Keresés

Részletes keresés

Blue_Sky_007 Creative Commons License 2007.10.13 0 0 172

Ma derült ki mi a gond.

Leszedtem a netről az elektronikus számlamásolataimat, és átnéztem. Ekkor ért a meglepetés, hogy az EBPP azt jelezte, ki is adta az igazolást róla, hogy az átutalás a vatera felé megtörtént, de a saját számlám tranzakció-történetében nyoma sincs.

Ergó, tényleg nincs kifizetve. Hiába hivatkoztam az EBPP fizetést igazoló azonosítójára, az mögött nem volt valós teljesítés.

 

Hétfőn gyorsan utalom a vatera felé a lovét. Az EBPP miatt hülyét csináltam magamból. Az tuti, hogy semmit nem fizetek rajtuk keresztül még egyszer.

 

Előzmény: tusi74 (167)
sztk keret Creative Commons License 2007.10.13 0 0 171

Sziasztok!

Velem is megesett az, ami már-látom- pár emberrel szintén. Engem is a fizetési elmaradásom miatti félreértések végett tiltottak ki.(nem jött meg a csekk)De ezt most nem részletezem.Semmi sem lehet tökéletes.Már máskor is voltak hasonló problémák, de soha nem lett ez a vége.Mindegy, végül is a tartozásomat banki úton rendeztem(mielőtt jön a végrehajtó :) )Nekem több mint 800 árum volt fent, de mindet levették és lejártnak nyilvánították őket. A kérdésem az lenne, hogy akkor most végleg törölték őket és újra fel kell töltenem mindet(kép, leírás, ár, stb..), vagy a tartozásom rendezése után visszateszik a termékeimet? vagy ez a "lejárás" esetleg azt jelenti, hogy mint általában lenni szokott a"lejárt aukcióknál" ,újra tudom aktivizálni az áruimat és nem kell megint feltöltenem őket.De egyébként nekem a Vaterával eddig semmi problémám nem volt.Mindig korrekt módon jártak el.

Előzmény: xeroxphaser (170)
xeroxphaser Creative Commons License 2007.10.13 0 0 170

Sziasztok!

 

Egy ismerősöm még cifrábbul járt.

Mivel minden figyelmeztetés nélkül kitiltották, nem tudta megnézni az évekkel ezelőtti adásvételeit, nem tudta bizonyítani igazát, így kénytelen volt ismét befizetni a több mint 10e Ft-ot, amit véleménye szerint jogtalanul követelt a Vatera.

A fizetés, ill értesítés elküldése után pár órával megszüntették a kitiltást. Belépett és dobott egy hátast, minden aukcióra feltett árúját törölték. Fotóstól, szövegestől. Ezzel több napi, ha nem heti munkáját tették tönkre.

Mindezek után, még 24 óra sem telt el, ismét kapott a Vatera pénzügytől egy levelet, hogy további - az előzőhöz hasonló összegű - tartozása áll fenn újra és amig azt ki nem fizeti kitiltják a rendszerből....!!!

Hétfőn átadja az ügyét egy ügyvédnek, elküldi a számláit az APEH-nek, mivel biztos benne hogy szabálytalan a számlázás és bejelentést tesz a felügyeleti szervüknél. 

 

És ez a cég lett az év kereskedője? Ugyan milyen lehet a többi? Szóval háborog a barátom, én meg csak azon csodálkozom, - egy kicsit itt visszaolvasva pláne - hogy nem egyedi esetről lévén szó, ezt mindeki szótlanul tűri?

 

 

 

Előzmény: mmo (169)
mmo Creative Commons License 2007.10.13 0 0 169
Sziasztok,

nagyon régi Vaterás vagyok, de a hosszú örömteli évek után egy elég kellemetlen következett:
A számláimat kivétel nélkül banki utalással egyenlítem ki, ez történt ez év májusában is, de a Vatera szerint hozzájuk nem érkezett meg a pénz, kérik fizessem be a tartozásomat. A többszöri levelezés után kiderült melyik tételt vélik hiányzónak, így el tudtam küldeni az internetes banki rendszer azon screenshotját, ahol jól látszik az utalás napja, összege, közleménye.
Ennek ellenére a Vatera továbbra is arra kér, hogy fizessem be a tartozásom, mintha nem olvasnák a levelet, csak írnák.
A dolog odáig fajult, hogy mára sikeresen letiltották az account-omat, mivel szerintük nem fizetek, és jelezték, hogy a követelésüket átadják egy követelésbehajtónak, majd ha ott sem járnak eredménnyel, akkor polgári peres úton kívánják vélt tartozásomat behajtani.

Any ötlet a helyzet tisztázására? Fogyasztóvédelem? Indítsak pert?

köszi,
mmo
Törölt nick Creative Commons License 2007.10.13 0 0 168
Oké, köszi!
Részben megnyugodtam, bár nagyon sajnálom az elveszett cuccot :(
Előzmény: tusi74 (166)
tusi74 Creative Commons License 2007.10.13 0 0 167
Én használom... Bankkártyával fizetek rajtuk keresztül, eddig mindig jóvá írták. Nem tudom Nálad mi lehet a gond.
Előzmény: Blue_Sky_007 (165)
tusi74 Creative Commons License 2007.10.13 0 0 166
Az akkor a legjobb! Bevágja a negatívot, fogod, írsz a kapcsolatfelvételen, külön lehetőség van az értékelés töröltetésére.

Feltöltöd az utalás screenshotját a kepfeltoltes.hu-ra, vagy bárhová, és a linket beilleszted az üzenetedbe. És lám, Te védve vagy, és a negatívodat törölni fogják.
Előzmény: Törölt nick (164)
Blue_Sky_007 Creative Commons License 2007.10.13 0 0 165

Nem tudom, használja-e valaki ez EBPP rendszert fizetésre.

 

Nekem nagy gondom van velük. Rajtuk keresztül fizettem ki aaz egyik számlámat a vatera felé, amit szépen vissza is igazoltak, a számlámról a pénzt le is emelték. A vatera rendszere nem látja, nem hajlandók jóváírni.

Az utána következő számlát sima banki átutalással fizettem, azt 3 napon bellül jóváírták.

A vatera nem foglalkozik a problémával, minuszba tettek, bár még felszólítást nem kaptam, de még választ sem. Az EBPP meg mutogat a vatera felé, és azt írja, Ő átküldte már a vetara felé az adatokat.

Most mit csináljak?

Hol lehet a vetarát személyesen elérni, mert ez a kupleráj ami ott van az szörnyű?

Törölt nick Creative Commons License 2007.10.13 0 0 164
És ha bevág egy negatívot? :(
Nagyon szomorú vagyok...
Egyébként még az utalásba is beleírta, hogy termék+normál posta.
Előzmény: MEB (163)
MEB Creative Commons License 2007.10.13 0 0 163
Már hogy lenne jogos??

Spórolni akart,hát ígyjárt... ez benne van.
Előzmény: Törölt nick (162)
Törölt nick Creative Commons License 2007.10.13 0 0 162
Sziasztok!
Szerintetek ha valaki kifejezetten kéri, hogy ne ajánlva adjam fel és aztán elveszik a csomag, akkor jogos visszakérnie a pénzt?
A feladásról a számlám megvan, 20 db ajánlott ilyenolyan súlyú levél, + ez az egy, 137,- , nem ajánlott.
Most reklamál... igaz, szerdán adtam fel, elméletileg még hétfőn megérkezhet, de én egyre kisebb esélyt látok rá.
advocatusdiaboli Creative Commons License 2007.09.18 0 0 161
Szép csokor, de ahogy Te is céloztál rá: általános problémájuk az ismeretlenségük, így alkalmasint venni kis szerencsével lehet ezt-azt rajtuk, de eladni aligha. Nincs látogatottságuk, és valószínűleg soha nem is lesz.

Szerintem egy olyan kicsi piac, mint a hazai egy nagy aukciós portált tud elvinni a hátán, nem többet. Jelenleg ez egyértelműen a Vatera, ha a magyar e-bay beindul, akkor átveheti a szerepét, de még valószínűbb, hogy bekebelezik a Vaterát.
Előzmény: bugmenot (160)
bugmenot Creative Commons License 2007.09.17 0 0 160
Köszi az infót. Közben láttam, hogy mások is nyomulnak online aukciókkal, de a többségüknék még hírét sem hallottam. Gondolom ezeket jobb hagyni.

Alkudjunk.hu - Aukciós piactér
Árveréslap
Aukciók.hu
Aukcionator.hu (új)
Axio
Axioart
Bid2Job - reverse
Borsodi Aukció
Eeebid
Ennyiért megveszem
FüLigART
Ingyenaukcio.hu
Magyar online aukciós oldalak
Melyik a legjobb magyar internetes aukció? - Szavazás
Mennyi a vége?
Zsibvásár (zsibvasar.hu)
Adok-Veszek
Bidder.hu
A kis licit nyer!
Hir6 Aukciósház

http://aukcio.lap.hu/
Előzmény: tusi74 (156)
tusi74 Creative Commons License 2007.09.17 0 0 159
Én meg az aproneten nem vennék ilyesmit, mert semmit nem olvashatok az eladó "előéletéről", míg az aukciónál vannak értékelések.

Mondjuk én a Vaterán csak villámáron vásárolok, nem bohóckodom licitálással, mert én is elég soksor látom az árfelhajtást.

Ha mindenáron licitálgatni van kedvem, akkor csak és kizárólag az Ebay. Ott valahogy minden tisztábban zajlik, ott a licitálás valóban igazi játék.

De erről, hogy itt ez megy, nem igazán a Vatera tehet, mintahogy a jutalékelcsalásról sem, keményen küzd(ene) is ellene.

Elsősorban a magyar ember állandó kiskapu keresési, jóljárási ösztöne az, amitől minden jó dolog a végén keserűvé változik. Alapvető emberi mentalitáson kellene változtatni.
Előzmény: H_G (158)
H_G Creative Commons License 2007.09.17 0 0 158
Én csak mobilt szoktam használtan venni, de eszembe nem jutna a Vaterán, az apronet.hu sokkal egyszerűbb -- nincs bürokratikus regisztráció, nincs árfelhajtó versenyeztetés, egyszerűen fölhívom az eladót, megalkuszunk és kész.

tusi74 Creative Commons License 2007.09.17 0 0 157
Pl. az érmegyűjtők, régiséggel foglalkozók nagyon kis létszámban, szűk árukészlettel vannak jelen, míg a Vaterán ennek komoly hagyománya van. Ilyen szempontból a Vatera jóval sokszínűbb.
Előzmény: tusi74 (156)
tusi74 Creative Commons License 2007.09.17 0 0 156
Felépítésében semmivel sem rosszabb, mint a Vatera, egyszerűen a kezdetekkor odatelepedtek a GYES-en levő kismamák és úgy általában a Nők Lapja Café típusú célközönség, és elárasztották a Teszveszt olcsó, vagy kevésbé olcsó ruhák, bizsuk tömkelegével. Nem beszélve a 10-20 FTtos "szalvétabizniszről".
Mivel a felhasználóinak többsége általában GYES-en van, vagy úgy általában kispénzű, ezért nagyobb, több ezer forint értékű cuccot majdhogynem képtelenség eladni, nem mondom, hogy lehetetlen, de sokkal nehezebb, mint a Vaterán. Nem beszélve arról, hogy a választék a ruhákon, babaruhákon, bizsukon kívül pontosan a felhasználók összetétele miatt sokkal szűkebb, jobban mondva, vannak teljesen fehér foltok.

Az évek alatt rengeteg jó próbálkozást láttam náluk, hogy ezen változtassanak, de egyszerűen képtelenek kimászni ebből az össznépi turkáló imidzsből.
Előzmény: bugmenot (155)
bugmenot Creative Commons License 2007.09.17 0 0 155
Én csak most ismerkedem a netes aukció témájával. A Vatera-ról hallottam eddig egyedül, de ahogy itt a problémákat olvastam körülnéztem, hogy van-e más lehetőség is.

A teszvesz.hu miben rosszabb a Vatera-nál, hogy azt mondod, azon kívül nincs más használható hazai portál?
Előzmény: advocatusdiaboli (153)
Törölt nick Creative Commons License 2007.09.17 0 0 154
Nekem nincs viszonyítási alapom ahhoz, hogy megmondjam, mihez képest esett a forgalom.
Én most meg vagyok elégedve, minden cuccomra szinte érkezett licit és amit feltettem, mindent eladtam. Egyetlen egy cuccom volt, amit másodjára kellett indítanom, de arra is megjött ma az első érvényes licit. Ráadásul nagyon erős, nyomott áron keltek el a cuccaim.
Szóval én elégedett vagyok, bár a 6% kicsit sok
Előzmény: zsánpól bemondó (152)
advocatusdiaboli Creative Commons License 2007.09.17 0 0 153
Sajnos egyelőre nincs más elviselhető hazai aukciós portál.

A hamis órák kiútálásáért viszont ne tudd meg, mennyit kellett küzdenem, fél évembe tellett....
Előzmény: zsánpól bemondó (152)
zsánpól bemondó Creative Commons License 2007.09.17 0 0 152

Örömmel olvastam, hogy ilyen egyszerű aktív státust szerezni, de valahogy engem már nem motivál a közéjük tartozás. A színvonal sosem volt túl magas, a forgalom már tavaly visszaesett.

Azt viszont határozottan a javukra lehet írni, hogy még az aktív időszakomban kitiltották a hamis órákkal gagyizókat.

Ezt az egyet.

Előzmény: advocatusdiaboli (143)
Törölt nick Creative Commons License 2007.09.16 0 0 151
Valahol láttam a múltkor a nyitólapon a licitálásokról illetve a vatera látogatottságáról grafikont.
Most már nem látom :(
Pedig jó lenne látni, mikorra érdemes a lejártakat időzíteni.
tusi74 Creative Commons License 2007.09.14 0 0 150
Ennek a sárgacsekknek a védelmében. Anno még KRESZ órán azt tanultuk, hogy a vezetőnek magával kell hordania a személyit, jogosítványt, és a befizetett kötelező biztosítás csekkjét. Szerintem a mai napig sokan sárgacsekken fizetik a kötelezőt, megenné a fene, ha ezek az emberek nem lennének biztosítva.
Bán Péter Creative Commons License 2007.09.13 0 0 149

Bánhatnám, hogy befizettem azt a csekket, amit megtaláltam, de azt inkább bánom, hogy pl. a Svájci órák topikban visszautasítottam egy érdeklődőt, hogy nem vagyok hajlandó a vatera megkerülésével bótolni vele.

Talán annak volt igaza, aki ott verte át ezt a társaságot, ahol tudta!

tusi74 Creative Commons License 2007.09.11 0 0 148
:DDD
Előzmény: advocatusdiaboli (147)
advocatusdiaboli Creative Commons License 2007.09.11 0 0 147
Szerintem is jó lesz ez, de lássuk be, a kezdés kicsit emlékeztet az "operáció sikerült, a beteg meghalt" történetére.
Előzmény: tusi74 (146)
tusi74 Creative Commons License 2007.09.11 0 0 146
Én pontosan azért hiszek abban, hogy a számlázásuk k...va jó lesz, ha túléljük a 3 hónapot, mert a hiányos megjegyzésrovattal kitöltött utalások is 2-3 nap alatt jóváíródnak.

Mondjuk az EBPP-t nekem találták ki. Nem kell megjegyzésrovaot tölteni!!! :D Mert még a számlaszámot csak-csak becopyzom, meg a nevet, de a megjegyzésrovat már nem a barátom. Ott ez-az néha lemaradt, hol a felh. név, hol meg a számlasorszám. Az EBPP meg legenerálja nekem, és csak rányomok a fizetés gombra a kártyámról meg leszedi. Ezért imádom a Távszámlát is, amit Magentáék használnak.
Előzmény: advocatusdiaboli (145)
advocatusdiaboli Creative Commons License 2007.09.11 0 0 145
Nem tudom, hogy megy a postán. Mindenesetre a csekkre neked kell kézzel a felhasználói nevet és a számlaszámot ráírni, mert amúgy csak egy "egyencsekket" adnak kitöltetlenül.
Ergo ott bizony a postai dolgozónak kell adatokat felvinni a csekkről az átutalás mellé, és ha itt hibázik, akkor a Vaterához esetleg gazdátlan összegek futnak be. De hibázik a Vatera is, mert én azt láttam, hogy a befizetéseimet mind jóváírták (tehát tudták, milyen felhasználónévre jött be a pénz), ám nem tudták a számlákkal párosítani, az elcsúszások meg idővel feldolgozhatatlanná váltak. Ha azt is figyelembe veszem, hogy jogilag 1 év után nem lehet a számlát már benyújtani - hát ez a szisztéma gyakorlatilag összedőlt.

Valószínűleg ezért is váltottak, és így utólag én is jószándékú lépésnek tekintem - ám a kivitelzés súlyosan félresikerült. És ez így nem jó, a pokolba vezető út is jószándékkal van kikövezve...
Előzmény: tusi74 (144)
tusi74 Creative Commons License 2007.09.11 0 0 144
", és főleg a csekken fizetőknél óriási pontatlanságok vannak a ténylegesen befizetett és a nyilvántartott adatok között"

Valami eszembe jutott, lehet, hogy OFF itt. Akkor bocsi. Mivel soha nem volt dolgom postaközeli dolgokkal, hogy bár technikailag el tudom képzelni, de hogyan történik az elektronikus feldolgozása a postai csekknek? Teljesen elvonatkoztatva a Vaterától. Csak úgy kíváncsi vagyok, ha ez így előjött.

Mert a józan ész azt diktálná, hogy beolvassa a vonalkódot a postán, beüti az ügyintéző az összeget, azzal valamilyen szinten azonosítva van, hogy kinek a tartozása van egyenlítve, és mekkora összeggel.

És a fogadó fél (jelen esetben a Vatera mondjuk), napi szinten kap egy reportot, a befizetésekről, ahol már pontosan vonalkód alapján azonosítva van a felhasználó, és az összeg.

És ebben formájában nem igazán különbözhet attól, amikor jönnek az utalások, mert jó esetben ott is ott vannak a felhasználónevek, másrészt szerencsés esetben a bizt. regisztráció számlaszáma is megegyezik, azzal meg még jobban lehet azonosítani.

És visszatérve a Vaterára én azért bízom benne, hogy az átálllási idő kibekkelésével minden rendben fog menni. Mert szerintem maga a számlázási rendszer lecserélése alapban a jószándékot feltételezi.
Előzmény: advocatusdiaboli (143)
advocatusdiaboli Creative Commons License 2007.09.11 0 0 143
Nem bizony. De a helyzet az, hogy face-to-face ők sem vitatják. Történetesen ma beballagtam Vateráékhoz a csekkeimmel.
Kb: tíz másodperc alatt az alábbiakat ismerték el:

- Rossz a korábbi nyilvántartási rendszerük, és főleg a csekken fizetőknél óriási pontatlanságok vannak a ténylegesen befizetett és a nyilvántartott adatok között. Akkorák, hogy a sok tranzakciót bonyolítók és csekken fizetők szinte mindegyikénél tartozást mutatnak ki. Most már ők is sejtik, hogy zömében jogtalanul.
De annyi esze senkinek sincs a cégnél, hogy visszaaktiváljanak mindenkit, és szépen tételesen végigmenjenek a bajaikon.

- Meggondolatlanul, kapkodva tértek át az új számlázási rendszerre, minek örömére ezeket a felhasználókat a rendszer ezerszám tiltotta ki.

- A tízezerszám beérkezett reklamáló leveleket egyszerűen nem képesek feldolgozni, így hónapokig, akár az év végéig is el fog tartani, amíg minden reklamációt meg tudnak vizsgálni....

- Meglepő, de azt is kibökték, hogy már a forgalmon is látszik, hogy mellényúltak. Pont azokat dobálták ki tömegével, akikből éltek....

Mindenesetre pillanatok alatt elismerték, hogy nem tudják a vélt tartozásomat semmivel sem alátámasztani, nullázták az egyenlegemet és újra aktiváltak. Rögtön megreklamáltam még néhány ismerőst is, őket is visszaengedték első szóra, már nem is kértek semmit...
Hát, ennyire mentem. De ezt kizárólag személyesen lehetett elintézni, a fax-email egy ideig elfelejtendő...

Összességében ezen a téren valami hihetetlen amatőrizmust látok. Így ilyen ügyet egyszerűen nem lehet intézni.
Előzmény: zsánpól bemondó (142)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!