltenni róla?

Köszi! Tamás

Előzmény: Ádám967 (409)
chaser955 Creative Commons License 2011.08.09 0 0 413

Pontosítok a betét melletti réssel kapcsolatban, amit korábban már egy másik felhasználó is kifogásolt: Sajnos 100%-os méretpontossággal nem tudják kivágni az ajtót, ahová a zárbetétet behelyezik, így kb. 1 mm pontszerű rés lehet az ajtó és a betét között, ahol CSAK fény szűrődik át minimálisan (egy tollas zárbetétnél a kulcslyuk sokkal nagyobb :-)). Ez a jelenség tehát nem a betétek típusától függ, hanem a gyártáseljárásból következik. Szóval átlátni nem lehet

Előzmény: chaser955 (412)
chaser955 Creative Commons License 2011.08.09 0 0 412

Szóval tapasztalatom a Nívó ajtóval:

 

Összességében meg vagyok elégedve velük. A megbeszélt időpontban beszerelték az ajtót kb. 3 hétre a felméréstől számítva. Ami nagyon jó az ajtóban az a csendes zár, mechanikai működés, és a jó (hang) szigetelés, a robosztus megjelenés. Ahhoz képest, hogy fém, jól néz ki, de azért látszik, hogy az ajtó tokozása fém, így a faajtó pártiakat szerintem nem nagyon győzi meg. Egy kb. 50 éves 3 emeletes társas házi lakásba lett beépítve az ajtó, ahol a falak nem épp egyenesek, és bár a falak téglából vannak, az ajtórész valami szürke építőelemből van megoldva. Szóval utómunka szükséges lesz nálunk, mert mállott rendesen ott. Állítólag a legkevesebb utómunka a panellakásoknál van, a legtöbb pedig a 100+ éves polgári gangosoknál, tehát így kell belőni (árban plusz), hogy ki mire számíthat később. Szóval a helyi körülmények ellenére szépen beépítették az ajtót, és nem akarták elvágni a TV kébelt :-)) A keret mellett elvezették. A zárbetétek mellett (3 darab, magasabb biztonsági csomag - MABISZ 15 perces) nálam is van egy minimális rés, ahol át lehet látni. Sajnos - az ügyvezető szerint - teljesen nem lehet ezt kiküszöbölni, de egyáltalán nem vészes és nem is lóg ki maga a betét, csak picit, így biztonsági szempontból rendben van.

 

Külső: Lehet kérni, hogy az ajtó belső fele színben eltérjen a külsőtől, de fontos tudni, hogy ez az eltérő szín csak az ajtó közepére vonatkozik: Ha kívül pl. calvados színt kérünk, és hozzá a keretet is calvados(hoz hasonló) színben választjuk, de belül fehér színt kérünk, akkor az ajtó kívülről, illetve az ajtó fém része MINDENHOL (így maga az ajtó fém része belül is, nem csak a keret) calvados színű lesz, és csak belül a laminált rész lesz fehér. Elsőre ez fura lehet, így ahol elég fény van az előszobában, ezt nem feltétlenül ajánlom (amúgy is a calvados nagy szép szín és erezése is szép a szemnek), de nálunk azért mérsékeltek a fényviszonyok és a többi ajtó valamint a járólap is fehér ezért ez a kontraszt feldobja az ajtót, megtöri az egyszínűséget, de szokni kellett a szemnek elsőre. Ezt csak azért mondom, mert az értékesítő ezt nem mondta el egyértelműen. Mi úgy értelmeztük, hogy a keret kivül-belül egyszínű lesz és az ajtó full fehér lesz belül (a széle is). Mindegy, már szeretjük :-).

 

chaser955 Creative Commons License 2011.08.09 0 0 411

"A Nívóval nekem is ez volt a gondom, hogy az ár ami kijött a végére az nem az általuk reklámozott ár volt és kicsit sokaltam"

 

A Nivo sosem mondta, hogy mindig mindenhol 100 000 HUF lesz a végösszeg: ez az alap. Attól függ milyen opciókat kérsz az ajtóhoz: világító ablak, marás, magasabb biztonsági zárcsomag, üvegsáv stb...

Előzmény: Ádám967 (409)
Axióma Creative Commons License 2011.08.09 0 0 410

Reklamnick...

Előzmény: Ádám967 (409)
Ádám967 Creative Commons License 2011.08.08 0 0 409

Üdv!

 

A kínai ajtó jobb mint a gyári sima bejárati ajtó, de én nem biztos, hogy ilyen "biztonsági" ajtót vennék az OTTHONOM védelmére, mert ott van mindenem ami számít, vagyonom ilyen olyan értékeim.....nem mindegy! De természetesen ezt mindenki maga dönti el!  Én 2009-be cseréltem az ajtónkat és négy céget kerestem fel a Nívot az Omegát az Andre's kft-t és még egyet (nem jut eszembe a neve). A Nívóval nekem is ez volt a gondom, hogy az ár ami kijött a végére az nem az általuk reklámozott ár volt és kicsit sokaltam, meg a 3 záras megoldásra sem értettem miért van szükség. Azért választottam az Andre's kft -t, mert tőlük is kértem árajánlatot és személyesen is megnéztem az ajtókat még a gyártás folyamatát is és árban minőségben meggyőztek, pedig 100 ezernél én sem akartam többet költeni. A beszerelés is rendben volt, két ember kb. 2 óra alatt végzett. Olvastam Istvándr. hozzászólását és hála Isten csak jókat mond róluk.  Az Omega számomra sajnos megfizethetetlen ! Ez csak az én tapasztalatom! Remélem tudtam segíteni ! Üdv! Ádám

Előzmény: Hajni0417 (404)
chaser955 Creative Commons License 2011.08.04 0 0 408

Üdv Mindenkinek!

 

Hajni0417-hez hasonlóan én is hezitáltam, de ár/érték arányban és a referenciák miatt a NIVO-ra esett a választásom. Holnap szerelik be, nagyon kíváncsi vagyok rá, milyen minőségben teszik ezt, és milyen lesz a kidolgozás. Nekem korrekten elmondták, hogy a beépítendő helytől függ, hogy meg lehet-e oldani a keret-fal fedését takaró lécekkel vagy utógletteléssel kell-e korrigálni a tulajnak. Sajna nálam is glettelés lesz. Egyébként az egyik Hi-sec-es vállalkozó is a Nivot ajánlotta, ha magasabb minőségű biztonsági ajtót szeretnék. Meg kell érteni, hogy a Hi-sec nem a magyar valódi biztonsági (MABISZ 10-15-20 perces) ajtókkal versenyez, hanem az árérzékeny 100 000 HUF alatti kategóriában. Tehát felesleges a HI-SEC-et fikázni, mert más a célközönség. Talán én is a HI-sec-et választottam volna, ha nem lennének problémák a zárral és megfelelne az európai szabványnak (betét kompatibilitás stb.). Szóval az internetes nézelődés után ezt választottam, meglátjuk mit hoz a NIVO, majd beszámolok.

paragabika Creative Commons License 2011.07.25 0 0 406

Esetleg Őket is kérdezd meg:

 

http://mesterlak.uw.hu/

 

Nekünk már két ajtót is készítettek. Az elsőt 15 évvel ezelőtt, a másodikat 10 éve.

Természetesen egyikkel sincs semmi probléma.

 

És a családunkban több ajtónál az egyszerű megerősítést ajánlották, mert az is elég lett. Töredéke árért.

Előzmény: Hajni0417 (404)
kleingy Creative Commons License 2011.07.22 0 0 405

A jó extrákat sehol sem fogod ingyen megkapni...

Előzmény: Hajni0417 (404)
Hajni0417 Creative Commons License 2011.07.22 0 0 404

Sziasztok!

Én is, mint már sokan mások tanácsot szeretnék kérni. Visszaolvastam a fórumot, de talán még nagyobb káosz lett a fejemben :) Tegnap volt kint nálam a Nívó nincs vele semmilyen problémám, bár lehetne egy kicsit olcsóbb, tetszik, h 100 % magyar, de az nem, hogy mindenért felszámolnak külön összeget..  A kínai ajtókról is hallottam jót, rosszat. Nem tudom melyiket válasszam. Valaki hallott már a nagyajto.hu-ról? köszi előre is.

Bandibandita Creative Commons License 2011.06.16 0 0 403

Na, voltam ma a cégnél (önállóan, segítség nélkül meg is találtam), sőt kaptam árajánlatot is!

Már csak döntenem kell, ami a legnehezebb!

Előzmény: istvándr. (401)
Bandibandita Creative Commons License 2011.06.15 0 0 402

Sajnos nekem sem sikerült!

Tegnap mentem volna a bemutatótermükbe, de nem találtam oda... :(

Talán kitartó keresgéléssel és telefonos segítséggel sikerült volna, de a rossz időjárási körülmények, illetve a telefonszám ismeretének hiánya nem tette ezt lehetővé!

Amúgy - az ajánláson kivül - érdekelne, hogy Neked milyen ajtód van, milyen zárad van és miért azok vannak!

Előzmény: istvándr. (401)
istvándr. Creative Commons License 2011.06.15 0 0 401

Szia!

 

Én változatlanul az Andre's Kft-t tudom neked ajánlani. Bár nem egyszerű odatalálni, mert nekem is csak telefonos segítséggel ment, de megéri ! Minket mindíg szabályszerűen lebeszéltek a felesleges kiegészítőkröl amik csak az árat strófolják semmi mást . Nagyon tisztességes csapatnak tűnik !  http://www.biztonsagiajtok.hu/

Gondold meg! :)

Előzmény: Bandibandita (400)
Bandibandita Creative Commons License 2011.06.14 0 0 400

Voltam a bemutatóteremben, de nem nagyon nyerte el a tetszésemet sem a kínálat, sem pedig a hozzáállás (bár ezutóbbi nagyon szubjektív)!

Nem valószínű, hogy őket fogom választani!

Előzmény: Elsőőő!!! (399)
Elsőőő!!! Creative Commons License 2011.06.13 0 0 399

Nálam a biztonságiajto.hu cserélte ki a bejárati ajtót. Korrektek és rendesek voltak, mindent gyönyörűen megcsináltak, minden határidőt tartottak. Nem olcsók, de tényleg minőségi ajtót építettek be.

Előzmény: Bandibandita (397)
levente.batisz Creative Commons License 2011.06.12 0 0 398

Sziasztok!

 

Faházat építek és ehhez szeretnék bejárati ajtót vásárolni, lehetőleg amiben van egy kis üveg is. Olcsó megoldást keresek.

Bandibandita Creative Commons License 2011.06.09 0 0 397

Sziasztok!

 

Biztonsági ajtót szeretnék vásárolni és nem nagyon tudok dönteni!

Több hozzászólást is elolvastam, több cég ajánlatát is megtekintettem az Interneten és végül az alábbi négy között kellene döntenem, elsősorban szakmai és csak másodsorban anyagi szempontok alapján!

 

A választottak a következők:

Nívó biztonsági ajtó - http://www.biztonsagiajto.hu/

DTP biztonsági ajtó - http://www.dtp.hu/

MABISZ biztonsági ajtó - http://www.biztonsagiajtok.hu/

Omega biztonsági ajtó - http://omega-biztonsagi-ajto.hu/

 

Laikusként mindegyik tetszik nekem, de nem tudom, hogy szakmailag melyik a legmegfelelőbb, vagy ha nincs ilyen, akkor abban kérek megerősítést, hogy egyéni szempontokat figyelembevéve bármelyiket választva jól fogok járni!

 

Válaszokat előre is köszönöm!

istvándr. Creative Commons License 2011.06.06 0 0 396

Helló!
Én mindenkinek tudom ajánlani az Andre's kft. biztonsági ajtaját nyugodt szívvel
mert Anyumnak 20 éve nekünk 9 éve és a tesóméknak is 4 éve ők csinálták az ajtót.
Mindent megtudtunk beszélni pl. kivül belül más marás minta más szín és a tok
hőhídmentes legyen stb. Ja, és most nézem a honlapjukat van rá 12 év gari és
non-stpo szervíz! Nagyon szimpatikus korrekt családi vállalkozás ! Ja, és 150-ben
megállt mindennel együtt!

Előzmény: Steel-boy (395)
Steel-boy Creative Commons License 2011.06.03 0 0 395

Sziasztok!

 

Én most beltéri ajtót keresek, de örülök, hogy van még rajtam kívül sok-sok elégedett ügyfele a NÍVÓnak! Én is közéjük tartozom! Nekünk kb 1 éve szerelték be, de az már a második ajtónk tőlük, mert közben egyszer költöztünk! Egy Zoli nevű srác volt nálunk, egy hölgyel beszélt apám telefonon, akivel mikor én beszéltem, nagyon segítőkész volt! Meg a Zoli, aki felmérte az ajtónkat! Normálisak!

ZVA-AVZ Creative Commons License 2011.05.24 0 0 394

Azt szeretném megkérdezni,hogy valakinél szereltek-e be fehér színű Nívó ajtót,olyat aminél csak a külső oldal mart?

Képet esetleg tudna-e feltenni,külső,belső oldaláról?

Köszönöm szépen előre is.

kleingy Creative Commons License 2011.05.20 0 0 393

Nálunk is így van, pár centit beljebb van az ajtó mint a régi tok. Nekünk ez 3-4 centi lehet kb. Még nem tüntettük el, mert akkor fogjuk, amikor kifestünk, úgy terveztük, hogy egyszerű derékszögű léceket veszünk, feltesszük az ajtó köré és "ráengedjük" a tapétát, így 45 fokos szögben lesz elfedve a különbség. Extra szép nem lesz, de az ajtó egyik oldalán egy másik ajtó van, a másikon pedig a beépített szekrény, így egyáltalán nem lesz feltűnő, hogy ott egy kis csalás van. :)

Előzmény: Norssz (392)
Norssz Creative Commons License 2011.05.20 0 0 392

Nivo ajtó lett berakva, mert vastokos a lakás és csak így lehetett megoldani a cserét. Az ajtóval (NIVO ajtó) és a beszereléssel maximálisan meg vagyok elégedve. Én a drágább verziójú ajtót válaszottam (pl: jobb zár). Nem árulok el nagy titkot, mert ha jól látom már lentebb megírták, a végösszeg 160e környéki. Mondjuk én is picit kevesebbet szántam volna rá, de a tok miatt nem lehetett berakni. Habár most már nem bánom, hogy ez lett.

De vkit találnom kell aki belülről eldolgozza a fal különbséget :)

Előzmény: Jatka Smallö (391)
Jatka Smallö Creative Commons License 2011.05.20 0 0 391

Ezek szerint vastokos (bennmaradó zsalus) az ajtód, mert tudtommal olyanba csak a NIVO tud ajtót tenni. Láttam már egy két helyen, ahol szomszédnak szereltünk valami rácsot.

Előzmény: Norssz (388)
Jatka Smallö Creative Commons License 2011.05.20 0 0 390

160 körül kiszálsz belőle, topposan.

Előzmény: Zöldár (389)
Zöldár Creative Commons License 2011.05.20 0 0 389

 És mennyit kóstált a művelet?

 

 Az ajtó mennyi ill. a szerelés mennyi ?   Nagy segítséglenne , most állunk egy csere előtt az  ajtó egyszárnyú olyan  1 m széles, a magasság a szokásos - ócska faajtó !

Előzmény: zsolt_lak (385)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!