Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

Zolysys Creative Commons License 2017.08.26 0 0 1121

Ilyen gyári visszaállítás ezeknél a rendszereknél nincs. Az más kérdés hogy megoldható, de az mindig költséges folyamat

Előzmény: 2016 (1120)
2016 Creative Commons License 2017.08.25 0 0 1120

Csak egy okoskodás: ilyenkor ( mármint a frissítés után ) egy gyári visszaállítás nem segít? Ez csak alapra állít mindent, de nem rakja vissza a régi fw-t,  pl telefonoknál ( vagy nálam pont a tévénél ) segíteni szokott, ha előjön egy bug a frissítést követően. Úgy láttam a menüben barangolva, hogy itt is van ilyen.

Más.

A hátsó ajtó a spoilernél nekem is repedt, három helyen is. A szervizben azt mondták, nincs rá visszahívás, erre írtam az importőrnek, ezt válaszolták:

"Nincs ilyen témájú visszahívási kampány, ez ügyben sajnos nem megfelelő tájékoztatást kapott a fórumokon ill. az ismerősi körben. A szükséges javítás költségének egy részére viszont tud támogatást adni a márkaszerviz hálózatunk. "

Ez hogy lehetséges, hogy nektek van, nekem nincs. Összefüggene a garival?

Előzmény: sbojan (1118)
snow.dog Creative Commons License 2017.08.25 0 0 1119

A firmware és a térképfrissítést célszerűbb külön kezelni. egy firmware frissítés a teljes rendszert érinti, míg a térképfrissítés csak egy kis részét. És amíg firmware frissítés csak igen ritkán történik, addig a térképeket általában évente kétszer frissítik. Szóval a térképeket nyugodtan frissítheted, azzal csak jól fogsz járni.

sbojan

Igazad van. Aki óvatosan akar eljárni, az megvárja hogy mások miket mondanak az új verzióról, és annak tudatában el tudja dönteni, hogy akar frissíteni, vagy sem. Ha visszaolvasod a korábbi hozzászólásaimat nagyon sokáig az volt a véleményem, hogy nem igazán éri meg frissíteni. Viszont az ide írtak alapján úgy döntöttem, mégiscsak megcsinálom. Ez nem jelenti azt, hogy minden megjelenő frissítést automatikusan fel fogok tenni.

Előzmény: Gabriell1974 (1117)
sbojan Creative Commons License 2017.08.24 0 0 1118

A kutya ott van elásva, hogy amíg nem frissítesz, addig nem tudod, jobb lesz-e tőle a saját rendszered vagy sem. Az általunk említett hibák sem jelentkeznek mindenkinél (nálam, például a Bluetooth sztereó eltűnése nem jelentkezik).

Viszont ha frissítettél, akkor már nincs visszaút. Próba-"cseresznye" ez, semmi más.

Előzmény: snow.dog (1116)
Gabriell1974 Creative Commons License 2017.08.24 0 0 1117

Nem tapasztaltam még hibát a kihangosító is szépen működik csak a térkép lehetne frissebb.

Előzmény: snow.dog (1116)
snow.dog Creative Commons License 2017.08.24 0 0 1116

Frissíteni mindig csak akkor van értelme, ha azt követően jobb lesz a rendszer. Ha a jelenlegivel is meg vagy elégedve, és nem tapasztalsz zavaró hibát, akkor a frissítés felesleges. Soha nem értettem azokat, akik  bármit csak azért frissítenek, hogy elmondhassák, nekik mindig a legújabb van.

Előzmény: Gabriell1974 (1114)
sbojan Creative Commons License 2017.08.23 0 0 1115

Szeva steVe!

Míg snow.dog-hoz hasonlóan én is úgy látom, hogy a kamera képe jobb lett, főleg szürkületben, ugyanakkor az általad jelzett hibákból kettőt én is tapasztalok: telefonálás után magától bekapcsol a médialejátszó akkor is, ha előtte ki volt kapcsolva (az szólal meg, ami legutoljára ment - rádió, USB, stb.), és elvétve tényleg nem hallatszik az index hangja.

A magától bekapcsoló médialejátszó az előző firmware verzióban nálam sem jelentkezett, az indexes probléma viszont vadi új.

Előzmény: steVe (1111)
Gabriell1974 Creative Commons License 2017.08.23 0 0 1114

Köszi.

Akkor ezek szerint ezt lenne értelme frissíteni már.

Előzmény: snow.dog (1113)
snow.dog Creative Commons License 2017.08.23 0 0 1113

A beállítások gombot (talán egy fogaskerék van rajta) hosszan tartsd lenyomva.

Előzmény: Gabriell1974 (1110)
snow.dog Creative Commons License 2017.08.23 0 0 1112

Nálam eredetileg az első verziók egyike volt telepítve (gyárilag). Nekem az 5.42.B.R4 bejött, sok minden jobb lett, hibát eddig nem találtam, legalábbis olyant nem, ami ebben a verzióban jelent volna meg. Nem volt magyar nyelvű menü, ebben van (bár az angollal is elvoltam). Jobb lett a hátsó kamera képe, stabilabb lett az adaptív sebességkövetés (korábban voltak vele problémák, pl. nem vette észre, ha valakit utolértem, stb). Azért lenne még mit javítani, de attól tartok ehhez a típushoz már nem sokat fognak fejleszteni, sajnos már elavult, majdnem négy éves. Ha minden így marad, nekem már így is jó lesz.

Előzmény: steVe (1111)
steVe Creative Commons License 2017.08.22 0 0 1111

Az 5.42.B.R4-t én senkinek nem ajánlom, sajnos elkövettem azt a hibát, hogy feltettem mindkét kocsinkra.

Bluetooth esteén a sztereo hang megszűnt, a rádió telefonálás után mindig kéretlenül bekapcsol (ezt már egyszer korábban pedig javították, most visszajött a hiba), sőt a C4P2-n az index hangja is időnként elmegy. Ez a verzió egy katasztrófa. Sajnos nem lehet régebbit visszatenni, és azóta nincs újabb, ami hátha ezeket a hibákat javítani.

Előzmény: snow.dog (1107)
Gabriell1974 Creative Commons License 2017.08.22 0 0 1110

Hogyan tudom megnézni, hogy friss verzió van e rajta?  Igaz magyar a navi is de jó lenne tudni.  Filmet milyen formátumot tud lejátszani?

Gabriell1974 Creative Commons License 2017.08.19 0 0 1109

Köszönöm szépen. 

Van szakember csak ugyan ezt 50 ropiért szereli be 2 óra alatt.

Előzmény: snow.dog (1108)
snow.dog Creative Commons License 2017.08.19 0 0 1108

Azért a témát jól járd körbe, különösen ha nem gyári riasztót akarsz betenni. Ha rákötöd az energiaellátó rendszerre, akkor az akkuvédelem egy idő múlva le fogja kapcsolni. Ha meg közvetlenül az akkura teszed, akkor a fene tudja mi fog történni. Ennek a kocsinak az elektronikáját sikerült jól elbonyolítaniuk. Mindenképpen vegyél igénybe hozzáértő segítséget.

Előzmény: Gabriell1974 (1106)
snow.dog Creative Commons License 2017.08.19 0 0 1107

Nekem is rövid van, Magyarországon az elsők között kaptam meg 2013 decemberben, karácsony előtt. Szerintem egy elemcsere mindenképpen hasznos lesz. Nagyon egyszerű az elemet kicserélni, a menetét a kézikönyvben megtalálod.

Szerviz árat nem tudok mondani, szerintem itt a fórumon mindenki magának csinálta. Én egyszer próbáltam garanciában rávenni őket, de csak kifogás volt, frissítés nem. Azért egy szakszervizben kérdezzél rá az árra, és hogy mikori a frissítés, mi a verziószáma. Nehogy egy régit tegyenek rá. Ha jól tudom ez a legújabb: 5.42.B.R4.  Ha regisztrálsz innen le is töltheted: https://mega.nz/#!PJBwTJ7a!uASPyYBs8cW9CDErpJhQJQG3if1jtYZ_ae5M6qvpFa0

A többi kérdésedre nem tudok válaszolni.

Előzmény: 2016 (1105)
Gabriell1974 Creative Commons License 2017.08.18 0 0 1106

Sziasztok. 

Ezt érdemes belerakni a kocsiba vagy inkább kombinált riasztót keresek?

RFID 2.4 GHZ wireless car immobilizer Anti-hijacking on and off intelligent anti-hijacking english version free shipping
http://s.aliexpress.com/UVZBbMzu
(from AliExpress Android)

2016 Creative Commons License 2017.08.18 0 0 1105

Szia. Hát pont ez a problémám, hogy nálam volt mindét kulcs, megfogtam a kilincset és semmi, indítani ugyan igy nem tudok. Lehet, hogy elemet kell cserélni? Most nem tudom kipróbálni, mert lakatosnál van.

Egy ilyen frissítést mennyiért csinálnak vajon szervizben? 

Neked is a rövidebb van? A visszahívások miért voltak pontosan? Ez egy francia import használt autó, a visszahívást így is lehet érvényesíteni?

Köszi

Előzmény: snow.dog (1103)
Gabriell1974 Creative Commons License 2017.08.18 0 0 1104

Köszönöm szépen.

Előzmény: snow.dog (1094)
snow.dog Creative Commons License 2017.08.18 0 0 1103

Szia!

Hány távszabályzót kaptál hozzá? Gyárilag kettő van. Ha nincs tartalék, akkor próbáld meg kicserélni az elemet, hátha már gyenge. Nekem három és fél éves korában kellett elemet cserélni. Egyébként az ajtónyitáshoz minek nyomkodod a távszabályzót? Csak fogd meg a kilincset, és nyisd ki az ajtót! Persze a távszabályzó legyen nálad.

A legújabb firmware frissítés után minden menü magyar lesz, nem csak a navigáció. Házilag is megoldható, de azért van kockázata. Ha valamiért nem sikerül, akkor igen sokba fog kerülni a javítás.

A váltó frissítést nem értem, az enyémben egy ötfokozatú manuális váltó van, azon nincs mit frissíteni. Legfeljebb a fogaskerekeket. :))

Nekem két visszahívásom volt. Az első a csomagtérajtó miatt, a második meg az első futómű miatt. De lehet hogy a sorrend fordítva volt.

Előzmény: 2016 (1102)
2016 Creative Commons License 2017.08.18 0 0 1102

Közben megtaláltam a könyvben, hogy a tükröt a menüben lehet kapcsolni, és megtaláltam a tempomat kezelését is. A kulcs téma érdekes, hiába volt a zsebembe, nem nyílt az ajtó csak gombnyomásra, hiába raktam ki a műszerfalra, nem indult, csak ha behelyezem a helyére. Még a magyar nyelv érdekes.

Előzmény: 2016 (1101)
2016 Creative Commons License 2017.08.18 0 0 1101

Sziasztok. Segítsetek már ki néhány infóval legyetek szívesek. Megjött az autóm, egy 2014-es rövid. Annyit mentem vele, míg elvittem a lakatosig. A kulcs nélküli nyitás, zárás, indítás nem működik. A nyitás-zárás gombnyomásra megy, az indításhoz be kell dugni a kulcsot. A tükör nem billen hátramenetbe kapcsolva, tempomatot nem tudtam kapcsolni. Ez utóbbinál gondolom csak én bénáztam, de a többi az kapcsolható a menüben? 

Mintha olvastam volna, hogy a menütendszer magyar lesz egy frissítéstől, ez igaz? Ezt szervizben kell csináltatni, vagy én is meg tudom csinálni? Tehát nem csak a navi, hanem a komplett rendszer tud magyarul? A váltó miatt érdemes vagy kell frissíteni valamit, mert az elődnél állítólag időnként kellett.

Kellene tudni valamit esetleg visszahívásokról, ami ezt a rövidet ( is) érinti?

Egyelőre ennyi, köszönöm a segítséget.

Amúgy piszok jó vele menni, eddig nagyon kellemes csalódás.

sbojan Creative Commons License 2017.08.16 0 0 1100

No, nekem is ilyen van a kocsiban, de ez nem teljes értékű, a kocsira felszerelt kerekekkel nem egyenértékű, tehát nem normál kerék - ezt ugye te is belátod?

A mérete is eltér a kocsira felszereltekétől...

Előzmény: snow.dog (1099)
snow.dog Creative Commons License 2017.08.15 0 0 1099

Szóval magyarul nem találtam semmi infót, de angolul igen: "2013-2017 Citroen C4 Picasso Space Saver Spare Wheel. Space-saver wheels are designed for temporary use to enable the vehicle to be driven home or/and to a place of safety/repair. There is no maximum distance however they do have a speed restriction of 50mph."

Ezek szerint távolság korlátozás nincs, csak sebesség.

Előzmény: sbojan (1097)
snow.dog Creative Commons License 2017.08.15 0 0 1098

Gyárilag beépített, ezzel rendeltem, 30 ezer volt (pluszban). A hivatalos neve: ideiglenes pótkerék. Megpróbáltam rákeresni a neten, de semmi infót nem találtam arról, hogy milyen korlátozásokkal használható. Ránézésre egy normál gumi. Nem emlékszem, hogy a kocsi átvételekor bármilyen korlátozásról tájékoztattak volna. Eddig nem kellet használnom, az elmúlt közel 4 év alatt ki sem vettem a helyéről. Szóval most már nem igazán tudom mi is ez. Majd lefényképezem, hátha a kép alapján valaki felismeri mi ez.

Előzmény: sbojan (1097)
sbojan Creative Commons License 2017.08.15 0 0 1097

De az nem gyárilag támogatott (azaz felszereltségi listában kínált) megoldás szerintem. Csak te bepróbálkoztál vele, hogy befér-e, nemde?

Előzmény: snow.dog (1096)
snow.dog Creative Commons License 2017.08.15 0 0 1096

Van olyan is, és olyan is amiről én írtam. Az enyém teljes értékű, nem mankó kerék.

Előzmény: sbojan (1095)
sbojan Creative Commons License 2017.08.15 0 0 1095

A "teljes értékű pótkerék" valójában csak mankókerék - korlátozott sebességgel és távolságig használható.

Előzmény: snow.dog (1094)
snow.dog Creative Commons License 2017.08.14 0 0 1094

Szia!

Üdvözlünk a csapatban (bár az enyém nem grand)! Az itthon vásároltakhoz jár defektjavító készlet, ami elektromos pumpát is tartalmaz. Kivéve ha teljes értékű pótkereket kértél hozzá (plusz költségért), akkor nem adják a defektjavító készletet (én azért azt is kivertem belőlük).

Előzmény: Gabriell1974 (1093)
Gabriell1974 Creative Commons License 2017.08.14 0 0 1093

Sziasztok.

Boldog tulajdonosa lettem egy 2014.12.havi Grand C4 Picasso 2.0 Bluehdi-nek.

Igaz  kicsit sok a kilométer benne de végig szervizelt francia országi.

Azt szeretném kérdezni, hogy tartozik e hozzá elektromos pumpa vagy valami defekt javító szett mert semmi ilyet nem találtam a kocsiban?

És az adblue folyadékot miért nem jelzi, hogy kifogyott? Mikor az ülés alatt van a beöntő tartály és nem láttam benne semmit.

Egyenlőre nem jut eszembe más még elég friss a szerzemény.

Köszönöm.

snow.dog Creative Commons License 2017.08.14 0 0 1092

Ha a kód megfelelő, akkor vagy a pendrive-val, vagy a tartalommal van probléma. Esetleg nem FAT32-re van formattálva a pendrive. Más ötletem nincs.

Előzmény: sheva09 (1089)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!