Ezzel kapcsolatban nekem is lenne ket kerdesem. Az egyik, hogy ugye OT-t kizaro problema a fodarabcsere, azaz ha nem a sajat motorja van egy kocsiban?
A masik kerdesem, h forgalombol ideiglenesen kivont (hivatalbol, muszaki vizsga hianya miatt)) kb 8 eve allo auto motorjat a tulaj eladhatja-e adasvetelivel, es en azt bepapirozhatom az automba? Vagy ezt nem is kell ugymond bepapirozni mar, egyszeruen elmegyek az ezzel a kocsibol szarmazo motorral a a sajat autommal muszakizni, es igy motorkodossa valnak az autom papirjai az eddigi motorszam-os helyett? (H a regota allo autoval mi lesz, az ez esetben engem nem annyira erdekel)
Jesszus, 9 napja nincs új hozzászólás? Hát mi van itt?
Na akkor elméleti kérdés: adott egy gépjármű, még érvényes műszakival, de mondjuk úgy: halott/ kidurrant/nem létező motorral (eredeti motorblokk nincs meg, mert...)
Amennyiben én, mint egyszerű, jóhiszemű vásárló, ezt a gépjárművet megveszem, és mindjárt fel is kutatok hozzá egy bontós számlával rendelkező, beépíthető, "frankó" motort, akkor az adásvételhez szükséges eredetvizsgát megcsináltathatom így (forgalmival nem egyező, de lepapírozható motorral)? Vagyis az autó+hivatalos bontott motor(száma)=átiratható?
Vagy szürke zónában maradva az "olvashatatlan motorszám" című fejezet a megoldás?
Ez utóbbit nem szívesen venném a nyakamba, inkább fizetek egy bontott motornyi összeget, ha úgy 100%-osan tisztázható a papír része.
Pumukli89: Ha úgy vesszük, Jan Balbeck-é az érdem. Ha ő nem ír ide, sose alálok rá a fórumotokra. Amúgy meg a lényeg, hogy nagyon jó képek jöttek máris, élvezet mazsolázni őket. ;)
Persze, mert a Modik jófejek voltak és az érintett(ek) meamaximaculpája meg pár további (köztük 504LACI és én) kérés után végül megenyhültek és újranyitották a fórumot. :) Így gyorsan be is küldtem két képet (előbb csak a kis 500-ast akartam feltenni, amin vezetni tanultam, de utóbb Nézelődő és Katana750 csak beírtak egy-egy olyan posztot, amire muszáj volt küldenem egy GS-es fotót is. :)
Amúgy nagyon klassz képek vannak benne, igazán kár lett volna végleg becsukni. És persze nagyon örülök, hogy nektek és a büntinek köszönhetően rábukkantam.
Én nem is tudtam, hogy van ilyen topic. Nagyon érdekes dokumentumokat gyűjtöttek benne össze. Fel is vettem a kedvenceim közé, mert a >44 ezer hsz-t átolvasni eltart egy darabig. Remélem még azelőtt újranyitják, hogy végigérek rajta.
Hetvenvalahányban az egyik rally prológja a Millenáris bicikli arénában zajlott. Pályabejárás címén apám meg Zima több meccset is lejátszott, valami fogadás is volt, de a kis Puch mindíg megverte a GT-t a rövid pályán.
Nem kell ehhez Discovery, Rákospalotán pont ilyen volt a harmadik szomszédom. Közepesen lepukkant ház, pont ugyanilyen tulajjal, egyedül élő öreg bácsi volt, mindent gyűjtött. Ha benéztél az utcáról, a kertje egységesen kb két és fél méter magas, a háza padlásával egy szintbe érő tömény vastelep volt, úgy, hogy a kaputól a lakásig ezek között egyembernyi széles ösvényen lehetett hátramenni. Szerencsére csak vasakat,fákat gyűjtött, nem szemetet, így legalább nem volt közegészségügyi veszély.
Hátha tud valaki segíteni nekem,adott egy Csepel 250-es kétkerekű már nem ikerdugattyús, a pontos évjáratot nem tudom és ebben kellene segíteni. Az eredeti szürke forgalmi nem nagy segítség ebben....a motorokhoz egyáltalán nem értek. Ha valaki kisegítene milyen azonosító segíthetne,nekem a motor és vázszám semmit nem mond(forgalmi szerint mindkettő azonos).