Keresés

Részletes keresés

Cincoka Creative Commons License 2002.07.01 0 0 3783
Nekünk olyan hálózsákunk volt,amelyen a hosszanti cipzárral párhuzamosan két oldalt,alul kb.15 centis függöleges vágás van. Ott gyerek szépen kidugja lábát és talpra áll:-) Szerintem,ha nagyon aggódsz,hogy hasra vágódik, ilyen nyilást te is tudsz vágni a zsákon,csak be kell szegni,pár perces munka.
Előzmény: Ágibági (3782)
Ágibági Creative Commons License 2002.07.01 0 0 3782
Kedves Erika!

Tapasztalatom szerint minden baba remekül fel tud állni a hálózsákban, szerintem tedd bele nyugodtan továbbra is!

Üdv : Ági

Előzmény: erika- (3780)
szomi_szomi Creative Commons License 2002.07.01 0 0 3781
Úgy látszik itt az uborkaszezon. Azért én írok, nehogy válasz nélkül maradj.

Feleségemnek szintén nagyon megtetszett és át is ment oda szülni. Nem csalódott benne, a következőt is ott akarja világra hozni. Ez persze nem jelenti azt, hogy tökéletes a hely, de az az első jó benyomás, ami az ismerősödnek is volt, nem csak a látszat miatt van.

SZVSZ nyugodtan váltson a kismama, mert jobb ha olyan helyen szül ahol szimpatikus a környezet, mint ahol kifejezetten nem tetszik neki már az elején sem. A szülés alatti és az utána következő bennttartózkodás amúgy is megterhelő idegileg, ilyenkor minden kis idegesítő apróság óriásira duzzadhat.

A szülésterhesség topikban biztos találsz Margitos élménybeszámolókat (az enyém is ott van, csak jó régi).

Előzmény: efamily (3779)
erika- Creative Commons License 2002.07.01 0 0 3780
Sziasztok!
Érdekelne, van-e valakinek jó ötlete vagy tapasztalata arra nézve, hogy éjjel miben altassam a már felállni tudó Babócámat. Hálózsákba már nem merem tenni, hátha elesik benne, a takaró meg mindig a hasa alatt köt ki. Félek, hogy kevés a kantáros gatya, bár nincs hideg nálunk.
efamily Creative Commons License 2002.06.28 0 0 3779
Lányok!

Milyen tapasztalataitok vannak a Margit-kórház szülészetéről? Természetesen olyanokhoz szól a kérdés, akik ott szültek:))
Egyik ismerősöm tervezgeti, hogy átmenne, annyira megtetszett neki, mikor arra járt - a sajátja meg annyira nem...
Köszi!

Ui: A szex még mindig nagyszerű - néha még jobb is, mint előtte (sic!)...

zezse Creative Commons License 2002.06.27 0 0 3778
Mamy: egyéltalán nem buta a kérdés, de szerintem ha szülés után nem lenne jó a szex, már nem lenne emberiség:-))). Végre egy dolog ahol jó hogy császárral szültem:-)))
Kitartás, a szex mindig jó. ( na jó ha közben 3.sir fel a kölök akkor nme annyira)
Mvica Creative Commons License 2002.06.27 0 0 3777
Én is azt mondom, hogy nem változott meg rossz irányba egyáltalán a szülés után a szex, de ugyan így tartottam tőle.
El sem tudtam képzelni, hogy egy hüvelyi szülés után még ugyan úgy fog minden nekem ott lent "müködni".
Pedig igen! Mostmár tudom.
(Még csak 3 és fél hónapja érkezett közénk a mi kis gyagyapókunk.)
Annyi változás volt nálam, hogy én a szülés után úgy másfél-két hónapig nem nagyon kívántam a szexet. Az nagyon jól esett, ha összebújtunk a férjemmel vagy ha magához ölelt, de ennyi elég is volt. Egész nap hajtottam magam vagy ha volt egy pici időm, akkor aludtam. A szexre szó szerint sajnáltam az időt. Fáradt voltam, állandóan a gyerek körül forogtak a gondolataim, egyáltalán nem éreztem magam nőnek, csak egyszerűen embernek. Tök új volt az anya dolog is. Nekem legalábbis meg kellett szoknom, hogy anya vagyok. (Ráadásul eleinte görcsösen próbáltam tökéletes anya lenni, ami nagyon leszívta az energiámat).
De szerencsére van egy fantasztikus férjem, aki figyelt rám és mindig visszaterelt a normális irányba. Nem hagyta, hogy elhidegüljünk. Az is igaz, hogy én őszintén elmondtam neki mindent, hogy nem vele van a bajom, hanem nem kívánom a szexet. Sokat beszélgettünk az egészről egészen addig amíg meg nem oldottuk ezt is (mint minden mást).
Csak azért írtam le ilyen részletesen, hogy hátha így majd nem esel olyan hibába (ha ez hiba), mint én vagy ha beleesel tudni fogod, hogy van megoldás.
Az nagyon fontos, hogy a férjed tényleg érezze, hogy te min mész keresztül lelkileg. Ők teljesen máshogy élik meg ezt a baba dolgot.
Legalábbis szerintem.

Mvica

Ui: Bocsi lányok, hogy ennyit írtam , de kijött belőlem....
:-)

Agallis Creative Commons License 2002.06.27 0 0 3776
Mamy ne aggódj, én két szülés után sem "mentem szét" a férjem teszteli:). Én is aggódtam ezen, ez szvsz is természetes dolog. Rollnak teljesen igaza van. Az intim torna nagyon-nagyon hasznos.

Agallis

Előzmény: Mamy76 (3774)
rollller Creative Commons License 2002.06.27 0 0 3775
mamy, nem kerdeztel hulyeseget, sot, teljesen termeszetes, ha ilyen kerdesek is felmerulnek az emberben, en pl ugy aggodtam/bizonytalankodtam a szules utani elso egyuttlettol, mint egykoron az elsotol, aztan utana meg jot nevettunk ezen, hogy talan eltuloztam:)
szoval nehogy ne kerdezz ezutan,
szepnapot, roll.
Előzmény: Mamy76 (3774)
Mamy76 Creative Commons License 2002.06.27 0 0 3774
Ágibági és Rolller, köszi a választ. Nem aggódom túlzottan, és SEMMIKÉPPEN nem vetetném el a babát, még ha rosszabb lesz is utána... Csak szerettem volna választ kapni valakitől, aki már tapasztalt (első gyermekemet várom). És BOCSÁNAT, hogy ilyen butaságot kérdeztem, többé nem teszek itt ilyet.
Köszi mégegyszer!
rollller Creative Commons License 2002.06.27 0 0 3773
agibagi, szvsz a nem mindegy hozzallas nem a jo megoldas, es en nem orulnek annak, ha csak nem megbantasi celbol a partnerem nem mondana meg, ha vmi megvaltozott pl fizikailag, mikozben neki az nem jo, mert sok mindenert lehet tenni, es erdemes is,

mamy, ha fontos neked, h ez a szex dolog ne valtozzon, az mar az elso lepes abban, hogy nem lesz belole gond, persze valtozni fog, nem csak fizikai, hanem lelki, kornyezeti stb okokbol, ahogy nem ugyanolyan a szex az ember eleteben 30 evesen, mint 20 evesen volt (pedig az ember 20 evesen azt gondolja, hogy na csucsra jar:), ugyanugy nem ugyanolyan terhesen vagy szules utan, de a nem ugyanolyan nem kell hogy rosszabbat jelentsen, hanem mast, az elvezet az elvezet:) es vannak technikak, amikkel lehet segiteni pl a fizikia valtozasok egy reszen (pl. intimtorna), szoval ha fontos neked, h mukodjon, es ebben a ferjed partner, akkor nagy baj mar nem lehet, jo pocakosodast addig is,

roll.

Előzmény: Ágibági (3772)
Ágibági Creative Commons License 2002.06.26 0 0 3772
Kedves Mamy76!

Már ne haragudj, de ha esetleg kiderülne, hogy igen, rosszabb lesz a szex szülés után, akkor elvetetnéd a gyereked?
Szerintem kár ilyeneken töprengeni: az én férjem -állítólag- három gyerek után sem vesz észre változást, másnál nem így van. Persze még az is lehet, hogy csak nem akar megbántani, és azért mondja. Végtére is nem mindegy? Ha őszinte szeretet és szerelem van közöttetek, akkor az, hogy valami kicsit tágabb, vagy szűkebb nem változtathat a dolgon. Azon meg pláne nem, hogy teljes értékű nőnek érezhesd magad! (Vagy csak ezen múlna? Na ne!)
Ha nem fogja közben szende szűzlányok méreteivel összehasonlítgatni, akkor egyszer csak majd megszokja, és ez lesz neki a természetes.

Nincs okod aggodalomra!

Á.

Előzmény: Mamy76 (3771)
Mamy76 Creative Commons License 2002.06.26 0 0 3771
Sziasztok Mamák!

Kicsit átjöttem a SZT 2_0-ból, van egy kérdésem:
11 hetes vagyok (még csak), de nagyon érdekelne, hogy megváltozott-e a szex a szülés után? Valahol azt olvastam, hogy ahol egy gyerek utat tör magának, az már utána soha nem lesz olyan, mint előtte.
Bocs az indiszkrét kérdésért, de nem hagy nyugodni! Ha meglesz a babám, ugye nem lesz aztán örömtelen a szexuális életem?? A férjem miatt is kérdezem ... szeretnék teljes értékű nő maradni (ne értsetek félre).

Köszi, ha válaszoltok!!!!

zezse Creative Commons License 2002.06.26 0 0 3770
vagy ha spórolni akarsz, a patikus is kever ilyet, és olcsóbb mint a Dentinox.vagy homeopata szer. ha érdekel megnézam mit és hogyan. De a hideg rágóka tényleg jó.
Zsuzsó Creative Commons License 2002.06.25 0 0 3769
Sziasztok!

Mvica: kiütések: a kissé hidegebb fürdő is segít, meg utána púder, naponta többször. Nálunk ez bejön mindkettőnél.

Fog: nálunk Kamilla is tömi az öklét, és literszám folyik a nyála:-).
A fogzás állítólag már hónapokkal előtt is tünetet produkálhat. Szóval első gyermekünknek 4,5 hónaposan foga volt, de lehet, hogy csak 8-10 hónaposan tör elő.
Hideg rágóka, Dentinox gél, és egy partedli sokat segít:-)

Zsuzsó

Előzmény: Mvica (3767)
Katus27 Creative Commons License 2002.06.25 0 0 3768
Sziasztok!

Meleg kiütések: Úgy vettem észre, hogy a kissé hűvösebb fürdővíz segít. Kristófom egész felsőteste és a nyaka illetve a karjai tele voltak vele. 10 perces fürcsi után a pöttyök kb. 2/3-a eltűnt.

Mvica! Elvileg jöhet a foga. Minket is azzal bíztattak, mert Kristófka is már 3 hónapos kora óta eszi a kezét és nyálzik folyamatosan. Jelenleg hét és fél hónapos és még nincs foga. :(
Nem mindig az alsó két fog bújik ki először. Nagy átlagban így van ugyan, de előfordulhatnak kivételek.
Segítségül a Dentinox gélt ajánlják, illetve a fogíny masszirozását.

Sziasztok
Katus

Mvica Creative Commons License 2002.06.25 0 0 3767
Sziasztok!

Újabb kérdésem lenne:
1. Lehet, hogy a 3 és hónapos pici lányomnak jön a foga?
2. Mindig a két középső alsó bújik ki elöször?
3. Honnan tudhatom biztosra, hogy tényleg a foga miatt nyügős és eszi a kezét? (olyan hevesen, hogy alig bírja a szájába tartani). Éhség kizárva!
4. Ha tényleg ez a baja, hogy tudokneki segíteni????

Mvica
aki várja a válaszokat..

Zsuzsó Creative Commons License 2002.06.25 0 0 3766
Sziasztok!

Sladi: láttam Virágot a Kismama újságban!
Gratulálok, igen aranyos benne, és jó az írás is :-)))

Zsuzsó

amamsik Creative Commons License 2002.06.25 0 0 3765
Sziasztok!

Melegkiütésekkel mit kell tenni?
Kicsilányon van elég sok, a vállán meg a hátán.

Mvica Creative Commons License 2002.06.24 0 0 3764
Sziasztok!

Köszi mindenkinek a tanácsokat.
Remélem, hogy most már kicsit enyhül az idő, mert ez a meleg nagyon nem vicces (főleg, ha az ember nem vizparton van, hanem egy panelben). :-(
A kis golyót ma háromszor vizbe dugtam, pancsolgattunk és így egész jól átvészeltük ezt a potom 40 fokot.
Nem túl sokan írogattak ma, mindenki a strandon volt?

Andrea: Neked küldtem magánba egy bővebb emailt. :-)))

zezse Creative Commons License 2002.06.24 0 0 3763
És szerintem a sapka vagy kendő is fontos!!!
rollller Creative Commons License 2002.06.24 0 0 3762
mvica,
nem tudom, pontosan mekkora a picid, de napon a csecsemokoruak semennyit sem lehetnek, csakis arnyekban, es ott is le kell kenni oket napvedovel, mert a szort feny is barnit/eget,
szia,
roll.
Előzmény: Mvica (3760)
Andrea-r Creative Commons License 2002.06.24 0 0 3761
Sziasztok!

Kedves Mindenki!

Legyetek szívesek segítsetek, ha tudtok! Hamarosan Budafokra költözünk (XXII. ker.), s itt keresünk megbízható, rendes gyerekorvost, lehetőleg olyat, aki homeopátiával is foglalkozik. E legfontosabb mellett keresünk felnőtt háziorvost, takarítónőt és gyerek-felvigyázót is. Itt a topicon és magánban is várom, ha tudtok valaki(ke)t.

Mvica!
Tudom ám, hogy ki vagy! Nekem 16 hónapos Máté fiam és 1 hónapos Lilla lányom van. Egyébként meg rokoni szálak vannak közöttünk. Na? Többet nem segítek:)

Andrea

Mvica Creative Commons License 2002.06.23 0 0 3760
Sziasztok!

Zsuzsó: örülök, hogy vannak akik "tudják" miről beszélek! :-))
Mi is szeretnénk majd még egy tesót (legalább egyet).
Én is érzem magamon, hogy napról napra jobban belejövök ebbe az anyaság dologba, de azt is érzem, hogy minden korszaknak meglesznek a maga bizonytalanságai...
:-)

zezse: Tényleg használhatatlan, amikor fáradt.
Nem csak a tietek érzékeny, a mienk is kezelhetetlen utána, ha megkavarjuk a ritmusát valami miatt.

Ehhez a meleghez tényleg kell kitartás, mert elviselhetetlen, ha az ember nem vizparton van.

Ebből adódóan jön a következő kérdésem:

Mennyit lehet a napon (vagy kint a melegbe) egy ilyen pici baba, anélkül, hogy megfőjőn a kis kobakja?

Szeretnék laza lenni ezekben a kérdésekben, de mégis félek, hogy a kis golyófejű fogja megszívni az én lazaságomat.
Ugye kicsit körülményes vagyok????
:-))))

Mvica
aki egy igazi KEZDŐ anyuka!!
Gondolom a profi anyák milyen jókat kuncoghatnak az ilyen kérdéseken...
:-)

zezse Creative Commons License 2002.06.22 0 0 3759
Mvica: gratula, előre az anyaság útján. a mi kölkönk 16 hónapos és még mindig felébred éjjel, ughyogy lehet hogy én kérek tanácsot majd.
Szerintem ha álmos altasd el, mert ugyis használhatatlan. Nekünk 6 hónapos tájt állt ba a ritmusa, napközban de ahogy nő változik a dolog. A mienk most kétszer 2 órát alszik. Szóval szerintme a ritmus fontos mert keretet ad, és az okos könyvek szerint kell neki. De az biztos ha megtörik a ritmusa utánna elég kibirhatatlan, még másnap is. De lehet hogy a mienk ilyen érzékeny. Mi kézbwn mellen altattuk, de most már egyedül alszik.
Hajrá, és kitartás a hőséghez.
Zsuzsó Creative Commons License 2002.06.21 0 0 3758
Sziasztok!

Mvica: gyönyörű a kislányotok!!!

Nekünk is egy 5 nap híján 3 hónaposunk van. Éjjel Ő is gyönyörűen alszik, nappal viszont az van mint Nálatok. Valami működik 3 napig, mire megszoknánk, addigra teljesen megváltozik.
Én most azon az állásponton vagyok, hogy altatom: kocsiban, kézben, ha úgy gondolom, hogy nem alszik el egyedül és álmos, mert utána annyira sír, hogy elkékül, vagy izzad szegény, szóval nem hagyom nyüglődni.
Ő már a második babánk és az elsővel ugyanígy volt. Nem lett elkényeztetve attól ennyi idősen, hogy altattam. Persze fokozatosan később rávezettem, hogy az üdvözítő dolog mindhármónknak, ha Ő egyedül alszik el, ha úgy érzi hogy álmos. Három éves, és délben egyedül alszik, (igaz, hogy az elalvás ideje függ a kifáradástól), este ugyanez. Én csak annyit tudok tanácsolni, hallgass a szívedre.

Ja és még annyit: mindig lesz valami ami gondot okoz, én már lassan kezdem megszokni:-)

Sok sikert kívánok: Zsuzsó

Előzmény: Mvica (3757)
Mvica Creative Commons License 2002.06.21 0 0 3757
Sziasztok!

Örülök, hogy végre megtaláltalak titeket.
:-)

Mi egy 3 hónapos Alexa nevű pici lánnyal büszkélkedhetünk.
Akit érdekel az meg tudja nézni a www.tar.hu/rimayt lapon.

Nekünk is első baba, úgyhogy kérdésem az lenne nem is egy.
Pl: Nem mindig boldogulok (boldogulunk) az altatással.
Néha kifejezetten küszködünk.
Nem az esti lefekvéssel van a baj, szerencsére másfél hónapos kora óta szépen átalussza az egész éjszakát.
Ez már beállt. Fürdetés, kaja és alvás.
Viszont a nappali alvásokkal már nem ilyen egyszerű a helyzet.
Azt nem tudom (és azt hiszem nem is lehet) így beállítani. Nincs rendszer benne, hiszen minden nap más. Nem is olyan régen (kb 1 hónapja) még evett aztán fenvolt máfél órát és utána aludt 3-at.
Mire ez tök jól beállt, vége is lett.
Már nem aludt 3 órákat és tovább volt fent. Sőt volt, hogy két szoptatás között nem is aludt el.
És ez azóta is ilyen rendszertelen.
Most már az is be szokott kavarni, hogy néha elmászkálunk ide-oda. Próbálunk minnél jobban hozzá idomulni, de azért nem mindig sikerül 100%-ig. Szóval a kérdésem az lenne, hogy amikor látom, hogy fáradt, akkor altassam, akkor is ha "hiszti" van vagy hagyjam, hogy nyüglődjön?
(Mert amikor már fáradt, akkor már semmi se jó neki).

Remélem ez a téma még nem volt nagyon feszegetve, nem akarom, hogy egy elcsépelt dolgot vessek fel újra.
Ameddig én visszaolvastam, nem találtam meg a választ. [Viszont sok mindenre igen!! :-) ]

Mvica
aki tényleg kíváncsi, hogy ilyenkor mi a teendő..


Benibuc Creative Commons License 2002.06.21 0 0 3756
Szia efamily!

Én is ezen rágódom, amióta ez a hőség van. Ráadásul mi panelban lakunk, az még egy fokkal melegebb. Ma csak egy ujjatlan vékony pamut hálózsákot adtam Benire, mert két rétegben (body+hálózsák) izzadt. Remélem hajnalban nem fog fázni a karja.

Előzmény: efamily (3755)
efamily Creative Commons License 2002.06.20 0 0 3755
Kösz, Cinc!

Ti ebben a rettentő hőségben miben altatjátok a lurkókat? Mert oké, hogy este éjszaka meleg van, de hajnalban már én magam is betakarózom, ő viszont az a kitakarozós fajta...

Előzmény: Cincoka (3754)
Cincoka Creative Commons License 2002.06.17 0 0 3754
A vörös lencsét ugyanugy lehet használni,mint a száraz barna lencsét,csak nem kell beáztatni,hamarabb puhul.(salátában szebb is).
Előzmény: efamily (3742)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!