Két hatalmas alátétem maradt, külön kószáltak a dobozban.
Más helyet nem leltem nekik, mint a vonóhorogra szorító csavar alá tettem be mindkettőt.
Furcsállom, hogy csak gurultak a dobozban, semmi nem utalt a helyükre. Remélem nem hiányzik sehonnan.
Az alábbi alkatrészt sem tudom hova tenni.
Ötlet, hova való?
És még egy dolog: a buktatás után a hátsó ajtó nálam sem nyílik. (S-Max).
Látom, hol kell "reszelni" a vasat, hogy jó legyen, de attól félek a buktatás miatt olyan extrém nagy lesz az erőkar, hogy esetleg károsodik a felfogatás vagy a vonóhorog.
egy hónapon belül változik a rendszer, nem nagyon értem mi tart ennyi ideig, hogy azt mondják, ezentúl nem kell szemle. Más jogszabályt egy nap alatt át lehetett tolni.
Korzo, köszönöm! Én sajnos, Budapesten, de majd kipróbálom valahol és lehet, hogy átpártolok én is. Az ötös kiegészítés elgondolkodtató. Így legalább leszűkült 2 márkára a döntés.
Egyikkel sincs tapasztalatom, én Buzzrack Quattrot rendeltem (talán a héten ér ide). Ami miatt én azt választottam pl. a Pure-ral szemben:
• ahogy írtad is, két csőhöz rögzíted a bicajokat, csövenként max kettőt, a Pure-nál egy cső van, amihez 3 bicajt tudsz rögzíteni, a negyediket pedig a harmadikhoz
• nem kell a kocsi hátsó ajtajához kampózni a tartót
• a bicajt rögzítő fejet zárod kulccsal, nem spirálzár van a tartóhoz
• olcsóbb volt és (szubjektív szempont ugyan) jobban néz ki :-)
A dönthetőség tekintetében a Pure kényelmesebbnek tűnik: elöl dönt, a teljes tartó billen, a Quattro középen billen és emiatt az eleje kiemelkedik. A Pure-féle dönthetőség szerintem jobban igénybe veszi a mozgató-reteszelő mechanikát, és emiatt kell a kocsi hátsó ajtajához kampózni a tartót is, nehogy lebillenjen menet közben, a Buzznál ilyen veszély nincs. Azt majd meglátjuk, hogy ki lehet-e nyitni tőle a hátsó ajtót, fórumtársnak Citroen C8 esetében (nálam Sharan, ami ilyen szempontból szinte ugyanez) működött (kis barkácsolás után: a döntést határoló elemet kell forgácsolni, hogy a gyári nagyobb szöget lehetővé tévő elemhez hasonlót kapjunk, itt jól látszik 0:45-nél a két elem közti különbség).
Nincs ötösfogat, hatos meg pláne (az USAban van, de ott más szabványú a csatlakozás - olyan bedugós zárszelvény szerű cucc -, és megengedőbbek a túllógűsos szabályok is.
A nyithatóságot ki kell próbálni, nagyon függ attól, hogy mennyi hely van a horgod és az ajtó között (helyileg merre vagy? Én pl. tudok adni felpróbálásra egy 4állásos BuzzRack Quattro-t Hajdúszoboszlón)
Csak hallkan, mert az új szabályozás nem tudom hogy viszonyul hozzá: a 6 állás felejtős, de ötöt össze lehet hozni magadnak. Én pl. a saját négyesemet bővítem ki egyel (lejebb írtam hogyan), de egy ismerősöm egy háromállásos Thule-hez vett meg két +1-es kiegszítő toldatot, és azt hozta legózta össze.
Kedves Fórum Tagok! Vonóhorogra szerelhető dönthető és zárható kerékpászállítót keresek 5, vagy 6 bringához. Tud valaki segíteni, hogy létezik-e ilyen? Mindenhol, csak max. 4 bringás szállítót látok. Amennyiben ez a legnagyobb, ezek közül melyiket ajánljátok? Néhány helyről hallottam, hogy a dönthetőnél sem nyitható minden hátsó ajtó. Egy Voyager-hez kellene. Köszönöm
Csataló sztem ha van E betű a világításban akkor nem kell de ha mégis akkor kb5000ft hozzá a gyári L alakú vas amit bele tudsz dugni, vagy hajlítassz olyan méretű csöveket és rácsavarozod a lámpatáblát és kész!
Sokan letojják. Aztán vagy lesz bünti vagy nem. Tényleg, mi a lehetséges szankció?
(Azt nem vágom, mire alapozva mondják, hogy innentől a hátsó tábla áthelyezése "egyedi azonosító jel meghamisítása" bcs.. Vagy eddig is az volt (szerintem nem), vagy ezután sem az, hisz az idevágó szabály nem változott. Ami változott, hogy kötelező a szürke tábla. Ha szürke nincs, azt a szabály megsértettem ugyan, de a hátsó tábla áthelyezését mi tiltja/tiltotta?)
A szürkerendszámos elmebetegség óta volt már valakinek dolga a rend őreivel, bringaszállítóval? Holnap vinném a bringát, szürke rendszámom nincs, áttegyem a hátsót, vagy helyben fejbe lőnek?
Ha jól értelmezem, kötelező marad a szürke rendszám, de műszaki szemle nélkül, alanyi (vagyis tárgyi, mert az autóhoz tartozik) jogon lehet majd beszerezni. A régen kiadott, de nem szürke rendszám szerintem nem lesz jó.
A tegnapi kormányinfón (nem pörgettem végig a majd' két és fél órás anyagot, aki megtalálja jelezze hogy hol van benne) szóba került a szürke rendszám ügye is, itt megkérdezték ezzel kapcsolatban a kerékpárügyi kormánybiztost (hahaha...):
„A kerékpárszállítókra szerelhető harmadik rendszámot nagyon régóta igényelték az autósok, ennek sikerült eleget tenni, de sajnos sikerült egy kicsit bürokratikussá és bonyolulttá és nem teljesen életszerűvé tenni azt az eljárásmódot. A tegnapi egyeztetés során megegyeztünk abban, hogy ezt jelentősen egyszerűsíteni fogjuk, és szemle nélkül sokkal egyszerűbben lehet körülbelül a hónap végére igényelni a harmadik rendszámot”
Kíváncsian várom, hogy mi sül ki belőle, a magam részéről addig nem indítom az ügyet...
Kérdések: Én is a Thule xpress 971 tartót használom, de a rendszámtartó hátsó lámpasor panel hevederrel rögzítendő a szállítandó kerékpárra. szabályos-e ez a megoldás, vagy szerezzem be a Thule merev rögzítőit, ami a kerékpártartóhoz rögzíti a az előírásos rendszámtartó panelt? Köszi előre a válaszokat. Nincs kedvem kétszer sorba állni a szemléhez.
Thule xpress970 lámpatáblával sikeres vizsgát tett! 1770ft ért+5500 okmányiroda,10 nap mulva kész a szürke rendszám. Nincs 2300ft plusszba! Sok sikert mindenkinek!