A phuketi airporton a gate'ünk egyszer az oroszok (talan Novoszibirksz ?) mellett volt. Majdnem mindegyik utasnal volt egy gyümölcsös kosar.
En különösen a thai hand-made'et kerestem. Az egesz vilag tele van a 'sipos seggüvel' (made in china) akkor azt miert cipeljem onnet.
https://www.facebook.com/bubulum
En mar arra a megallapitasra jutottam, hogy Thaiföldröl nem erdemes semmit sem hozni.
Thaiföld csak 'beach - nightlife - good food' egyszoval, egy nagyon jo 'summer destination'.
Bizsu, kendö, strandpapucs ez mind okay, de komoly dolgokat (elektronikat, teflon, tablet, photo) innet inkabb ne, mert dragabb lehet, mint otthon, mert ök is csak importaljak.
Az igaz, hogy gyümölcsöt nem szabad kihozni Thaiföldről? TE már többször voltál biztosan kint, mi az, amit mindenképpen érdemes hazahozni (akár ajándékba, akár emlékül, akár csak úgy)?
Nagyon köszönöm a hotel tippeket, különösen az utolsó 2 tetszik. Én is mindennap nézegetem az ajánlatokat, de ezekkel a hotelekkel még nem találkoztam, így külön öröm, ha új szállást láthatok.
Nem is ragaszkodnék annyira a zajosabb Chawenghez, ha pl. Mae Nam-on találok egy jó hotelt szép parttal, ill. Jó megközelíthetőséggel. Nem lenne jó, ha gyakran kényszerülnénk a drága taxi használatára.
Az en velemeny az, hogy ami kell, azt BKK-ban kell megvenni. Szerintem olcsobb, mint a szigeteken. (a szigetekre is BKK-bol megy az aru es a transzport miatt kicsit dragabb. Ahany kezen megy at egy aru, annyian akarnak keresni rajta. Ez erthetö)
Siam-ben van az MBK (shopping mall) mellete a Tokyu. Ket bevasalo központ egymas mellett, mint a sziami ikrek. :-)
Az MBK tulajdonkeppen, mint a Chatuchak weekend market, ... csak klimatizalt. Fent talan az ötödik emeleten van a 'food avenue' nemzetköi kajakkal. Hatalmas.
Van original aru, van 'fake' is. Nincs az, ami ne lenne.
Lattam ott turitakat, nem egyet akik üres böröndöt toltak maguk mellett es abba vasaroltak be.
Ez a Mall este tizkor zar. Tiz utan meg a skytrainen felül pakolnak ki az arusok. Naluk ugyanaz meg olcsobb.
Van akik lent a skytrainnel ülnek es pont erre varnak.
Június 29 - július 6. Között megyünk Ko Tao-ra, majd onnan Phanganra, végül Samuira. Mindegyik helyen 1 hetet tervezünk.
Phangan-on most már több tippem is van szállàsra. Samuin még Chaweng és Mai Nam beach között dilemmázom.
Tao-n eddig a Sensi-t tartottam jónak, de most hallottam erről a hotelről, ezért gondoltam, hogy megkérdezlek Titeket róla. Chalok Bay-t amúgy is néztem korábban.
Az Ark bar egy buli-szálloda a parton, ahol kora délutántól diszkózene szól, de sajnos nem tudom, meddig. A szállásunktól úgy 3 perc sétára volt, de semmit sem hallatszott a szobánkhoz.
Én is Köszönöm a képeket. Csodálatos mindegyik. Bárcsak ott lehetnénk már!:))
Árban is ez az a kategória, ami még beleférne. Szóval az esélyesek között van.
A sawadee-t én is most fogom először használni, mert úgy tűnik, hogy a mostani szállásainkat inkább itt és az agoda-n találtam a booking helyett. Remélem ezeken a site-okon is minden ugyanúgy rendben lesz.
Tudom, hogy többen itt a fórumról már voltak Tao-n a Chalok Bay-ben. Tőlük kérdezném, hogy van e valakinek valamilyen infója a Chintakiri Resort-ról? Elsősorban a part ill. a környéke érdekelne. Egy ismerősöm ajánlotta az öblöt, ezért kérdezem. Eddig a Sensi Paradise volt a választott hotelünk, megközelíthetőség miatt is.
En mar ugy vagyok vele, hogy sz. semmit sem eri meg Thaiföldöl hozni. Az import az dragabb, mint itthon, a 'fake' ... nah, azzal, meg ki, hogy van, ... (Aki vasarolni szeretne, annak jobb Hongkong)
En Lemongrass bodylotiont, kremeket hoztam. Nagyon szeretem, bele tudnek feküdni.
Nekem nem erte meg semmi. Pl. neztem a parfümöt (Dune/Dior - ezt hasznalom, mar ket evtizede), de a duty freeben csak 100 ml-es kiszerelesben volt, mindenhol. Kb.~ hetvenvalahany euroert. Annyiert itthon is megkapom pl. az Amazonban online.
Elektronikai cuccok, vagy orak ugyszinten nem eri meg.
Legközelebb csak orchideat veszek ott. (van dobozban)
Én elég sok ismerőssel beszéltem oltás-ügyben (olyanokkal, akik visszatérő turisták Thaiföldön).
Egytől-egyig a twinrix-et javasolták, a hepa kombinált oltást. Felhívtam az oltóközpontot, ők is ezt javasolták, azt mondták, ha nem megyünk dzsungelbe, stb. akkor másra nincs szükség, a malária gyógyszer sem szükséges, mert iszonyú sok mellékhatása van.
Megrendeltem a patikában, másnapra megérkezett, a háziorvos beadta (a két gyereknek is a gyerekorvos) szó nélkül, ingyen és bérmentve.
3 oltásból áll, 0, 1 és 6 hónapra.
Ha szereetd a tengeri herkentyűket, akkor javasolt ez az oltás. Úgy tudom 10 évig nyújt védettséget.