Hali, utolag is gratula mindenkinek a szep DM eredmenyekert! TREK ujjaszuletese utan feleslegben maradt nalam par cucc: fekete Manitou R7 Comp villa lock out-tal, Corratec SuperBow Team alu versenyvaz sotetkek-ezust szinben ZZYZX nyeregcsovel es Selle Italia nyereggel, XT elso valto (ami jelenleg a vazat disziti de kulon is elado). Tokeletes allapotban van minden, arban megegyezunk. Ha erdekel valakit, emilcimert klikk a nickemre.
szombaton az Xterra előtt odamegyek Haranghoz, mondom neki, -Te, figyelj, van egy frissítő PSZKeresztnél, ami évek óta a kanyarban van, senki nem tud frissíteni, mert a kormányt markolja. Lehetne ezt 15m-rel feljebb állítani, szólni az oda kihelyezett embereknek?
-persze persze, tudnak róla, idén így lesz, már intézkedett, nyugodjak meg, minden ok, feljebb rakják, rendeben lesz.
.....
vasárnap jövök PSZKeresztnél, veszem a kanyart és lám-lám a frissítő ugyanott mint tavaly és azelőtt, a kanyarban. Nem lepődtem meg. Még jó, hogy éreztem valamit és meg sem fordult a fejemben, hogy itt frissíteni fogok. Odaszóltam a lányoknak, ha kicsit tán feljebb állnának talán páran vennének is a feléjük nyújtott vízből.
Szilvásvárad Maraton DVD nekem már megvan (25 perc öszevágott film kommentárral, plusz két óra "sima" felvétel). Ha a múltkor tervezett mozizás még nem történt meg, összeköthetnénk vele ennek a megtekintését is.
Erre nem tudok sok okosat mondani, de próba szerencse alapon lehete volna a csapatoknál érdklődni, hogy hova mennek, van-e hely, a szpíkerrel bemondatni. Sztem lett volna segítség. Bár utólag okoskodni egyszerű. Nem sértésnek szántam, csak leírtam a véleményem.
Szílvási videót nem láttam, hol lehet megnézni? Kell hozzá regisztráció?
Én is erre gondoltam, de elég genyó dolog átverni egy orvos fejét, hogy aztán kaparjon, hogy megtalálja mi bajod van? Bár szerintem a háziorvos valószínüleg simán megírja a beutalót.
Elmész háziorvoshoz, befizeted a 300ft-ot, kérsz beutalót (megmondod, hogy szeretnél egy teljes vérképet, mert sportolsz), majd elmész laborba, ott újra befizeted a 300ft-ot, és másnap átveszed az eredményt.
Valaki felhomályostana, hogy egy vérvételt hogy lehet elintézni? Besétálok a körzetihez és azt mondom, hogy csókolom, csináljanak má' egy vérképet! Aztán kapok beutalót? Szerencsére nincs bajom, orvoshoz csak minden páratlan szökőévben magyek, de kíváncsi lennék rá.
én áprilisban voltam vérvételen. érdekességképpen néhány adat: -Vörösvértest: 8,02 -Haematokrit: 0,59 -EPO: 64 mIU/ml (norm. 3,30 - 16,60)
azt írták a leletemre, hogy a magas se EPO miatt felmerül az EPO termelő elváltozás lehetősége, de lehet, hogy csak a fokozott O2 affinitás miatti túlkompenzáció okozza. (ez utóbbi arra utal, hogy genetikailag hibásak a vörösvértesteim és nem hajlandók leadni az oxigént a sejteknek, ezért folyamatosan úgy érzékeli a szervezet mintha oxigénhiány lenne, és többet termel belőlük. ezért a sok vörövértest, meg magas HCT érték.)
szal ha vkinek EPO kell nekem rengeteg van, csak ki kell nyerni valahogy:)