Keresés

Részletes keresés

zlota Creative Commons License 2016.09.17 0 0 2616

Huh... megcsináltam! Köszi a remek leírást!

Hát nem volt könnyű- levagdostam az cserép - talán bütűnek hívják? - alsó kitámasztó részeit is, mert nem tudtam a lemez miatt odarakni.

Ilyen lett - az egyik oldalon nem kellett megvágnom, ott könnyedén felraktam a cserepeket.

Itt pedig a vágott negyedcserepes oldal:

Előzmény: Dockworker (2608)
Dockworker Creative Commons License 2016.09.15 0 0 2615

Nálatok a Szentkorona úton van egy bontott építőanyagos, vele próbáld meg. Paulik Andrásnak hívják. 

Esetleg a Pillmayert kérdezd meg, biztos tud segíteni. 

Üdv.:

D.W.

Előzmény: csiba00 (2613)
Dockworker Creative Commons License 2016.09.15 0 0 2614

Igen, mert amiket sorolsz, azoknak magas az inerciája. De szarufát akkor sem gyámolítunk deszkával. Palló inkább szóba jöhet, de a lehajlás miatt azt sem tudod feltenni bontás nélkül, mivel a csavarjaidat lehetőleg semleges övben szeretnéd tudni.

Érti? Nem egyszerű ez...

Előzmény: Mariusi (2611)
csiba00 Creative Commons License 2016.09.15 0 0 2613

Ami lemaradt, hogy kb. 8,5 m hosszúságra vannak kúpcserepek is.

Előzmény: csiba00 (2612)
csiba00 Creative Commons License 2016.09.15 0 0 2612

Sziasztok!

Tetőcsere után eladóvá váltak a régi cserepek. Ilyenekről lenne szó:

Pontosan nem tudom milyen típus, de azt hiszem békéscsabai. Kb. 1200-1300 db lehet (a tető felülete 110 m2, - 7 db tetőablak). 30 évet szolgáltak a tetőn, jelentős részük biztos jó, mert beázást nem tapasztaltunk.

Amennyiben valaki egyszerre elviszi az egészet úgy 10.000.-Ft. Amennyiben nem az egész  kell, akkor 25 Ft/db.

A cserepek Bp-en, XVI. kerületben találhatóak. Érdeklődni: 36-20-235-05-33 számon.

Mariusi Creative Commons License 2016.09.15 0 0 2611

Mintha a teherhordást kifogásolnád.  A 'szekrényes' tartóról hallottál  ?

A modern változata  a zárt szelvény  az acéltermékeknél.  Ugyan nem is kell zártnak lenni  elég  az  L  , az U  és az I  tartókra  vagy  a H  szelvényre gondolni. Statikailag teljesen másképen viselkednek mint külön külön az elemek.

A ház ahol lakom  a padláson  két oldalról   nagyjából   15  x 2,5 cm -es  megfelelő hosszúságú deszkákkal erősítették meg a szarufákat. Kitűnőek.

Előzmény: Dockworker (2610)
Dockworker Creative Commons License 2016.09.14 0 0 2610

Deszka mint teherhordó? Ezen tényleg nem sokat kereshet a vállalkozó :D

Előzmény: Mariusi (2609)
Mariusi Creative Commons License 2016.09.14 0 0 2609

Van ilyen  és elég jó módszer !

Igaz a vállalkozó ezen nem sokat keres.

Tehát  kétoldalára deszka, azokat legalább   3 átmenő csavarral jól összehúzni.

Nem kell megbontani a tetőt, nincs beázás.

Előzmény: Kisfiatal (2596)
Dockworker Creative Commons License 2016.09.13 0 0 2608

Vágás nagyflexxel, turbós gyémánt koronggal, fúrás vídiás fúróval , nem rátehénkedve, ütvefúrás nélkül.

Lukon átveted a drótot (1,6mm vastag horganyzott lágyhuzal)  , kötsz egy hurkot, a másik felét pedig a felette lévő sor lécéhez kötöd. Vagy a felette lévő sor tetejébe versz egy szeget és azon hurkolod át a drótot. 

Vagy ha nem akarod fúrni akkor vágsz egy V alakot a cserép tetejébe 2cm mélyen, úgy , hogy a V-betű alja még ne érjen össze, és akkor arra is tudod kötni a drótot. 

Ennyi kb :) 

Ha elakadsz szólsz ;) 

Előzmény: zlota (2606)
Dockworker Creative Commons License 2016.09.13 0 0 2607

Mindenki azt mondja, hogy milyen jó párazáró az OSB meg stbstb mert lakkozva van blabla. 

Na igen. Egészen addig amíg a bevert zsindelyszeg nem szakít le a hátáról elég nagy darabokat. Ott már felszívja a nedvességet és egyszerűen elrohad. 

Ha rám hallgatsz , használj deszkázatot kezelve ;) 

Előzmény: szucsinet (2605)
zlota Creative Commons License 2016.09.12 0 0 2606

Sziaszok!

Lenne egy kérdésem: Hogyan kell kötözni a vágott betoncserepet?

Vápa mellett kb 10cm hely van még a tetőnél.A bádogos jól kicseszett velem, mert az egyik oldalon jól mérte le a távolságot és ott centin belül fut le a vápa T falccal.

A másik oldalon viszont elnézte szerintem, mert  (készen hozta a Vápát) a fent leírt gond van vele.Aztán elintézte azzal, hogy majd vágott cserepet kell odarakni, és kötözni.

Kéretik egy kis segítség a témában.A vágás megy, meg ha kell a fúrás is.... pár instrukció jól jönne!

szucsinet Creative Commons License 2016.09.11 0 0 2605

egyébként mi a baj az OSB-vel? miben lenne jobb a deszkázat?

Előzmény: szucsinet (2604)
szucsinet Creative Commons License 2016.09.11 0 0 2604

Szia,

Ez egy épület terasza, ami fölött van egy kis lejtésű (10fokos) gerendázat.

erre kerülne eredetileg osb és zsindely, csak a közeljövőben jó lenne egy télikert-szerű, valamelyest fűtött helyiséget csinálni belőle.

Ezért is keresem a megoldást hogy a kiszellőztetésre mivel készüljek most fel.

köszi, ha van konkrét javaslat!

Előzmény: Dockworker (2601)
Kisfiatal Creative Commons License 2016.09.11 0 0 2603

Jó, mondjuk alu van rajta :) Akkor tehát párazáró csak alubevonatos lehet?

Előzmény: Kisfiatal (2602)
Kisfiatal Creative Commons License 2016.09.11 0 0 2602

Visszatérve erre a kérdésre, ez nem ugyanaz? :)

http://www.masterplast.hu/isoflex_alu_lp_hu  

Előzmény: Dockworker (2499)
Dockworker Creative Commons License 2016.09.11 0 0 2601

Szia! 

Talán az esetedben a legegyszerűbb lenne a szarufaközöket fullra tölteni szálas szigetelővel (akár a gerendákat hízlalni is). Erre jöhetne egy jó minőségű páraáteresztő fólia, 5x5 léccel leszorítva (vagy magasabbal is akár, lejtés függő is), erre deszkázat (NEM OSB!) , alátétlemez és egy jobb minőségű zsindely. Csatorna a zsindely rétegéről érkező vizet vezesse, cseppentő közbeiktatásával (csatvas a deszkába süllyesztve), de cseppentő kell a  fólia szintjére is külön + rovarháló, lehetőleg fém. Felül nem pontszellőzőt használnék hanem vonal menti szellőztetés mellett tenném le a voksom.

Ez a legegyszerűbb. De tudom ajánlani még a pir rendszert is. Ezt a fent említett rendszerbe a fólia alá a szarufára közvetlenül tudod rögzíteni.

Üdv.:

D.W. 

Előzmény: szucsinet (2599)
Dockworker Creative Commons License 2016.09.11 0 0 2600

Szia! 

Jól értem, hogy ez egy beépített tetőtér? Mi a jelenlegi rétegrend?

Előzmény: Laudat (2589)
szucsinet Creative Commons License 2016.09.10 0 0 2599

Sziasztok,

Egy kb 9x4m-es féltetőt szeretnék zsindelyezni, és előtte szeretném alaposan körbejárni a dolgot.

Szóval a fedés alatt középtávon fűtött helyiség lenne, így ildomos lenne kiszellőztetni ezt a féltetőt.

Én ezt úgy tervezném hogy az eresznél kialakítok egy kb3cm-es rést, felül pedig szarufaközönként 1-1 pontszellőzőt tennék be.

Van erre jobb, ésszerűbb megoldás?

köszönöm!!!

Kisfiatal Creative Commons License 2016.09.09 0 0 2598

Az egyik ráadásul 64m2-re számolta a tetőt, és úgy 300e..

Előzmény: Dockworker (2593)
Kisfiatal Creative Commons License 2016.09.09 0 0 2597

2800-3000/m2

Előzmény: Kisfiatal (2595)
Kisfiatal Creative Commons License 2016.09.09 0 0 2596

Arról ugyebár nem beszélt, h létezik a szarufa-megerősítés módszere is, hogy kétoldalt megtámogatják 1-1 deszkával..

Előzmény: Calcitos (2594)
Kisfiatal Creative Commons License 2016.09.09 0 0 2595

Mindegyiknél kb ennyi. Ez csak a munkadíj. Legutóbb egy félig ismerős, ill távolabbi ismerős tetőfedő volt itt(én nem is tudtam h tetőfedő..), eddig ő volt a legmeggyőzőbb, látszott h tényleg ért hozzá, és igényesen is csinálná nem kókányolna, és nem beszéli be az ügyfélnek amit az nagyon nem akar. Nála 2800-300e ft/m2 a tetőhéjalás. Belül a burkolás 2e körül.

Előzmény: Dockworker (2593)
Calcitos Creative Commons License 2016.09.09 0 0 2594

"Ezzel szemben ma volt itt egy ács, aki szerint xar az egész és le kell bontani, új szerkezet kell.."

Na ja. Ebből él, kell neki a munka.

Nehogy nekiess a bontásnak !!

Előzmény: Kisfiatal (2581)
Dockworker Creative Commons License 2016.09.09 0 0 2593

Ez így működhetne. Simán jó.

De Én még mindig a 86m2 fedés-bont-fólia-léc-bádog-szigetel anyag+munka 300.000,- on vagyok leakadva. Szedjük már csokorba, hogy milyen anyagokra van ehhez szükség és ezek mennyibe kerülnek. 

Előzmény: joevagyok68 (2590)
joevagyok68 Creative Commons License 2016.09.09 0 0 2592

"A gipszkartonozást is meg tudom talán csinálni magam, némi utánanézés után :)"

Én inkább  lambériáznék !

vagyis lambériáztam a tetőtér egyik felét (most fejeztem be)..

Sokkal "hangulatosabb" !

Meg azért IS, mert tele a tököm a gipszkarton "csiszolással"...  :-)

Mondjuk ha nem adja ki a "méreteket", sok az eltérés, akkor trükközni kell, hogy elcsalja az ember/megvezesse a szemet..

Előzmény: Kisfiatal (2591)
Kisfiatal Creative Commons License 2016.09.09 0 0 2591

Ez a verzió is megfordult a fejemben :) Lehet h ez is lesz. A gipszkartonozást is meg tudom talán csinálni magam, némi utánanézés után :) A külső fóliára meg csinálok pár (pici)lukat, hogy a pára ki tudjon menni. A szarufa 13 centis, sztem akkor 10es lesz a gyapot. 5ös lécet nem enged sajna a tetőtér, mivel a ferde sík már most is az ablakok sarkánál fut(az egyik szobában, a másikban nem, ott meg lehetne oldani). Amire én gondoltam: 2 centis lécek keresztben, közéjük 2 centis EPS? Rá meg a gipszkarton, EPS és lécek alatt meg a párazáró(vagy EPS és a GK közt?). CSak így nem lesz légrés bent, ez nem gond? 

Előzmény: joevagyok68 (2590)
joevagyok68 Creative Commons License 2016.09.09 0 0 2590

És az nem lenne megoldás, hogy

- belülről lebontasz mindent

- nád kidob

- szarufa mérete-5 cm kőzetgyapot berak

- szarufákra keresztbe 5x5 stafli, közé 5 cm-es kőzetgyapot

- párazáró fólia NORMÁLISAN megcsinálva, körbe falakhoz RAGASZTVA,

Ezt nem olyan nagy dolog megcsinálni, még akár magának is megtudja az ember.

Ha van kedve !  :-)

Így télre már a nádnál jobban hőszigetelt lesz a tetőtér

- párazárás megoldva, 5 cm légréssel kihúzod tavaszig

- azt az egy telet simán kibírja így a gyapot.....szerintem. 

Majd pedig tavasszal vagy amikor aktuális, átrakatod a tetőt !

Mert gondolom, most SINCS kétszeresen átszellőztetve !

Márpedig ha ott lakni, aludni akarsz nyáron is, akkor az csak kéne

És amikor tetőátrakatás van, akkor mehet még bele + 5 cm, vagy megemelve a szarufákat TÖBB is !

ésatöbbi

Én biztos így csinálnám..

Persze csak akkor, ha a szarufák tényleg jó állapotban vannak !

Ahhoz meg csak le kéne bontani valahol....Hát akkor kezd/legyen belül !  :-)

Azért kíváncsi leszek dockworker mit mond rá !

mennyire hüleség ...  :-)

Előzmény: Kisfiatal (2588)
Laudat Creative Commons License 2016.09.09 0 0 2589

Sziasztok.

Szeretnem lecserélni a tetöt, ( online hullámlemez 10 éves) sajnos beázik, cserepes lemezt teszek fel.

Az lenne kérdésem  nogy  van fent egy réteg "bramac" folia, de azt mondja a kereskedö, hogy ennek ellenére tegyek alá "páraáteresztö" fóliát.

Értem én  hogy a hidegben a lemez tul oldalán pára keletkezik (hőhid)  és annak valahová el kell távozni, a tetö xzigetelése jo, a hó lassan olvad le, pedig egész nap éri azt.  hagyjam fent a régi fóliát, és tegyem fölé az új folát is ?

Elöre is köszi a segitséget.   

Kisfiatal Creative Commons License 2016.09.02 0 0 2588

Ja anyaggal. Én is azt hittem, egy ilyen kis ház tetőcsere 500-600e körül megáll. A héjalás az, h cserepezés le, nád ki, gyapot be a szarufák közé rá páraáteresztő fólia, aztán cserepek fel, tetőszerkezet a helyén marad.

Előzmény: Dockworker (2587)
Dockworker Creative Commons License 2016.09.02 0 0 2587

Anyag díj is van benne gondolom. Az 1m-ben biztos. A fedésben is ? Mi az a héjalás le-fel? Milyen fólia, milyen bádogok, miként szellőzik lent-fent. Nem értem mi kerül 2x 10db szarufa egymásnak borításán 1 millióba...A lambéria nem olcsó, de ennyit nem dobhat az áron. Azt érzem az arányokon, hogy próbálnak megvezetni. Ne vedd kötözködésnek, a Te érdekedben/védelmedben jegyzem csak meg. 

Előzmény: Kisfiatal (2586)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!