Ügyes vagy!:) Én is jól érezném már magam, ha keresnék a BÉT-en 20%-ot!:) Bár most ahogy nézzem az OTP az száguld. Nem érdekli, h Amerika mínuszba csak tőr kifelé. Bár amióta így bezuhant a BÉT(főként OTP), azóta félek venni nagyobb mennyiségű papírt és ha látom, h kicsit is esik rögtön adom is el. Nem tudom, mostanában olyan vagyok, mint egy bokszoló akit nagyon megvertek és most inkább csak szurkálók ballal a kettős fedezék mögül. Viszont lenne két kérdésem: h petin csak stop limit van? Ilyen intelligens stop limit nincs mint mondjuk a ProTradernél? pl.: én 2580ft től olcsóbban nem szeretném eladni a papírt és látom, h emelkedő trend van és azt mondom kövesse addig míg 20ft vissza nem ugrik. Mondjuk 2670-ről vissza ugrik 2650-re akkor ott csinál egy kötést.
Már korábban is posztoltam, hogy a következőket gondolom: - Mac: ez adja a bevételek több, mint felét, azaz ez a legfontosabb jelenleg. A piaci részesedése a felmérések szerint stagnál - ez azt jelenti, hogy nagyon magas szinten van. - iPhone: a RIM eredményéből saccolom, hogy az elmúlt negyedév az iPhone-nak is erős lehetett - iPod: ez már tetőzött az eladott mennyiséget nézve, a profitráta viszont talán nőtt
Így egy korrekt eredményre számítok (kb az elemzői konszenzusra vagy egy egészen kicsit többre).
Mindenesetre piacmozgató hatása lesz, főként, ha rossz eredménnyel rukkol elő.
Short pozíciót nyitni csak TDT-ben tudsz (eladással), és napon belül zárni kell. Ha nem zárod, az sem baj, ők autómatice zárják valamikor negyed-fél 5 között. (kérdés, melyik éri meg jobban)
Dt-ben csak long pozíciót tudsz nyitni. (vétellel)
Beálltom, hogy eladás X db, Y ár, Pl. otp és ahogy kiválasztom a papírt a TDT-t nem lehet választani, csak a Dt és normál mebízást enged, holnapi dátum, aztán naggyából ennyi. A készletértékelés meg automatikusan beállítódik, attól függ hogy milyen az ajánlat típusa( DT, normál). Pedik kötöttem TDT szerződést.
most csak ugy érdekesség képpen probálkozom, de azt irja ki, hogy nincs elég értékpapírja az eladáshoz. De olyat akarok eladni amim nincs. Ez a short lényge nem?
Érdekelne, hogy hogyan lehet shortolni a PETIN-nél!Megpróbáltam eladni x db részvényt, de nem engedte le OK-zni.Pedig van pénz a számlámon. Vagy ez nem ilyen egyszerű?Először eladok aztán visszaveszem olcsóbban.Vagy lehet vmit nem állítottam be?Hogy működik gyakorlatban ez a PETI-nél?Ha esteleg valakinek ez a ker. rendszer van.
Nincsenek külföldi részvényeim, ezért nem beszélek rá senkit hogy adja vagy vegye.
-de a google mint cég eléggé monopol helyzetben van. Márha a piai részesedésre és a szolgáltatások kifinomultságára gondolok. És úgy nézki nincs igazi, vele súlycsoportos kihívója az online piacon.
-Nagyon jól skálázható cég, végül is egy bomba biztos szerveterem, néhány tucat fejlesztő és marketinges a motorja. Szerintme borzalamas gyorsan képes alkalmazkodni a körülményekhez, ellentétben egy autó vagy egyéb gyárral.
-Nem valami új papucsgyártó divatcég! Valós piac igény elégít ki.
-alkalmazkodásról jut eszembe, téli foringyengülés kapcsán egyből csökkentették a kelet európai szerződéses bedolgozók euróban kapot jutalékát 10%-al::))
érdeklődnék. Van Mtelekom részvényem. Elvileg április 24-én kell a birtokomban lenni a részvénynek, hogy osztalékot kapjak. Ez azt jelenti hogy 25-én reggel már szórhatom is kifele és nem kell megvárnom az osztalékfizetés napját?
Igen. Hiszen, ha visszahelyeznénk magunkat mondjuk 2005-be, akkor pl. azt tervezgetnénk, hogy 2009-ben az osztrák típusú htb-nken (azt hiszem, ez a neve) otp-t vagy mol-t veszünk-e az eurónkon.
Ugyanakkor, talán itt lenne az ideje az ideje a hazai élelmiszeripari cégek sortolásának... (már ha lenne ilyen)
Azt döntsd el, hogy szörfös akarsz lenni, vagy befektető.
Ha szörfös, akkor valószínűleg már a hét elején el kell adnod. Ha befektető, akkor görgesd át az osztalékon, de valószínűleg rövid távon az osztaléknál nagyobb esést fogsz látni, ha minden nap nézegeted az árfolyamokat.