az még érdekes, aznap délután felbukkant A turai nepper piros "török"exportos, szépnek kinéző, papírmentes eladó motorja, gondolom ő is érzékelte a roncs népszerűségét, s próbálja azt meglovagolni
olyan történetet költött hozzá, ember legyen a talpán aki nem hiszi el, vagy kibírja röhögés nélkül, mindenesetre szerintem tanulságos, ide másolom, hátha nem olvassa a fórumot....
"A Pannónia török export a Csepeli Motorkerékpárgyár (Magyarország) által gyártott Pannónia motorkerékpárok azon változatait jelenti, amelyeket az 1950–60-as években Törökországba exportáltak.Időszak: főként az 1950-es évek végétől a 60-as évek közepéigModellek: leggyakrabban Pannónia TLT, T5, később P20 szériaPiac oka: Törökországban nagy igény volt strapabíró, egyszerűen javítható motorokra (rosszabb utak, kevés szervizhálózat)Különlegességek a török exportra..Általában megerősített futómű, robusztus felépítés,oldalbetöltős üzemanyagtank..Gyakran egyszerűbb felszereltség, a könnyű karbantarthatóság miattelőfordultak egyedi festések vagy feliratok, helyi igényekhez igazítva.Sok gépet dialektus nélküli vagy angol feliratú műszerekkel szállították!JelentőségA Pannónia motorok jó hírnevet szereztek Törökországban megbízhatóságukkalMa a „török export Pannónia” kifejezés gyűjtői értéket jelent, különösen eredeti állapotban!Okmányokkal nem rendelkezik,gyűjteményben pihent a felújítás óta!"
érdekes, hogy pont az egyik jellegzetessége, az alu díszcsík a tank közepéról hiányzik
Én még annyit tettem, hogy mindenhová széthúzható csatlakozókat (Molex) szereltem, ill. robogó boltban vettem tartalék fesz.szabályozót, gyújtótrafót, így útmentén is gyorsan cserélhető, ha v.melyik megadná magát. Szerencsére eddig még nem kellett!
hét elején valaki árult Baranyában egy "török"export roncsot, kerék, blokk, papírok nélkül +alkatrészekkel, de fél óra alatt, akkora tumultus lett a poszt kommentjei között, 30+ hozzászólás, és 2-3 óra alatt elkelt, majd törlődött a hirdetés is
kíváncsi vagyok, mikor bukkan fel újra a motor és milyen áron?....
Igen, azt sajnos én is látom, hogy nem egy patika gép. Csak nem tudom, hogy most egy műszakis oldalkocsis milyen értéket képvisel ebben az állapotban.
Mert valahogy az oldalkocsisokban nagyon szűk most a piac.
Mindegy nem kapkodom el , annyira nem létszükséglet. De ez az 1.450000 ft os ár már nekem ezért a példányért túl van a küszöbön. Persze lehet ettől meg hogy árában van.
bár volt 175ös Sport Cz-m, de annyira nem vagyok oda a Jawakért.
Meg ugye van egy teherautónyi egyhengeres Pannonia alkatrészem. Csak épp a műszakis motor hiányzik. Igy nem szeretnék más típust, de köszi. És amugy lehet ez a Jawa használhatobb is mint a Pannonia, csak ugye a szem eszik elösszőr.
Amugy a használtauton volt egy közepes állapotú Mz ts 250 oldakocsival még a héten. max 3 napig volt fent, kicsivel millio alatti áron.
ha el akarja adni, 1,2mFt nem felháborító alkut jelentene az eladónak, ált. úgy is rosszul megy mostanában (pár éve) a Pancsik piaca szerintem, s ősz van, stb.
vape gyújtással van egyenértékűnek mondott, de jóval olcsóbb elektronikus gyújtás, én is ezt használom néhány éve, nem tudok rosszat mondani róla, Hajdúságból, esetleg keress rá, segítőkész az eladó
faragás nélkül fölmegy, gyárias megjelenésű vezetékeléssel is megoldható, de könnyebb lendkerékkel
de van ezen kívül is még legalább 2 megoldás itthonról + a vape
Sajnos nagyon kevés oldalkocsis Pannonia van eladó, én ebben az állapotában maximum 1.2 milliót gongondolnék erre. De mint mondtam egy ideje nem vagyok annyira aktív a veteránban.
Régebben Vape- gyújtást használtam a T5-ösömön, szerintem ha vennék azt is megkínálnám , meg van még vadonatúj főtengelyem is. Szóval a blokk nem lenne gáz. Csak ugye azért ez már így komolyabb pénz .
szerintem viszonylag egyben van, akár érheti is az árát, bár én sem vagyok már tisztában, mennyiért mennek mostanában
de azért az oldalkocsi eléggé viseletes, az első kerék is fura, miért olyan olajos?? a féklap, a felni kályhaezüsttel van lefújva? mintha az látszana a gumin, a blokk is milyen már, csupa retek és olajfolyás, a könyök elégetve, előgyújtás??
kellene tudni, történt-e valami beavatkozás a blokkban, érdemes lenne élőben is megnézni a sérüléseket, de simán vállalható, van vele meló, de akár jó is lehet