Sziasztok! Az alábbi képen látható kulcsot keresnék. Akár így kompletten,akár csak a kulcsfejet vagy ha létezik külön,akkor csak a gombok is jól jönnének. Szóval minden megoldás érdekel. Előre is köszi! Üdv.
Ha megadod az alvázszámod utolsó 8 karakterét, megnézem milyen szíjfeszítők vannak a gépedben. Én összeírtam amit csak találtam és úgy eddig kb. 50e jött ki anyagra, pedig még a főtengely szimeringet és a vezérműtengely szimeringet is beleszámoltam. :-)
A munkára különben nem szégyenlős a 30e, de ahány ház, annyi szokás. :-)
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni Tőletek. Ma lemosattam Sárikát, és jobb elől a fűtőmotornál ömlik be az utastérbe a víz. Mitől lehet ez? Hol keressem a hibát?
Bocsi, nem munkát akartam Neked adni... :) Még soha nem csináltam ilyet a lexia-val, ezért kicsit tartok tőle. Gondoltam segítséget kérek valakitől aki jártasabb benn és leírja a folyamatot. Az uncsi tesómé a xsara, nekem c5 van ezért is érdeklődtem itt. Ha nem tudom szétcseszni neki az autót, akkor bátran nekiállok...
Akkor pontosítsunk egy kicsit: milyen autód is van neked, milyen motorral ?
Nálad feltehetően a hosszbordás szíj feszítőjét is cserélhették, mert egy szíj önmaga nem igen drágább, mint egy vezérlés szett. A hosszúságától függően 4 - 7e ft. egy hosszbordás szíj ára.
Amit irtam ebbe benne van a hosszbordásszij is ,az meg ahogy utánaérdeklődtem drágább mint a vezérműszijszett . Az egyik szervizben ( nem márkaszerviz) kb. 110 ezer lett volna az anyagár.
Aztán két márkaszervizben érdeklődtem kb. 120-130 ezerért csinálták volna meg a két szijnak a cseréjét.
Igy maradtam a legkisebb árnál és ez is egy márkaszervizes.
Ha a Fridcarnál venném meg az alkatrészeket az is 65 ezer körül lenne. Plusz erre jönne a 30 körüli munkadij.
Sajnos én nem tudom magamnak ezt a cserét megcsinálni.
Új vagyok még az autós szerelésben, így valaki tudna segíteni, hogy hogyan kell kicserélni Xsara 2003-ason a ködlámpát? Ugyanis nem rég betört és szereztem is már másikat helyette, de semmi csavart nem látok rajta, és nem tudok rájönni hogy is fogja meg.
ezért a munkáért 100ezer forint?????!!!!????? menekülj tőlük, amilyen gyorsan tudsz!!!!! Mondjuk a Bárdinál egy SKF vezérműszet az egyes Xsarához 30.000,- forint körül van, vízpumpával együtt! Ezt egy jegyzett szerelő kedvezménnyel vásárolja meg, s max. ötvenezerért beszereli neked...s ebben az esetben is van jótállás...Hiszen a szerelőnél ott van az üzlet számlája, ő maga meg jogosult beszerelni....Én meggondolnám azt a százezres tételt!!!!!
Szóval csak jelzem ,hogy a vezérműszíj, vízpumpa, feszítő görgő kicserélése mellé még a hosszanti bordásszíj cseréje is szükséges azt mondták. Hiába veszem meg az alkatrészt az említett ajánlott kereskedőnél , munkadijat többet számolnak ha nem az ő alkatrészüket építik be. Persze a jótállást is máshogyan vállalják.
Ezért maradtam a kereskedőnél (márkaszerviznél) ahol vettem a gépet.
Remélem nem változik az ár a telefonon egyeztetetthez mérten. Bruttó 100 ezer forintot mondtak a két szett cseréjére. Ahol én néztem mindenhol ennél sokkal töbért csinálták volna meg.
Mindenkinek hiba és baleset nélküli "Sárizást" kívánok!
Még én is használom pár évig ha már megcsináltatom.
Sziasztok! Ki lehet lexia-val iktatni a hátramenet kapcsolásakor elinduló hátsó ablaktörlőt? Ha igen, akkor merre találom? Xsara II. 2006 1,6i 16v 110le. Előre is köszönöm a segítséget!
valóban nem vagy moderátor...viszont egy pökhendi senki, aki mindenbe belugat...no az vagy!!!! S most én fejeztem be...okostojás!!! Egyébként neked mitől van ekkora arcod????
Kb. 3 cm-t szeretném lejjebb tenni az autóm. Sok féle megoldás szóba jött, legutóbb a gyári VTS rugók jöttek szóba. Ezzel az a baj, hogy nem ültetne annyit amennyit a VTS-en mivel más a súly... Na mindegy, a VTS telók maradnának, de szeretém 3 cm-el lejjebb tenni az autót. Mit javasoltok, ültető rugó vagy pedig van valami PSA modell aminek a rugója pont ezt tudja? :)
Van-e valakinek ötlete,hogy a gyári philips rádiós magnó olyat csinál,hogy a gyújtáskulcsot egy fordulatot elfordítom,akkor beírom a kódot elfogadja,bekapcsol.Két fordításra már viszont nem csinál semmit meg járó motornál sem lehet bekapcsolni.Minden egyes alkalommal kódot kér egy fordulat a gyújtáskulcson,gyári bekötés ,nincs machinálva.
Megelőzés képpen - akinek még megvan - érdemes a hűtőmaszk belső felén a felfogató füleket be ragasztózni, vagy megműanyagozni pákával. Így tartósabb lehet sokkal.
Szia! Sajnos a hűtőrács egy nagyon elcseszett megoldás a II-es Xsarán. Hajlamos a leesésre, és mire észreveszed, már át is mentél rajta. Ha körbenézel az utakon, többről hiányzik, mint amennyin rajta van... :/
Folyamatosan nézd a vaterát, az apródot, bontók honlapjait, stb. Sajnos mást nem tehetsz. Ha sikerült beszerezned, akkor pedig valami spéci módszerrel tákold a helyére.
Időnként itt a fórumon keresik, pont ezért mert lehetne horror a bontós hozzáállás. De az az igazság, hogy nem nagyon kapható (szerintem), ha meg valakinek gépháztető kell, akkor a hűtőmaszk is törött, így gondolom azért ragaszkodnak, az egybe eladáshoz.
Nem tudom aktuális-e még a kérdés, de nekem a levegőszűrő alja vizes volt anno, és mák, hogy pont olajcserekor mentem pár száz km-t, így gondolom nem volt ideje kiszáradni. A BXtwelve (55965 hozzászólás) által felrakott kép ötös alkatrészén nekem van egy fekete burkolat, ilyen nylonos szutyi, az elöregedett és megvolt szakadva elég sok helyen.
Na ezt se tudnám szebben megfogalmazni, így este. :-)
Szerintem a nyugalomra itt neked van a legnagyobb szükséged. Bár nem vagyok moderátor, de vegyél vissza ebből a stílusból és arcból. Itt be is fejeztem a témát.
köszönöm....mondjuk segítséget kértem, nem arrogáns oktatást....Ám így is köszönöm!! :-) De ha indulatba hoz a kérdés....miért pazarlod az idődet rám????
Minek ezen ennyit görcsölni, ki kell cserélni és kész. Az 1.4es vezérlése amúgy is egy fakocka bonyolultságával vetekszik, gondolom az ára is ennek megfelelő. Kicseréled és nem lesz vele gond, jó esetben..
Kérem az írjon aki egészen BIZTOSAN tudja a frankót!!! :-)
1,4-es benzines '99-es xsara....Vezérműszíj+hozzávalók csereperiódusa érdekelne...Pontosan!!Kilomáter, s év szempontjából egyaránt....Kérek mindenkit, ki segíteni akar....Akkor tegye, ha totális biztosan tudja a megfelelő, gyári előírást!!!!
Egy kedves kollega ajánlására megnéztem a Fridcar alkatrészárait, és felhívtam a szervizt még egyszer,hogy mi lenne ha én vinném az alkatrészt. 25ezerről 35 ezerre emelték fel a munkadijat.
Természetesen az anyagokra nem vállalnak garit,csak a munkára.
Azt mondták ,hogy a vezérműszíj szetten kívül a hosszbordásszíj szettet is cserélni kellene.
Az anyag ára máris megemelkedett 45 ezer környékéről 110 ezer környékére.
Megnéztem a Fridcar honlapon kb. fele ára az alkatrész ,mint amit a szerviz diktált le nekem.
Remélem ha megveszem őket külön nem faragok rá,hogy rossz fajtákat veszek és a szerviz nem tudja betenni őket.
Ha szerencséd van elég a gumi csövet megbontani és hozzáférsz. Ha nem, akkor a csomagtér borítást is meg kell bontani, vagy még az utastér jobb oldalát (természetesen csak a csomagtér felőli hátsó részt).
Segítséget szeretnék kérni, ugyanis eltört a hátsó ablakmosó csővem a csomagtartó és a tető között levő gumicsőben. Kérdésem, mit és hogyan bontsam meg, valaki esetleg javított már ilyet?
Tavaly ősz óta van egy 2001 -es Xsara 1.6 SX-em.Két dologban kérném a véleményeteket.
Az első a vízérzékenysége az autómnak.Kora tavasszal egy nagyobb vízátfolyáson hajtottam át elég nagy sebességgel.Kb.egy óra parkolás után újraindítva nem reagált a gázadásra.A fordulatszám kb.1800-2000 volt a max tövig nyomott pedál esetén is.Többszöri újraindítás és vagy 20 perc tökölés után rendbe jött magától.Később ugyan ezt megismételte egy (alsó-felső) gépi mosás után is.Mi lehet az oka?
A másik kérdésem,hogy kb egy hónapja berregő hangot hallok a motor felől.Először a jobb első kerékcsapágyra gondoltam,de más lehet.Gyorsításnál és motorfékezésnél hallatszik.Üresben gurulva,vagy tartva a sebességet nem.Ez mi let? Köszönöm a válaszokat
Nekem akkor csinalta ezt, amikor rossz volt a kontakt az akksinal. Nem sokkal kesobb egyebkent azt cserelni is kellett. Ha van otthon egy multimetered, nezd meg, hogy inditaskor mennyit esik a kapocsfeszultseg az akksin.
Eddig nem volt gondom a 2003-as 1.4 Xsara Coctail -lel.
Most ha lehetne kérdeznék ,hátha tud valaki segiteni.
96500 km -nél járok vele. Ugye aktuális lenne a vezérlés és a hozzá tartozó dolgok cseréje?
Még ha nem is járok 120 ezernél még. Mennyibe kerülhet mindez?
A másik kérdésem az ,hogy valaki tapasztalt olyat ,hogy indításnál minden rendben és pöcire indul és nem is ír ki semmit a BSI a kijelzőre,de mégis egy klingelés hallatszik ? Mi lehet ez?
Előre is köszönöm a segitségeteket és a válaszotokat!
Szia!Hasonló cipöbe járok mint te.Nekem is ropog az eleje kormányzásnál.Szerintem toronycsapágyas.Milyen áron van most egy toronycsapágy ill.rúgó?Köszi a választ!
Rendeltem egy motortertakaro lemezt, de mivel rosszat kuldtek, megkaptam a masikat is ingyen.
Ha valakinek szuksege van egy jobb oldali (szelvedomosotartalyt takaro) motortertakaro lemezre, irjon batran, odaadom.
Ugyanitt erdeklodnek, hogy van-e valakinek szereloje, aki meg tud javitani comm2000-es vilagitaskapcsolot? Ha valaki mar otthon megcsinalta es elvallalja az enyemet is, vagy segit a javitasban, annak is nagyon fogok orulni.
ugyanez a baj az enyémnél is, automata állítós bowden van. nemtom ennek lehet-e köze, én arra gondolok, hogy már túlfeszíti, innentől nincs hová. de ez csak egy laikus véleménye :)
Xsara II 2.0 HDI-n az alsó motortartó bak cseréje hogy a legegyszerűbb? Ki kell venni hozzá a féltengelyt? Mindegyik motortartó bakot cserélnem kell, és ettől az alsótól tartok, hogy nagyon meg kell bontani a kocsit miatta.
Illetve kérdésem, hogy mi lehet az oka a következő jelenségnek: járó motornál elkezd valami mély hangon, de nem túl hangosan búgni. Biztos hogy nem a hátsó ülés alatt üzemanyagszivatyú, mert olyanom már volt problémás, és annak más hangja volt, ráadásul hallani lehetett, hogy az hátulról jött, de ez elölről jön, és egyenletes búgó hang. Motort leállítva megszűnik a hang. Gyújtást ráadva semmi búgás, majd indítás után csend, de tetszőleges időközönként rájön, búg hosszan.
Mi lehet? magasnyomású? vagy a kormányszervó? Miként tudnám kitesztelni, hogy pontosítsam a hiba helyét? (olaj, minden szűrő (üzemanyagszűrő is) 10 ezer km-enként cserélve)
Ha lassan engedem fel a kuplungot, akkor a pedálút vége felé csak akadozva jön fel a pedál ütközésig, nem szépen folyamatosan. Ugyanez a helyzet lassú benyomáskor is pl dugóban. Normál váltásnál, mikor gyorsabban engedem fel, nem érzem ezt a jelenséget. Mi lehet a megoldás? Bowden kenése, vagy cseréje?
Az a gyanúm, hogy ezt nem úszod meg kuplungcsere nélkül. A leírás alapján szerintem meghalt a kinyomócsapágy, ami tönkretette a kinyomószerkezetet is. :-(
(ha cserélik, csak Valeo-t vagy Luk-ot szabad beletenni. Sajnos ez a kettő szokott lenni a legdrágább is)
Jó reggelt! Segítséget szeretnék kérni. A probléma: Ma reggel Újpesttől Csepelig behalt a kuplungom (xsara 2002 1.6 16v)
Előzmények:
Mióta nálam van a kocsi(tavaly szeptember) a pedált ha felengedtem, az utolsó 1-2 centin nem mindig jött vissza teljesen. Ennek nem tulajdonítottam jelentőséget. Pár napja furcsa csipogás szerű hang jött elő felengedett kuplungnál, menet közben. Ha egy picit is hozzáértem a pedálhoz, megszűnt, azután újra. Ma reggel pedig arra lettem figyelmes, hogy kinyomott kuplungnál valami hülye zaj jön a motortér felől. Elindultam melóba és egyre nehezebben vette be a fokozatokat, a végén már egyesben, kinyomott pedállal "kúszott" az autó. Most van az a helyzet, hogy bár beértem a munkahelyre, de elindulni nem tudok a kocsival. Kuplungot ~3 éve cseréltek a kocsiban, azóta lehet benne kb. 20000 km. (az autó ismert előéletű)
Szerintem se válj meg tőle. Hiába a kevés futás, nem kapnál annyit érte, amennyit ér. Német piac beállítottságú ország vagyunk és gondolom ez alól Románia sem kivétel. Tartsd meg! Van egy majdnem gyári állapotú autód egy jó benzin motorral és ha karban is tartod még sokáig kiszolgál.
Igen, garantáltan ennyiben van, az autót még 2010 februárjában vásároltam, egy családi jóbarátunktól, mindössze 24.000 km-ben. Ők újonnan vásárolták egy RAV4-essel együtt, ezt szánták a feleségnek illetve utazó autónak. Mivel azonban a feleség nem tette le a jogosítványt, így maradt a nyári utazóautó. Az év nagyrészét a garázsban töltötte, ezért a kevés kilóméter és a tökéletes gyári állapot. Én meg ritkán utazom vele haza, egyetemről, de már egyre ritkábban, így inkább csak áll a garázsban. A tavalyi évben csupán 5400 kilómétert mentem vele... De nincs szívem megválni tőle :( Köszönöm a válaszodat francecoupe, feljegyeztem mindent amit írtál, a vizsgák után hazamegyek és leadom ezt a listát. Lehet veszek új gumikat is, mert hiába alig használtak, még az eredetiek vannak rajta...
Ha valóban, bizonyíthatóan csak most érkezik el az autó a 60ezredik kilóméteréhez, akkor a kötelező olaj, olajszűrő, levegő-és pollenszűrő cserén kívül én gyertyákat és benzinszűrőt is cserélnék. Ékszíj állapotát, illetve a fékolajat is leellenőriz(tet)ném.
Két problémávan kapcsolatban szeretném a tanácsotokat, segítségeteket kérni. Minden tanácsért hálás köszönet előre is. Az első problémám: a térdemmel letörtem az elektromos tükörállító gombot, ami a kormánytól balra, lent található. A szerkezet maga nem torött el, működik, csak a kis fekete gomb fej sérült. Emiatt nem tudom állítani a tükrömet... Az egész szerkezetet nem akarnám kicserélni, viszont az a kis műanyag gomb fejet nem hiszem, hogy adnák külön. Ha mindenképp cserélni kell, akkor bontottra cserélném, mert az új elég drága. A problémám az, hogy itt, Erdélyben a Xsara nagyon ritka típus, eddig egyik bontóban sem tartottak bontott típust. Van tippetek, hogy még milyen PSA konszernes autókban lehetne azonoz ez az alkatrész? :) Esetleg tipp, hogy hol, merre keresgéljek még?
Második problémám: Az autóm most érkezik a 60.000 kilóméteréhez. Ilyenkor mit tanácsoltok, miket cseréljek, nézessek át mindenképp? Mivel az autó nagyon sokat áll és állt az elmúlt években garázsban, az ékszíjat lecserélte még az elöző tulajdonosa, a szervízkönyv szerint 22.000 km-ben. Azota én csak fékpofákat, egy kipufogó csövet (a régi az állás miatt elrepedt), olajat és szűrőket cseréltem (évenként). Az autóm 1.6 benzines, 2003-as kiadás.
Nekem is ki lett már szedve többször, a fülei igen csak megtöredezedtek és valami azon kívül nem okés, mert ha teli tankolom "3 kattanásig" akkor szivárog a benya... azért akarok újat...
Sziasztok.Megtudja mondani vki,hogy mi lehet a gond akkor,ha az elektromos ablak csak lefelé működik?Ha nyomom a gombot minkét irányba kattog,de fel már nem emeli az ablakot.Ha leveszem a motor házat akkor a forgó részt kézzel tekerve lassan fel tudom emelni az ablakot.Előre is köszi a segitséget!
Ha kreatív vagy, akkor a kiült részen hasonló PUR-anyagból készült utólagos betoldással (elsősorban alátámasztásra gondolok) talán magad is tudod orvosolni. Nem éppen egyszerű művelet, de 306-oson már szedtem szét az ülést, gondolom Xsarán sem sokban különbözhet.
Kis segítségre lenne szükségem. 2003-as 1.4 Xsara II-őn kénytelen voltam levenni az akksi sarut. Visszarakás után nem működik a távkapcsoló. Próbáltam az előírt módon betanítani ( gyújtás rá, gombok nyomogatása ) de nem reagál. Tudtok valami infóval szolgálni?
Sziasztok xsara2 esem van 2001 es évjárat, most olyat csinál hogy probálom beindítani,beindul valamikor van alapjárat valamikor nincs egyenletlenül jár a motor, olyan mintha nem menne minden henger a négy hengerböl háromnál korom fekete volt a gyertya, valamint ha beindul és adok neki egy kis gázt akkor a kipufogóból vizetfrecskendez.Ha tudtok segíteni írjátok meg milehet a baj. KÖSZÖNÖM
Szóval nekem 1.6 16v van a szekérben, most már bő három éve és túl vagyok a 70 ezredik gázos km-en ha minden jól be van állítva prímán megy szinte nem is veszed észre a különbséget
AC STAG 300 isa2 vezérlő, Valtek injektorok amiket most fogok a közeljövőben Hana 2001-esre lecserélni. Tomasetto Alaszka reduktor , 45 literes tartály szintén Tomasetto multiszeleppel... kb 15-20 százalék többlet fogyasztással számolhatsz a benzinhez képest .
Átépítés előtt érdemes átnézni a benzines oldalt mert ha már ott többet fogyaszt valamiért a gázos ahhoz képest lesz több ...
...és még valami ..csak akkor rakasd bele ha nem 2-3 km-t mégy naponta mert mire átváltana már meg kell állnod .. bár ilyenkor akár pár száz méter után már vált ..
...hát nyugodj meg ..szerelnek .. ha nem is a tartóra ,de a pótkerék helyére mivel nekem is ott van .. most a csomagtartóban hordom a pótkereket de nem is csak a szomszéd faluig járok...
Volt pótkerék tartályom, de galantban. Annak a csomitartó aljában van a pótkerék. Egyébként a tartály közepén volt egy elzáró csap, hát ahhoz is hozzá kell férni. Xsaránál nem tudom ez hogyan lesz hozzáférhető?
a cégnél azt mondták, hogy az az alap, hogy a pótkerék helyére szerelik fel. a típusra van sorozatátalakítási engedély, feltételezem láttak már ilyet és tudják, hol a pótkerék :)
Sziasztok cartársak! Két "topikot" indítanék. Az egyik az autó gázosításának témája, érdemleges infókat sajna nem nagyon tudtam meg a kereső használatával mivel az LPG és a gáz is csak 3-3 karakter, a fórum meg 4-től keres... De a talált hozzászólásokban úgy láttam, hogy "soryton" és "idiotaindex" jár gázzal. Hozzátok lenne pár kérdésem, milyen motor van az autóban, mióta, milyen gyártmányú az lpg szerkezet, a fogyasztás hogy alakul, télen van-e vele gond... az elején tudom, hogy macerás picit, mert be kell állítani a megfelelő hőfokot ahol kapcsoljon, a motort nem tudom, hogy viszonyul az új technikához... A másik pedig, nem tudom tudna-e valaki egy gyári cikkszámot adni ahhoz a "karikához" ami a benzinpumpát rögzíti?
Bontóban sanszos, hogy találnék, de új kéne mert ha kiszedem valahogy, gondolom sérül..
Gázadáskor elkezdett csörögni a motor (az a bizonyos előgyújtási csörgés). Ezt nem igazán tudom megérteni, hiszen van benne "kopogás" szenzor. Tök mindegy milyen kúton tankolok, még akkor is, ha 100 as benzinnnel keverem is jelentkezik.
Trafó, vagy ECU ??? (ez utóbbi nemrég volt szoftverfrissítve) Hogyan lehet kiűzni a csörgőkígyót a motorból ? Volt már valakinek ilyen jelensége ?
Kompresszió ma este lesz mérve,remélem a "lyukas" égésteret ki lehet majd zárni.Bár a trafó sem egy olcsó mulatság...Talán befecskendezés van, mert a kipufogón benzinszagú füst távozik, a kipufogó viszont kormos.
Több oka is lehet annak, ha egy henger nem megy, nem csak a szikra. Azon kívül az, hogy kint van - látszólag - szikra, nem jelenti azt, hogy a helyére szerelve, bent a gyertya végén is van szikra. (pl. sűrítésnél már nem képes létrejönni a szikra)
Tehát: lehet simán trafóhiba, elég gyakori. Lehet csak a kis gyertyapipa-szerűség hibája is, ami a trafót köti össze a gyertyával. (Persze kérdés, hogy melyik motorról van szó, mert némileg különbözőek a konstrukciók)
Ezen kívül ha pl. nincsen befecskendezés az adott hengerbe, akkor sem lesz égés. Ha nincsen megfelelő kompresszió vagy az egyik szelep nem zár rendesen, akkor sem biztos, hogy lesz égés.......
Autóm következő hibája: egy henger nem megy. A trafósort kivéve, tehát motoron kívül minden gyertya gyújt. A motorba visszahelyezve a szélső hengerben nincs égés. Ötletek?
Sziasztok! Nem Xsara, de olvastam sokotoknak volt ZX. Pár hibája van az enyémnek, kérnék egy kis segítséget. A középkonzolban (fűtés,ventillátor kapcsoló) kiégtek az izzók, hogyan lehetne azokat cserélni? A kilóméteróra spirálja ugrál, csak tippelni tudok mennyivel megyek, a spirált kell cserélni? Maga a kilóméteróra mögötti izzó is kontaktos, mert ha megütögetem csak akkor világít, ahhoz hogy tudnék hozzáférni? Utolsó egyben a legnagyobb baja hogy a fűtő motor egyáltalán nem megy, 4-es fokozaton sem megy, mi lehet a baja? Köszönöm a segítségeteket, előre is!
Megmaradt alkatrészeimet eladnám, akinek valamire szüksége lenne, e-mailben keressen:
Váltógomb, első féknyereg 283-as (xsarára a legnagyobb), ledes hátsó lámpák, térkép olvasós beltéri világítás panel, VTS felirat díszlécbe, FK -40mm első rugók, 1db felni közép kupak, 16mm nyomtáv szélesítő pogácsák, xsara I első fényszóró pár füst színű (H4 izzó foglalatos)... stb.
Érdeklődni szeretnék, hogy akiknek nem gyári fejegység van a kocsijukba, azok mivel oldották meg azt a nagy 'rést'?
Kerestem Xsara beépítő keretet, de nem találtam sehol, csak Picasso keretet..
Esetleg van valakinek ötlete, hogy mivel tudnék szépíteni a helyzeten, ha nincs egyáltalán beépítőkeret hozzá? :)
Nekem most így néz ki, elég csúnyácska :(
Illetve szeretném lefesteni a féknyergeket, viszont még soha nem csináltam, egyedül nem merek így neki kezdeni, meg nagyon helyem sincs hozzá, tudna nekem valaki segíteni, hogy kihez tudnék ezzel fordulni?
Apósomnak van egy 6 éves c4 Grand Picasso, amely egy ideje olyan hibát jelez miszerint alacsony akkumulátor feszültség. Természetesen mérésre jó, a szervizben cseréltettek akkumulátort is, de csak találgatnak, a hiba pedig továbbra is fennáll. Szeretném megkérdezni találkozott-e már valaki ilyen vagy hasonló hibával, mi lehet a gond illetve a megoldás?
Köszönöm előre is a segítséget.
Hát ez semmit nem tárolt a gép szerint. Egyébként az enyém 8 szelepes. Örülök neki, hogy nem vagyok egyedül a problémával, de megoldást nem találok rá, pedig már megvakulok a sok visszaolvasgatástól.
Nem olyan régen vásároltam Citroen Xsara 1.6 16V 2001 évjáratú autót, és a következött vettem észre, hogy 4000-4500-as fordulatszám tartományban letilt.
Valaki esetleg találkozott már ilyennel, vagy valami ötlet? Üdv.
Ma rádugtuk gépre, semmilyen hibakód nincs, persze álló helyben nem is csinálta, úgy vettem észre, hogy ha üzemmeleg a motor, utána kezdi el. Valamelyik nap kipróbáljuk menet közben gépre kötni, hátha úgy látszik valami mikor jelentkezik a hiba. Egyébként minden jeladó adatait tudta olvasni a gép, semmire nem írt hibát. Jó lenne, ha lenne itt valaki akinek csinált ilyet, és legalább tudnám hol kellene keresgélni. Addig oda a versenyszellem :(
Leellenőriztem a hűtővizet, fogyni szerintem nem fogy de valami van az tuti, ahogy leveszem a kupakot valami fura nyálkás barna cucc van benne és a tetején is keletkezett valami barna "bőr" réteg.
Ha lehet leírnád, hogy ez hogyan okozhatja a problémát? Minden esetre hétvégén lecserélem benne. (Nem gyanakodtam hűtővízre, mert autópályán sem megy csak kb 100 fok környékére a víz.
Hát ez tényleg nem ebbe a fórumba tartozik, de a reflex láda hogy kerül ide? A mélyládát nem a csomagtérbe teszed? Az ott nem okoz káros rezonanciákat? A mélyláda így nincs elzárva attól a tértől melyben hallgatnánk a zenét? Akkor nem mindegy, hogy reflex, vagy zárt doboz? Egy autó teljes! szigetelése nyilván nem árt - mert ha csak részleges, nyilván megjelennek nem kívánt rezonanciák előbb-utóbb. Valószínűleg nem hangzásversenyre akarja vinni a kérdező a kocsiját, meg én sem, hanem jobb hangzást akar. Természetesen ezt meg lehet valósítani 100E-ből is, meg a kocsi árából is, meg a többszöröséből is, Szerintem itt a legelsőről kérdezett.
Meg mindig kinlodom a 16x7-es kerekkel ezert fix hatsohid bakokat raktam be de csak az elsoket. A kialakitas alapjan ez elegendonek kellene hogy legyen, hogy ne mozogjon a hid. Velemenyeket elore megkoszonve! (Erdekelne) meg a gyari kerek van fent, teszt a heten jon...amit most probaltam az pozitiv, nem lett hangosabb (nem sokat hasznaltam meg)
Hallottál már precíz mélyládával szerelt szettet? Nem a boltban megvásárolt csilli-villi ládákra gondolok. Ha hallottál volna, dobnád ki az oválokat hátulról. Egy hangszórónak olyan falon kell elhelyezkednie, melynek rezonanciája minél jobban közelít a nullához. Na most a kalaptartót ismerjük e szempontból... A hangszóró mögötti térről már nem is beszélve, amit a hangszóró paramétereiből számítva kapunk meg. Mely más zárt és más nyílással kialakított, ún. reflex doboznál (ismét hangsúlyozván a rezonanciamentességet). Nem vagyok benne biztos, hogy a csomagtér űrtartalma megfelel ezen követelményeknek.
Tehát a kalaptartós ovál nem helyettesíthet semmilyen szempontból egy jó mélyládát! Mélyközépnek és magasnak pedig már leírtam miért nem jó.
Minden autohifi fejlesztőnek ajánlott, hogy a hátsó hangszórók árából pont megvan egy első ajtó szigetelés, ami sokkal nagyobb javulást okoz hangzás terén.
Xsara II 1.4 -es (2003) autómmal árokba csúsztam. A képen látható bal első fényszóró alatt lévő kábel egyik csatlakozója tropára ment, mivel a színek nagyon eltérnek, meg sem próbáltam összedugni (összeforrasztani) őket. (Ahogy sikerült kisilabizálni talán a hűtő érzékelőinek vezetékei lehet) Viszont indításkor hiba nem jelentkezik a műszerfalon.
Sértetlen csati kábeleinek színei:
Fehér
Rózsaszín
Narancs
Lila
Piros
Sárga
Sérült csati:
Fehér 1
Fehér 2
Barna
Zöld
Lila
Vajszínű (piszkos fehér)
Nagyon megköszönném, ha valakinek lenne rajza, vagy bármilyen segítsége !
u.i.:
Szükségem lenne még bontók címére is Pest,Heves, Nógrád, esetleg Csongrád megyékben is.
Egyrészt egy koncerten egy picit több hely van, mint egy kocsiban, másrészt azt mondják a hifisták, hogy a fizika nem minden, hallgasd meg és dönts! Szerintem jobban szól így (ráadásul a mély hangoknak állítólag nincs iránya - bár ez utóbbit időnként én sem hiszem...)
Egy koncerten sem hátat fordítva élvezzük a zenét. A hangmérnökök úgy tervezik meg a stúdióban az akusztikát, hogy az a hallgató előtt jön létre. Semmi értelme ha mögülünk is szól a zene, tönkre teszi a hangképet.
Felni adatok: 15" átmérő. 6" széles. ET18. Csavarokat nem adok!
Még nem hirdetem őket sehol. Én Xsarán használtam, azért is írok először ide, hogy hátha valakit érdekel. A lemezfelnin volt a téli gumim ami már a gyári alufelnire lett átszerelve. Így vált feleslegessé a hirdetett termék :)
Én előre JBL egy 6506C-t, hátra egy 13 centis koax Infinity hangszórót a Reference 5000-es szériából (nem emlékszem melyiket), erősítőnek egy 4 csatornás szintén Infinity Reference 475a-t és a kalaptartóba szereltem egy pár JBL T595 limited-et, meg raktam a kocsiba egy jobb, kicsit nagyobb akkut. Tettem bele egy rendes fejegységet, azzal hajtom a hátsó ajtó hangszóróit, az erősítővel meg az első komponens szettet, és a kalaptartós ovált. Ez szerintem az egyik legjobb valaha készített ovál, az erősítőn a mélykiemelést nem tekertem még feléig sem úgy is üt - ide nekem nem kellett mélyláda...
Nyikorog nyitódáskor, csukódáskor? Akkor a határolónál fújd be WD40-el.
A segghúzáson segíthet, ha erősebb torziós rugókat teszel bele, mondjuk egy kombiét. Ezzel egyidejűleg érdemes is felújítani a hátsó hidat, ha még nem volt.
Csak a hangszóró csere nem fog javítani, vagy csak nagyon csekély mértékben a hangzáson, ugyanis tehetsz bele minőségi szettet is, ha nincs ami kihozza belőle azt, amit tud, vagyis egy erősítő. A fejegységek 20-25W-os kimeneti teljesítménye (ne hidd el a 4x50W-okat) kevés, hogy érdemben javítson a mostani hangzáson a hangszórótól függetlenül. Ez arra elég, amit most is hallasz.
Tehát kellene egy erősítő és ami még fontos és nagyban javít a hangzáson az az ajtó szigetelés és még jöhet egy mélyláda is, hogy teljes legyen a kép.
Sziasztok! Tudnátok ötletet adni hogyan lehet "megszüntetni" az első ajtók nyikorgását? Illetve ha 5-en ülünk Sáriban nagyon ül az autó segge. Erre is tudnátok ötletet, hogy ezen hogyan lehetne segíteni? Mennyibe kerülne ez nekem? Nagyon köszönöm előre is!!! Xsara II-m van
Alapjárati motor? Azt úgy tudnád ellenőrizni hogy lecsavarozod, és egy pöccintésre ráadod a gyújtást. Ha ki jön a helyéről akkor működik. De csak épp hogy rá kell adni a gyújtást mert, rugóstól együtt kilövi. De ha lecsavaroztad kézzel tekerd ki, és WD-40-el mosd át. Egyszerű művelet,ez szokott segíteni. (ha ez a gond)
Sziasztok. Xsara 1.6 8V re keresek hátsó dobot. Milyet ajánlanátok? Most egy MAGNUM dob van rajta amit nagyon szeretek csak sajna a 15 év megette így cserélnem kell. Tudnátok olyat ajánlani ami napi használatban nem hangos, de egy kis duruzsolás mégis van? Előre is köszi! :D
Sajnos nem tudom mi a probléma oka, de nálam meg az ellenkezője van, 800-900 körül leng az alapjárat és néha olyan mintha leakarna fulladni, majd egyszer csak ahogy elindulok vele jó lesz és 1000-et tartja. Érdekes.
Nekem van egy citroen xsara 1.4-em 180e km-el. A problémám, hogy hidegindításkor a motor egyenetlenül jár (mintha hengerek hagynának ki össze vissza) és erős füstöt ereget a fordulatszám megemelkedik 1000-helyett 1200-1400 körülire, kb 1-2 perc a motor elkezd szépen járni, beáll 1100 körül, ekkor elindulok majd menet közben ismét produkál tüneteket: alkalmanként a fordulat felmegy 2000-re, valamikor pedig lefullad, rángat valamikor pedig nagyon nehezen indul (hosszan indítózok 3-4 alkalommal amikor nehezen, szinte hengerenként támad fel).
Első gondolatom a lambda szonda volt, de az csak melegen teszi ezt (ha jól tudom, vagy a fűtött szonda már a kezdetekkor is?) ja és üzemi hőmérsékleten 80-90 foktól minden ok az alapjárat beáll 1000-re akkor már egy "tündér" :). Gondoltam az üzemanyag ellátásra is, de az miért javulna meg üzemi hőfokon.
Gondom a következő lenne: magas fordulaton 4500-körül kivillanik a sárga motordiagnosztika lámpa a műszerfalon, az autó lebök. Ha lelépek a gázról és visszaesik a fordulat, a lámpa elalszik, az autó megy tovább rendesen. 4500-ig jól húz, megy elég jól, de onnan nincs tovább. Xsara 1.6 8V-ről van szó. Ha valaki találkozott ilyen jelenséggel, légyszi írja meg, hogy mi volt a probléma oka. Előre is kössz.
Ha már a lámpáknál és a lökhárítóknál tartunk, akkor esetleg valaki megtudná mondani, hogy hogyan kell kicserélni a ködlámpát? Ugyanis nem rég kapott a jobb oldali egy kavicsot és betört, hamarosan mennék bontóba egyért és kiszeretném cserélni.
Ha valakinek hasonló problémája van akkor a generátor a hibás. Nekem feszültség szabályzót kellett cserélni. Akinek hasonló hiba jelentkezne akkor minél hamarabb cseréltesse ki, mert tönkrevágja az akkumulátort, az enyémet szétba*ta.
Gondolom nem segít, de leírom. Bár miért ne romolhatna el mindkettő.
Nekem a jobb oldaliba pár éve behalt a motor. Mókolással cserélhető csak a motor, vagy én legalábbis így cseréltem, és akkor nem kellett komplett lámpa. Bár kb három éve úgy megy.
Sziasztok. Egy 2002-es Xsara 2-höz keresnék hátsó lökhárítót,amennyiben lehetséges ilyen színben. Személyes átvétel,posta,minden érdekel. A lényeg,hogy újszerű állapotban legyen.
Azt szeretném kérdezni, hogy az normális-e, amikor álló helyzetben, járó motornál elfordítom a kormányt, de csak annyira, hogy a kerék még éppen ne mozduljon meg, akkor jól hallhatóan, folyamatosan búg a szervó szivattyú?
szeretem ha tiszta az autóm kívül belül, és ebbe nálam a motorja is beletartozik valamennyire.
Félreértés ne essék, nem szalon állapotba akarom hozni csak a 12-éves szutykot akarom kissé eltávolítani, mert így ránézni is rossz, nem hogy pl. egy szerelőnek szerelni :)
De azért megfogadom a tanácsod, mert inkább legyen szutykos mint hogy emiatt el.urjak valamit rajta:)
Ha a csomagtér ajtónál lévő dísz csíkra gondolsz, ami krómozott és a lökösre van téve, akkor úgy, hogy a lökös felső 3 torx csavarját leszedet és lejön a króm csík :) A csak alja, a csavartól távolabb pedig kétoldalúval van ragasztva...
Már visszakerestem a hozzászólások között, de nem igazán találtam választ.
Kérdésem lenne, hogy sokszor menet közben kivillan az airbag lámpa és olyankor észrevehetően gyengül a motor teljesítménye is, valamint minden lámpa, műszerfal megvilágítás majdhogynem 2x olyan erősen világít, még az ablaktörlő is 2x olyan gyorsan töröl. Az ülés alatti csatlakozó már meg lett nézve, még az ülés is ki lett véve, de így sem történt semmi. Ez a jelenség össze-vissza jön elő, mikor, hogy van "kedve". Sokszor van úgy, hogy nem villan ki az airbag lámpa, de a többi hiba ugyan úgy előjön (gyengül a motor, erősen világít a lámpa)
Köszönöm! :) És remélem még szebb lesz... :) Csak azt kéne megtudnom, hogy a lökhárítóba lévő díszcsíkot hogyan lehet levarázsolni, mert a krómozott rész eléggé lekopott...
Nekem is volt problémám a távkapcsolóval ami néha működött néha nem.
Előszór én is elemet cseréltem (nem kellett újra tanítani a kapcsolót,xsara 2000.08.havi),mert erre gyanakodtam. De nem ez volt a hiba.
A probléma az én esetemben az volt hogy a kapcsoló belsejébe van két kis műanyag téglalap alakú valami,nevezzük fülnek rajt egy kis fém lapocskával és az egyik nem érintkezett rendesen a műanyagház belsejében lévő fix érintkezővel.Ezt úgy oldottam,-tuk meg a tesómmal hogy egy kis darab szilikon cső belsejébe dugtunk (ha jól emlékszem) egy kis gyufaszál darabot hogy adjon neki egy kis merevítést és benyomtuk a ház és a két kis téglalap alakú fül közé,ami így nekinyomja és érintkezik rendesen.Azóta jó!
Remélem tudtam segíteni és sikerül javítani a hibát!
A hidat megnézettem, mert félek tőle, mint a tűztől, elméletileg jó állapotban van, bár garantált 66000 km-nél csak nem lehet még baja, legalábbis remélem :) De azért még egyszer ránézek bepakoltan :)
"Nincs a hátulja ültetve, ilyen üres és telepakolt állapotban is"
Hm... most akkor vagy vts torziós rugóid vannak, vagy nagyon rossz állapotban van a hidad? Mert hogy ennyire érzéketlen terhelésre. Pont nem erre a hátsó futómű konstrukcióra jellemző.
A hátsó sárvédőív alacsonyabban "fut", mint az első, ezt is vedd figyelembe.
Nincs a hátulja ültetve, ilyen üres és telepakolt állapotban is :) Viszont az öszképnek nagyon nem tesz jót hogy úgy néz az eleje mint egy terepjáró, de a küszöbb meg teljesen vízszintes.
Most télen lett észrevéve, hogy egy kis felületi rozsda van az alján. Azt szeretném még az "elején" lekezelni. Lemosni, adott esetben picit megcsiszolni, passziválni és egy adag alvázvédővel lefújni. Nem tudom, hogy megéri-e otthon pöcsölni vele, vagy mennyibe kerülne ez a művelet mondjuk egy szervízben kb.!? Az nyilván kényelmesebb, hogy leadom az autót reggel és délután megyek érte, de sajna a pénz nem mindegy.
Az lenne a kérdésem, hogy ha kiszeretném cserélni a II. Xsara-ban lévő gyári hangfalakat az első ajtóban, akkor milyet vegyek? És mekkora az átmérője, hány cm-es és hány cm-es a mélysége??
Röviden csak annyit mondanék, hogy ha belülről indult meg a rozsda, akkor szinte már mindegy mit csinálsz, max eltakarod. Bár egy jó vastag viasz réteg sosem árt a falcokhoz és nyúlványokhoz :)
Ha megelőzős lenne a cél, akkor is a viaszt ajánlanám, azaz az üregvédelmet, hisz belülről indul általában a korrózió. Természetesen nem árt, ha alul is kezelve van alvázvédővel, mert a sok kis apró sérülés megtudja bosszulni önmagát, és egy idő után elkezd rohadni...
Az újabbakon a vezető ajtaján (vagy az oszlopon) levő matricán van. A régebbieken előfordulhat, hogy még a motortérben fel van fújva a torony környékére, de ez nem biztos.
Valami olyasmi pl. hogy EXY. (ez speciel a bázis fekete színkódja)
Más a váltó, bár kompatibilis (a kuplung más méretű csak, ha jól rémlik), más a torziós rugó, más a fék... más az ECU is.
Viszont minden kompatibilis - az 1.8-ból a 2.0 HF-el, szívósorral, leömlővel és ECU programozással elég jó kis szörny hozható össze. A WRC blokk alapja is az 1.8 volt.
Sziasztok! Akinek Xsara I-ese van, valaki le tudná írni hogy van bekötve a lambda szonda? Nekem forrasztva van és cserénél nem jegyeztem meg a szín sorrendet. Köszi! fontos lenne.
Sziasztok! 2002-es Xsarába milyen, és mekkora hátsó lengéscsillapító való? Úgyanis azon gondolkoztam, hogy olyan lengéscsillapítót vennék amin pluszba van rugó is, mert felújított hátsó híddal is ül az autó, és azzal esetleg belehetne lőni a magasságát. Üresen (1 személlyel) nagyon ritkán megy az autó, ezért félek ha megemeltetném akkoris ülne egy idő után. Mit tanácsoltok? :)
Valami átmeneti hiba jelentkezett, ami később elmúlt. (mondjuk egy kontakt hiba, de ez csak példa) Rendszertől függően ez esetben egy idő után (pl. néhány hibamentes indítás után) kikapcsolja a MIL lámpát az ECU.
Ha érdekel, hogy mi lehetett korábban a baj, csináltass rajta egy diagnosztikát, abból feltehetően kiderül !
Tegnap írtam a műszerfalon megjelenő motorhiba világítást.
Képzeljétek ma elmentem otthonról 2km-re,mert hát a motor már jól járt,ment minden henger és mondom ha valami van akkor se leszek messze.
Szóval elindultam és világított majd léállítottam és elintéztem amit kell.Elindultam vissza és ekkor kialudt a hibát jelző kis ikon.
Megjavult magától?? Nem nagyon értem ezt az egészet,hogy mi is volt ez,és miért csinálta tegnap a 2-3 hengerrel menő,hibát jelző akciót,most meg minden rendben.
Kis érdekesség a hosszú hétvégére... 3 hete hallottam meg először azt a ropogó hangot néha-néha, 2 nappal később már sokkal erősebb, már-már recsegés jött előről szinte minden kormánymozdulatra. Menés szerelőhöz, toronycsapágy csere - bal oldal. Alkatrész rendel, csáposon a verda, rugó ki, majd hív, hogy a rugó két darabban jött ki. Csak úgy "alánézve" nem látszott. Valszeg a csapágyat is a rugó ölte meg. Dejó. Lett rugó is. Majd a hét elején megint ugyanez. Szerelő, jobb oldali toronycsapágy. Aztán ugyanúgy a csáposon derült ki, hogy ennél is eltört a rugó...
Ezek így random elfáradnak? Mert egyébként jele nem volt, az "akadályokat" vette, nem csörgött, nem csattogott fekvőrendőrön, kátyúban. Jó, tudom 13 éves lesz a kocsi de ez akkoris furi, hogy egy ilyen "rejtet betegség" csak úgy előjön. Akkor mi lehet még aminek majd akkor lesz hangja, mikor a fél autót cserélni kell? :(
Utángyártottban ? Örülök, hogy kapható, ezek szerint van amelyik beszerezhető. Többféle van belőle, amiket én kerestem csak gyáriban volt. Bár valamelyik nagy forgalmazó is beszerez gyári cuccot de azt én közvetlenül veszem a Citroentől, úgy olcsóbb.
Van egy 2000-es 8.havi (még nem a csepplámpás) xsara-m,1.6sx és a műszerfalon kijelzi a motorhibát.Mi lehet a gond? A motor rendesen jár,nem ereszt semmi folyadékot sehol.
Előzmények:Elmentem valahova (kocsi leállít,ügyet elintéz) gond nélkül,majd amikor onnan tovább indultam (kocsi elindít) akkor csinált olyat hogy csak 2 vagy 3 henger ment,aztán hazaértem (lassan) és leállítottam,megnéztük a tesómmal a motorteret és nem láttunk semmi különöset majd megigazgattunk,mozgattunk pár dolgot,megnéztük a bizosíték táblát. A hiba jel továbbra is világít,de legalább a motor üjra rendesen jár.
Nincsen belőle utángyártott, sétálj el egy márkakereskedőhöz vagy márkaszervizbe és ott tudsz rendelni alvázszám alapján. Folyhat az olaj magából a gombából is és a tömítésnél is. Érdemes lemosni féktisztítóval és utána járatva meglesni, hogy honnan jön az olaj!
Sziasztok érdeklődnék,még nemrég vásároltam xsara II 1,4 autót a szervószivattyú magasnyomású csővezetékében van egy nyomáskapcsoló érzékelő na ebből folyhat a hidraulika olaj kérdésem, itt maga az érzékelő engedi az olajat vagy van az érzékelő alatt egy tömítő O-gyűrű? Valamint erre a nyomáskapcsolóra a neten milyen címszóval kell keresnem,én OM szám alapján kerestem több boltban de nem találtam . egyébként a kormánymű nyomáskaopcsoló OM száma:4015 09
Tiszteleten a forumozoknak!!!A minap vettem egy 2001es Citroen Xsara 1.4 B-t!Kereskedésből,kb 100 km megtétele utan,a muszerfalon Megjelent a piros akkumlator jelzés menet közben,majd a haza uton a következő jelenségeket tapasztaltam :kattogó hang a műszerfal felől,műszerfal világítás vibrálása,generátor jelzés a műszer falon,indexelés közben kattogó hang a műszerfaltol..Mintvha az Armageddon ert volna uton...Haza jött az autó,leraktam!Reggel mar nem indult,a műszerfal jelzések működtek,rádió Szólt,kattogó hang a motorterbol!!Bebikaztam az autot,Elindult es minden vészjósló jelzés megszűnt!Kivettem az akksit,ami igencsak lemerült,jelenleg töltöm!!Elképzelhető hogy van,valami más bajforras a háttérben?Vagy csak az akkumlator lehet a gond?Valakinek tapasztalat ilyen téren?Válaszotokat előre köszönöm,es varom!Tisztelettel Palkó D
Ha nem lesz más tipp, holnap szétkapom a guminál. Ott ugyanis korábban már törött volt és nem működött se a zár, se a féklámpa. Talán megint eltört valamelyik szál...
Az alábbi problémában kellene egy kis segítség. Fékezéskor beindul a hátsó ablaktörlőm. Ha a világítás rajta van akkor normál tempóban teszi mindezt, ha nincs akkor lassan vánszorog. Valakinek esetleg van megoldása a problémára?
Ha korábban volt ilyen komment a akkor bocsi, de én nem találtam.
Ebben az a nagyon érdekes, hogy az ellenoldali csatlakozóban is pontosan ugyanolyan érintkezők vannak! Ha közelebbről megnézel egyet, akkor láthatod, miért.
Sziasztok!Kanyarokban bugó hangot hallok amikor tekerem a kormányt.A kormányszervom csintalankodik?Vagy mi lehet ez a hang?Ha elmegy a szervom még attól tudom tekerni a kormányt?Xsara 2-es 2001,1,6benzin Kőszi a válaszokat!
Na ezt se tudtam. Az biztos, hogy a helyén van a csatlakozó. Sajnos nem vagyok biztos benn, hogy nem szétszedhető. Sőt majdnem tuti, hogy eltörik ha megpróbálom szétszedni. Nem akartam az egész csövet cserélni. A turbó olajossága szerintem túl van az elfogadható mértéken. Turbós viszont azt mondja, hogy ez még nem feltétlen a turbó hibája. Az kenőolaja, ha nem tud kellő mértékben visszafolyni, (valamilyen szűkülés miatt) akkor is lehet ez a jelenség, illetve ha a kipufogó eltömődött akkor is lehet ez. Mivel sokat használom városba, nem igen van kiégetve ezért gondoltam első körbe a katalizátorra. (már nem gyári) Sajnos akna nélkül még csak megnézni sem tudom rendesen.
Ha a gyorscsatlakozó elfáradt, akkor csak a csere segít szerintem. Egy O gyűrű tömít benne. Nem tudom, hogy azt ki lehetne-e külön cserélni benne. Nekem ilyen problémám még nem volt.
Az nem lehet, hogy nincs rendesen a helyén?
Ha a turbó kicsit olajos, az még nem jelent feltétlen hibát. Már kopottabb, és nem tömít annyira. Illetve, az én saját tapasztalatom, a szelepfedéltől a kartergáz csövön a szívórendszerbe került olaj is okozhat ilyen tünetet.
Ez a kütyü az amitől szivárog a g.o. (baloldali kép) A bal oldalán nem tömít rendesen. A másik képen az elhelyezése alig látszik. Turbótól szivárgó olajról nincs képem, bővebbet nem tudok róla, aknám nincs így én nem láttam pontosan. Nem tudom megmondani melyik oldalról jön az olaj.
Tiszteletem mindenkinek. Két problémám lenne 2001-es 2.0 HDI-s járgányommal, ezekhez kérnék egy kis segítséget. Az egyik, hogy az üzemanyagcső és a "nyomás" érzékelő kapcsolatánál szivárog az üzemanyagom. Milyen megoldással lehet orvosolni? (Kis fekete doboz egy bejövő és egy elmenő üzemanyag vezetékkel, és egy jeladó 2-3 vezetékkel) Nem szeretném a komplett üzemanyagcsövet cserélni ha nem muszáj, bilincsel nem megoldható, mert kemény műanyag csővel szerelt (még).
A másik nyűgöm már zűrösebb. A turbótól szivárog a motorolaj. A turbó jól működik, (állítólag) a kenőolaja nem tud kellő ütemben visszafolyni a karterba, vagy a kipufogó van eltömődve. (elég meredeken hangzik nekem) A kocsi rendesen teszi a dolgát, megy ahogy kell, nem eszik túl sokat, nem zabálja az olajat. Igaz javarészt csak városban használom, viszonylag ritkán van kiégetve. Találkozott valaki már hasonló problémával? Esetleg egy megoldás rá?
Érdeklődnék,hogy kapható-e az ajtóban lévő elektromos csatlakozóban lévő kábel végén lévő anya saru?
99 es disel xarámnak a fordulatszámmérője csak nagy fordulaton indul meg ,de akkor sem a pontos adatot mutatja. Illetve a benzinesnél meg mikor ráadom a gyújtást felugrik a sebmérő 25km-re és onnan indul a mérés.
Jó reggelt mindenkinek... 98-as 1.4-es benzines Xsara SX-emmel küzdök "egy kicsit". Az utóbbi időben a következő öregségi jeleket mutatja:
- Hidegen, gyorsításkor csobogó hangot hallok a motortér felől, ami viszont a kocsi bemegeledése után megszűnik.
- Ugyancsak gyorsításkor, elsősorban hideg motornál (de nem kizárólag ekkor, hanem általában indulás után nem sokkal, akár üzemmelegen is), mintha le akarna fulladni. A fordulatszám visszaesik, rángat, aztán egyszercsak "elkapja", és innentől kezdődően nincs már gond vele.
Egy hónapja volt szervizben... Akkor kapott egy új AC pumpát (a szerviz reggelén már nem akart indulni), plusz a hűtőrendszer is légtelenítve lett, fel lett töltve. Ehhez képest most szombaton már alig volt folyadék a hűtőben. Mi lehet a két probléma oka? Némileg megdöccent a bizalmam a szerelőben azután, hogy alig egy hónap telt el.. :(
Nem sok mindent tudok rajta nèzni. Csati rajta, oszt kèsz. Holnap megpròbálok egy bontòba elmenni szerszámmal ès kicserèlem a szenzort.... jobb ötletem nincs. Egyèbkènt mi a biztos jele annak hogy hengerfejes az autò???
Bár ettől még mindig nem értem hogy ha jéghideg a motor, csak gyújtást kap, akkor miért mutat max hőmérsékletet, és járatja a ventillátort visszahűtés céljából. Az akku sarut éjszakára levettem, de nem változott semmi.
Légteleníteni 3 vagy 4 ponton kell. Főleg a fűtőradiátornál érdekes, hogy löki-e a vizet vagy sem.
HF témában volt értekezés, a kiegyenlítőben a folyadék buborékos-e vagy sem?
Az érzékelő pedig a termosztát háznál vannak, vagy van, attól függően, hogy kék és vagy zöld van beépítve. A termosztát pedig a motorblokk oldalán van, ott, ahol a hűtőből jövő felső vastag cső a blokkal találkozik. Többnyire.
Hengerfejes elvileg nem lett. bár nem tudom hogyan lehet biztosra menni.
A légtelenítésben nem vagyok biztos hogy tökéletes, ami csavar a vízpumpán volt kinyitottuk, és járó motornál felöntöttük a tartályt addig amig rendesen nem nyomta a vizet a csavarnál.
A klímához nem nyúltunk, még a hűtőjéhez sem. felűről sikerült kiszedni a lyukas hűtőt.
Oriási bizti van 3 vagy 4 db. Melyik relé az övé?
Hol a toszban van az a jeladó ami a vízhőmérsékletet jelzi a számítógépnek???
Ma reggel csak gyújtáson is ki van akadva a hőmérő és vinnyog, csipog, mindent csinál. az autó el se volt indítva 20 órája....
...az hogy a klíma nem megy nem feltétlenül van össze függésben a ventilátorral ... lehet valamilyen elektromos gond , de lehet csak a gáz szökött el belőle ..
..megfelelően le lett légtelenítve a rendszer...? Nem lett esetleg hengerfejes,,,? ..a hőfok jeladó jól dolgozik ..? de első lépésben megnézném a motor térben lévő bizti dobozban azt az "óriás" sárga biztit ami a ventilllátorhoz tartozik aztán a vezérlő reléket ..
Mi akkor találkoztunk ilyen remegéssel, amikor csináltatott (fém-gumi-fém) csövet tettünk be a gyári helyére. Eddig kétféle felújított csővel találkoztam, mindkettővel remegett a kormány. :-(
Szereztünk bele gyári csövet, azzal jó volt.
Persze ettől még lehetséges, hogy létezik olyan felújított, amelyikkel jó lesz.
kicsit szivárgott a szervó olajam gyártottak hozzá csövet mivel nem lehetett kapni (99 es 2.0 hdi 90LE)
iszapos volt az olaj és most hogy le lett cserélve ha alapjárati fordulaton tekerem a kormányt mondjuk dombon lefele kanyarodok rázza a kormányt remeg ha emelek a fordulaton picit akkor már nem csinálja az az elképzelésem hogy ki kopott a sz@r olajtól a sziv. ház tapasztalt ilyet valaki? mit lehet vele csinálni lehet igy használni lesz valami baja?? előre is köszönöm a válaszokat Üdv.
Mintha azt írta volna, hogy menet közben is szaggat. Persze az is lehet akadozó pillangótól.
Amúgy jelentem, hogy kicsit nekem is beesik 550-re egy pillanatra a fordulat, pedig olyan szinten csillog a pillangóház belseje, hogy az már tükröket szégyenít meg :-)
Ha fordulat eséskor nem tartja meg az alapjáratot, akkor az többnyire folytószelep tisztítással orvosolható. A kartergáztól eltömődött a ház és a pill szelep közti kis rés, ez felel az alapjárati légmennyiségért. Mire az elektronika észbe kap, hogy kevés a luft, lefullad. Jártam már így 16v-nél és pucolás után újra tünetmentes lett.
Köszi az infókat.Nálam semmi hibát nem ír ki az autó.Amikor pedig rákötötték szervízben,semmi hibát nem találtak!Ott is csak találgattak,hogy mi lehet a probléma.Szoftverfrissítés után hazahoztam,majd 40km megtétele után újrakezdte az időszakos rángatódzást!Esetleg tudsz ajánlani jó szervízt?
Igen, én is ezt hallottam, hogy tudnak furcsaságokat produkálni, ha döglődik az akksi. Most egyelőre megint jól működik minden, de ha hétvégén lesz időm, megnézem az akksisarukat, meg magát az akksit. Nálam van a kocsi lassan 4 éve, én ezalatt nem cseréltem akksit, úgyhogy már simán lehet 5-6 éves is (ha nem több).
Vagy ahogy már írták : akkusaru érintkezés, vagy testkábel kontakthiba, VAGY AKKUMLÁTOR !!!!!
Én tegnap reggel kb 20 km mentem, aztán haza. Induláskor semmi gond. Töltés OK. Egy fél óra múlva indultam és csak kattant a főrelé, a műszerfal kerregett, indításkor meg kialudt minden és csend...... Vettem egy profi akksit és du. beletettem . Pöccre indult és semmi baja, ma reggelre se ! Megnéztem ma reggel a régi akksit egy 38-as villással és nem is szikrázott valószínű cellazárlat pedig az előző tulaj vette bele 2 éve , egy nagyon "komoly" ZAP márkájút :))(agyhalott) . Ja és minden funkció dinamikus és stabil. (központi zár, izzók fénye, ...még az alapjárat is)
2001 Xsara SX 1.6 kombim van. Ezek a jószágok HIHETETLENÜL érzéknyek az akksi állapotára.
Én egy éven keresztül halgattam a nyikorgás (nyikkanást) gázadás-és elvételkor. Előtte a Speedy gyorsszervízben cserélték az egész kipufogórendszert. Megismerkedtem egy tuti szerelővel Budaörsön a Beleznayéknál és azt mondta, hogy az utángyártott rendszerbe vagy a régi tüzkarikát nyomatták vissza, vagy egy gagyi rézfonatosat. És úgy volt !!!!! Kicserélte a gyári teflonosra és azóta csend .... ! Hidd el, ha cseréltétek is nem a belevalóra.
Sürgősen várnák segítséget.Kérem írjon,akinek ötlete van, hogy mi lehet a problémám.
A xsaram 2001-es 1,6 16V benzines.
A problémám az hogy szaggat az autó. De nem állandóan,hanem időközönként.Mindegy, hogy hideg,vagy meleg a motor, független milyen fordulat tartományban hajtom, jelentkezik a probléma.Előfordult már többször, hogy alap járaton elkezdett a fordulatszám mutató ugrálni, mintha beakart volna fulladni.Sőtt volt amikor be is fulladt, még menet közben is, amikor mondjuk visszaváltáshoz, vagy utca sarokhoz közeledve benyomtam a kuplungot,és a fordulat leesett nullára.Ilyenkor gyors újragyujtas és imádkozás...:(
Ez történt velem is azzal a különbséggel, hogy utána el sem indult az autó és nem is reagált semmire. Pár telefon után sikerült kideríteni, hogy az akkusaru lehet a hiba forrása, amit sikerült is a parkolóban megtisztítani. Egyébként szintén Pécsen volt, de hát ez egy ilyen környék .
Mostanában sok az elektromos nyűg a kocsival... múltkor az indexkapcsoló kar, aztán a csomagtérzár, most meg újabb érdekes tünetet produkált.
Ma reggel kb. 20 km-ert mentem a városban (Pécs), több leállítás-újraindítással. Amikor utoljára indítottam be a kocsit, azt vettem észre, hogy gyújtáskor a visszajelzők közül csak az utasoldali légszák és az air bag sárga visszajelzők világítottak, és miután beindult a kocsi, a 4 műszer meg se mozdult (sebességmérő, fordulatszám, üzemanyagszint és hűtővíz), valamint a kis digitális kijelző is sötét maradt.
Felkapcsoltam a tompított fényt, ekkor a műszerfal világítás is bekapcsolt, valamint a tompított visszajelzője is világított. Az index viszont nem működött.
Bejöttem a munkahelyemre, feljöttem az irodába, 10p múlva visszamentem egy kolegámmal hogy megnézzük a biztosítékokat, de mielőtt kicseréltük volna, megint minden működött (egyébként az látszólag jó volt, de a biztonság kedvéért kicseréltem). Most megint el kell vele mennem, kíváncsian várom, hogy működik-e :/
Tapasztalt valaki hasonlót már, vagy van valakinek tippje, hogy mi lehet a baj?
Apropó! Még egy kérdésem lenne... Nyáron viszem műszakira a kocsit. Elől tuti cserélni kell a fékbetétet+tárcsát. Ahogy kerekek cseréjekor néztem, a hátsók még egész jó állapotban vannak, talán azokat még nem kell cserélni.
Milyen márkát ajánlotok?
Utána akarok nézni, hogy sacc per kb. mennyire számítsak, ha mindent cserélni kell.
A csavarnál levő rugó és a nagy tányéralátét között gyárilag van egy fieber karika. Ha az elporlad az idők folyamán, akkor szokott nyekeregni a csavaroknál. Filléres tétel, egy próbát megér. Bár ha szétszeded érdemes ellenőrizni a tűzkarikát is és a rugók hosszát. (azok is el szoktak fáradni)
A kipufogónál, ahol a tűzkarika van, található 2 db rugós csavar. Az a gond velük, hogy amikor gázadáskor/elvételkor bemozdul a motor->elmozdul a kipufogó--> a 2 korábban említett csavar nyikorog. Ha befújom WD40-nel, akkor egy ideig elhallgat, de amint kimossa az eső, megint elkezdi. A szerelő szerint csak az jelentheti a megoldást, ha azt a részt kivágja, és egy flexibilis csövet rak a helyére.
Ti találkoztatok már ilyennel? (Nem vagyok benne biztos, hogy csak ez a megoldás létezik...)
Tegnap véletlenül rázártam, miközben még az egyik ajtó nyitva volt, ezután már nem tudtam bezárni gombbal (kulcs viszont zárja). Nyitni tudom gombbal is.
Jó reggelt! Jelentem a hátsó híd fasza lett. Kussol, mint Néma Bob :) és 2-3 centivel magasabban van a kocsi segge, mint eddig. Egy szóval fasza. Megjöttek a gumik is, öröm-bódottá.
Kérdés: az imént cseréltem izzót a jobb elsőben és miközben nyúlkáltam-mozgattam a lámpa belesejében, olyan hang jött onnan, mint ha a fényszóró magasság állító motor dolgozna. Azt gondolom, ennek nem kéne így lennie.
Itt a topikon volt már szó róla, úgy orvosolták gyárilag, hogy kétoldalas ragasztó szalaggal oda van hekkelve egy darabon. Az enyém még nem ilyen. Már rég tervezem a dolgot (évek óta :-)), de a télen vettem új patenteket is, és elhatároztam megoldom a problémát. :-)
És kupéra létezik? Van két biciklitartóm, azt néha feldobnám a tetőre. Valószínűleg viccesen fog kinézni, pláne napfénytetővel, de azért jó lenne ha lenne.
Ahogy látom enzo felnik . Az viszont kevésbé látszik a képeken,hogy mennyire használtak,kopottak,patkásak. Félre ne érts,távol álljon tőlem,hogy kötekedni akarjak,csak mivel személyesen akkor tekinthetem meg,mikor megkapom,azért lenne ezt jó tudni :) Amúgy érdekelnek,amennyiben jó állapotban vannak megvenném őket. A másik kérdés,hogy hogy jutnak el hozzám ? :)