Piramisjáték, Cusp szingularitást és a Technológiai szingularitást !
Csináltam nektek egy jó-reggelit, 7:32 ! /:
Ez az aránylag rövid ChatGPT MI beszélgetésem a vallásról és a társadalomról szólna, de amiből kiderül, hogy a modern társadalmaknak vannak sokkal nagyobb problémái is mint a vallások térnyerése a tudomány rovására !
Több dolog is van benne, kiemelkedik közülük, hogy az beteg emberi testben a szerves molekulák lézerrel sugározhatók be, ha nincs lézer technika akkor a hullámhossz szerinti réselt fénnyel sugározhatók be !
" Ez a kémiai vegyületek szerveződéséról szól, de a kozmikus léptékben való szerveződésükről ! Érthetően ez egy terjedelmes és variábilis téma, ezért sajnos a fizetős ChatGPT AI is megroggyant alatt !Alig tudtam kimenekíteni a nagyobbik részét tőle ! A kisebbik második részéhez pedig pillanatnyilag lelassult a ChatGPT + elvesztettem a türelmemet ! "
" Az Huygens-köröket, amelyeket minden hullámfront egy újabb hullámforrássá alakít, általában „Huygens-síkoknak” nevezik, nem pedig fraktáloknak. Azonban, ha az általad említett „exponenciális fraktál” koncepcióra gondolunk, érdekes párhuzamot vonhatunk a fraktálok világával. "
"Hogy ne érezzétek magatokat kellemetlenül, ezért idő előtt egy jól sikerült beszélgetésben előlegezem meg a teljes tanulmányomat róla ! Sajnos csak az ingyenes ChatGPT MI modellel készült, de valamiért - általam ismeretlenül - nem halmozott hibát hibára !
Ezt a beszélgetésemet a ChatGPT MI modellel itt olvashatod el : kattints a linkemre "
Létesítsünk 2 távoli bázis közt pl. 100 m - 10 km fényvezető üvegszál kapcsolatot ! Ebben az üvegszálban az üvegszál felszínen fog terjedni a fény, ezért nagyobb lesz a sebessége, mint a fénynek az üveg belsejében lévő sebesség: a levegő, ill. a vákuum fénysebességével fog terjed az üvegszál felszínén !
...
Mivel az üveg és a vákuum fénysebessége közt csak csekély a különbség, ezért szinte semmit nem nyerünk vele . De ha gondolt kísérletben a fizikai 3 dimenziós terünket a 4. extra dimenzióból szemléljük, akkor e 3 db dimenzión analógiailag síknak látszik ! Ez rendben is volna, de fojtassuk e gondolatkísérletemet úgy, hogy a 7. extra dimenzióból szemléljük a fizikai 3 db dimenziónkat, akkor az már analógiailag üvegszálnak látszik !
Hogy hogyan kell ezt a sötét tekercset megépíteni házilag, kattints a linkemre ♥
nem buborék univerzum, hanem az egyenes és ezért végtelen univerzum minden pontján lokálisan keletkezik a sötét anyag és a sötét energia, amitől hasonló viselkedést mutat, mint ha buborék univerzum lenne, de ne az
A kvantumfizika megjelenésével központi témává nőtte ki magát a fizikai szimmetriák, köztük az idő szerinti szimmetria is ! Einstein előtt nem volt probléma a gravitáció idő beli szimmetriájával, mert ugyan már ismerték a fekete lyuk fogalmát de nem volt sebességhatár hozzá, ezért akkor nem sértette a még hangsúlytalan idő beli szimmetriát .
Einstein megjelenésével a relativisztikus fizika megkövetelte a fizikai felső sebességhatárt, ami nagy csúnya béka volt a korabeli fizikusoknak ! Csak hogy ez már sérti a kvantumfizikának oly fontos idő beli szimmetria elvét !
Tehát a relativitás elmélet és a kvantumfizika a relativisztikus sebességhatár + a fekete lyuk esetében jelenség miatt sem lenne egyesíthető !
2. :
Mi lesz a továbbiakban az ősrobbanás elmélettel, ami spekulációnak indult, de csak nem sikerült megcáfolni !
Jelenleg ott tart az ősrobbanás elmélet, hogy az ősrobbanás kvázi egy pontból indult ki, miközben - viccesen mondva - az akadémikusok körbetáncolják, mint az angyalkák Jézus Krisztus oltárát !
3. :
alcím: Kipukkad-e a kozmológiai piros pöttyös lufi !
Mindet megtudhatod e 3 db linkemből, kattint s rá ♥
megint egészen másképpen vannak a csillagok közt !
Variációs-számítás a fizikai kompresszió-modulusra !
Végre haza mehetünk, a csillagok közé !
Az ad hoc tudományok polcáról !
Ha legalább három különféle kompresszió modulusú anyag ölt egyszerre alakot egy gravitációs rendszerben, akkor annak annyira nagy lesz a bonyolultsága, hogy túl komplikált vele számolni ! Ezt a "kíntornát" nevezzük variációs számításnak, konkrétan variációs számítás a fizikai kompresszió modulusra !
Hasonló "örömet" okozó feladat az elméleti fizikusok részére a három keringő gravitációs test probléma, amikor is a speciális eseteket kivéve kellemetlenül bonyolult e három keringés konkrét kiszámolása !
Figyelj csak: mindegyik galaxis karnak van önálló tömeg középpontja, nem messze a geometriai középpontjától ! És a galaxis mag tömeg középpontja épen a galaxis központi fekete lyuka ! => tehát az idealizált galaxis 3 db ilyen tömegpontból áll, csak ez a 3 db tömegpont kiterjedt tömegpontok !
tétel: A fentiekből következik, hogy esély sincs képletekkel kiszámolni a galaxisok és más égitestek megannyi fajtáját, a fent emlegetett 3 db tényezős problémák miatt !
Ennek az elméletemnek a részleteit egy ChatGPT MI beszélgetés keretén belül fejtettem ki !
Ez 3 db ChatGPT MI beszélgetés keretén belül van kifejtve és elmagyarázva ! A 3. a Campi Flegrei szuper-vulkán hamarosan való kitörésének a konkrét számolásáról szólna, de még csak a 1.-2. ilyen van készen, de nélkülük az elkövetkező 3. nem lenne érthető !
Én filozófus és tudós vagyok, ezért imádom a vulkánokat, mert csak úgy nagyban pöffékelik a digitalizálni való adatokat-tényeket !
2. Mit tehetünk a Campi Fregrei szuper-vulkán közelgő kitörése ellen ! - röviden .
=> https://chatgpt.com/share/... Nyilván azt, hogy felhúzok a nyúlcipőt, de mindig jó, ha az elméletét is tudja az ember, hogy miért is kell épen most futnia !
1. Exobolygók: az Élet lehetőségei ! - hosszan .
=> https://chatgpt.com/share/... Evvel egy újszerű elméleti koncepció állítottam fel hozzá, amivel könnyebben megbecsülhető az élet lehetőségei, kozmikus léptékben !
3. ... : még nincs készen, ill. még készül :
, a Campi Fregrei szuper-vulkán kitörésének konkrét számításai .
Szerintem az egész Itáliai-félsziget a Campi Fregrei közelgő kitörése miatt bele fog csúszni a Földközi-tengerbe ♥
Kattints a linkemre, és most sem okozok neked csalódást !
Ne is haragudj majd rám, ha e írásom miatt nyugtalan leszel, mert úgyis trópusi éjszakák vannak, ami miatt nyugtalanabbul alszik az ember .
Ettől vagy ember, és nem robot: ha a robotot kikapcsolják, akkor ő teljesen nyugodtan "alszik" .
Nekem semmi közöm a számítás teknikához,de ha egy új zárójelet fedeztél fel, akkor bisztos , hogy van agyad hozzá. Az egyik hozzászóló azt mondta , hogy te jelekben gondolkodsz. Én úgyszintén.
Ha könyved a számítás teknikával foglalkozik, akkor vidd be arra az egyetemre ahhol ezzel foglalkoznak. Ha nem akkor vidd be az Eötvös Loránd Tudomány Egyetemre. Én azt hiszem, hogyha valaha kész lesz a könyvem, megpróbálok beszélni valamelyik egyetem igazgatójával. Én irtam a Magyar Tudományos Akadémiának egy levelet, mert volt egy megérzésem. És ki akartam kérni a tanácsukat. Hát nem válaszoltak.