Keresés

Részletes keresés

Kodolanyi Jani Creative Commons License 2017.05.15 0 0 228

Két hatalmas alátétem maradt, külön kószáltak a dobozban.

Más helyet nem leltem nekik, mint a vonóhorogra szorító csavar alá tettem be mindkettőt.

Furcsállom, hogy csak gurultak a dobozban, semmi nem utalt a helyükre. Remélem nem hiányzik sehonnan.

Az alábbi alkatrészt sem tudom hova tenni.

Ötlet, hova való?

És még egy dolog: a buktatás után a hátsó ajtó nálam sem nyílik. (S-Max).

Látom, hol kell "reszelni" a vasat, hogy jó legyen, de attól félek a buktatás miatt olyan extrém nagy lesz az erőkar, hogy esetleg károsodik a felfogatás vagy a vonóhorog.

Erről van tapasztalatotok?

Kösz

Jani

Előzmény: aijaeg (227)
aijaeg Creative Commons License 2017.05.13 0 0 227

A nagy alátétek a bicajokat tartó két cső rögzítéséhez használatosak alul. Összesen 8 darabnak kell lennie belőle.

Előzmény: Kodolanyi Jani (225)
halaloszto Creative Commons License 2017.05.13 0 0 226

nyugi, majd őszre kitalálják, egész télen szuperül fog működni, és jövő tavasszal újra rájönnek hogy baromság.

Előzmény: appela (224)
Kodolanyi Jani Creative Commons License 2017.05.13 0 0 225

Sziasztok!

Megvettem a BRQ-t. összeraktam, de maradt 2 hatalmas alátét, amit nem tudom, hova kellene tenni.

Leírásben nem találom.

Hátha tudtok segíteni...

Kösz

Jani

appela Creative Commons License 2017.05.13 0 0 224

http://inforadio.hu/belfold/2017/05/12/lep_a_kormany_valtozik_a_tarthatatlan_es_bonyolult_rendszer/

egy hónapon belül változik a rendszer, nem nagyon értem mi tart ennyi ideig, hogy azt mondják, ezentúl nem kell szemle. Más jogszabályt egy nap alatt át lehetett tolni.  

Előzmény: aijaeg (223)
aijaeg Creative Commons License 2017.05.12 0 0 223
aijaeg Creative Commons License 2017.05.10 0 0 222

Felhívtam a veszprémi okmányirodát, jelenleg még kell a műszaki szemle is.

Előzmény: e_ates (220)
aijaeg Creative Commons License 2017.05.09 0 0 221

Nekem is holnap érkezik meg a quattro és én sem tudok semmit az új szabályozásról :-(

Előzmény: e_ates (220)
e_ates Creative Commons License 2017.05.09 0 0 220

Sziasztok!

Tud valaki valamit a beharangozott könnyítésről?

Holnap veszem át a Buzz-t, és nem bánnám, ha nem kellene szemléztetéssel bajlódnom... :)

dzsindzson Creative Commons License 2017.05.03 0 0 219

Korzo, köszönöm! Én sajnos, Budapesten, de majd kipróbálom valahol és lehet, hogy átpártolok én is. Az ötös kiegészítés elgondolkodtató. Így legalább leszűkült 2 márkára a döntés.

Kodolanyi Jani Creative Commons License 2017.05.02 0 0 218

Aijaeg!

Köszönöm szépen! Eldöntöttem: BRQ.

A Peruzzo Pure-nál kifejezetten gagyi megoldásnak tűnik az, hogy a negyedik bringát a harmadikhoz rögzítem...

Aki esetleg tervez rendelni, esetleg társulhatnánk, mennyiségi kedvezmény...

Jani

Előzmény: aijaeg (217)
aijaeg Creative Commons License 2017.05.02 0 0 217

Egyikkel sincs tapasztalatom, én Buzzrack Quattrot rendeltem (talán a héten ér ide). Ami miatt én azt választottam pl. a Pure-ral szemben:

• • ahogy írtad is, két csőhöz rögzíted a bicajokat, csövenként max kettőt, a Pure-nál egy cső van, amihez 3 bicajt tudsz rögzíteni, a negyediket pedig a harmadikhoz
  • • nem kell a kocsi hátsó ajtajához kampózni a tartót
  • • a bicajt rögzítő fejet zárod kulccsal, nem spirálzár van a tartóhoz
  • • olcsóbb volt és (szubjektív szempont ugyan) jobban néz ki :-)

A dönthetőség tekintetében a Pure kényelmesebbnek tűnik: elöl dönt, a teljes tartó billen, a Quattro középen billen és emiatt az eleje kiemelkedik. A Pure-féle dönthetőség szerintem jobban igénybe veszi a mozgató-reteszelő mechanikát, és emiatt kell a kocsi hátsó ajtajához kampózni a tartót is, nehogy lebillenjen menet közben, a Buzznál ilyen veszély nincs. Azt majd meglátjuk, hogy ki lehet-e nyitni tőle a hátsó ajtót, fórumtársnak Citroen C8 esetében (nálam Sharan, ami ilyen szempontból szinte ugyanez) működött (kis barkácsolás után: a döntést határoló elemet kell forgácsolni, hogy a gyári nagyobb szöget lehetővé tévő elemhez hasonlót kapjunk, itt jól látszik 0:45-nél a két elem közti különbség).

Előzmény: Kodolanyi Jani (216)
Kodolanyi Jani Creative Commons License 2017.05.02 0 0 216

Sziasztok!

Én is vásárláson töröm a fejem, 4 bringához. Peruzzo pure 4 vagy buzz rack quattro?

A Peruzzo nagyon tetszik, de a Buzz Rack ellenben a két felfogató sín miatt tűnik stabilabbnak.

A Buzzról sok jót olvastam már, tudom nagy sláger, de a Peruzzóról semmilyen véleményt nem találok.

Van tapasztalat, saját, hallott?

Kösz

Jani

korzo Creative Commons License 2017.05.02 0 0 215

Nincs ötösfogat, hatos meg pláne (az USAban van, de ott más szabványú a csatlakozás - olyan bedugós zárszelvény szerű cucc -, és megengedőbbek a túllógűsos szabályok is.

A nyithatóságot ki kell próbálni, nagyon függ attól, hogy mennyi hely van a horgod és az ajtó között (helyileg merre vagy? Én pl. tudok adni felpróbálásra egy 4állásos BuzzRack Quattro-t Hajdúszoboszlón)

Csak hallkan, mert az új szabályozás nem tudom hogy viszonyul hozzá: a 6 állás felejtős, de ötöt össze lehet hozni magadnak. Én pl. a saját négyesemet bővítem ki egyel (lejebb írtam hogyan), de egy ismerősöm egy háromállásos Thule-hez vett meg két +1-es kiegszítő toldatot, és azt hozta legózta össze.

Előzmény: dzsindzson (214)
dzsindzson Creative Commons License 2017.05.02 0 0 214

Kedves Fórum Tagok! Vonóhorogra szerelhető dönthető és zárható kerékpászállítót keresek 5, vagy 6 bringához. Tud valaki segíteni, hogy létezik-e ilyen? Mindenhol, csak max. 4 bringás szállítót látok. Amennyiben ez a legnagyobb, ezek közül melyiket ajánljátok? Néhány helyről hallottam, hogy a dönthetőnél sem nyitható minden hátsó ajtó. Egy Voyager-hez kellene. Köszönöm

binya88 Creative Commons License 2017.04.29 0 0 213

Csataló sztem ha van E betű a világításban akkor nem kell de ha mégis  akkor kb5000ft hozzá a gyári L alakú vas amit bele tudsz dugni, vagy hajlítassz olyan méretű csöveket és rácsavarozod a lámpatáblát és kész!

atompyka Creative Commons License 2017.04.29 0 0 212

Sokan letojják. Aztán vagy lesz bünti vagy nem. Tényleg, mi a lehetséges szankció?

(Azt nem vágom, mire alapozva mondják, hogy innentől a hátsó tábla áthelyezése "egyedi azonosító jel meghamisítása" bcs.. Vagy eddig is az volt (szerintem nem), vagy ezután sem az, hisz az idevágó szabály nem változott. Ami változott, hogy kötelező a szürke tábla. Ha szürke nincs, azt a szabály megsértettem ugyan, de a hátsó tábla áthelyezését mi tiltja/tiltotta?)

Előzmény: henngergely (210)
atompyka Creative Commons License 2017.04.29 0 0 211

Ettől félek én is, de addig nem akarom feszegetni (állásfoglalást kérni vagy ilyesmi), amíg ki nem alakul a végleges verzió.

Előzmény: aijaeg (208)
henngergely Creative Commons License 2017.04.28 0 0 210

Héten láttam olyat, hogy hátsó ajtós tartón bringák amik takarták az autó rendszámát. Szürke sem volt. Nem láttam, hogy a tek korbevette volna.

Előzmény: Rvfvs (209)
Rvfvs Creative Commons License 2017.04.28 0 0 209

A szürkerendszámos elmebetegség óta volt már valakinek dolga a rend őreivel, bringaszállítóval? Holnap vinném a bringát, szürke rendszámom nincs, áttegyem a hátsót, vagy helyben fejbe lőnek?

aijaeg Creative Commons License 2017.04.28 0 0 208

Ha jól értelmezem, kötelező marad a szürke rendszám, de műszaki szemle nélkül, alanyi (vagyis tárgyi, mert az autóhoz tartozik) jogon lehet majd beszerezni. A régen kiadott, de nem szürke rendszám szerintem nem lesz jó.

Előzmény: atompyka (207)
atompyka Creative Commons License 2017.04.28 0 0 207

Na, erre én is kíváncsi leszek, mert ha nem kell szemle, akkor kb. ugyanaz az eljárás, ami régen volt, onnést meg semmi oka, hogy váltanom kelljen. 

Előzmény: aijaeg (206)
aijaeg Creative Commons License 2017.04.28 0 0 206

A tegnapi kormányinfón (nem pörgettem végig a majd' két és fél órás anyagot, aki megtalálja jelezze hogy hol van benne) szóba került a szürke rendszám ügye is, itt megkérdezték ezzel kapcsolatban a kerékpárügyi kormánybiztost (hahaha...):

„A kerékpárszállítókra szerelhető harmadik rendszámot nagyon régóta igényelték az autósok, ennek sikerült eleget tenni, de sajnos sikerült egy kicsit bürokratikussá és bonyolulttá és nem teljesen életszerűvé tenni azt az eljárásmódot. A tegnapi egyeztetés során megegyeztünk abban, hogy ezt jelentősen egyszerűsíteni fogjuk, és szemle nélkül sokkal egyszerűbben lehet körülbelül a hónap végére igényelni a harmadik rendszámot”

Kíváncsian várom, hogy mi sül ki belőle, a magam részéről addig nem indítom az ügyet...

atompyka Creative Commons License 2017.04.28 0 0 205

Szerintem ezt csak ott fogod megtudni, annyira végletesek az elvárások, ahogy elnézem a sztorikat. 

Előzmény: csatoló (203)
csatoló Creative Commons License 2017.04.28 0 0 204

Bocs, rosszul írtam. Nem 971, hanem 970.

csatoló Creative Commons License 2017.04.28 0 0 203

Kérdések: Én is a Thule xpress 971 tartót használom, de a rendszámtartó hátsó lámpasor panel hevederrel rögzítendő a szállítandó kerékpárra. szabályos-e ez a megoldás, vagy szerezzem be a Thule merev rögzítőit, ami a kerékpártartóhoz rögzíti a  az előírásos rendszámtartó panelt? Köszi előre a válaszokat. Nincs kedvem kétszer sorba állni a szemléhez.

binya88 Creative Commons License 2017.04.27 0 0 202

Thule xpress970 lámpatáblával sikeres vizsgát tett! 1770ft ért+5500 okmányiroda,10 nap mulva kész a szürke rendszám. Nincs 2300ft plusszba! Sok sikert mindenkinek! 

vviki7 Creative Commons License 2017.04.25 0 0 201

Sziasztok!
Kihasználtság miatt eladó vonóhorogra szerelhető kerékpárszállító.
https://www.decathlon.co.uk/rack-n-ride-500-towbar-cycle-carrier-2-bikes-id_8309017.html
Bontatlan.

Ára:35.000Ft
Érdeklődni: 06306990816

aijaeg Creative Commons License 2017.04.25 0 0 200

Múlt héten rendeltem én is egy Buzzrack Quattrot, remélem a héten ideér és indulhatunk a bürokrácia útvesztőibe :-)

Előzmény: e_ates (199)
e_ates Creative Commons License 2017.04.24 0 0 199

köszi a visszajelzéseket buzz-zal kapcsolatban (Korzo, Cortex), már rendelem is :) aztán nézek vmi vizsgaállomást...

Előzmény: korzo (173)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!