A kávé, kávéfőzők és -darálók tudománya és művészete.
Szeretettel várunk kérdéseiddel és véleményeddel, de előbb nézz szét a www.kavekorzo.hu weboldalon, ahol már sok elméleti és gyakorlati tudnivalót összefoglaltunk.
Ez tipukusan egy faék egyszerűségű gép. Nemigen kell javítgatni, legfeljebb évente 2x elpucolni és átzsírozni a dugattyút. Ezt akár én is szívesen elvállalom.
Az eladó elmondása szerint 2-3 éve vették újonnan. 2000 előtt volt a 49mm-es szűrő, tehát ez valószínűleg már az újabb modell.
Ismered a technikai érzékemet, meghaladja az átnézése + kisebb javítások. (Az enyémet minden meghaladja.)
Amúgy ha ez régebbi modell, akkor még valszeg 49 mm-es lehet -- az mégsem jó, elvégre nem azért van szépséges meg kézreálló (és drága) tamperom, h. a későbbiekben netudjam használni.
A Bezzera mindenképpen eladó lesz a felújítás után. Szeretném, ha itt a fórumon találna majd gazdára! A daráló holnap kerül hozzám, de már többen jelentkeztek rá privátban, úgyhogy nem ígérek semmit.
A magasságon lehet segíteni úgy, hogy tölcsér nélkül használod. A "torkában" simán elfér két adagra való kávébab, daráláskor meg letakarod egy kistányérral. :)
Pont fordítva, az Espresso egy sokkal kifinomultabb kávé szerintem, már majdnem túlságosan is az, ezért nekem nem annyira jött. A Classico, igaz csak 1x ittam, de az egy markánsabb kv.