Remélem jó helyen teszem fel a kérdésemet: autórádió tetőantennáját szeretném kiváltani. Az első szélvédő belső szélére/széleire (a függőleges oldalakra) szeretnék tenni szalag antennát. Az a kérdésem, hogy lehet-e ilyennel jó vételt elérni, illetve, hogy az autó eredeti antennatalpába tett "erősítőt" is használjam-e? Úgy tudom, hogy az antennák hosszát a venni kívánt frekvenciához kell igazítani. Egy vagy két szalagantenna esetén milyen hosszúságúak kellenek az FM 87,5-108-ig? Ami eddig volt az kb.: 32 cm-es és van tekerve köré is egy szál.
Köszönöm a válaszokat, és bocsi, ha sületlenségeket kérdezek. (a rádióamatőr topicban is feltettem a kérdésemet, mert nem tudom hova tartozik)
Keresek Icom IC-A2 Urh-hoz akkut, vagy elemtratót. Bármilyen állapotú érdekel, sőt a legjobb egy hibás/elöregedett akku, mert csak a háza kellene.
Magyar nyelvű útmutató létezik ehhez a típushoz?
Előre is köszönöm.
Pénzszűkében sürgősen eladó 2 db Puxing PX-728 típusú UHF sávos rádió, valamint 1 db Wouxun KG UVD-1P típusú kétsávos (UHF-VHF + légiforgalmi sáv ráprogramozva) rádió.
Mindhárom kifogástalanul működik, tökéletes akkukkal, kb. 1 évesek. Az összes eredeti gyári tartozékukat hozzá adom természetesen. A beállítós asztali töltő, a tápkábel, akkuk, antennák, gyári headset.
Kérésre kipróbálhatóak, a rádiók jelenleg pmr csatikra programozva, a kétsávoson sok más is található. emailban adott kérésre a rádiókat a kívánt frekikre.
Megbízható helyen vásároltam (Tornádó Laci), csak jó élmények fűznek hozzájuk.
Személyesen átvehetőek, kipróbálhatóak, de kérésre postaköltség ellenében utánvéttel megoldható.
A három készüléket egyben szeretném eladni.
Kérésre küldök nagy felbontású fotókat.
Egyedülálló akciós ár: 53.000 Ft
(a felsorolt három rádió az összes tartozékával együtt)
De ezeknek a Motorola rádióknak a gombjaira kb. 50 funkciót lehet felprogramozni darabonként. Teljesen a megrendelő igényeire lehet szabni. Ilyen formán ahány rádió annyiféle funkciójuk lehet. Meg akár üresen is lehet hagyni őket.
Nem tudom tudna-e valaki segíteni! Van két YAESU VXA-210 rádióm, és ehhez kellene magyar nyelvű használati útmutató. Mert valószínűleg valamit elállíthattam, mert nem tudunk vele kommunikálni. Folyamatosan recseg maga a rádió, nem érteni mit mondd a másik. Esetleg egy megbízható szerelő is érdekelne!!
lehet, neked hamarabb menni fog, mert a nekem a vx-7es mikrofon adaptere csak a bal hanxorora kuld jelet, es nemtom, hogy ugy feldolgozza-e a szoftver.
http://www.acarsd.org/download.html <---itt van, mindenfele platformra. Nekem csak az a gondom, hogy miutan ugy nez ki, a VX3as kis yaesum vegleg jobbletre szenderult, a VX-7 v. a VXA 300 audio kimeneterol probalom ezt megoldani. Van is mikrofon adapterem, amibe belemegy a 3.5es stereo jack, de csak a bal hangszoro kap jelet, miutan az adapternek csak a hegyen,(bal hangszoro) es a toveben (GND)van egy-egy csatlakozas.
Namarmost nem tudom, hogy normalisan felismeri-e ugy a jelet, hogy a hangkartyanak csak a bal oldali bemeneten ad jelet.
A kis yaesunak stereo 3.5es jack kimenete volt, ez potolhatatlan a tobbi radioval.