Megmértem. 43-44 mm a belső mérte a harmonika szűkebb részénél. Tegnap le kellett szednem, a jobb oldali telószárnál a szimering elköszönt. Olajtól kicsit megpuhult a gumi, de 3 év után is teljesen repedés mentes.
Már többször meséltem,de akkor újra: Vettem p12 gumiharmónikát,felszereltem és boldogan elindultam Budapestre.Este meg vissza.Kb 500kilométert tettem meg. Mire hazaértem az új gumi totál szétesett,cafatokban lógott. Egy pécsi motorosboltban vettem két jawa gumit amik tökéletesen passzolnak,még jobban is néz ki és a mai napig hibátlanul bírják.
szerintem csak a fényezésre kell költeni, nagyobb felületek vannak, nem olyan mint egy motor lemezeit fényezni, bárki bevállalja, mennyi most egy karosszéria elem pl. ajtó fényezése, 60-70eFt? én ilyesmi összegből indulnék ki
a többit, kis alu pucolás, csapágycsere, apróságokat amik vannak rajta, azt otthon bárki meg tudja oldani
ill. horganyzóba még el kell vinni pár apró kacatot, de azis aprópénz
ami gond lehet, ha hiányzik valami, pl. kédergumit nemtudom lehet-e szerezni, öltönytartóval mizu?
Igen, a felhúzás elején. A gumi egyenletes, nincs rajta sérülés, tegnap ahogy kitekertem nem láttam rajta deformitást, de most ahogy írom a választ azon gondolkozom, mintha a rugó felőli oldal is benzines lett volna. Akkor pedig mégis átereszt valahogy, vagy rosszul gondolom? Este csinálok pár képet, lehet úgy egyszerűbb lesz. Nagyon megörültem a tippnek, mert tegnap kíváncsiságból szívató nélkül indítottam és beindult, azt hittem akkor ez lesz a hiba forrása. Köszönöm a segítséget!
Ha a felhúzás elején érted, az ok, nem a gomb szára, hanem a rugó tartja zárva. Elsősorban a gumit megnézve, látszik, ha nem egyenletes és sérülés van a felfekvő részen. Látszik a nyoma ahol megnyomja az áteresztő furat pereme
Épnek tűnik, de a szívató gombot felhúzva, van egy kis holtjáték, vagyis olyan, mintha szabadon mozogna a felhúzó gomb pár mm-t. Nem tudom az jelent-e valamit. Hogy tudom ellenőrizni, hogy jól zár-e?
Segítséget szeretnék kérni, mi lehet a hiba, ha dugóban araszoláskor egy idő után elkezd durrogni a motor és lehörög, gázadásra fullad. Vagy sok, hosszú, lassú motorfékes szakasz esetén is produkálta. Gyújtás a piroskönyv szerint van beállítva, ezt okozhatja sok üzemanyag? Gyertyakép sosem jó. Esetleg a gyertya hőértéke nem megfelelő?
Valaki tud alternatívát p21 teleszkóp gumiharmonika pótlására, utángyártott helyett? Más motorhoz készültre gondolok, amiből beszerezhető jó tartós darab.