Keresés

Részletes keresés

sue19 Creative Commons License 2009.11.09 0 0 494
Szombaton gondoltam Rád, mert AMC rajongók találkozója volt, és túróscsuszát főztünk wokban. Illetve, az csak egy kaja volt, mert sütöttünk hozzá rántott halat, főztünk székelykáposztát, sütöttünk Laci pecsenyét túrós-tejfölös burgonyát hozzá, és almás palacsintát. Ez egy embernek fél órai munkát jelentett. Ja, 12 főre főztünk.
Előzmény: erzsi55 (478)
sue19 Creative Commons License 2009.10.29 0 0 493
Sütőtök? Na, ezt kipróbálom!
Lesz most egy rajongó találkozónk, ahol többek között túrós csuszát fogunk a wokban készíteni. Az is nagyon finom.
Van most az AMC-nek egy wokhoz hasonló eleme, az ún. nyeles-füles, ami majdnem ugyanazt tudja, csak kisebb. Általában azt használom itthon, ha csak a család eszik.
Előzmény: erzsi55 (491)
Tereza Creative Commons License 2009.10.26 0 0 492

Előre megjegyzem, hogy nincs AMC-es wokom, de valamelyik este, amikor kerestem valamelyik csatornát a TV-én, belenéztem pár percig egy TV Paprika műsorába. Ott pont egy kínai szakács magyarázta a wok használati funkcióit, és ha hiszed, ha nem (biztosan még fogják ismételni a műsort, úgyhogy a saját füleddel hallhatod) többek között a párolást is mondta.

Nem vagyok biztos benne, de talán ez a műsor volt az :

http://port.hu/ausztral_szafari/pls/fi/films.film_page?i_perf_id=11317540&i_where=1&i_where_tv=1

Az ne zavarjon, hogy Ausztráliában főz (ha ez a műsor volt az), de született kínai volt. Mi, átlagos európaiak, általában csak azt a gyors sütés nagyon forró wokban ismerjük, de ezek szerint létezik más is. Ha én valamiről nem tudok, az még attól létezhet. Ezek szerint ez a párolás is létezik.

Előzmény: Otto Normalverbraucher (480)
erzsi55 Creative Commons License 2009.10.26 0 0 491
Kedves sue19!
Köszönöm a válaszodat, nagyon aranyos vagy. Persze minden tanácsot nagyon jó néven veszek, és ki is próbálom. Sajnos ha készítek valamit a wokban, akkor igaz hogy csak még egy edény fér a tűzhelyre. de még az a szerencse hogy nagyon gyorsan kész van minden benne. Nálunk most a sütőtök a menő, az 20-25 perc alatt készen van, persze a felmelegedés után, nagyon finom.
üdv erzsi55
Előzmény: sue19 (479)
sue19 Creative Commons License 2009.10.10 0 0 490
Sajnos, a munkáját nem minden ember egyformán végzi, de hát ez az összes munkahelyen így van. És még az is lehet, hogy az elvárásainkat is eltúlozzuk azért egy kissé... Magam is hajlamos vagyok rá, ezért megértem az ügyfeleket.
Előzmény: Csak_mellesleg (488)
sue19 Creative Commons License 2009.10.10 0 0 489
Nem igazán tudok rá mit mondani, mert hát ez egy másik cég, és miért mondanád, hogy ez történt, ha nem úgy lenne?
Amit el tudok képzelni az AMC-s tapasztalatból, hogy nincs - egyszerűen nem éri meg fönntartani- minden országban teljes javító bázis, amikor a javítás gyakorlatilag gumicserékből áll.
Szerintem szóljál a kapcsolattartódnak, hogy szükséged van az edényre, hozzon másikat. Lehet, hogy kezdő és bénázik az ügyintézéssel.
Javításnál szállítási költséget fizetni???
Ez megint ismeretlen dolog a számomra.
Az AMC-nél pontosan azért van a kapcsolattartó rendszer, hogy ezeket a dolgokat a tanácsadód intézze.
Előzmény: pepe19711002 (487)
Csak_mellesleg Creative Commons License 2009.10.08 0 0 488
Igazad van, nem forrasztják. Néhány évet dolgoztam a Zepternél. Én már láttam leváló aljat, amit úgy hordoztak körbe, mint a véres kardot, mivel olyat még ott sem láttak. Murphy törvénye szerint, ami elromolhat, az előbb, vagy utóbb el is romlik és a legrosszabb pillanatban.
Szerintem nagyon trehány értékesítő lehetett az illető, mert ha időben leadta, ki van zárva, hogy ennyi idő után ne cserélték volna ki az edényt. Mert kicserélik. Már csak azért is, mert nincs az országban javításhoz szükséges célgép.
Előzmény: sue19 (486)
pepe19711002 Creative Commons License 2009.10.08 0 0 487

Szia!

Pedig sajnos ez a helyzet, és már legalább két! hónapja, hogy az edényt elvitte! Amikor kb 2 hete rákérdeztem, azt mondta, még vizsgálják!? Kérdem én: mit? Az edény alján a forrasztás szemmel láthatóan kezd leválni. Még ő vette észre ezt jobban! Akkor? Tényleg nem értem.... Valahogy csalódottnak érzem magam, és becsapottnak. Az örökös garancia akkor mi? Ja, az még csak hab a tortán, hogy fizetnem kell 2000 Ft-ot azért, hogy az edényt felvitték Pestre..... Valahogy tényleg vicces ez az egész!

Előzmény: sue19 (486)
sue19 Creative Commons License 2009.10.08 0 0 486
Még nem is hallottam olyat, hogy az aljzat leválik!
Nem lehet, hogy csak az üzletkötőd fogalmazott rosszul? Nem hiszem, hogy gyakori lenne a javítás, ezért nem tudhatja pontosan, mit csinálnak vele. Ezt azért gondolom, mert az AMC-nél egyetlen szerelő el tudja látni a javítási munkákat 5 ország számára, annyira ritkán kell javítani. Esetleg ha az ügyfélnek nem sikerül mindig rendeltetésszerűen használni, akkor jöhet elő valami, de akkor sem a fém részekkel szokott gond lenni, hanem inkább a műanyag fülbetéttel, tömítésekkel. Levált aljú AMC elemet még én sem láttam soha, és ha most hirtelen rám kérdeznének, hogy mit csinálnak vele, nem tudnám biztosan... Gondolom, bevinném a szerelőnek, aki visszaküldené a gyárba, hogy vizsgálják meg, hogyan történhetett ez, az ügyfél pedig megkapná a cserét helyette. Ez logikus. De hát még nem volt ilyen.
Azt tudom elképzelni, csak az üzletkötőd gondolta, hogy megjavítják - ez a magyar gyakorlat minden műszaki cikknél -, ezért mondhatta ezt.
Már csak azért sem tudok másra gondolni, mert az AMC elemek nem forrasztással készülnek, ezért arra következtetek, hogy akkor a többinek sem úgy kellene készülnie... De szerintem ez náluk is csak valami egyedi eset lehet, ezért nem pontos az infó, ami Hozzád eljutott.
Előzmény: pepe19711002 (484)
Otto Normalverbraucher Creative Commons License 2009.10.07 0 0 485

Ismét egy legendával kevesebb..... :-)  Örök garancia by Zepter... :-s

 

Forrasztás - ez valami vicc....????? Leolvad az első főzéskor...

 

Szerintem go to Fogyasztóvédelem.

Előzmény: pepe19711002 (484)
pepe19711002 Creative Commons License 2009.10.07 0 0 484

Sziasztok!

Én is használom a Zeptert, már több, mint 10 éve, és eddig még nem volt okom panaszra. Azonban kb két és fél éve vettem egy Zepter edényt, azt hiszem 9 l-es, és az alja kezd leválni. Szóltam az üzletkötőnek, aki elvitte, és jelezte, majd megforrasszák! Ezzel nekem csak az a bajom, hogy 1:ha a Zepter örökös garanciát vállal edényeire, akkor ha netán valami hiba merül fel, akkor ne forrasszák, hanem cserélják ki!( egy 100000 Ft körüli értékű edénynél ez lenne a minimum!) 2; szerintem esztétikailag sem mutat jól a polcon egy megforrasztott edény. Lehet nem fogtok velem egyetérteni, de egy cég, ha több 100 ezer forintban árul edényeket örökös garanciával, akkor szerintem ezt azért teszi, mert biztos abban, a termékei nem mennek tönkre. Azonban ha netán mégis történik velük valami, akkor illene őket kicserélni, nem pedig örökös garancia mellett toldozni-foltozni az edényeket!

sue19 Creative Commons License 2009.10.04 0 0 483
Tényleg nem érdemes foglalkozni vele, jól látható, mennyire van képben, de azért azok kedvéért, akik itt szeretnének információkhoz jutni, fölrakok egy részletet egy wok ismertetőből, amely a tartozékokat részletezi:

"A wokhoz (általában) alapfelszerelésként tartozik még: egy rács, amely a wok szélére rögzíthető (erre vehetjük ki a zsiradékban megsütött, és az ételhez majd a későbbiekben ismét hozzáadásra kerülő hozzávalókat), egy fedő és egy (lehetőleg) fa lapát vagy hosszú pálcika, esetleg egy pároláshoz használatos bambuszkosár és szedőkanál. Ha a wok készlethez ezek valamelyike hiányozna, háztartási boltokban, ázsiai üzletekben igény szerint utólag is beszerezhető"

Előzmény: ara25 (482)
ara25 Creative Commons License 2009.10.02 0 0 482
Na, tőled sem kérnék főzési tanácsokat!
Kinézel egy alagsori ablakon és azt hiszed, az egész világot látod?
Hát, ez nekem már több, mint elég! Ne csodálkozz, ha egyszerűen mindenki figyelmen kívül hagyja a hozzászólásaidat!
Előzmény: Otto Normalverbraucher (480)
sue19 Creative Commons License 2009.10.01 0 0 481
Még az jutott eszembe, hogy mekkora a Zepteres wok? Hány literes? Nekem az az egyetlen bajom vele, hogy ha fölrakom a tűzhelyre, esélye sincs mellette másik edénynek! Ezért állandóan az Atmosferán tárolom külön, ott is főzök benne, szóval csak ötletként, mert gondolom, másnak is probléma lehet a tárolása.
Előzmény: erzsi55 (478)
Otto Normalverbraucher Creative Commons License 2009.09.30 0 0 480

wokra fedő? :_O :-O :-O

Az olyan, mint a tökön a gyűszű... TÖK fölösleges. Hát épp az a lényeg a wokban, hogy extraforró olajon, hirtelen sülnek a húsok-zöldségek! Fedő alatt csak párolódnak.

Alapvető dolgokkal nem vagytok tisztában, de többszázezres kotlákat reklámoztok...

 

 

Előzmény: sue19 (479)
sue19 Creative Commons License 2009.09.30 0 0 479
Kedves erzsi55!
A wok főzési technikája nyílt rendszerű, ezért az AMC wok tetején nincs is visiotherm. Gyakran emelgetjük a fedőt a hirtelensütés miatt, ezért nem lenne értelme a visiothermnek. Magas hőfokon melegítsd, de azért ha indukciós tűzhelyed van, akkor vigyázz, mert nagyon gyorsan fölveszi és elosztja a hőt az aljzat. A szélén nem ég meg az étel, mert az aljzathoz képest pontosan azért olyan nagy az oldalfal felületet, hogy amolyan hűtőfalként szolgáljon, vagyis melegen tartja az ételt, de nem égeti meg. Rántotthúst mindenképpen a közepén süss, meg persze mást is, és nyugodtan húzd ki a szélére, amikor kész. Minél messzebb teszed a közepétől, annál inkább csak a melegentartás funkció érvényesül. De biztosan kaptál hozzá rácsot is, amit a szélére lehet tenni. Arra is kirakhatod az elkészült szeleteket. Ha vastag a hús, a fedőt tedd rá néhány percre, hogy átpuhuljon. Teheted kicsit megbillentve is, akkor nem kell utánpirítani, egyszerre párolódik és pirul.
Persze, ezek mind AMC wokra érvényesek. Elvileg így kellene működnie a többinek is, de azért nekem az a tapasztalatom, hogy az anyagkülönbség sok eltérést okoz.
Előzmény: erzsi55 (476)
erzsi55 Creative Commons License 2009.09.25 0 0 478
Szia ara25!
Nagyon aranyos vagy hogy ilyen gyorsan válaszoltál, megértettem amit leírtál, csak az a baj, hogy nekem csak az egyedüli Wokom van, és azért vagyok olyan kíváncsi hogy mit hogyan kell főzni, sütni benne . Biztos hogy az kis edényke amiben sütöd a húst az nagyon jó lehet, gondolom hogy nagyon szereted is. Kifogom próbálni ahogy leírtad.
üdv erzsi55
Előzmény: ara25 (477)
ara25 Creative Commons License 2009.09.25 0 0 477
Lehet, hogy most nem nagyon lesz ideje benézni, mert rajongók találkozóját készít elő, ezért inkább leírom én a tapasztalatomat, ha érdekel. Igaz, nekem is AMC edényeim vannak, de hátha tudod használni a technikát.
A woknak én mindent a közepén sütök és csak kihúzom a szélére a kész dolgokat, azokat ott melegen tartom. Nem ég meg. Bár én rántotthúst még nem sütöttem benne, azt más edényben szoktam, amihez van olyan pirító karika és akkor kisebb fedőt kell rátenni... Nem tudom jobban elmagyarázni, remélem érthető. 24 cm-es a sütőedényem, arra van egy pirító karika, rátesze, aztán a közepére meg egy 20 cm-es fedőt. Így egyszerre pirul és párolódik a rántotthús. Nagyon finom.
De a wokban mindent úgy készítek, hogy a közepén sütöm, aztán úgy körbe kihúzgálom az egyes dolgokat, aztán a végén összekeverem. Még nem régen van wokom, de amit eddig főztem benne, minden nagyon finom lett.
Előzmény: erzsi55 (476)
erzsi55 Creative Commons License 2009.09.24 0 0 476
Kedves sue19!
Nagyon szépen köszönöm, meg néztem az oldalad. Sokat segítettél, az volna a kérdésem még hozzád, mert úgy látom neked már nagyon megy a főzés, hogy a Wokban hogy sütöm a rántott húst?
Csak a közepére rakom a húst, vagy körbe a szélére is, mert én úgy gondolom hogyha körbe rakom a húst akkor oda ég. Lehet hogy butaságokat kérdezek, de addig nem akarom kipróbálni, ne hogy elrontsak valamit.
Köszönöm előre is
üdv erzsi55
Előzmény: sue19 (474)
erzsi55 Creative Commons License 2009.09.24 0 0 475
Kedves sue19!
Nagyon szépen köszönöm, meg néztem az oldalad. Sokat segítettél, az volna a kérdésem még hozzád, mert úgy látom neked már nagyon megy a főzés, hogy a Wokban hogy sütöm a rántott húst?
Csak a közepére rakom a húst, vagy körbe a szélére is, mert én úgy gondolom hogyha körbe rakom a húst akkor oda ég. Lehet hogy butaságokat kérdezek, de addig nem akarom kipróbálni, ne hogy elrontsak valamit.
Köszönöm előre is
üdv erzsi55
Előzmény: sue19 (474)
sue19 Creative Commons License 2009.09.24 0 0 474
Ja, a weboldal elérhetősége: www.suepax.5mp.eu
Előzmény: sue19 (473)
sue19 Creative Commons License 2009.09.24 0 0 473
Nekem AMC-re írt receptjeim vannak, de ha visszaolvasol, van itt több Zepter használó is, biztosan tudnak recepteket küldeni. Bár szerintem a wok-nál még kisebb lehet az eltérés, mert ott azért a nyílt rendszerű főzési technika a jellemző, éppen ezért visiotherm sincs a tetején. Lényeg, hogy én nagyon szeretem a wokot, sokszor még a túróscsuszát is abban készítem.
Esetleg nézd meg a weboldalunkat, ott vannak fönn receptek - igaz, AMC-re írva, de azért hátha tudod majd használni.
Persze, legjobb lenne, ha Zepteresekkel tudnál tapasztalatokat cserélni.
Előzmény: erzsi55 (472)
erzsi55 Creative Commons License 2009.09.22 0 0 472
Kedves Mindenki!
Olvasgattam a hozzá szólásaitokat, nagyon eltérő. Én szeretnék tőletek egy kis tanácsot kérni, ugyanis vettem egy Zeper Wokot, és recepteket gyűjtök hozz, ma hozták, és rögtön ki is próbáltam egy kis sütő tökkel, nagyon szuper volt. Nekem nagyon meg tetszet ez az edény remélem hogy nem csalódok benne.
üdv zsóka
Előzmény: Nika cica (467)
erzsi55 Creative Commons License 2009.09.22 0 0 471
Kedves Mindenki!
Olvasgattam a hozzá szólásaitokat, nagyon jók. Én szeretnék tőletek egy kis tanácsot kérni, ugyanis vettem egy Zepter Wokot, és recepteket gyűjtök hozzá, ma hozták, és rögtön ki is próbáltam egy kis sütő tökkel, nagyon szuper volt. Nekem nagyon meg tetszett ez az edény remélem hogy nem csalódok benne.
üdv zsóka
Előzmény: sue19 (470)
sue19 Creative Commons License 2009.09.14 0 0 470
Ne izgulj, ezek nekem sem sikerülnek soha!

Egyébként teljesen igazatok van! De azért nekem sokat segítettek ám az "urak"! A topicokat sokkal többen olvassák, mint ahányan írnak is, és annyira föl voltak háborodva sokan, hogy írogattak nekem privát leveleket. No és lett is több vásárlóm innen! Olyan emberek kerestek meg, akik egyébként nem igazán érdeklődtek, de ezek a primitív kirohanások felkeltették az érdeklődésüket. Úgy látszik, tényleg igaz, hogy a negatív reklám is reklám!

De szívemből megértem az így reagálókat, mert én is ezeknek az alakoknak a hatására kezdtem el utánanézni az MLM rendszereknek, a hálózatépítésnek és a kereskedelemben elfoglalt helyüknek. No hát, messze nem olyan fekete az ördög, mint amilyennek festik! Csak hát belesünk olyan csapdákba, hogy azért állunk a dolgok ellenzői mellé, mert azt hisszük, a támogatóknak érdekük fűződik ahhoz, hogy jó színben tüntessék föl az adott dolgot. És ostobán túllépünk a tényen, hogy az ellenzőknek is érdekük fűződik ahhoz, hogy negatív véleményt terjesszenek!!!

Persze, ez nem csak az MLM rendszerekre vonatkozik, hanem mindenre!
Előzmény: ara25 (469)
ara25 Creative Commons License 2009.09.13 0 0 469
Na mi van? Nem lettek mosolygós arcok?
Előzmény: ara25 (468)
ara25 Creative Commons License 2009.09.13 0 0 468
:) :) :)
Előzmény: Nika cica (467)
Nika cica Creative Commons License 2009.09.13 0 0 467
Sziasztok!

Én azt hittem, hogy ez a fórum az edények használói közötti kapcsolattartást hivatott elősegíteni.
Én a Zepternél dolgozom, és bár edénnyel nem foglalkozom, azért vannak edényeim.
Mindig szívesen olvasom a tapasztalatokat.
Nem tudom, egyesek hogy veszik a bátorságot, hogy véleményezzék a főzési és vásárlási szokásaitokat.
A Zepter mindenkinek fórumban is csak mocskolódni tudnak, de soha nem saját tapasztalat, hanem hallottam, olvastam, stb.
Olvastam, hogy a kínai boltok szervekkel kereskednek, kb ez a színvonal.
Süssetek főzzetek sokat Zepterben vagy AMC-ben, és ne foglalkozzatok azokkal, akik a pálya széléről kiabálnak.
Engem is megvádoltak, hogy nem mondok igazat, stb.
Most számoltam össze:2006 október óta dolgozom a cégnél, és van 117 elégedett ügyfelem, akikkel kapcsolatot tartok, és nem egy olyan van aki többször is vásárolt már.Bioptront, légtisztítót, színeket, kisgépeket.
Engem csak az ő véleményük érdekel!

Hajrá
ara25 Creative Commons License 2009.09.12 0 0 466
Na, ezt most jól megkapták ezek az önjelölt okoskodók! Szerintem teljesen igazad van! Eleinte én is próbáltam nekik értelmesen elmagyarázni, hogy mindenki a saját értékrendje szerint választ a lehetőségek közül, de nem voltak képesek felfogni. Most már el sem olvasom a szövegüket.
Nekem AMC készletem van, és éppen úgy csináltam, ahogyan te, lassan egészítem ki. Először nászajándékba kértem egy kis garnitúrát - nagyot kaptam -, aztán megvettem az Atmosferát, a Power-t, most van még néhány nagyon exkluzív termék, amit megveszek, de ezek már olyasmik, amik kimondottan luxus kiegészítők. Poharakat vettem, evőeszközt is megrendeltem már, és vannak ilyen bombaáras akciók, azokat megveszem már karácsonyi ajándéknak is. Lassan összegyűlik minden, és remélem, lesznek mindig új termékek is.
A Zepternél is van csipogó? Én azt annyira imádom! Kaptam egyet a készlethez, de már kettőt vettem hozzá azóta.
Előzmény: Balatoniné Erika (465)
Balatoniné Erika Creative Commons License 2009.09.09 0 0 465

Az ilyen hozzászólásokra nem nagyon vagyok kíváncsi, mert mindenkinek megvan, amiben hisz. Nekünk bejött. Te meg tartsd meg a véleményedet magadnak. Szerintem nem egy kasszán élünk, úgyhogy légyszíves a magad dolgával foglalkozz. Erről csak ennyit.

És a Te kedvedért olyan finom lett a lencseleves fél óra alatt, hogy be sem kellett áztatni a lencsét. Ettől a levestől annyi pénzünk lesz, hogy mindent megveszek a Zeptertől, amit csak lehet. Majd megírom és lesz min csámcsognod!

Imádom az edényeimet!

Előzmény: Otto Normalverbraucher (464)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!