1. Gyümölcseiről ismerszik a fa, a Mester szerint: jó fa nem teremhet rossz gyümölcsöt, sem romlott fa jó gyümölcsöt, és minden fa a gyümölcséről ismerszik, azaz nekem hiába mondod: más gyümölcsök is vannak... ha én ezt látom és követem ebben a Mestert és megítélem, jól teszem.
2. Ha az az örömhír, hogy Jézus Krisztus meghalt a bűneinkért és ezáltal van menetelünk az Atyához és térjenek Hozzá, mert elközelített a királyság, akkor azt kell hirdetni, ha hirdet valaki (ellenben én azt sem ismerem el, hogy kijelentés nélkül Szellem nélkül, felhatalmazás nélkül, csak felekezet küldésére lehet/kell hirdetni másrészt a hirdetésnek az a módja már elmúlt ahogy az apostolok, mert az ég alatt mindenütt hirdetetett az evangélium), Pál sem tudott egyéből, amikor a Korinthosziak közé ment, mint Krisztus Jézusról mint megfeszítettről, ami görögöknek ugyan bolondság, a zsidóknak botránkozás, de Nekünk a megmenekülés. Ha ezt a menekülést nem hirdetik Krisztusban, akkor mit? Ja szép prospektusok újvilágról, színes újságokkal, amik még a kommunista idők propagandaújságjait is megszégyenítik. Hmmm... Lapozzunk!
"annyiban beteljesül, hogy hamis imádói erős Istennek fogják nevezni - és ez valóban igaz." - Ez az értelmezés méltatlan hozzád, és lerí róla, hogy szükségtől szorongatva találtad ki. Ezzel a logikával azt is mondhatná bárki, hogy a "szenteltessék meg a te neved" kérés arra utal, hogy legyen valaki, aki megszenteli Isten nevét (őszerinte ez lesz a hamis imádó), de az, aki ezt kéri, semmi pénzért nem hajlandó erre, mert valami kifacsarodott okból nem tartja helyesnek.
A nagy átlag JT-i nem írnak ide, mert tanácsban adták nekik, éppen azért, hogy ilyen fórumoktól, ahol megy a gyalázkodás megkíméljék őket. Aki meg elkezd beírni, az - tisztelet a kivételnek - átveszi a fórum jelenlegi színvonalát. Mindkét oldal olyan megnyilvánulásokat engedett meg magának, hogy az megbotránkoztató. Akikkel találkozol az utcán pl., azok beszélgetést kívánnak kezdeményezni veled, az emberek túlnyomó többsége egy éppkézláb mondatot nem tudna elmondani Jézusról, ne mondd, hogy ezeknek az embereknek egyből a váltságáldozat jelentőségéről kellene beszélniük, azt se értenék eszik-e vagy isszák.
Nem rólad beszéltem, hanem akik ide írnak: nagy átlag JT és akikkel találkoztam és hirdették volna az evangéliumot állítólag. (csak éppen Jézusról nem szóltak egy mukkot sem) Ha viszont te közösséget vállalsz azokkal, akik ilyenek, az a te dolgod, attól én még szólni fogom, amiről tanúságot kell tennem és tanúságom megáll.
Bizonyára Jehova Isten Tanúja vagy! Sajnálom, hogy nem tudjátok befogadni az igazságot Istenről! Azért annak örülök, hogy te igaz imádónak vallod magad, de ez nem rajtad múlik, hanem Isten dönti el, ki az igaz és ki a hazug! Abban egyezzünk meg, hogy mindkettőnk mást állít Istenről, de csak egyikünknek lehet igaza; mert kettős igazság nincs! Én megpróbálom alázattal meg vallani a hitem, de azt tudom, hogy az örök élet a téte, ennek a kérdésnek! A többire holnap válaszolok! Jó éjt!
Amíg 900 millió ember éhezik, addig az Őrtorony Szervezet tagjai dőzsölnek 7 millió tanú pénzéből, azon jár az eszük, h. még több őrtornyot bocsássanak ki, évente 700 millió darabot gyártotok le összesen! Ez pedig nem Isten szava!
A héber szavak jelentései: "Csodálatos a Tanácsban, Isten a hatalmas, az Örökkévaló Atya, az Igazság Fejedelme"
Nos, ezek miért ne lehetnének Krisztus nevei, ami Istenére és Atyjára mutatnak, és amit Tőle kapott, ahogy a Királyok király és Uraknak Ura is?
Talán az is úgy teljesül be, hogy "az uralom az Ő vállán lesz", hogy csak a hamis imádói szerint? Akik hamisan fognak leborulni Előtte, amikor újra behozza Elsőszülöttjét Isten?
Ettől függetlenül persze miértne lenne Isten (Elohim), Isten Fia, ha az, akikhez Isten szava szól is istenek a zsoltárok szerint? az írás meg nem felbontható.
Ha szeretnéd megmagyarázni nekem, hogy csak alibiből tartom Uramnak Jézust, aki önzetlenül áldozta fel magát értem és másokért is, akkor tedd, ha téged ez nyugtat meg.
Vér tapad kezeitekhez, mely miatt számot fogtok adni az élet Istene előtt! Számot fogtok adni Isten előtt minden $ és minden cent elköltése végett! Jegyezd meg amit most mondok, számos éhező nem lakik jól a papírtól! Ma a világon 900 000 000 ( 900 millió) ember súlyosan alultáplált! Jegyezd meg, h. számot fogunk adni Isten királyi trónja előtt minden kimondott szóért, minden tettért! Jegyezd meg jó, h. kegyelem által üdvözülünk és Krisztusba vetett hit révén!
Kedves Gery! Az 1. századi keresztények vajon milyen fordítást használtak? Induljunk már ki abból, h. az a cél, ezzel te is egyetértesz Gery, h. a lehető leghitelesebb, a őskeresztény fordításhoz leginkább hű fordítást használjuk. Ez vajon jehovának szólította Istent? Kétlem! Vajon a hiteles kereszténységet Charles T. Russel és ellentmondásos utódja, aki teljesen átírta az Őrtorony Szervezet elveit, tehát szinte teljességgel ellentmond Russelnek, Rutherford alapította? Kétlem h. ez a 2 személy. Esetleg H. Nathan Knorr? Russel 1914-re jövendölte az összes keresztény egyház bukását. Hát nem jött be! Ki tudja még milyen jóslatokhoz kötődő dátumok vannak! Mi a következő, 2012, ez se fog bejönni, mert minden, amit tesztek Isten ellen, az Ő dicsőségét szolgálja, ezt jegyezd meg, saját magatok alatt vágjátok a fát, az nevet igazán aki utoljára nevet! Jegyezd meg, rengeteg jehova tanúi ellenes video van a youtube-on, rengeteg angol nyelvű őrtorony ellenes website! Vér tapad kezeitekhez, véres a kezetek!
Egy szóval sem állítottam, hogy nem volt Russelnek köze a szabadkőművességhez. Mellesleg nem csak ez az egy csoport létezik, amelyik a világ mai folyását irányítja, sőtt manapság a szabadkőművesség egy elég tág fogalom és nem tartják, hogy a világpolitikára jelentős hatással lenne, ezek a csoportok ma már inkább a Bilderberg csoport, a Skulls and Bones, illetve a legbefolyásosabbnak tartott Külügyi Kapcsolatok Tanácsa.
(Ézsaiás 9, 6) „Mert egy gyermek születik nékünk, fiú adatik nékünk, és az uralom az ő vállán lesz, és hívják nevét: csodálatosnak, tanácsosnak, erős Istennek, örökkévaló Atyjának, békesség Fejedelmének!”
Nyilsd ki jól a szemed és olvasd el, mi van odaírva: "és hívják nevét erős Istennek". Talán az van odaírva, hogy a valóságban is "erős Isten" lesz? - Nem, hanem csak "hívják nevét", azaz erős Istennek fogják nevezni. Ez egy prófécia, és bizony be is teljesült, ugyanis valóban erős Istennek fogják egyesek nevezni, mint ahogy te is annak nevezed. De én például nem nevezem Jézust erős Istennek. Úgyhogy annyiban beteljesül, hogy hamis imádói erős Istennek fogják nevezni - és ez valóban igaz.
Sejtettem, hogy számodra nem érvek, gondoltam, hogy nem foglak tudni meggyőzni, így maradunk a véleménycserénél. Én tiszteletben tartom, hogy Te mit hiszel, én is ugyanerre kérlek téged.
1. A Jelenések 1:6-ot nem véletlen írtam, az ezt írja: És tett minket királyokká és papokká az ő Istenének és Atyjának: annak dicsőség és hatalom mind örökkön örökké! Ámen. Itt Istenének nevezte az Atyját és itt kitérnék arra, amit írtál a 3. pontban, ahol nem nevezte Istenének az Atya Jézust, hanem Istennek, mint ahogy Mózest is Istenévé tette a fáraónak, vagy Isteneknek nevezte az embereket a Zsoltárok 82:6 szerint Én mondottam: Istenek vagytok ti és a Felségesnek fiai ti mindnyájan, Jézus idézi is a zsoltárokat a János 10:33-36-ban: Felelének néki a zsidók, mondván: Jó dologért nem kövezünk meg téged, hanem káromlásért, tudniillik, hogy te ember létedre Istenné teszed magadat. 34. Felele nékik Jézus: Nincs-é megírva a ti törvényetekben: Én mondám: Istenek vagytok? 35. Ha azokat isteneknek mondá, a kikhez az Isten beszéde lőn (és az írás fel nem bontható), 36. Arról mondjátok-é ti, a kit az Atya megszentelt és elküldött e világra: Káromlást szólsz; mivelhogy azt mondám: Az Isten Fia vagyok?! Ugyanitt még ezt írod: "De a Szentháromság Személyei állandóan alárendelik magukat a másik Isteni Személynek a Megváltás Műve miatt!" - Kérlek írj egy olyan verset ahol az Atya rendeli alá magát Jézusnak, mert hogy Istennek nevezte (és nem Istenének) Jézust az nem jelenti azt, hogy alárendeli magát.
1 Korintusz 15: 24-28 Aztán a vég, mikor átadja az országot az Istennek és Atyának; a mikor eltöröl minden birodalmat és minden hatalmat és erőt. 25. Mert addig kell néki uralkodnia, mígnem ellenségeit mind lábai alá veti. 26. Mint utolsó ellenség töröltetik el a halál. 27. Mert mindent az ő lábai alá vetett. Mikor pedig azt mondja, hogy minden alája van vetve, nyilvánvaló, hogy azon kívül, a ki neki mindent alávetett. 28. Mikor pedig minden alája vettetett, akkor maga a Fiú is alávettetik annak, a ki neki mindent alávetett, hogy az Isten legyen minden mindenben. - Jézus itt is alá van rendelve Istennek, pedig sokan azzal érvelnek, hogy Jézus csak addig volt kisebb még az angyaloknál is, amíg emberi formában volt. A végén átadja az országot az Istennek és Atyjának és alárendeli magát neki, mennyire bonyolult már ebbe belemagyarázni, hogy Jézus egyenrangú az Atyával.
2. "miért mondja Jézusra, hogy Ő az Örökkévaló Isten? Mikeás 5:2 "kinek származása eleitől fogva, öröktől fogva van"!!!" Minek az eleje? Ha van valaminek eleje, akkor az öröktől fogva nem értelmezhető úgy, hogy nem volt eleje. Példabeszédek 8:23. Örök időktől fogva felkenettem, kezdettől, a föld kezdetétől fogva.
4. Én értem, hogy a szentháromságtanban nem három Isten van, hanem az Atya, a Fiú és a Szent Szellem is Isten, három személy egy Isten.
5. Amit a Filippi 2, 5-11-ben ír a Biblia azt azzal állítja ellentétbe, hogy Sátán mindenek fölé akarta helyezni és hasonlóvá akarta tenni magát Istenhez: Ézsaiás 14:12-14: Miként estél alá az égről fényes csillag, hajnal fia!? Levágattál a földre, a ki népeken tapostál! 13. Holott te ezt mondád szívedben: Az égbe megyek fel, az Isten csillagai fölé helyezem ülőszékemet, és lakom a gyülekezet hegyén messze északon. 14. Felibök hágok a magas felhőknek, és hasonló leszek a Magasságoshoz. Jézus pedig ezzel pont ellenkező szellemiséget viselt, ahogy a Filippi írja.
Na igen, konklúziót nem vontam, és talán elveszik a lényeg, amit ki akartam fejezni, de lényegileg:
Szerintem Az jó meglátás, hogy az "alfa és omega" Krisztusra IS (az Atyára annál inkább ha Krisztus a teremtmények közül az elsőszülött) vonatkozik, de az már hibás következtetés, hogy ettől a Mindenható, az Isten, aki van volt és lesz, aki a trónon ül is ő lenne, ha a Jelenések egészét nézem, sehol nem teszi egyenlővé Azzal akitől kapja a trónját, az uralmat, a kijelentést (leleplezést), a tekercset a kezéből, aminek hét pecsétjét felnyitja stb. azaz röviden, nem ugyanazok (de tudtommal ezt még a 3ság tanítás sem mondja), a Krisztus Krisztus marad, az Isten meg az Isten.
A chEszed által felhozott (Jel. 2:8) éppenhogy azt igazolja: Az Emberfia beszél Jánossal, akinek haja fehér, szemei a tűznek lángjai... stb. majd ő mondja magáról, hogy az első és az utolsó, aki halottá lett és feltámadt és nem Istenéről és Atyjáról beszél, hanem magáról.
Az Isten nem hal meg (képtelenség, a halhatatlan nem halhat és egyedül Isten halhatatlan), az Emberfia pedig a Krisztus Jézus, abban a dicsőségben amiben Dániel is látta, aki magáról beszél, hogy meghalt és életre kelt, pontosabban feltámasztotta az Ő Istene és Atyja. Az "első és utolsó", mint név pedig igaz mind Istenre, mind az Emberfiára. aki a láthatatlan Istennek képmása, minden teremtmény elsőszülötte I. Kol. 1:15 így lehet az első (alfa).
Az előbb azt írtad nincs köztük szeretett.Most akkor van vagy nincs?Én egyébként sok helyen megfordultam és kijelentem neked hogy ami náluk van a szeretett terén az áll legközelebb a Bibliához.A TÖBBI HOZZÁJUK VISZONYÍTVA ÖT ÓRAI TEÁNAK SEM FELEL MEG.Háborúba mikor fegyvert nem fognak az a szeretet.Ők nem csak beszélnek róla gyakorolják is.Ti esetleg mit tudtok felmutatni ha már itt tartunk?Ételosztás?hm..reklám!
3 *** Szerintem itt Isten (Szava *), amit Krisztus is kap, tesz bizonyságot Krisztusról, ugyanis nem magáról beszél, hogy "lám eljövök", hanem, "eljön", azaz eljön Krisztus a felhőkben...ahogy ígérte ect. Viszont az Isten, aki a bizonyságot tesz arról, hogy eljön Krisztus. A következő mondatban már "én"-re vált és magáról mondja, magáról beszél: Én vagyok az Alfa és az Omega, aki van, volt, lesz **2, az Isten, a Mindenható, aki ezt mondja *1.
Rövidebben:
1. Eljön (ő) Krisztus a felhőben. Ámen 2. Én vagyok a Mindenható, az Isten, (aki mondom ezt) Ámen.
Eddig még nem idéztem belőle,pontosan azért mert tudom kik vagytok!Már írtam de szokás szerint elkerüli a figyelmeteket.Egyébként meg a végeredményt tekintve az egyik legjobb,legpontosabb, ha te ezt nem érzékeled akkor is.Egyszer csak rájössz!Egyébként végig olvastad?
Szabadságot jehova tanúinak, mert meg vannak kötözve, tudjátok sátán le tudja utánozni a szeretet, ezt teszi az Őrtorony Bálványszervezettel is sátán, egy eszköz a kezében!
Akkor mikor imádkozott önmagához imádkozott?Miért mondta hogy az ítélet óráját csak az Atya tudja?Ha imádkozott nem a rangjába felette állóhoz intézte a szavait?hm Nem gondolod hogy valami nem stimmel nálad?Ja és a kijelentése ,hogy"az Atya nagyobb nálam"?Ehhez mit fűzöl hozzá?
Nem adok igazat neked. Ebben nem értünk egyet, de nézzük mire jutunk. Csillagoztam, hogy tudjak rá hivatkozni:
" A Felkent Jézus kinyilatkoztatása (leleplezése), amelyet adott Neki az Isten*1, hogy megmutassa rabszolgáinak, amiknek meg kell lenni gyorsan, és megjelentette és elküldte az Ő küldötte által, rabszolgájának, Jánosnak, aki tanú(bizony)ságot tett az Isten Igéjéről (szaváról) és a Felkent Jézus tanú(bizony)ságtételéről, amennyit látott. Boldog, aki felolvassa, és akik hallgatják e-prófétálás szavait és megőrzik, amik abban meg vannak írva, mert közel az idő(szak). " János, a hét (kihívott) gyülekezetnek, amely Ázsiában van: Kegyelem néktek és Békesség Attól, aki VAN, aki volt és aki eljön**2 és a hét szellemtől, akik a trónja előtt vannak, és a Felkent Jézustól, aki a hithű tanú(bizony)ság, Aki a halottak elsőszülötte és a föld királyainak fej(edelm)e, Aki szeret minket és megváltott (feloldott) a mi vétkeinkből, az Ő vérében, és tett minket királysággá az Ő Istenének és Atyjának papjaivá. Övé a dicsőség és a hatalom a világkorszakok világkorszakain át. Ámen!"
" Lám, eljön a felhőkkel és meglátja Őt minden szem, és azok is, akik átdöfték és a mellét veri fölötte a föld minden törzse. Igen. Ámen! Én vagyok az Alfa és az Omega (a kezdet és a vég), mondja az Úr, az Isten, aki van és aki volt és aki lesz, a Mindenható!" (a kérdéses rész ***3) "
1 * Krisztus Jézus leleplezése, amit Isten adott Neki. 2 ** A trónon Isten ül, akitől: jöjjön a kegyelem és az előtte lévő 7 Szellemtől és a Felkent Jézustól (Bárányka) aki... tett minket az ő Istenének és Atyjának papjaivá! (tehát neki is van Istene és Atyja, akitől Kapja a lelplezést) ... stb
3 *** Szerintem itt Isten (Szava *), amit Krisztus is kap, tesz bizonyságot Krisztusról, ugyanis nem magáról beszél, hogy "lám eljövök", hanem, "eljön", azaz eljön Krisztus a felhőkben...ahogy ígérte ect. Viszont az Isten, aki a bizonyságot tesz hogy eljön: "én"-re "vált" a következő mondatban és már magáról beszél és mondja: Én vagyok az Alfa és az Omega, aki van, volt, lesz ***3, az Isten, a Mindenható, aki ezt mondja *1.
Az őrtorony szervezet olyan kultuszt tart fenn, amilyen az ókorban a Baal kultusz volt, ez rontja meg a kapcsolatot Istennel, hiszen gyalázzák Jézust. Ők azt hiszik egy emberben lehet démon, de Isten ereje nem nyilvánulhat meg, szerintük nincs gyógyulás, csak ők üdvözülnek, kisajátítják maguknak Istent, de nem tudják, mert le fog lepleződni ez a hazugság!
Kedves Tanúk! Ne legyetek szűk látókörűek, az USA-ban egyre gyakrabban tüntetnek az őrtorony szervezet ellen, mivel igazságtalan és gonosz kultuszt tart fenn.
Ma voltam egy alkalmukon, hát tudjátok teljesen kisajátítják maguknak Istent, mintha csak az ő imáikat hallgatná meg az Úr. Hangsúlyozta a vén, h. elsősorban az egyháztagokat szeressék, emberi dolgokat mondtak, agapé szeretet, ami persze csak feltétellel jár, ha az illető bólogató jános módjára mindennel egyetért, ha kell meghal a törvények miatt, értem ez alatt a vérátömlesztést. Szóval sztem nagyon emberi módon gondolkodnak, semmi szeretet nincs köztük.
Na igen: tartani sok mindent lehet (főleg utólag, ha rákérdeznek: ja, ja persze, persze hogy az...), DE: amivel teljes a szív, azt szólja a száj, azaz ha nem beszéltek Róla (és ezt tapasztaltam) akkor nincs is ott, akkor ugyan nem élő Uratok a Felkent, csak annyira, mint ama többi felekezetben (semennyire, duma szintjén), ahol ugyanezt állítják, ha rákérdeznének.