Keresés

Részletes keresés

monyesz Creative Commons License 2008.09.07 0 0 31585
Hm, nem babrált valaki a darálónál ?
Előzmény: andrew7 (31577)
andrew7 Creative Commons License 2008.09.07 0 0 31584
Hát igen...:-))
Előzmény: yeahhh (31582)
pepppeee Creative Commons License 2008.09.07 0 0 31583
Á, ki tuti nem megyek, nemrégiben jártam azon a környéken más ügyben, és körülben 3 órás kirándulás volt odavissza, szóval aligha játszok meg mostanság ilyet :S
Arról meg nem is bezsélve, hogy korán bezárnak.

Szóval szerintem összeszedem majd hogy mi minden kell, és vagy megkérek valakit, aki arra jár, hogy hozzon be nekem ezt-azt, vagy megrendelem, és fizetem a szállítási költséget is...

De az én masinám még csak a hét vége felé érkezik, szóval ezek a dolgok még következő lépéshez tartoznak, de nem árt előre tájékozódni :)
Előzmény: andrew7 (31581)
yeahhh Creative Commons License 2008.09.07 0 0 31582
Ezt nevezik FT-tényezőnek ;-)
Előzmény: andrew7 (31577)
andrew7 Creative Commons License 2008.09.07 0 0 31581
Igen, az Expolygonnál lehet kapni. De ha kimész, akkor előtte telefonálj, mert én is egyszer feleslegesen mentem ki, a Marzocco-szűrőket nagyon elkapkodják. Legalábbis mikor én a közelmúltban ott voltam, Szilágyi úr azt mondta, viszik, mint a cukort:-)) Viszont van utánrendelés, senki nem marad le róla:-))
Előzmény: pepppeee (31580)
pepppeee Creative Commons License 2008.09.07 0 0 31580
Feltételzem, ezt is a világvége üzletben (Expolygonban) lehet kapni... :(
Előzmény: andrew7 (31578)
andrew7 Creative Commons License 2008.09.07 0 0 31579
A Honlapon fel kéne venni "A Kávé alkímiája" témakört is:-)), avagy Nulladik típusú találkozások a Kávé birodalmában.
Előzmény: andrew7 (31578)
andrew7 Creative Commons License 2008.09.07 0 0 31578
Nézd meg figyelemsen a kialakítását, és olvasd el a csatolt anyagot is, többször leírták már itt a topicban is lényeget: http://www.coffeekid.com/cafetalk/05-16-2003

VÉLHETŐEN a Marzocco-szűrő kiképzése miatt jobb a kávé kioldódása. Konkrét választ én sem tudok adni, csak azt mondani, amit mások, ugyancsak "tapasztalatokra" hivatkozva.
Én azért váltottam, mert kétcsészés szűrőt használok, és a Gaggia szűrője a 14 gr kávéval nagyon "tele lett", a Marzocco-szűrőben jobban elfér a kávé, talán kényelmesebben is lehet tömöríteni, nem lehet túltölteni... Egy biztos, az 58-as szűrők között a legtöbb kávéfórumon a Marzocco-szűrőt favorizálják, talán nem véletlenül. Tkp. én sem értem, többen itt levelztünk erről, de konkrét válasz nincs. Sejtelmes, mint a mágneses vízkezelés:-O :-))

Előzmény: pepppeee (31576)
andrew7 Creative Commons License 2008.09.07 0 0 31577
Én nem tudom ma mit csináltam, ilyen még az utóbbi bő fél évben nem fordult elő, de 3 kávé landolt a lefolyóban...
Egyszerűen az IberItal őrlésfinomságot szabályozó gombját hét (7!) teljes fordulattal kellett a tegnap reggel óta "DURVÁBB" irányba tekernem, mert a megszokott 2x30 ml helyett alig-alig jött le 30 ml a megszokott 25-30 sec. alatt. Természetesen a kávékeverék, szűrő stb. nem változott. Lehet ennek oka a jóval magasabb páratartalom? Vagy "fiatalodik" a kávé a darálóban:-))?
pepppeee Creative Commons License 2008.09.07 0 0 31576
Miben jobb a Marzocco szűrő az eredeti Gaggia-nál?
Előzmény: andrew7 (31572)
yeahhh Creative Commons License 2008.09.07 0 0 31575

Itt vagyok!:-)

Előzmény: DJG (31540)
peppino Creative Commons License 2008.09.07 0 0 31574

Bocs, kanbulin voltam hétvégén, ohne net. De igen az késes. Viszont 8000 volt, negyede az Ibernek.

Előzmény: monyesz (31448)
SzáSa Creative Commons License 2008.09.07 0 0 31573
Ez a végleges lista:

Eszpresszós
Molinari:
Monyesz - 3db
Javgerg - 2db
DJG - 1db
Szabcika - 2db
Bodicsek2 - 2db
SzáSa - 8db
z.Solo - 2db
pepppeee - 4db
------------
4 doboz O.K.
*3000=12000

Molinari Five Star:
jobog - 2db
Mrb - 2db
monyesz - 2db
------------
1 doboz O.K.

nohab - 2db 4000

Italcaffé:
Monyesz - 4db
Jonathan63 - 2db
------------
1 doboz O.K.
4000

Cappuccinos
Molinari:
Javgerg - 2db
Zabadakk - 2db
RCTiv - 2db
Szabcika - 2db
SzáSa - 6db
z.Solo - 4db
------------
3 doboz O.K.
*4000=12000
pepppeee - 2db

Italcaffé:
Zabadakk - 2db
Jonathan63 - 4db
------------
1 doboz O.K.
4000

-------------------------------------
36.000-Ft
Előzmény: szabcika (31571)
andrew7 Creative Commons License 2008.09.07 0 0 31572
Egy másik (itt is sokszor kitárgyalt) téma a tamper és szűrőkosár méret-problémák. Sokszor kitárgyaltuk itt, a melegvizet én sem akarom feltalálni, de kicsit újra meg újra nem árt vissaztérni erre a témára, márcsak azért sem, hogy akik érdeklődnek, a megfelelő tampert tudják kiválasztani. (Akinek nem mondok újat, az ne orrorljon rám a fárasztó elmélkedésért.)

Elvileg a gyártók azt mondják, ill. azt az értéket adják meg, hogy hány milliméteres a szűrőkosaruk, pl. a legelterjedtebb ipari szabvány az 58 mm.
Elvileg (és több tapasztalat is ezt igazolja!) ugyanaz a szűrőkosár illik a La Marzocco, a Gaggia, a Nuova Simonelli, a Pasquini és Rancilio kereskedlemi, azaz "Commercial Size Portafilter" (Filter Handle) szűrőtartó karjába.

Csakhogy abban az esetben, ha valóban az adott szűrőkosár kompatibilis az imént megnevezett szűrőtartó karokkal és főzőfejekkel, egyáltalán nem biztos, vagy nem jelenti azt, hogy ugyanaz a tamper jó mindenik szűrőkosárhoz!

Csak egy példát érdemes megnézni: elvileg sokan keressük az 58 mm-es tampert ("jogosan, indokotan!"), mert nem jó nekünk az 57 mm-es, de az 57,5 mm-es tamper sem... Csakhogy még az "egyenesfalú"-nak gondolt Marzocco-szűrő is nyújthat meglepetést, mármint a hozzáillő tamperrel kapcsolatosan.

A képeken két egyforma műanyag kávétömörítőt Ø50 mm / Ø57 mm használtam ("gagyi-tamper", csak a méretek illusztákláshoz használtam!) valóban a tamper szélesebb részének átmérője pontosan 57 mm.
A Gaggia eredeti szűrőjébe ez szinte a kosár aljáig bezuhan (ld. a képen a bal oldali szűrőt!), míg az eredeti Marzocco szűrőjében az 57 mm-es tamper "megakad". Elvileg ez utóbbinál ahol megakad, ott kell/ene legyen a tömörített kávé felszíne is, tehát a szűrőkosár kialakítása miatt ha akarná is valaki, akkor se tudná egy 57 mm-es tamperrel mélyebbre tömöríteni ("jobban összenyomni")a kávépogácsát, mi lenne akkor egy valóban 58 mm-es tamperral? Ez alapján talán azt lehet mondani, hogy amíg mindkét 58 mm-es szűrő esetén elvileg azonos méretről van szó, addig a Gaggia szűrőjéhez valóban kell/het az 58 mm-es tamper, de a Marzocco-szőrőhöz elegendő az 57 mm-es, sőt, ez az optimális (?).

Egyébként érdekes az is, hogy míg a Gaggia szűrőjének alja (belső átmérő!) 49 mm, addig a Marzocco szűrőjének alja (belső átmérő!) 53 mm, tehát ez lesz a tömörített kávépogácsa alsó átmérője.

Tamper vásárlása esetén tehát többszörösen is körültekintőnek kell lenni, érdemes magunkkal vinni azt a szűrőkosarat, amelyet használunk, használni kívánunk. Bölcs tanács olvasható a barista.hu honlapján, mely szerint:

Tömörítő választásakor három főbb tényezőt kell megvizsgálni:
• kávégépünk csaptelepét (pontosabban vízelosztó tárcsájának alakját), a felsőszűrő alakját-kiképzését,
• a hozzá illeszkedő szűrőtartó kart (annak átmérőjét) és
• a választott szűrőt (annak űrtartalmát és alakját, kiképzését, szűkületét).
Ezek a tényezők a variációk IGEN NAGY SZÁMÁT TESZI LEHETŐVÉ, fontos, hogy a legjobban illeszkedő típust válasszuk.

Általában talán közös "tulajdonság", és egyben kívánatos, hogy minden szűrőkosárban legkevesebb 5 mm hely kell maradjon a tömörített kávépogácsa felett a felsőszőrőnek, amely a szűrőtartó kar behelyezésekor beilleszkedik a szőrőkosárba, a tömörített kávépogácsa fölé, vagy akár szorosan rá.

Többször került már szóba itt is, de mivel e témához tartozik, tájékozódásként érdemes megnézni a következő honlapot is: http://www.coffeekid.com/cafetalk/05-16-2003 (La Marzocco Basket Confusion), valamint az általam fotózott képeket is (bal oldalon a Gaggia eredeti szűrője, jobb oldalon a Marzocco szűrője látható).

Egyébként többnapos használat után most már én is határozottan csatlakozom azokhoz, akik azt állítják a tapasztalatok alapján itt a topicban is, hogy a Marzocco-szűrőnek jelentős előnyei vannak, és így az 58 mm-es kategóriában valóban a legjobb szűrő...

1234
Előzmény: andrew7 (31565)
szabcika Creative Commons License 2008.09.07 0 0 31571

Húha nem vagyok túl jó szervező de vágjunk bele, jövőhéten felhívlak! Van egy számom elmentve 06 30 xxxx-700. Ez az?

A többiektől kérdezném: kellene valaki Pesten aki 13-án szombaton a déli órákban átvenné tőlem és tovább adná a többieknek. Jelentkező?

SzáSa légyszives szúrd be újra a végleges listát hogy ki tudjam számolni a végösszeget.

Előzmény: 5star (31566)
monyesz Creative Commons License 2008.09.07 0 0 31570
Ha lassan fő le, akkor megég, túl barna lesz a crema, más a hangja a szivattyúnak, nem egérfarokban folyik, szal nagyon jól belőhető számomra a dolog ezzel a módszerrel.
Előzmény: andrew7 (31569)
andrew7 Creative Commons License 2008.09.07 0 0 31569
"hanem a lefolyást és az eredményt figyelem."

Utóbbi időben én is, bár arra vigyázok, hogy azért a 30 másodpercet ne lépjem túl. A lefőzések döntő többségében azért 30 másodpercen túl a gépből már nem folyik jó minőségű kávé, hanem kiszőkült, savas lötty...

Előzmény: monyesz (31567)
monyesz Creative Commons License 2008.09.07 0 0 31568
Hohó !
Akkor az enyém meg mindjárt a legjobb kezekbe kerül, mert Szabcikától át tudom venni.
Előzmény: 5star (31566)
monyesz Creative Commons License 2008.09.07 0 0 31567
Nekem meg még a preinfusio is bejátszik, de én nem is nézek órát, hanem a leflyást és az eredméynt figyelem. Ha szép márványos, akkor nem is érdekes az idő...
Előzmény: andrew7 (31565)
5star Creative Commons License 2008.09.07 0 0 31566
szabcika!
Ha jól tudom Te soproni vagy!? Ha mész fel Pestre akkor oda tudom neked is adni a cuccot. Be viszem Sopronba is és ha Te viszed fel, azt külön megköszönném valami portéka formájában.
Előzmény: szabcika (31557)
andrew7 Creative Commons License 2008.09.07 0 0 31565
Pusztán ELMÉLETI kérdés (mert a gyakrolatban az egész kérdés gépfüggő), de kíváncsi vagyok, hogy Ti a kávékészítés "ortodox" szabálya szerinti 25-30 másodperces "főzési" időt mikortól számítjátok:
a/ a gép (szivattyú) bekapcsolásától, vagy
b/ az első kávécseppek megjelenésétől?

Merthogy a "szakirodalomban" is van eltérés, a coffeeresearch.org honlapján pl. ezt állítják: "When espresso begins to flow, start timing." (ld. http://www.coffeeresearch.org/espresso/printable.htm )

Én azt az összefüggést vettem észre, hogy ahány gép, pontosabban ahány féle szűrő van (még azonos méreten belül is!), annyiféle "idő" van: mert minden szűrőnek van kisebb-nagyobb "head space"-e (= a tömörített kávépogácsa teteje és a főzőfej-felsőszűrő közötti rész), és egy kisebb head space esetén hamarabb elindul a kávékifolyás, egy mélyebb szűrő, tehát nagyobb head space esetén sokkal később (mert később telítődik vízzel és később alakul ki a nyomás). Továbbá azt tapasztalom, hogy a nagyobb (mélyebb) head space-val rendelkező szűrők a főzés után szinte mindig "vizesek", míg ha a szűrőben levő tömörített kávé és a felsőszűrő szinte összeér, akkor "kőkemény" és száraz lesz a főzés után a kávépogácsa (sőt, a felsőszűrő csavarja is lenyomatot hagy benne).
luigi- Creative Commons License 2008.09.07 0 0 31564
Egy adagra én is jelentkeznék! :-)
monyesz Creative Commons License 2008.09.07 0 0 31563
Igen, én is fenntartom az érdeklődésemet egy negyed kilós csomag erejéig ha a postázás megoldható.
monyesz Creative Commons License 2008.09.07 0 0 31562
Hát ha pesten jársz és áttudod venni, azt megköszönném !
Előzmény: szabcika (31551)
katonalajos Creative Commons License 2008.09.07 0 0 31561
OK, köszi. Akkor majd szólok apukámnak, hogy vegyen a BIPA-ban, abból van bőven.
KL
Előzmény: andrew7 (31560)
andrew7 Creative Commons License 2008.09.07 0 0 31560
Én legutubb a BIPA üzleteiben láttam, ez egy háztartási- és illatszerbolt hálózat, valamint az oszták Schlecker-ben (ez is hasonló), nálunk nemrég vásárolták fel az Azúr-t (?), most terjeszkednek, de jelentős eltérés van az itthoni és az ausztriai árúkínálat között...
Amikor elkezdtem keresni, akkor a Szabcika által bejegyzett (31558. hsz.) helyek alapján kezdtem, de sajnos az a lista, amit maga a gyártó adott meg, nagyon rég készülhetett, én jónéhány oszták ill. a feltüntetett magyar forgalmazót is felhívtam és nem jártam sikerrel... Mint említettem, itthon találtam meg, ld. erre vonatkozó korábbi hozzászólásomat.
Előzmény: katonalajos (31556)
SzáSa Creative Commons License 2008.09.07 0 0 31559
Hát igen, én vidéki vagyok csak melózni járok fel. De várjunk még, hátha lesz olyan pesti fórumozó aki átveszi a tiédet aztán tudsz vele találkozni. Egyenlőre még a pontos napot sem tudom mikor jön 5star.
Előzmény: szabcika (31557)
szabcika Creative Commons License 2008.09.07 0 0 31558
Durgol Swiss Espresso List of suppliers
Előzmény: katonalajos (31556)
szabcika Creative Commons License 2008.09.07 0 0 31557
Tehát a hétvége kilőve ugye mert én csak akkor leszek Pesten?
Előzmény: SzáSa (31554)
katonalajos Creative Commons License 2008.09.07 0 0 31556
Bécsben hol lehet beszerezni? (Durgol Swiss Espresso)
Egyéb iránt akkor már azt is kérdezem, hogy Bécsben hol van az a jó kis kávépörkölő hely, ahol frissiben lehet vásárolni egyénileg kialakított keverékeket?
KL
Előzmény: andrew7 (31535)
DonLee Creative Commons License 2008.09.07 0 0 31555
- nyomásfokozós,
- nem szereti a finomra örölt kávét,
- egyenlőre nem sikerült másik szűrőt találnom hozzá,
- szinte lehetetlen jól beállítani az átfolyó víz mennyiségét,
- a csapoló fej POD-os kalapja összetöri a tamperolt pogácsát (nyomásfokozó nélküli szűrőnél lehet h nem, de olyat még nem sikerült szereznem)
- szörfözni kell a helyes hőmérséklethez

+ thermoblokkos, gyorsan bemelegszik
+ az asszony is tud rajta elfogadhatót csapolni
+ szép, nagyon olcsó

Peppino régóta használ ilyet, többször is írt róla itt a fórumban..
Előzmény: weinmaker1 (31546)
SzáSa Creative Commons License 2008.09.07 0 0 31554
Hétfőtől péntekig vagyok pesten 7-15:30-ig a Népfürdő utcában. Innen az Árpád hídi metró 10 perc, oda elviszem ha valakinek úgy jó.
Előzmény: szabcika (31551)
DJG Creative Commons License 2008.09.07 0 0 31553
(29682)-ban említettem (én is keresgélek ismerősöknek, és feltűnt), utána nézd meg a hozzászólásokat, SiD elmondta, amit tudni kell róla. Szebb a külcsín, mint a belbecs, messze nem a Silvia kategóriája.
Előzmény: weinmaker1 (31550)
pepete Creative Commons License 2008.09.07 0 0 31552

Írtam a chriscoffee-nak mailt, hogy mikorra várható az állvány és a zacctartó, ill. kb. mennyi a szállítási költség.

A tampertartó gumi: aranyosak, azt mondják az állvány része, de külön kell megrendelni (ez a méret miatt logikus) és természetesen fizetni is (itt 10$).

Előzmény: DJG (31539)
szabcika Creative Commons License 2008.09.07 0 0 31551

Ha pesten vagy megtalálható, én 13-án szombaton át tudnám venni személyesen csak írj egy címet nekem mail-ben.

Monyesz kéred a tiédet is vagy megoldod?

Előzmény: SzáSa (31549)
weinmaker1 Creative Commons License 2008.09.07 0 0 31550
Csak kérdeztem :)

Amúgy is a rancilio silviára vadászok, csak kíváncsi voltam, hogy találkoztatok-e már ezzel a jószággal.
Előzmény: SzáSa (31548)
SzáSa Creative Commons License 2008.09.07 0 0 31549
A jővő héten hozza 5star a csészéket, lehet gondolkodni hogy ki hogy szeretné átvenni. Addig is kéne még jelentkező ide, különben nohab lecsúszik róla:

Molinari Five Star:
jobog - 2db
Mrb - 2db
monyesz - 2db
------------
1 doboz O.K.

nohab - 2db
SzáSa Creative Commons License 2008.09.07 0 0 31548
Hát... Ha neked tetszik, bár szerintem a Via Veneto 20E-ért is jobb vételnek tűnik és az bizonyítottan jó kávét csinál.
jobog Creative Commons License 2008.09.07 0 0 31547
Savas környezetbe csakis ilyet:-)
weinmaker1 Creative Commons License 2008.09.07 0 0 31546
Jó reggelt! Ehhez mit szóltok?

http://www.vatera.hu/item/view/index.php?cod=89040121
DJG Creative Commons License 2008.09.07 0 0 31545
Akkor lesz belőle, ha van érdeklődés, és úgy tűnik, van. Valamikor a jövő hét első felében minden valószínűség szerint lebonyolítható. A pörkölés után a kávénak kell úgy egy nap, addig pihennie kell, és addig nem szabad hermetikusan lezárni (sőt, akár kifejezetten nyitva kell hagyni a zacskóját), hogy a széndioxid eltávozhasson (egyirányú szelepes zacskó és csomagológép, ugyebár, azért nincsen). Utána lehet mindenkinek a tetszése szerinti tárolási móddal tárolnia. Majd kitaláljuk, hogyan lehet ezt legjobban megoldani (esetleg ráírni a zacskóra a pörkölés napját-óráját), és akkor mindenki maga odafigyelhet rá.
Előzmény: pepppeee (31541)
andrew7 Creative Commons License 2008.09.07 0 0 31544
Monyesz, igen, ez a jó! Jó hogy a Vaterán is lehet kapni (tehát: Durgol Swiss Espresso)! És az ára is, úgy látom, korrekt, ennyi a budapesti boltban is...

Arra azonban vigyázni kell ennél is (ugyanúgy, mint a legtöbb vízkőtelenítő esetében), hogy túlhevíteni, forralni, túl hosszú ideig a bojlerban/thermoblokkban hagyni stb. nem szabad!!! Sőt, ez a hatóanyag (szulfaminsav) sokkal reakcióképesebb, hidegen is intenzíven oldja a vízkövet, nagyon nem tanácsos hevíteni a kazánban/thermoblokkban, mert extrém hevítéskor "természetesen" ez sem kíméli az alumíniumot.

Nagyon sok háztartási presszógépnek van alumínium fűtőberendezése, a legtöbb mostanság gyártott Saeco Via Veneto-nak, de sok régi Gaggiának, sőt pl. a SiD-től vásárolt TurMixomnak is (amely egyik kedvenc kis "retro"-gépem), és ezek lelkiismeretes karbantartása bizony nagyobb körültekintést kíván.

ALUMÍNIUM-bojlerhez "speciel" csak AZÉRT ajánlott kifejezetten a Durgol Swiss Espresso (és "csak" ennyiben-ennyivel jobb a többi terméknél), mert alacsony hőmérsékleten is kitűnő, leghatékonyabb vízkőoldó, és alacsony hőmérsékleten nem "marja" az alumíniumot, ráadásul van benne többfajta polimer (szilíciumoxid-polimerek), ami védi a fémet, tehát az oldatban korrózióvédő adalék is van. De ezzel is ajánlatos a vízkőtelenítést 1-2 órán belül elvégezni, tehát ne hagyjuk félnapokra, napokra a bojlerban! (Inkább rendszeresen kell elvégezni a vízkőtelenítést, minthogy "túlmarjuk" a fémet. És mindenekelőtt: a MEGELŐZÉS fontos, tehát használjunk felforralt és visszahűtött vizet, így szinte elkerüljük a vízkőképződést.)
Előzmény: monyesz (31537)
andrew7 Creative Commons License 2008.09.06 0 0 31543
"Egy ilyen, negyedkilónál tehát jellemzően valamivel nagyobb csomag úgy 1100-1200 forint lehetne. Szóval, mindezek alapján esetleg konkrétabban érdeklődők?"

A több, mint negyedkilós, és kevesebb, mint félkilós csomagolás/adag szerintem a legideálisabb a friss pörkölésű, de általában minden szemeskávé esetében. Nemcsak esetleg, hanem KONKRÉTABBAN ÉRDEKLŐDŐ vagyok én is....
jobog Creative Commons License 2008.09.06 0 0 31542

Engem érdekelne ha postázás megoldható lenne.

pepppeee Creative Commons License 2008.09.06 0 0 31541
Én mindenképp kóstolnék belőle!!!!!!!

Mikor lesz belőle?
DJG Creative Commons License 2008.09.06 0 0 31540
Helyzetjelentés a frissen pörkölt kávéról. A jelenlegi, eddig használt keverék:

- Guatemala Antigua arabica 60%
- Columbia Supremo arabica 30%
- Indiai AA robuszta 10%

A robuszta pontos típusa alkalmanként változó a beszerzési lehetőségek függvényében, de mindig valami indiai AA. Ez a keverék fűszeres (babként is, egészen erősen érezni rajta), a csészében, mint írtam, nekem nagyon intenzív marcipános érzetem volt tőle. Természetesen lehet majd másféle keverékkel is kísérletezni, feltételezhető például, hogy ha az Antigua és a Supremo aránya megfordul, és az utóbbi lesz túlsúlyban, akkor inkább a – többünk favorizálta – csokoládés irányba indul el a keverék.

A pörkölőgép 250-280 grammot csinál egyszerre, tehát célszerűen negyedkilósnál kicsit nagyobb adagokban lehet a dolgot megoldani, ezt éppenséggel tovább lehet még osztani, többnek viszont egyszerre talán éppen azért nincs értelme, mert akkor pont a nagyon friss pörkölés lehetősége vész el.

Egy ilyen, negyedkilónál tehát jellemzően valamivel nagyobb csomag úgy 1100-1200 forint lehetne.

Szóval, mindezek alapján esetleg konkrétabban érdeklődők?
DJG Creative Commons License 2008.09.06 0 0 31539
Ááá, én sem tudok ellenállni, meg szerintem Yeahh sem. De oda kell majd figyelni a rendelésnél, a tampertartó gumi méretét meg kell adni...
Előzmény: pepete (31528)
weinmaker1 Creative Commons License 2008.09.06 0 0 31538
Köszi! Általában én is ezt szoktam. Le is írtam ugyanezt a plussz 1 eurós mókát, csak most amit gondoltam arra még rádobtam egy picit, de így is kevés volt.

Mivel nem egészen 100-ért újat kapot (itthon 200, de ezt már megszoktam, hogy itthon minden drágább), nem akartam, hogy 50 fölé menjek, mert mégis csak egy használt gépről volt szó.

Manapság egy re jobban ki vagyok akadva, hogy némely forgalmazó, mekkora pofátlan áréssel dolgozik (tisztelet a kivételnek). Nem is nagyon vásárolok itthon, inkább kintről szoktam rendelni.

OFF: vizipipás cuccok szintén félár vagy még kevesebb mint itthon!!!!!
ON:
Előzmény: DonLee (31536)
monyesz Creative Commons License 2008.09.06 0 0 31537
Akkor ez most nem tudom melyik:
http://www.vatera.hu/vizkomentesito_kavefozohoz_professzionalis_svajci_90524737.html
Előzmény: andrew7 (31535)
DonLee Creative Commons License 2008.09.06 0 0 31536
OFF
e-bay licit tanács:
- a számodra még elfogadható legmagasabb összeggel licitálj,
- az utolsó pillanatban! (én kb 2-3 sec -el a lejárat előtt szoktam)

Nincs értelme többször licitálni, úgyis a második legmagasabb licit + licitlépcső áron nyeri meg a legmagasabbat ígérő ( Tehát hiába teszel 1.000€ -t egy termékre, ha a második legtöbbet ígérőnek csak 500€ volt az ajánlata, akkor 501€ ért lesz a tiéd).
Ezért is nincs értelme a licit lejárata előtt licitálni, mert csak időt adsz másoknak a morfondírozásra és, hogy esetleg rád ígérjenek...

Akinek ez nyílvánvaló volt attól bocs az off-ért...

Előzmény: weinmaker1 (31526)
andrew7 Creative Commons License 2008.09.06 0 0 31535
Mottó:
"Nagy átok ez a vízkő, az alubojlerosok ráadásul nem is úgy citromsavaznak ahogy akarnak. Szóval bármenyire drága a vizet forralni, a cuccainkat elvízkövesíteni mégdrágább." (jobog, 29960. hsz)

Így igaz, többszörösen is. A víz forralása, visszahűtése hatékony megelőzése a vízkövesedésnek, de vízkőmentesíteni -- legfeljebb ritkábban -- de minden esetben szükséges.

Korábban ígértem, hogy a Durgol Swiss Espresso vízkőmentesítőről egy bővebb ismertetőt írok. Mostanra készültek el az eredmények, bécsi kutatóorvos barátom imént küldte át mailban, megosztom Veletek.

Tény, hogy egyik legolcsóbb és legjobb vízkőoldó az eszpresszógépek számára a citromsav-oldat, amint az az http://www.eszpresszo.com Honlapon is szerepel ("Víz" - "Vízkőtelenítés").
Bronz, esetleg acél/inox kazán/thermoblokk esetén semmi gondot nem okoz, ha a citromsavas víz felforrósodik, de alumínium-thermoblokkok/bojlerek esetén már nő a korrózió veszélye. Általában elmondható, hogy elvileg az a célszerű, ha vízkőmentesítéskor az oldat nincs hevítve, de mégis jól oldja a vízkövet, és nem korrodálja a kazánt/thermoblokkot stb.

Az "ideális" vízkőtelenítő oldat tehát viszonylag alacsony hőmérsékleten (hidegen) is kitűnően kell oldja a kálcium-lerakódásokat (vízkövet).

Már a jómúltkoriban szó volt itt a DURGOL SWISS ESPRESSO speciális vízkőtelenítő oldatról, ami állítólag kíméletes az alubojlerhez (27904). Monyesz talált rá, ld. (#27903). Már említettem, hogy addig nem nyugodtam, amíg utána nem jártam. Laboratoriumi tesztelése elkészült: citromsav, almasav, ecetsav és társaival együtt...

Eleinte tényleg szkeptikus voltam, de valóban VAN különbség.
A kereskedelmi forgalomban található kíméletesebb vízkőoldók (pl. a Schleckernél nálunk is megtalálható oldat, ami citromsav, almasav és borkősav keverékét tartlamazza) és önmagában a citromsav-oldat csak magas/abb hőmérsékleten fejti ki igazán jól a hatását.
Vízkőtelenítéskor, amikor a gépet bekapcsoljuk, "akarva-akaratlanul" elindul a kazán/thermoblokk felfűtése is, és nem igazán tanácsos a vízkőtelenítő oldatot "forralni" benne, a már említett korrózióveszély miatt. Tehát célszerű még a "felfűtés" kezdetén áthajtani a vízkőtelenítő oldatot a gépen, aztán várni (hadd dolgozzon az oldat, mely a bojlerbe került), aztán megismételni a folyamatot a viszonylagos kihűlés után...

A különböző gyümölcssavak között nagyon nagy és lényeges különbség nincs a vízkőoldás tekintetében, ill. annyi mégis van, hogy egyik "legerősebb" a citromsav, a "leggyengébb" a borkősav.
Érdekes, hogy a citromsav-oldat viszonylag alacsony hőmérsékleten, +60 °C-on már "támadja" az alumíniumot, a borkősav sokkal kíméletesebb, az említett hőmérsékleten 6 óra elteltével sem korrodálta az alumíniumot. Igaz, sajnos a vízkőhöz is kíméletesebb... Sok gyártó javasolja pontosan a kíméletessége miatt a borkősavat a gép vízkőmentesítéséhez, de hatékonyságának mértéke alacsonyabb. Azt kell mondani, hogy alumínium thermoblokk/kazán esetén célszerű inkább telített borkősav-oldatot használni, vagy hígabb citromsav-oldatot alacsonyabb hőmérsékleten...

Van egy kikísérletezett, profeszionális megoldás, egyetlen hátránya a viszonylag borsós ár...
Az alacsony hőmérsékleten leghatékonyabban vízkőoldó szer az AMIDOSZULFONSAV, ez a DURGOL SWISS ESPRESSO speciális vízkőtelenítő oldat "hatóanyaga". Ezt NEM SZABAD FORRALNI!!!

Összehasonlításképpen: amíg 40 °C-on egységnyi idő alatt 125 ml telített citromsav-oldat kb. 4 gr vízkövet oldott, addig a 125 ml amidoszulfonsav (Dzrgol Swiss Espresso) ugyancsak 40 °C-on egységnyi idő alatt 14,2 gr vízkövet is képes volt oldani.

A Durgol Swiss Espresso-ban vannak speciális adalékok, polimerek, amelyek korrózióvédő hatással is rendelkeznek. Mellette szól tehát, hogy gyorsabban, erőteljesebben, alacsony hőmérsékleten oldja a vízkövet és korrozóvédő hatása is van.
Akit érdkel, olvassa el a gyártó tájékoztatóját is: http://www.durgolswissespresso.com/gb_en/ vagy németül http://www.durgolswissespresso.com/docs/de/Wissenswertes.pdf és http://www.durgolswissespresso.com/docs/de/Entkalker.pdf stb., egyéb dokumentumok. Meglátásom szerint érdemes tájékozódni, a laborkontrollt végző barátom alátámasztotta az eredményket, nem "üres" PR-dumáról van szó...

HOL kapható/vásárolható?
Sajnos Ausztriában ez is olcsóbb, mint nálunk, kétfajta változat van, van a Durgol Express 1 literes kiszerélben (5 €/l), ebben is amidoszulfonsav van, de nincs olyan mennyiségű korrózióvédő anyag/adalék benne, mint a Durgol Swiss Espresso Spezial-Entkalker-ben. Utóbbi 2x125 ml-es kiszerelésben vásárolható meg, 7 € körüli áron. Az összes Durgol termékről van egy összehasonlító-táblázat, megpróbálom ide befotózni... A "nagy", tehát 1 literes kiszerelésű Durgol Express-et is javasolják espresszógépekhez ("bedingt geeignet"), de a drágább gépekhez kifejezetten a Durgol Swiss Espresso-t. (Előbbi kitűnő háztartási vízkőtelenítő, bevásároltam belőle, nagyon jó a fürdőszobában is, sokkal hatékonyabb, mint a korábban használt háztartási vízkőtelenítők, ajánlom figyelmetekbe..., és Ausztriából hozva az ára sem vészes. Sajnos nálunk nem láttam kereskedelmi forgalomban.)

Nálunk egyetlen helyen kapható a Durgol Swiss Espresso speciális vízkőtelenítő (tehát a "professzionális", drága gépekhez használható változat), a Sini Kereskedelmi Kft, Aswo képviselet mintaboltjában (1077 Budapest Wesselényi utca 19.), Tel.: (1) 351 0878 vagy a SINI Kereskedelmi Kft. Raktáráruházában: 1106 Budapest, Maglódi út 6., Tel.: (1) 433 0750. A 2x125 ml-es palack 1900 Ft körüli áron van... Telefonon érdemes a vásárlás előtt megrendelni, vagy érdeklődni, hogy van-e raktáron...

123
weinmaker1 Creative Commons License 2008.09.06 0 0 31534
http://www.espressocoffeeshop.com/store/rancilio_silvia.html

És itt ingyen postázzák, de az ebay-en van ennyiért új (asszem 395)
Előzmény: katonalajos (31532)
monyesz Creative Commons License 2008.09.06 0 0 31533
Zacctartó nem volt a múltkor sem, de állvány igen.
Előzmény: pepete (31529)
katonalajos Creative Commons License 2008.09.06 0 0 31532
Figyi, hol van 400-ért új??? (URL)
Előzmény: weinmaker1 (31530)
katonalajos Creative Commons License 2008.09.06 0 0 31531
Mai világban már semmi sem biztos! :) :)
Előzmény: weinmaker1 (31530)
weinmaker1 Creative Commons License 2008.09.06 0 0 31530
500 csak nem, mert 400 ért már újjat tudok venni :D !!!!!!
Előzmény: katonalajos (31522)
pepete Creative Commons License 2008.09.06 0 0 31529

Most néztem meg. Zacctaró sincs raktáron.

Előzmény: monyesz (31525)
pepete Creative Commons License 2008.09.06 0 0 31528
Igen, ez a chricoffee, de ott jelenleg nincs raktáron. Ha többen rendelünk szivesen megkérdezem mikor lesz. Ha szerencsénk van nem fél év múlva. Ha csak nekem kell, egyszerűbb az anyacég.
Előzmény: monyesz (31525)
katonalajos Creative Commons License 2008.09.06 0 0 31527
Jelentem: összerakva, működik. Óriási változást nem veszek észre rajta, talán annyi, hogy a gőzölés sokkal agresszívebb lett. Az összerakás előtt nem csináltam képeket, mert már annyira hiányzott egy jó kávé. Oly jó most a szám íze (Lucaffé Piccolo & Dolce).
KL
Előzmény: katonalajos (31507)
weinmaker1 Creative Commons License 2008.09.06 0 0 31526
Erre írtam, hogy én licitáltam rá, de az semmit nem jelent, hogy ennyiért ment el, mert elkezdtem az utolsó percben nyomni rá, akkor még csak 119-en állt. Aztán egyből nyomtam 140-re majd így 10-esével 160-ig, de aki elvitte az szerintem kb 200-at rátehetett, csak tudod, hogy mindig az előző legnagyobb licit plusz 1 euróért lehet elvinni. Szal ki tudja, hogy meddig nyomathattam volna rá a tétet. A másik, hogy rákérdeztem előtte az eladótól a postára és az még plussz 40 euró lett volna. Nem akartam elszállni.

Majd lesz másik!
Előzmény: SiD- (31521)
monyesz Creative Commons License 2008.09.06 0 0 31525
Én beraktam egy linket ahol olcsóbb volt (Yeahhh is azon találta fel egy éve), talán többet rendelve megéri onnan. Sőt volt ott zacctartó is, ugyanebből a dizájnból !
Előzmény: pepete (31520)
pepete Creative Commons License 2008.09.06 0 0 31524

Illetve a chriscoffee-n volt 40$ + postaköltség áron (amit nem tudunk mennyi), de ott azt írják átmenetileg nincs raktáron.

bumper
monyesz Creative Commons License 2008.09.06 0 0 31523
Jah, az a csésze nálam is szépen mutat a (nemlétező) polcon ! :)
Előzmény: andrew7 (31519)
katonalajos Creative Commons License 2008.09.06 0 0 31522
Tuti lesz 500 euro.
Előzmény: weinmaker1 (31515)
SiD- Creative Commons License 2008.09.06 0 0 31521

Tessék az olasz ebay-t is nézegetni!

Ez a Silvia mostanában ment el 161€-ért:

http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&ssPageName=STRK:MEWAX:IT&item=170257517196
pepete Creative Commons License 2008.09.06 0 0 31520

Szeretnék érdeklődni, van-e valami fejlemény a tamper állvány rendelése körül, amiről 2 napja beszélgettünk? Valahogy hirtelen befejeztük a témát és nem maradtunk semmiben.

Avagy a 60$-ban benne van a szállítási díj is, így nincs értelme bonyolítani, mindenki rendelje meg magának?

andrew7 Creative Commons License 2008.09.06 0 0 31519
Na, ezek a "kedvenceim", a Pascucci Baby-k:-))
A Vergnano olasz honlapja tényleg nagyon ízléses, nekem nagyon tetszik, korszerű is, ugyanakkor ott vannak benne a kávézás egzotikus és klasszikus "jegyei" is... És az a kívűl fekete-belül fehér csésze...! http://www.caffevergnano.it

123
Előzmény: andrew7 (31518)
andrew7 Creative Commons License 2008.09.06 0 0 31518
"...a kávé harmóniájához, értékeihez egyszerűen nem illik ez a tuc-tuc."

Egyetértek, úgy látom, azonos a zenei ízlésünk. Még egy-egy popszámot elviselek, de...
Egyébként elképesztő, hogy milyen PR-t folytat egy-egy kávégyártó. Ott van a kitűnő minőségű Pascucci, hát szerintem olyan nőkkel reklámozza kávéit, akik úgy néznek ki, mintha valami alternatív diliházból szabadúúúúúltak volna:-)) Az az sok műősz, vagy szénaboglyaszerű tépett paróka (?), meg a megszaggatott ruhafelső, kávéscsésze-kalap stb. elég hajmeresztő:-)) Amúgy a "cégtörténet" és egyéb PR rész nagyon jól el van találva.
Nézzétek meg a http://www.pascucci.it oldalon a "Pascucci Fashion" részt, több a cicababa, mint a kávé:-)) De a zene kicsit jobb, mint a tuc-tuc (első hallásra kifejezetten illik a kávéhoz), bár ha folyamatosan megy, akkor 2 perc honlapnézgetés után kezdek ideges lenni:-))

Ami nekem tetszik, az pl. a Vergnano PR-ja, és a MoKambo PR se rossz. Nem szeretem, ha egy kávéreklám (főleg eszpresszó) erőltetetten modern/kedő.

Előzmény: DJG (31491)
monyesz Creative Commons License 2008.09.06 0 0 31517
Ez meg SiD-nek lenne jó, restaurálgatni:
http://www.ricardo.ch/accdb/viewitem.asp?AuctionNr=545476590&Catg=40385&ListingType=0&ListingSort=1&LanguageNr=2&PageNum=15

:D
monyesz Creative Commons License 2008.09.06 0 0 31516
Ez pofás, de nem olcsó:
http://www.ricardo.ch/accdb/viewitem.asp?AuctionNr=546374332&Catg=43504&ListingType=0&ListingSort=1&LanguageNr=0&PageNum=3
weinmaker1 Creative Commons License 2008.09.06 0 0 31515
Meg itt egy másik, de ez szerintem holnapra az egekbe megy :D

http://cgi.ebay.at/Rancilio-Silvia-Espressomaschine-Barqualitaet-Zubehoer_W0QQitemZ250289147162QQcmdZViewItem?hash=item250289147162&_trkparms=72%3A935|39%3A1|66%3A2|65%3A12|240%3A1318&_trksid=p3286.c0.m14
weinmaker1 Creative Commons License 2008.09.06 0 0 31514
http://cgi.ebay.it/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=170257517196

Mellesleg ha valaki lát valami jó gépet (természetesen jó áron az szóljon), illetve egy darálót is be kéne szereznem.
Előzmény: katonalajos (31512)
monyesz Creative Commons License 2008.09.06 0 0 31513
Azé jutubbal csak óvatosan !
Látni ott olyat, amit tök felesleges megtanulni, mert utána meg el kell felejteni.
Jobb ha itt rákérdezel, megmutatod mit találtál, oszt majd jól megkritizáunk, te meg tanulsz belőle mint a bikaborjú... :)
Na ennyit a keménykedésről ! ;)
Előzmény: weinmaker1 (31508)
katonalajos Creative Commons License 2008.09.06 0 0 31512
Mi az URL-je a veszett Sylvianak?
Előzmény: weinmaker1 (31511)
weinmaker1 Creative Commons License 2008.09.06 0 0 31511
Na lecsúsztam az olasz ebay-en a silviáról :( .
160 euróig licitáltam, de kevés volt.

Majd lesz máááááásik.
_MrB_ Creative Commons License 2008.09.06 0 0 31510
Lefőtt két uccso adag MoKambo Rossa. Iber töküres. Gép lekapcsolva. Majd ha szerencséje van, 1,5 hét után, ha nincs hamarabb zargatom ismét. Most kicsit nem leszek.
Addig is legyetek rosszak, fogyasszatok sok finom KV-t, és azé a negatív kritika is kritika. ~ : )
_MrB_ Creative Commons License 2008.09.06 0 0 31509
"...de szerintem menni fog :)"

Ez a jó hozzáállás ~ :D

Lassan jelenthetne majd viszont asszem tündérlala, vagy ki, aki azt a mágneses vízkővackot feltette a betápcsövekre.
Kiváncsi vagyok rá, mégha itt le is lett oltva. (unom a vízkövet)
Előzmény: weinmaker1 (31508)
weinmaker1 Creative Commons License 2008.09.06 0 0 31508
A saját példámból kiindulva, azt kell, hogy mondjam, valóban nagyon sok segítséget kaptam és kapok, amit nem győzök elégszer megköszönni.

Az meg, hogy a "kemény mag" beszól, leszól ...stb előfordul a legjobb családban is. Én elég kemény emberkének tartom magam, de nekem a sok ötlet és segítség bőven ellensúlyozza azt a pár esetleges "negatív" véleményt, ezért nem is szívom mellre :)

Remélem hamarosan meglesz a gépem, és akkor faggathatom a nagyérdeműt, hogy hogyan főzzek igazi jó kávét.

Közben meg a youtube-on vesz leckéket, és próbálom ellesni a fogásokat. Ráadásul nem is olyan borzasztó sok időbe tellik egy jó kávé, capuccino elkészítése, mint amennyire meg voltam ijedve tőle. Persze ehhez azért majd nyilván gyakorlat is kell, de szerintem menni fog :)
Előzmény: DJG (31497)
katonalajos Creative Commons License 2008.09.06 0 0 31507
Hali,
gondoltam lefoglalom magam eme szép szombati napon.
Szétszedtem a kb. 2 hónapja vásárolt Gaggia Coffee Deluxe készülékemet. Hát, mit is mondjak, vót benne egy kevés vízkő.
A képek megtekinthetőek. (Az augusztusiak még örömteliek.)
002, 005 képeken látszik az "enyhe" vízkövesedés.
006-on 20%-os ecetben ázik a kazán.
007-es képen az egyéb cubehőrök citromsavban lubickolnak.
008-as képen a talp szintén 20%-os ecetben.
A fej gumigyűrűje kicsit kéménynek tűnik számomra. Mérőszalaggal megmérve külső átmérő 73mm, belső 57mm, magasság 9mm. Ideiglenesen fordítva rakom vissza, de jó lenne venni helyette egy újat.
KL
PS.: Egyszer még lesz belőle főző. :)
pepppeee Creative Commons License 2008.09.06 0 0 31506
Köszkösz :)
Előzmény: szabcika (31505)
szabcika Creative Commons License 2008.09.06 0 0 31505
Igen, amikor legutoljára kérdeztem (fél éve:) még nyitva volt.
Előzmény: pepppeee (31503)
yeahhh Creative Commons License 2008.09.06 0 0 31504
Előzmény: pepppeee (31503)
pepppeee Creative Commons License 2008.09.06 0 0 31503
Szombaton nyitva van miramax, tudja valaki?
monyesz Creative Commons License 2008.09.06 0 0 31502
Nem technikailag (bár a sok rossz példa szerint ez is problémát okoz sok kv-t főző helyen), hanem kereskedelmileg gondoltam alapnak.

Megnéznék bp-en egy Pascucci Shop franchise üzletet !
Előzmény: jobog (31501)
jobog Creative Commons License 2008.09.06 0 0 31501

Ez az "eszpresszó csak az alap" nekem olyannak tűnik, mint ahogy a  piaci mézeskalácsosoknál van sok színes-tükrös-díszes mézeskalácsszív és egyéb formák, és van olyan egyszerű barna finom tallér minden dísz nélkül csak egyszerü sült mézes tészta. A kalácsosok szerint ezt az egyszerűt igazán nehéz jóra megcsinálni, a cukormázcsicsákat bármelyik tanonc egy hét után kisujjából kirázza.

Előzmény: monyesz (31500)
monyesz Creative Commons License 2008.09.06 0 0 31500
Hát nem tudom...
Ha csak egy van, akkor annyi gáz amikor az elfogy, hogy el kell mosni forró vízben és talán némi fertőtlenítővel a készüléket. Ebben az esetben kell a két szifon. Maga az elkészítés a szifonban nem időigényes: betöltés, fej rácsavarás, patron benyomása összesen nem több 2 percnél talán.
A completa árához viszonyítva nem tudom mennyire éri meg ez a módszer anyagilag, de talán nem drágább.

A Pascucci kapcsán nézegettem, láttam kávéházi árakat ilyen költeményekről mint itt a filmen a MoKambo kapcsán, hát majd hanyatt estem ! :O
De megélnek ! És ezek a kávés költemények azt mutatják, hogy bizony az eszpresszó csak az alap és mi még ebben is alig tudunk felmutatni valamit - lásd Carlo esete.
Előzmény: luigi- (31494)
DJG Creative Commons License 2008.09.06 0 0 31499
Vitatkoztunk vele bizonyos dolgokban (főleg, amikor erős hévvel akart minket meggyőzni a robuszta erényeiről, csak éppen általában szinte mindannyiunk szereti a robusztát a kávéjában, úgyhogy túl sok meggyőzésre azért nem volt szükség). Másokban meg tökéletesen egyetértettünk. Ez a jó, nem?
Előzmény: nohab (31498)
nohab Creative Commons License 2008.09.06 0 0 31498

Van egy régebben itt levő, rendszeresen hozzászóló része a résztvevőknek (Andrew is közéjük tartozik

Azért én emlékszem arra, hogy az elején mit kapott szegény :-)

Előzmény: DJG (31497)
DJG Creative Commons License 2008.09.06 0 0 31497
Én nem vettem le a hangot, mert hallani akartam, amit két-három helyen beszéltek közben.

Amúgy nem különösebben értem a kritikádat. Van egy régebben itt levő, rendszeresen hozzászóló része a résztvevőknek (Andrew is közéjük tartozik, és speciel ezt a videót ő említette meg), de az elmúlt időszakban frissebben idekerült leendő géptulajdonosoknak szerintem elég sokat igyekeztünk, igyekszünk segíteni ahhoz, hogy ennek a véleménynek inkább az ellenkezője legyen igaz.

Ami meg konkrétan az én megjegyzésemet illeti, biztos bennem van a hiba, de nekem ez a mai könnyűzene úgy en bloc és általában értéktelen, fülsértő ricsaj (a régebbi meg, ha nem fülsértő, értéktelen akkor is könnyedén lehet). És ami ennél is fontosabb, a kávé harmóniájához, értékeihez egyszerűen nem illik ez a tuc-tuc (némelyiknél már szinte ugrálni akart a basszusdoboz az asztal alatt).

Most biztos jó kis vita fog erről elindulni, de ennek ellenére nem ígérem meg, hogy megváltozom: ha eddig elvoltam az ilyen ricsajok nélkül, most már erre a kis időre ez alighanem így is fog maradni... :-)
Előzmény: szabcika (31493)
luigi- Creative Commons License 2008.09.06 0 0 31496

OFF Naná, hogy nem illik, a közepén allható pl. egészen máshoz köt érzelmekkel: :-DD

http://www.youtube.com/watch?v=P3LIJep4uGY

szabcika Creative Commons License 2008.09.06 0 0 31495
Szása van rá esély hogy a jövő hét végén lezárul a csésze biznisz mert éppen pesten leszek és át tudnám venni az enyémet meg ha Monyesz kéri az övét is?
luigi- Creative Commons License 2008.09.06 0 0 31494

"Egy kereskedelmi helyen"

Végülis lehetne. Egy probléma van vele, ha hirtelen elfogy és kéne, akkor gáz. De ha mondjuk kettő van csőre töltve a hűtőben, az már más.

Nno, lehet, hogy beviszem a habszifonomat és kipróbálom, hogy milyen is lenne a gyakorlatban...

Előzmény: monyesz (31488)
szabcika Creative Commons License 2008.09.06 0 0 31493

Hang nélkül néztem úgyhogy ez nekem fel sem tünt.

Egyébként meg kell jegyezzem a "kemény mag" igen negatívan áll mindenhez amit mások csinálnak, linkelnek, készítenek, tesznek fel stb., tisztelet a kivételnek.

luigi- Creative Commons License 2008.09.06 0 0 31492

Ismerjük. A lényeg nem a rajzolásban van, hanem a habosított tej állagában és önthetőségében. A legnehezebb irányított alakzatokat önteni, köralakot a pohár közepébe. Onnan már csak rajzolni kell. A csokisziruppal meg tényeg nem nagy szám művelni bármit is. Az ízeket viszont megváltozatja, én ezért nem is szeretem. Önteni, na azt tudni kell.

A rozettát pl. a legkönnyebb. (Nekem) :-) Szívecske nem megy csak nagyon véletlen, illetve tegnap sikerült egy véletlen macchiatot csinálni. :-)

Persze itthon a kisedényből és a szélesszájú csészébe szinte mindig sikerül. a Munkahyelyen a nagyobb edénnyel normál cappuccinós pohárba örülök, ha sikerül valami formát belevinnem.

Előzmény: weinmaker1 (31487)
DJG Creative Commons License 2008.09.06 0 0 31491
A kávék nem rosszak, de a zene, ami szól alatta, szerintem katasztrofálisan vacak, és egyáltalán nem is illik az egészhez.
Előzmény: szabcika (31484)
DJG Creative Commons License 2008.09.06 0 0 31490
Ismerjük, ott van az eszpresszo.com-on is... :-)
Előzmény: weinmaker1 (31487)
monyesz Creative Commons License 2008.09.06 0 0 31489
Tán azért mert nem volt benn cukor, meg jó volt a tejszín ! ;)
Előzmény: _MrB_ (31475)
monyesz Creative Commons License 2008.09.06 0 0 31488
A baj nem önmagában a completával van, hanem azzal, hogy az előállítás során megváltozik az ízhatás. Világos, hogy 'városon' soha nem fogsz frissen fejt tejet inni, házi tejszínből habot verni. De mint írtam a tartósítás folyamata teljesen megváltoztatja az ízt és az állagot.
Egy kereskedelmi helyen simán lehetne használni a patronos habkészítőt, valami ilyesmi volt a videón is. Tán a pincében megvan még a mienk abból az időből amikor még habspray-nek híre-hamva sem volt.
Előzmény: andrew7 (31477)
weinmaker1 Creative Commons License 2008.09.06 0 0 31487
Nem tudom ismeritek-e, de nekem ez is nagyon tetszett :)

http://www.youtube.com/watch?v=7qeNdQ1ntpw

Egy kis kézügyességgel fantasztikus dolgokat lehet csinálni.
weinmaker1 Creative Commons License 2008.09.06 0 0 31486
A video eddig el is kerülte a figyelmem, de tényleg fantasztikus!!!!
Előzmény: szabcika (31484)
jobog Creative Commons License 2008.09.06 0 0 31485

Amúgy nagymamámék szomszédségéban volt egy idős néni, nem vett semmi bolti étket, gyógyszert, jószágot nevelt, kenyeret sütött, tejet vásárolt gazdáktól. Nagyon idősen kórházba került, ott semmi bolti műkaját nem evett meg. Nem volt rokonsága, mire szomszédok észrevették már majdnem éhenhalt. Na az korrekt ökobiörnyzettudatos eljárás volt.

Előzmény: luigi- (31483)
szabcika Creative Commons License 2008.09.06 0 0 31484

Nekem is tetszik Andrew alkotása akárhonnan is származnak az összetevők, de mégjobban tetszik a videó amit beszúrt.

Gratula Andy :)

luigi- Creative Commons License 2008.09.06 0 0 31483

Nekem is. Amúgy ezt az italféleséget úgy hívják, hogy leche. Méz helyett lehet mindenfle édes sűrű likört is aláönteni. (tojás, Baileys, blabla.)

Előzmény: jobog (31482)
jobog Creative Commons License 2008.09.06 0 0 31482

Nekem nincs méhészetem, nincs tehenem. Nekem tetszik andrew7 gyártmánya.

luigi- Creative Commons License 2008.09.06 0 0 31481
Régebben hiába csavargattam, nem lett jobb. Valami a kávéval történhetett, lehet, ogy a tavalyi évben nem volt oly jó ízű termés. Vagy passz.
Előzmény: _MrB_ (31476)
weinmaker1 Creative Commons License 2008.09.06 0 0 31480
MrB sohasem kötexik, erre én vagyok az élő példa :D :D :D ;)
Előzmény: andrew7 (31479)
andrew7 Creative Commons License 2008.09.05 0 0 31479
Jól van, na MrB Testvérem;-)), mindigis tudtam, hogy mi Kávésok szeretjük egymást: Fekete Leves a sorsunk:-)) De legalább ízlik nekünk ez keser' s mégis oly édes nedű;-))
Előzmény: _MrB_ (31478)
_MrB_ Creative Commons License 2008.09.05 0 0 31478
Arra céloztam, hogy a hazai hordásból is bőven lehetne alkalmas mézet találni, nem szükséges hozzá más vidékre menni mézért. Abban egyetértek veled, hogy amit üzletben kapni, az általában milyen. Főleg, mikor szép áttetsző a Repceméz... pörgetés után 3 hétnél tovább is.
Az is tény, hogy pl egy jófajta hegyi árnika méz nem kispályás.

Összeségében a koktélod szép volt.
Kiváncsi lennék rá, milyen, de a sűrített tej helyett krémesre (sűrű, de nem hab még) kevert tejszínnel, habtorrony nélkül. ~ ; )
És nem kötexem. Mert a habot leszámítva a végeredménye szép lett a folyamatnak.
Előzmény: andrew7 (31477)
andrew7 Creative Commons License 2008.09.05 0 0 31477
Hát MrB, tudod, sokszor én is leírhatnám, mit gondolok, de...

"- méhészetünk van": igen, ki mondta, hogy nincs? Nem hiszem hogy a honi mészeket károsítom meg, ha történetesen külföldi utazásom során vásárolok 1/2 kg mézet. E helyen nem kívánok a magyar apikultúráról nyilatkozni, a fellelhető, kereskedelmi forgalomba kerülő hamisítványokról stb., közvetlen családtagom hatósági orvos, tisztában vagyok a kérdéssel. (Bár nem értem, mire célzol a "méhészetünk van" kijelentéssel).

"tubusból tejnek nevezett semmit soha": tkp. ezzel egyetértek, ha nem puszta akadékoskodást látnék észrevételezésedben. De ilyen alapon akkor tubusból/konzervből XYZ-nak nevezett semmit soha lenne a korrekt megállapítás, ez pedig aligha tartható manapság. Főleg "nagyüzemi", vendéglátóipari szinten. Vagy a legtöbb bárpultnál...

"tejszínhabot a rendes tejszínből vertet": tkp. ezzel is egyetértek, csakhogy a gyakorlatban szinte kivitelezhetetlen, mert nincs mindenkinek ideje arra, hogy elkészítse a "rendes" tejszínből veretet (ha talál ugyan "rendes tejszínt").
Másrészt pedig Luigi állította (31465), hogy "a Completta flakonos az tejszínhab!" De ha nem lenne az, akkor sem értem, mi a gondod... Mondtak nekem ma egy ötletet, elkészítettem, lefotóztam, nekem ízlett, bár a kávét önmagában szeretem inni, legfeljebb kevés cukorral.

Persze beszélhetünk a méhészetről, a kondenzált tejről és tejszínhabról is, nekem tkp. mindegy, csakhogy azt látom, kicsit szeretsz belekötni dolgokba. Vagy tévednék? Emberi dolog mindkettő;-)), a lényeg, hogy a kávét mindketten szeretjük. Ennyi.

Előzmény: _MrB_ (31474)
_MrB_ Creative Commons License 2008.09.05 0 0 31476
Első időkben ténleg nem volt semmi extra. De legutóbb, luigi állított ezt-azt, s akkor igencsak élt az a Pellini a cappuccinoban. Még a csaj által csinált akármilyenben is. Amit meg utánna luigi gőzölt, csapolt, na az olyan volt, amilyennek lenni kell. És igenjól érvényesült benne a KV. Megdícsértem, pedig elötte 3x is leírtam a pellinit, hogy nem elég markáns cappuccinoba, nem érvényesül rendesen. Aztán mégis.
Előzmény: DJG (31471)
_MrB_ Creative Commons License 2008.09.05 0 0 31475
Vettem habtejszínt, rendesen felvertem, belekevertem némi reszelt jófajta csokit, és 3 nap mulva is még tejszínhab volt belőle a hűtőben. Csodálkoztam. Nem volt benne sem fixáló, se semmi. Cukor sem.
Előzmény: monyesz (31468)
_MrB_ Creative Commons License 2008.09.05 0 0 31474
Leírnám mit gondolok, de...
- méhészetünk van.
- tubusból tejnek nevezett semmit soha
- tejszínhabot a rendes tejszínből vertet.
Előzmény: andrew7 (31455)
luigi- Creative Commons License 2008.09.05 0 0 31473
Van tartós tejszínünk is amit habnak lehet felverni. Tejszíngépünk is van, ipari. De az az izé csak hulalával szeret működni, rendes tejszínnel kevésbé jó. Így van kompletta hab. Nekem ízlik. Nem akarok nagyképűsködni, de én csak azt adok el amit én is jószívvel eszek-iszok. És azért egész jó az ízlésem, legalábbis azt mondják. :-D
Előzmény: monyesz (31468)
luigi- Creative Commons License 2008.09.05 0 0 31472

Monyesz: Ott!

Nem én intézem, nem akarom, hogy közöm legyen hozzá, én szeretem a Pelliniseket. :-( Lojalitásból, ők tanítottak meg kávét főzni.

Nem tudom. Szerintem amit mostanában főzünk egész jó. Volt egy időszak, hogy nem ízlett, de tegnap is egész elégedett voltam.

Előzmény: DJG (31471)
DJG Creative Commons License 2008.09.05 0 0 31471
Nekem a Pellini mindig is kesernyés volt, én előrelépésnek ítélem a dolgot... :-)
Előzmény: luigi- (31467)
monyesz Creative Commons License 2008.09.05 0 0 31470
Mármint a melóhelyen !? :O))
Előzmény: luigi- (31467)
RCTiv Creative Commons License 2008.09.05 0 0 31469
azta!
monyesz Creative Commons License 2008.09.05 0 0 31468
Az persze !
Aztán vegyél tejszínt, adj hozzá cukrot, verd fel, tedd be a hűtőbe, nézd meg 1 vagy 2 nap múlva. Egy rakás ... lesz belőle. A sprayben akkor ugyanez van hónapokig ! Meg ami még benne van ! De nem is ez a lényeg hanem az íz...
Egyébként 30%-tól lehet felverni habnak. Metroban szoktam venni 40%-ost, abból készül nálunk panna cotta alá Antonio.
Előzmény: luigi- (31465)
luigi- Creative Commons License 2008.09.05 0 0 31467
Viszont mi lehet, hogy áttérünk a MoKambo GE-re. :-S Sajnálom is meg nem is.
Előzmény: DJG (31439)
luigi- Creative Commons License 2008.09.05 0 0 31466
De ha ennyire utáljuk a Nivolát, akkor mijafrancér' van fent a csúcskategóriás gépek között a fotója? :-)
Előzmény: H_G (31438)
luigi- Creative Commons License 2008.09.05 0 0 31465

Kérlek szépen a Completta flakonos az tejszínhab! Ha megnézed a közértben, akkor látod, hogy dupla annyiba kerül, mint a "habspray" ami tényleg növényi cucc.

Mi is complettát használunk, mert jó. Rendesen oldódik, nem dzsuvás módon a kávékban. A 30%os zsírtartalom meg elfogadott a habtejszínnél, amit lé alapban megveszel az sem különb, asszem 20%-os, a főzőtejszín meg 10%.

Előzmény: monyesz (31457)
jobog Creative Commons License 2008.09.05 0 0 31464

SiD!

Nem írtam külön, de amit emilben írtam arra is gondolj amikor esemesben küldesz egy számot.

weinmaker1 Creative Commons License 2008.09.05 0 0 31463
Azért én beküldtem volna így is :), elég jól néz ki .
Előzmény: andrew7 (31460)
monyesz Creative Commons License 2008.09.05 0 0 31462
Az az igazság, hogy a növényi tejszín-dobozos állati tejszín-'házi' tejszín egyenként is fényévekre van egymástól (nem is engedném ráírni mindenre hogy tejszínhab). Már maga a homogenizálás, hőkezelés is erősen érződik a tejszínen.
Előzmény: andrew7 (31460)
monyesz Creative Commons License 2008.09.05 0 0 31461
Hm, hát tartok tőle hogy mi erre az eszpresszó színvonalra nem fogunk eljutni - a topicosokat kivéve talán.
andrew7 Creative Commons License 2008.09.05 0 0 31460
Naaaaa!
Most néztem meg, nem is annyira vészes, mert van benne igazi tejszín:-)), mégpedig 30%-os zsírtaltalmú... A boldog "békeidők" már elmúltak a tejszín felett is...
Előzmény: cumpika (31459)
cumpika Creative Commons License 2008.09.05 0 0 31459
Ja,ja legközelebb meg pótkávéból csinálja.Vazzee
andrew7 Creative Commons License 2008.09.05 0 0 31458
Jogos a "kritika"!:-))
Lusta voltam kimenni "igazi" tejszínhabért;-))
monyesz Creative Commons License 2008.09.05 0 0 31457
Jaj, de akkor már tényleg tejszínhabot rakjál bele, ne ilyen habcsodát ! :(
monyesz Creative Commons License 2008.09.05 0 0 31456
A mai csomagból három, amiben remélem nem csalódok:

andrew7 Creative Commons License 2008.09.05 0 0 31455
Finom, hideg kávédesszertet lehet készíteni, ma tanultam, tetszett, elkészítettem, lefotóztam...

Hozzávalók:
1. méz (lehetőleg gyantás ízeket is hordozó, alpesi vagy havasi virágméz)
2. sűrített tej vagy tejszín (hidegen!)
3. MoKambo Argento kávé (ristretto)
4. tejszínhab (hidegen!)

A fenti sorrendben kell a csészébe önteni, a kávét ristretto-ként ajánlott lefőzni jól lehűtött üvegpohárba. (Az alábbi felvételen az üvegcsészét nem hűtöttem, hogy ne párásodjon, és jól lehessen fotózni). A gyantás-tömjénes mézet a Mokambo Argento szintén gyantás-fűszeres háttéríze miatt választottam, más kávé esetén érdemes olyan mézet választani, amely összehangban van az adott kávé ízvilágával. (A különböző virágmézek is nagyon sokfélék ízhatás tekintetében...)
A ristretto hamar lehűl, egy kellemes, aromás, hideg, látványos és finom kávéital a "végeredmény".

Figyelmetekbe ajánlom még, nézzétek meg, hogyan készülnek a MoKambo kávéköltemények:

Caffè MoKambo
http://www.youtube.com/watch?v=kuCh5VOXYLk

1234567
szabcika Creative Commons License 2008.09.05 0 0 31454
andrew7 Creative Commons License 2008.09.05 0 0 31453
Így igen, már csodálkoztam, hogy ugyanarról beszélünk-e...?:-))
Mert a Molinari Classic előredarált annyira finomra van őrölve, hogy alaposan tamperolva a gépet lefullasztja. A Gaggia gyengébb tömörítéssal szépen lefőzte, adott krémet is, de 3-4 nap elteltével bármit tettem is, "beszáradt" a kávé.

Viszont szemeskávéból frissen darláva a Molionari Classic nagyon jó, édeskés, égetett-cukros, karamelles íze van, sötét cremát ad. Nagyon jó, hogy kivételesen ezt lehet 0,5 kg-os kiszerelésben is megvásárolni, én a Miramaxnál (1085 Budapest, József körút 60.) szoktam venni, mert útbaesik a bolt és egész jó áron adják (pl. a MM pofátlanul magas áraihoz képest), 2400 Ft a félkilós, a kilós kiszerelés picit olcsóbb, 4400 Ft.
Előzmény: monyesz (31452)
monyesz Creative Commons License 2008.09.05 0 0 31452
No ezt most elírtam tisztességesen, mert a 5star volt ez, ami fémdobozos előredaráltban létezik.
Előzmény: monyesz (31450)
SiD- Creative Commons License 2008.09.05 0 0 31451

Apropó Molinari.

Éppen Molinari Espresso Classico-t fogyasztok és ma véletlenül egy fokozattal finomabbra őröltem (zöld Sega. beállítása). Mivel a thermoblokkos QM géppel főztem, a lassabb átfolyás miatt forróbb lett a víz és egészen sötét, de azért még vastag krémje lett a kávénak, viszont az íze olyan lett, mintha egy kanál friss, fekete virágföldet tömtem volna számba (pedig cukor is volt benne).

Valami egészen undorító élmény volt. Most nem bírok ránézni a Classico-ra, asszem elcsomagolom a maradékot és bontok valami mást. :)

Előzmény: monyesz (31450)
monyesz Creative Commons License 2008.09.05 0 0 31450
Két doboz Molinari Espresso utáni tapasztalatom, hogy a Solisnak még az is erősen tamperelve volt csak jó, de nem ám csodás cremát adva akkor sem !
Előzmény: andrew7 (31449)
andrew7 Creative Commons License 2008.09.05 0 0 31449
"Arra várok, hogy egy daráló mit kezdene majd a nyomásfokózó nélküli szűrőmmel. Mert ma is próbálkoztam, de rendes taposás után is csak egy halovány crema volt rajta..."

Ne csodálkozz, nem benned van a hiba, a darálót nem helyettesíti a taposás:-)), izomból soha nem lesz crema.
Előredarált "téglát" hiába tömörítesz erősen..., sőt, a legtöbb tapasztalat arról szól, hogy nyomásfokozós szűrőtartó kar/szürő esetén nem szabad olyan erővel tömöríteni, mint egy nyomásfokozó nélküli, "sima" kar esetében.

A kávé krémessége nem a tömörítés mértékén múlik!!! (A hülye amerikai kávéshowkban döngölik izomból a kávét; általában az olasz baristák gyengén tamperolnak és finomra őrölnek!) Sőt, a túlzottan tömörített kávé és a túl forró víz "roncsolja" a krémet, gátolja a krémképződést.

A kávé krémessége, a valódi crema megjelenése kizárólag a frissen darált kávé tulajdonsága, ekkor oldódnak ki az olajok és ekkor képződik CO2, egy emulziót alkotva, amely belepi a kávé felszínét... Aki jó kávét akar inni, annak nem a (jó) darálón kell spórolnia...!

Saját bőrömön tapasztaltam, mert egy időben annyi előredarált kávét próbálgattam, hogy abból, amit kidobtam, abból már vehettem volna egy darálót... A Gaggia például Molinari Espresso előredarálton kívül semmi mással nem volt hajlandó a téglák közül normális (elfogadható minőségű) kávét főzni. És aztán hallgattam itt a tapasztaltabbakra, vettem egy IberItal darálót, és "láss csodát", azóta ott a tökéletes crema minden kávén, amelyet főzök (persze ha veszem a fáradtságot és normálisan beállítom a darálás finomságát - erre a Gaggia rá is kényszerít).

Sok csalódástól, fáradtságtól és pénzkidobástól (no meg rossz kávétól) "óvja" meg az ember magát, ha azzal kezdi "eszpresszós-karrierjét", hogy vesz egy MEGFELELŐ DARÁLÓT. Nem véletlenül hangsúlyozzuk...!
Előzmény: peppino (31446)
monyesz Creative Commons License 2008.09.05 0 0 31448
Daráló nélkül nem mérvadó a dolog. A Bosch késes daráló ?
Előzmény: peppino (31446)
SiD- Creative Commons License 2008.09.05 0 0 31447

A Francis X-1 (de csak az X-1 és a vele egyidős többi modell) egyébként nem egy rossz gép, mert Quaha/Imat bronz bojlere + feje van. A negatív vélemények inkább azért vannak róla, mert aki megveszi, többet vár tőle az árcimkéből kiindulva.

Bele kell törődni, hogy egy pre-nyomásfokozós időkből származó Saeco minőségű gép, csak a formaterv és a tervező neve miatt olyan drága. Aki ezzel képben van, az nem ír róla negatív véleményt, de aki ezzel képben van, az nem is vesz ilyen gépet. ;)

peppino Creative Commons License 2008.09.05 0 0 31446

Viszont bevált a TX-560, csak azt kell kideríteni, hogy egy normális darálóval mit tud. Ha lesz egy kis időm, elmegyek egy Iberitalért, vagy valami hasonlóért. Aztán kiderül. Az úgyis kellhet az esetleges továbblépésnél is. Azt mindenesetre látom/tudom, hogy a Bosch daráló amit előtte vettem egy hónappal, pénzkidobás volt.

A Turmix strapabíró, jó szerkezet, igénytelen. Kezdem kiérezni a korlátait, de még jó darabig megtartom. Főleg, hogy kettő is van, bár lehet, hogy a szépséghibásat majd eladom. Arra várok, hogy egy daráló mit kezdene majd a nyomásfokózó nélküli szűrőmmel. Mert ma is próbálkoztam, de rendes taposás után is csak egy halovány crema volt rajta, igaz az íze megvolt 20%-os :-) Nyomásfokozóval ihatóbb. Hát erre jó a nyomásfokozó. Megkíméli a kevésbé igényeseket 35e forintnyi darálótól...:-P

Előzmény: cumpika (31436)
H_G Creative Commons License 2008.09.05 0 0 31445
A CG-n vannak tapasztalatok, nem nagyon dicsérik. (Tényleg, a Nivola nem tetszik? Drága, de a Bugattival és Francisokkal összehasonlítva simán nyerő.)

Én meg egyre rosszabbakat főzök, de még remélem, hogy csak mert a Gusto Dolcés zacskó aljánál tartok...
Előzmény: peppino (31442)
monyesz Creative Commons License 2008.09.05 0 0 31444
Francis-szal itt nincs tapasztalat, külföldieket olvasva van elég sok rossz...
Előzmény: peppino (31442)
weinmaker1 Creative Commons License 2008.09.05 0 0 31443
:D Igen az lett. Gyakorlatilag mindent oda soroltak tekintet nélkül amit valamilyen formában el lehet szívni :D .

Előzmény: monyesz (31440)
peppino Creative Commons License 2008.09.05 0 0 31442

Nem olyan ronda az. Nekem bejön, megaztán kicsit elvetted a kedvem az Europiccolától a szívásaiddal. Belejöttél azóta?

Arra várok csak, hogy ki kelljen menni Olaszországba, mert akkor veszek egyet, azt bánom, hogy akkor ott az áruházban nem vettem meg krómtálcástól 300 euróért.

A Francis X1/X5/X6 is tetszik, bár arról nem láttam itt tapasztalatokat. Jó lehet az? De akkor már inkább Bugatti. vagy Pavoni...

Előzmény: H_G (31438)
H_G Creative Commons License 2008.09.05 0 0 31441
Biztos nagy sikerrel magyarázták, hogy a kellemes gyümölcsös füstből kiindulva azt hitték, nem is számít dohánynak :)

Előzmény: monyesz (31440)
monyesz Creative Commons License 2008.09.05 0 0 31440
Tegnap láttam a hírekben, hogy elbukott a vízipipa-dohány csempész banda (merthogy jövedéki terméknek lett ez is besorolva) - gondoltam rád, hogy már van aki főzi neked a KV-t... :D
Előzmény: weinmaker1 (31435)
DJG Creative Commons License 2008.09.05 0 0 31439
Végleges tehát ez is, Carlo is? Kettővel kevesebb a Kóstolóba?
Előzmény: nohab (31407)
H_G Creative Commons License 2008.09.05 0 0 31438
Jujj! Hát hogy lehet azt a dizájncenteres szörnyűséget egy sorban említeni egy Pavonival?! Az nem egy időálló kávéfőző-design, hanem tipikus giccs: egy autó külső jegyeit ráerőltetni a kávéfőzőre (és nem csak viszonylag finoman utalni rá, mint a szintén elég járműves Nivola esetében)!

Előzmény: cumpika (31436)
andrew7 Creative Commons License 2008.09.05 0 0 31437
Iberital - Gaggia Pure Espresso - MaKambo Argento párosítás

Mokambo Argento-ról csak megerősíteni tudom, amit a 29600. hsz-ben írtam, nagyon tetszik: kellemes, kiegyensúlyozott, karakteres, de mégis kellően árnyalt ízvilág. Hosszantartó, (fenyűrügy)gyantás-kakaós utóíze van.
Érdekes, hogy lefőzésekor az "egérfarok" nem túl vastag ("sűrű"), mégis a csészében landolva nagyon krémes a kávé. Gaggiával készítve igen érzékeny a darálásra (a Gaggia nagyon hisztis erre!!!), de a kellő gondosságot rendkívül jó kávéval hálálja meg...
Most ezt a lefőzést a Yeahhh által is javasolt és használt Marzocco-szűrővel készítettem:-)) Finomra darálva, közepesen-gyengén tömörítve (kb. 3-5 kg). Lefőzési idő 25 sec.

Mokambo1Mokambo2Mokambo3Mokambo4Mokambo5
cumpika Creative Commons License 2008.09.05 0 0 31436
Amíg nem veszek egy Bugatti Diva-t, vagy egy La Pavoni-t, addig ez tökéletes lesz.

Bocs úgy rémlett,hogy megvetted,aztán rájöttem a tévedésre.
Előzmény: peppino (31432)
weinmaker1 Creative Commons License 2008.09.05 0 0 31435
Én meg sosem dohányoztam, sőt belehalnék ha egy cigit el kéne szívnom, de néha eldörrentek egy vizipipát (nem lesz tőle büdös, a szád sem, és kellemes gyümölcsös füstje van). Általában teát fogyasztok mellé.

Azért voltam úgy kiakadva, mikor valaki lebagósozott :) (a cigifüstöt ki nem állom, sőt meg szoktam kérni, hogyha lehet ne mellettem szívja :D )
cumpika Creative Commons License 2008.09.05 0 0 31434
Na egy év alatt megspóroltad a Szuper kávéfőző árát.

Hogy működik?
monyesz Creative Commons License 2008.09.05 0 0 31433

Már aggódtam...
Annyira hogy ma már írtam is neked.

De alaptalan volt, mert 1 perce jött a postás, megjött a csomag. :DDDD

Előzmény: zabadakk (31422)
peppino Creative Commons License 2008.09.05 0 0 31432
Piros Ma....ro-val ittam én, de ha belegondolok, kiráz a hideg. Antinyikotinyos lettem na.
Előzmény: cumpika (31431)
cumpika Creative Commons License 2008.09.05 0 0 31431
ÁÁÁÁÁ, egy jó eszpresszó cigi nélkül,......Davidoffal persze.
Előzmény: peppino (31430)
peppino Creative Commons License 2008.09.05 0 0 31430

1 éve nem gyújtottam rá, mióta leszoktam és most a tetőtérben simán megérzem, nyitott ablaknál, ha az utca másik oldalán valaki, vagy a hátsó szomszéd rágyújtott.

De eszembe sem jutna a kávéhoz cigizni, hogy elnyomja a jó kis "savanyú" ízt amit ki "szokok" hozni az eszpresszóimból.... :-)

Pedig szíttam vagy tizenegynéhány évig...Aztán két évig nem, aztán koca, azóta nem. 

Előzmény: H_G (31427)
_MrB_ Creative Commons License 2008.09.05 0 0 31429
Na akkor: éget autógumi íz. Igy korrekt ~ : D Mert a nem égett sanszosan nem olyan ízű lehet. ~ : D
Előzmény: H_G (31428)
H_G Creative Commons License 2008.09.05 0 0 31428
Nem kell hozzá nyalogatni :) Mások égetik, te nem tudod elkerülni és beszívod a füstjét, ettől lecsapódik egy íz a nyelveden, legközelebb fölismered egy pohár Karavánban, ennyire egyszerű.
Előzmény: _MrB_ (31426)
H_G Creative Commons License 2008.09.05 0 0 31427
Hifiről és borról offolni hagyományos itt, így ezt akkor sem elleneztem volna, ha nem vagyok éppen a második off-tárggyal elfoglalva este 11-kor :) Nem is gondolnám, hogy ezek ellentétesek a kávéínyencséggel. A szaglás-tompító dohány, az ellentétes.
Előzmény: SiD- (31375)
_MrB_ Creative Commons License 2008.09.05 0 0 31426
Hogy ti miket meg nem kóstoltok ~ ;D
Előzmény: H_G (31424)
H_G Creative Commons License 2008.09.05 0 0 31425
És utána milyen alakja lesz, hiéna? :)

Előzmény: mad_a (31421)
H_G Creative Commons License 2008.09.05 0 0 31424
Se nem rágó, se nem radír, az kifejezetten autógumi.
Előzmény: SiD- (31393)
H_G Creative Commons License 2008.09.05 0 0 31423
"A lentebb említett Davidoff Espresso 57 szemes verzióját próbálta már valaki? Ha jól emlékszem, a tégláról (vagy pléhdobozos?) az volt a vélemény, hogy savanyú?!"

Én egész tűrhetőnek találtam, de én már az őröltet is, bizonyos fokig bírom a savanyúságot. Szóval aki legközelebb ki akar dobni egyet, nekem adhatja helyette.

Előzmény: SiD- (31391)
zabadakk Creative Commons License 2008.09.05 0 0 31422

OFF

Elnézést kérek, de Monyesz-t nem tudom magánban elérni, visszapattannak a levelek.

Kedves Monyesz! Most kérdeztem a nejem, a zsozsó megjött, köszönjük szépen! Tegnap írtam Neked, de úgy tűnik nem ért oda. :-) Ez volt benne:

"Ma (azaz csütörtök) délután feladtuk a csomagot, talán holnapra oda is ér,

bár a postánál ezt soha nem lehet biztosan tudni. Hírtelenjében nem volt valami nagyon elegáns dobozunk, de még spárgánk sem, ezért kéretik nem froclizni a külcsínt!!! :-)))

A csészét beletettem egy régi kévésdobozba, a tetejére ráírtam, hogy mi van benne. Remélem nem lesz semmi gond. Ha megérkezik, kérlek jelezd." Üdv, Z.

ON

mad_a Creative Commons License 2008.09.05 0 0 31421
Nekem tetszenek a keselyűk is nagyon... :)))) És szerintem a nők is könnyebben "megeszik" ezt a formát...

Egyébként tervben van egy átépítő projekt rá... már elkezdtem a tervezgetést...

üdv,
mad_a

Előzmény: H_G (31264)
monyesz Creative Commons License 2008.09.05 0 0 31420
Úgy hogy még egy egész számnyi hátravan a skálából, lefullasztotta normál tömörítés mellett a főzőt tegnap. Ma próbálom újból... ;)
Előzmény: nohab (31419)
nohab Creative Commons License 2008.09.05 0 0 31419
Az nagyon jó hír, mert már abban az állapotában is alkalmas volt eszpresszókészítésre.
Előzmény: monyesz (31415)
nohab Creative Commons License 2008.09.05 0 0 31418
Német Ebayen szokott lenni, igaz, hogy ritkán áll meg 300 alatt, figyelni kell. Ha a lejárata hülye időpontban van, akkor sanszosabb a dolog, de itt is igaz természetesen, hogy akkor van esélyed egy jó üzletre, ha türelmes vagy és foglalkozol vele.
Előzmény: weinmaker1 (31411)
zabadakk Creative Commons License 2008.09.05 0 0 31417

"saját toroid táppal"

Úgy vagyok ezzela hifi mágiával, hogy nyilván a 80%-a humbukk, de nem mindig lehet egzaktul megmondani, hogy melyik az a 80%. :-) Azért ezek a villanyórától kiépített tápvezetékek nekem egy kicsit gyanúsak, a kábelek rezgésmentes állványokra helyezésével együtt.

Minden esetre, a volt laboránsom, aki most a KÁCSA üzlet tulajdonosa, elég jól megél belőle. :-)))

Amúgy tudom értékelni, ha valaki áldoz a hobbijára és komolyan csinálja, de a háttérben ott van az, hogy ha egy nóta jó, akkor -ad abszuldum- még a Sokol rádión is lehet élvezni, ha nem is ANNYIRA. :-)))

Én most akarok venni egy 7.1-es Denon vagy Onkyo AV Receivert - állítólag a mostani jobbak a zenében is megállják a helyüket. Ha tudnál erre vonatkozóan adni jótanácsot, akkor kérlek íde írj:  zabadak kuki chelló pont hú.

A tápot rajz alapján csináltad, vagy tervezted - ez hobbi vagy foglalkozás?

Előzmény: RCTiv (31412)
jobog Creative Commons License 2008.09.05 0 0 31416
Én daráltban ittam, kuka lett.
Előzmény: cumpika (31413)
monyesz Creative Commons License 2008.09.05 0 0 31415
Kipróbáltam abban az állapotában ahogy küldted, most annál jóval finomabbra őröl, minden gond nélkül. A motor forgórésze csúszótengelyes, és alul az állító csavar - persze alacsony menetemelkedéssel - szépen tolja el a tengelyt fokozatmentesen.
Előzmény: nohab (31404)
jobog Creative Commons License 2008.09.05 0 0 31414

A Lucaffe pod véleményem is változott.

Alapos ráfűtéssel a TOP 100% arabica savanyúságmentesíthető. Íze ezután kifejezetten karakteres, a szájban testes, barátságos krémes hatást keltő, utóíze nagyon kellemes.

A Musetti Evo, Hausbrand Class., Danesi, Vergnano 100% csapatba befurakszik.

A Molinárikat végigkóstoltam, de keveset ittam még, elsőre nekem nem jöttek be, de vélemény egyelőre nincs.

Előzmény: RCTiv (31412)
cumpika Creative Commons License 2008.09.05 0 0 31413
Davidoff Espresso 57 szemes verzióját próbálta már valaki?

Én kis naív nagy várakozással bontottam ki,a belőle készült eszpresszó....hát hogy is mondjam,felejthető.
Nekem savanyú volt,és egyébként sem ízlett.
Kukában landolt a maradék 490 gramm.
Előzmény: SiD- (31391)
RCTiv Creative Commons License 2008.09.05 0 0 31412
hát izé én már nem merek ide ilyesmit írni :) na jó a hangfalam jbl ti6k, keress rá ez nem a tipikus diszkós hangfal :) egy bitang nagyvassal, forrás squeezebox (saját toroid táppal) és egy audio innovations cd lejátszó, mindenféle kimber siltech HT kábelekkel, az erősítőnek valamint a digitális eszközöknek saját tápkábel a házban :)
Előzmény: zabadakk (31401)
weinmaker1 Creative Commons License 2008.09.05 0 0 31411
Köszi a tanácsot, én is lassan ez irányba haladok.
Most már csak az a kérdés, hogy mit tudok kifogni megfizethető áron. Néztem a vénust is, de jelenleg asszem csak újban láttam, nem kevés euróért :) (a vénus is tetszik!)
Előzmény: nohab (31406)
RCTiv Creative Commons License 2008.09.05 0 0 31410
mivel kifejezetten utálom a rágót, nem volt egy pozitív jelző, tőlem lehet radír is :) ittam is egyet most, se rágógumi se radír íz :))
Előzmény: SiD- (31393)
nohab Creative Commons License 2008.09.05 0 0 31409

Engem csak a fokozatos daráló zavar egy nagyon picit. Annyira azért nem, hogy megválnék tőle.

A Macapnál dettó. Ha ragaszkodtam a precíz 15 kilós tömörítéshez, akkor a szokásos ricnivel kb. 41-42 ml volt a dupla főzetem (ez a kedvencem egyébként), egy ricnivel arrébb (néha presszózom is risztrettó helyett) pedig 80 felett, azaz muszáj játszani a tömörítéssel is.

Előzmény: luigi- (31290)
nohab Creative Commons License 2008.09.05 0 0 31408

Úgy érted, hogy a sima helyett? Ugye tudod, hogy csomagot nem bontanak, ha nem lesznek "társaid", nem fog összejönni.

Persze, de a simából már lőttem egy hatost, azzal elvagyunk így kettecskén... :-)

Előzmény: SzáSa (31271)
nohab Creative Commons License 2008.09.05 0 0 31407
Az egyik szemem sír, a másik nevet: a Majd Leonard... helyék Culinaris nyílik, sőt, asszem ma meg is nyílt.
nohab Creative Commons License 2008.09.05 0 0 31406
Ja, még egy: nekem 225 euróból volt az ajtóm előtt a Venus a német Ebayről, szóval ki lehet fogni némi szerencsével ebben az árkategóriában is egy középkomoly gépet (a Venus és a Silvia gyakorlatilag ugyanaz a kategória).
Előzmény: weinmaker1 (31259)
nohab Creative Commons License 2008.09.05 0 0 31405
Az én 50 centem a témához:

ha érzel magadban késztetést és igényt a jó kávére, valamint nem tántorít el az ezzel járó tanulás _és_ tudsz rászánni egy Silviányi pénzt, akkor felejtsd el a Saeco-t. A kávékészítés egy odafigyelést igénylő, de lényegében egyszerű művelet, aminek azt a néhány fontos pontját nagyon hamar érezni lehet. Én bő egy éve nagyjából onnan indultam, mint te most, hogy kellene egy podos gép (én a nespresso mellé tettem volna akkor a voksomat a nagyon kompakt gépek miatt) és innen jutottam el a Saeco Crema + Iberital után relatíve hamar a Venus + Macap-ig (a Saeco nem volt elég jó, a Macap meg kihagyhatatlan upgrade-lehetőség volt - az Ibivel nincs baj). Nem készítenék ma rosszabb kávét, ha a Saeco-lépcsőt kihagytam volna, viszont hamarabb szerzett volna akkora örömöt a kávékészítés, mint a Gaggia Baby-vel, amit tulajdonképpen szerencsétlenül lőttem a Venus-szal egyidőben a vaterán.

Összességében nagyon jó döntés volt a nespresso-gondolat elhessegetése (a topic ebben nagy segítsséget nyújtott :-) , de az is egészen biztos, hogy ha a reggeli rohanásban az időfaktor döntő szerephez jutna, akkor semmi sem lenne jobb egy podos rendszernél.
Előzmény: weinmaker1 (31246)
nohab Creative Commons License 2008.09.05 0 0 31404
Ezek szerint hasonlóak a tapasztalataid, mint nekem, én is oda jutottam, hogy egészen biztosan jobb, mint a téglák (talán akadhat egy-két kivétel - kevéssé ismerem a piacot).
Előzmény: monyesz (31235)
DJG Creative Commons License 2008.09.05 0 0 31403
Megsürgettem, úttörő becsületszavamra...!
Előzmény: yeahhh (31358)
zabadakk Creative Commons License 2008.09.05 0 0 31402

Viszont azon azt is meghallottam, ha v.melyik kábel leesett a tartójáról és leért a parkettára.

Jó füled lehet! Bár, ha nagyot koppan a parkettán, akkor nem nagy kubszt! :-)

Előzmény: jobog (31344)
zabadakk Creative Commons License 2008.09.05 0 0 31401

nekem itthon (nagyon) komoly rendszerem van, amin élvezettel hallgatok zenét,

No és mi légyen az a nagyon komoly cucc? :-)

Előzmény: RCTiv (31369)
SiD- Creative Commons License 2008.09.05 0 0 31400

Végülis, ha ennyire rugalmas az ismerős, akkor nem lehetetlen a dolog.

Előzmény: _MrB_ (31399)
_MrB_ Creative Commons License 2008.09.05 0 0 31399
A KVrendeléshez is regizett ismerős. Szerintem e-bay sem lenne akadály.
Előzmény: SiD- (31398)
SiD- Creative Commons License 2008.09.05 0 0 31398
ebay-en nem szokás nem regisztrált postacímre küldeni, szóval ez a lehetőség nem játszik ilyen esetben.
Előzmény: _MrB_ (31396)
SiD- Creative Commons License 2008.09.05 0 0 31397

Benne van a lehetőség, hogy 200€ körül megáll, de az is lehet, hogy valami őrült módon az egekbe száll majd. Újonnan kb 2000€ most egy Olympia, raádásul ez a modell különsen ritka, mivel csak rövid ideig gyártották. Viszont alkatrész utánpótlás még mindig van hozzá, ez szintén emeli az értékét.

Előzmény: _MrB_ (31396)
_MrB_ Creative Commons License 2008.09.04 0 0 31396
Hmm, valami ilyesmi van kitéve a KVmanufakturás srácoknál gyulán a pince lépcsőfordulójában.
Érdekelne mennyi lesz. Mondjuk ha csak németbe postáz, ösmerős lehet igénybevehető.
Előzmény: SiD- (31394)
luigi- Creative Commons License 2008.09.04 0 0 31395
Ehh, tényleg egy árat nekem is írj majd légy szi és utalok. Vagy kp., ahogy szeretnéd.
Előzmény: SiD- (31394)
SiD- Creative Commons License 2008.09.04 0 0 31394

Húha, izgi-izgi:

Olympia Express Club besser als Cremina !

Vajon mennyi lesz a győztes licit? Lehet tippelni!

SiD- Creative Commons License 2008.09.04 0 0 31393
inkább radír- (elefántos Koh-i-Nor), mint rágógumi íze van a rosszabbfajta robusztának. ;)
Előzmény: RCTiv (31392)
RCTiv Creative Commons License 2008.09.04 0 0 31392
király :)

on: (:D)

a java-t nekem szokni kellett, de hébehóba megkívánom, teljes az egyetértés közöttünk, nem érzek rágógumiízt, viszont nagyon karakteres erőteljes, nem tudnám inni minden nap (persze én hozzá vagyok szokva ezekhez a könnyed arabikákhoz) viszont néha nagyon jólesik.
Előzmény: SiD- (31385)
SiD- Creative Commons License 2008.09.04 0 0 31391
A lentebb említett Davidoff Espresso 57 szemes verzióját próbálta már valaki? Ha jól emlékszem, a tégláról (vagy pléhdobozos?) az volt a vélemény, hogy savanyú?!
jobog Creative Commons License 2008.09.04 0 0 31390
Köszönöm előre is!
Előzmény: SiD- (31389)
SiD- Creative Commons License 2008.09.04 0 0 31389
Így lesz. Legkésőbb hétfőn leadom a rendelést.
Előzmény: jobog (31387)
SiD- Creative Commons License 2008.09.04 0 0 31388

A Bezzera is üzemképes lesz a hétvégén. Szeretném is majd kiadósabban tesztelni.

Jelenleg a kapcsoló relé cseréje miatt áll az egész. Szerencsére itt a közelben sikerült rendelnem egy pontosan ugyanolyan (márka és típus is stimmel) relét potom 3000Ft-ért.

jobog Creative Commons License 2008.09.04 0 0 31387

SiD!

Nekem Faemához tömítőgumi készlet és gombkészlet kell, luiginak meg amit ő írt. Kérlek rendeld meg.

Kis pénzmagot feladok rá, + kettő kávéscsészére, kérlek írj esemest mennyit, a végösszeg ismeretében majd lehet pontos elszámolást csinálni egykoron.

Előzmény: SiD- (31381)
SiD- Creative Commons License 2008.09.04 0 0 31386
most már cuppanjunk le az offtopikról, ugyanis ettől a ponttól már nekem is kezd kellemetlen lenni!
SiD- Creative Commons License 2008.09.04 0 0 31385

RCTiv!

Ma majndem készre szereltem a gépet. Már csak a lyuk kell az oldalára. Egy kis, szolíd, kerek billenőkapcsoló lesz a készülék bal oldalán.

Előzmény: RCTiv (31380)
peppino Creative Commons License 2008.09.04 0 0 31384

Miután nem vagyunk egyformák, és más mindenkinek a fontossági sorrendje, az arányaid nem stimmelnek.

A te minőségi elvárásaidnak milyen árrendszerű hifi felel meg? Mondjuk 5 milliós?

Mert akkor egy 20 milliós ház.... hát szerintem az nem túl reális. Akkor inkább egy 25 milliós ház... Társasház van kb ennyiért...

Vagy hogy is gondoltad?

jobog Creative Commons License 2008.09.04 0 0 31383

Egy barátom ifjúkorában daruszerelő volt ami egy szakma, na az nem lehetett nagy élvezet. Minden alkatrész ötszáz kilós, koszos, húsz méter magasan van ahová hóban-fagyban olajtól csúszós vasrudakon kell felmászni.

Ehhez képest kávégépekkel szöszmötölni kellemes környezetben valóságos üdülés.

Előzmény: jobog (31382)
jobog Creative Commons License 2008.09.04 0 0 31382

Huh, azt kell gondolnom, hogy nem vagyunk mindannyian egyformák:-)

Egyébként kávégépeket szerelgetni jó dolog, keveset láttam, de érdekes és főleg jól szerelhető konstrukciók. Többségük jó eséllyel kínál sikerélményt.

Előzmény: RCTiv (31380)
SiD- Creative Commons License 2008.09.04 0 0 31381
Szerintem itthon nem kapsz olyat. Vagy legyárttatod a legközelebbi gépműhelyben, ha bevállalják vagy rendelsz külföldről.
Előzmény: peppino (31379)
RCTiv Creative Commons License 2008.09.04 0 0 31380
hűha azért ilyen kategóriákat én nem mernék felajánlani, mindenkinek más preferenciái vannak, ami nekem fontos, lehet neked lényegtelen :) gondolj bele, vannak pl. olyanok akik kávégépeket vesznek ilyen olyan állapotban, és az a hobbijuk hogy tökéletesre felújítják :DD érted te ezt? :DD
Előzmény: jobog (31378)
peppino Creative Commons License 2008.09.04 0 0 31379
Konvex tampereket hol árulnak 52 mm méretben? Van egy fél kilós acél, egyenes talppal, de a főzőfej homorú, és jobb lenne egy olyan.
jobog Creative Commons License 2008.09.04 0 0 31378

Na ja. A zene élvezete és a kávé élvezete között óriási különbség van. A zene a lélekre hat, éspedig órákon keresztül. A kávé pár perces élvezet + kis utóíz, de a lelket alig stimulálja, századannyira sem mint a zene. A kávé majdnem tisztán testi élvezet. Éppen ezért nem is érdemes annyit költeni rá mint a zene élvezetére.

Az én ajánlatom a családi bevétel felosztására:

1 pénz kávégépekre,

10 pénz hifire,

40 pénz lakásra.

Előzmény: SiD- (31375)
RCTiv Creative Commons License 2008.09.04 0 0 31377
relax, semmi bántót nem írtam szerintem. de abban akkor kiegyezhetünk, hogy a nagyot szól az nem egyenlő a jól szól-al. ahhoz meg nem kell hallanom, hogy tudjam mit nem tud az a hangfal, és erről volt szó az elején. olvad el még egyszer de én is befejeztem :) pedig én aztán nem vagyok ortodox hívő, hidd el ;)
Előzmény: peppino (31371)
SiD- Creative Commons License 2008.09.04 0 0 31376

ON:

Az imént leruccantam vásárolni a közeli Tesco-ba és mint ilyenkor mindig, most is fél szemmel ráhunyorítottam a kávés sorra, nem csodát várva, de hátha mégis megjelenik valami új, izgalmas kávétermék.

Most valóban volt újdonság a polcon, bár nem annyira izgalmas: a Davidoff 57 (dark roast, 100% arabica) jelent meg félkilós szemes kiszerelésben 1899Ft-ért.

SiD- Creative Commons License 2008.09.04 0 0 31375

Biztos elmenekült, mert nem viseli az offtopikot. ;)

Én egyébként élveztem ezt a kis off vonalat. Ennyi igazán belefér.

Előzmény: szabcika (31374)
szabcika Creative Commons License 2008.09.04 0 0 31374
Hol van ilyenkor H_G?
SiD- Creative Commons License 2008.09.04 0 0 31373

Egyelőre nem árulok tampert. Barista bolt, Expolygon vagy külföld.

Előzmény: pepppeee (31363)
jobog Creative Commons License 2008.09.04 0 0 31372

OK.

Előzmény: peppino (31371)
peppino Creative Commons License 2008.09.04 0 0 31371

Zárjuk azzal, hogy nem ezért linkeltem be. Nem azt mondtam, hogy csöves erősítőverőbajnok, hanem, hogy jól szól. Miután nem is hallottátok, furcsának találom, hogy ilyen jól ismeritek a hangzását, de ez az ami. Egy party-hangfal.

A többi parttalan baromság.

És miután nem hiszek a leesett kábelsztoriban, (bocs Jobog) és ma már a Sokol rádiót is hifinek hívják, szerintem legyen ez a végszó.

Úgyis ki leszek kiáltva Offolónak.

Bocs a többiektől.

pepete Creative Commons License 2008.09.04 0 0 31370
Ha több milliót tudsz áldozni HiFi-re, biztos, hogy használtan, 20.000 Ft-ért akarsz jó kávéfőzőt venni? Nem fogod megbánni? 100-150.000 ft-ért (jó hangfalkábel ára) szuper összeállítást szerezhetsz.
Előzmény: weinmaker1 (31360)
RCTiv Creative Commons License 2008.09.04 0 0 31369
:)))

off:

azért itt most két külön irányba mentünk el :) a boombox vagy miacsoda a hangszóró méretéből és a dobozméretből (valamint a konstrukciójából fakadóan) fizikailag lehetetlen, hogy olyan mélyre menjen, amit pl. én elvárok egy hangdoboztól. ez tény. hogy élvezetesen lehet-e rajta zenét hallgatni, az megint más tészta, főleg, hogy egy közeltéri dolog, amira kicsit más szabályok vonatkoznak.

a zenehallgatás élvezete már egy teljesen más tészta. nekem itthon (nagyon) komoly rendszerem van, amin élvezettel hallgatok zenét, de a számítógépes rendszeremen is szintén élvezem (bár az sem a megszokott multiszett hanem egy behringer stúdiómonitorka) de tény, hogy sokunknak kell a hardver, és az is tény, hogy jobban szól komoylabb rendszeren. a kérdés az, kinek mennyire van erre szüksége, pl. zenész ismerősömnek tökmindegy benne van a fejében. nekem szintén fontos, bár olcsóbb rendszeren is élvezem, de van egy szint ami alatt pl. egy nagyzenekari mű nem köt le egyáltalán. viszont békében megvagyunk egymás mellett úgy gondolom, és addig örüljön mindenki aki nem kóstolt bele a jóba és nem igényli azt, amíg teheti, nincs is annál jobb :)
Előzmény: _mino4e (31353)
pepete Creative Commons License 2008.09.04 0 0 31368

Szállítanak. Mármint ami nekünk kell. Csak nem tudjuk mennyiért:

International Customers Please Note:
• We now ship most parts & accessories via US Postal Service (USPS) – keep in mind that all of our electronic parts are 110 Volt 60 Hz
• All of our machines are 110 Volt 60 Hz and therefore will NOT operate in most European countries that require 230 Volt 50 Hz
• We also cannot ship any porcelain cups due to the breakage factor
• Should you wish a quote we will need the following:  a list of the desired items in order to determine the ship weight and the ship-to address
• We will calculate the shipping costs and reply with quote via email
• Please email your request to
Tynnetta@chriscoffee.com

Előzmény: szabcika (31367)
szabcika Creative Commons License 2008.09.04 0 0 31367

Nem szállítanak csak amerikába.

Előzmény: monyesz (31352)
weinmaker1 Creative Commons License 2008.09.04 0 0 31366
Elég nehéz hideg fejjel kezelni, mert mióta ráakadtam a fórumra, csak olvasok-olvasok és szívom magamba az információt.

Lehet, hogy van jobb gép olcsóbban, de ezt csak akkor veszem meg, ha nem szalad el az ára, amúgy akkor várok.

Most csak megfigyelő állásponton vagyok.

Mi az ami olcsóbb, jobbat főz, nem full műanyag (mert általánosságban ahogy olvasgattam a netet, nagyon jó véleménnyel voltak)?
Előzmény: monyesz (31364)
jobog Creative Commons License 2008.09.04 0 0 31365

mino4e!

Ismerős jelenség, tudom. De a többség szerintem nem megy el a perverzió irányába, hanem arra használja a gépet amire való. (Ámbátor TI itt ezzel a bumperkedéssel mintha...:-)))

Másrészt nehogy azt hidd, hogy egy komoly zenekar komoly tudással, komoly hangszerekkel, komoly hangversenyteremmel hifiről nem ad jóval több élményt mint egy honi alsó-közepes élő előadás.

Avagy péld. Perlmannak van az egyik legszebb hangú Stradivári hegedűje, Soil vagy mi a neve, ez a hifimen hallgatva nem volt nagy élmény, a csöves fejhallgató erősítőmmel ugyanez az élvezetek élvezete. Pusztán csak maga a hagszer hang. És a fickó még játszani is tud rajta. Mit gondolsz műanyagcenteren is élmény lenne? Visongás. EMI Perlman edition sorozat.

Na ezt összevetve gipsz jakab TRIÁL-os hangszeren előadott ZAK hangversenyével a hifi simán veri az élő előadást. És ez nem kivétel, eléggé általános.

Előzmény: _mino4e (31353)
monyesz Creative Commons License 2008.09.04 0 0 31364
Kezded magad belelovalni !
Kicsit nézd hideg fejjel a dolgokat. Ha nem podos gép lesz akkor egy biztos, daráló kell ! Szerintem kezdetnek felesleges a Silvia (ami nagy sztár de van hasonló tudású ugyebár olcsóbban), de te tudod... A szépség, hát az nem minden ! Van annyi szép, jól dizájnolt gép, de valahogy nem akaródzik megvenni egy jó tudásúért cserébe, mert a szépségtől nem lesz jobb a kávé, amit ugye szeretnél ?
Előzmény: weinmaker1 (31360)
pepppeee Creative Commons License 2008.09.04 0 0 31363
SiD Nálad lehet kapni 58-as tampert? Mennyi pénzért tudsz és milyet?
Ahogy néztem a rezső téri barista boltban is 57-esek vannak csak....
Előzmény: SiD- (31348)
yeahhh Creative Commons License 2008.09.04 0 0 31362
Előzmény: yeahhh (31356)
peppino Creative Commons License 2008.09.04 0 0 31361

Úristen Jobog, ezt remélem meg is bántad, hogy leírtad, ezek szerint akinek nincs pénze hiperszuper hifire az ne hallgasson Wagner-t?

És csk a komolyzene lenne zene?

Nahát. Mondjuk ez messze vezet..

Maradjunk abban, hogy te a másik véglethez tartozol.OK?

Előzmény: jobog (31351)
weinmaker1 Creative Commons License 2008.09.04 0 0 31360
ÁÁÁÁ egy picit elmegyek teniszezni és nem győzöm visszaolvasni a történteket.

A Solis biztos jó, de valahogy a Silvia jobban tetszik :)

OFF:
Hifiben meg nem is merek véleményt mondani, mert már így is szétoffoltuk a topikot. Pár éve adtam el egy Denon A1-es erősítő, Infinty Renessaince első hangfalak cuccost, a többit meghagytam. Most elöl elég komoly Tannoy-ok vannak a hozzávaló centerrel, hátul a megmarad Infintyk és van egy JBL nagy SUB-om egy sajnos közepes Yamaha erőlködővel, de így elég sokba van a cuuc. Az előző amit elboltoltam egy hármasba fájt (és nem százezer :D ).

ON:

Most két Silvia is van az ebayen amit figyelek, és ha elfogadható árom lessz, akkor rámoccanok.

Valaki ajánlotta a Feamát, de azt nem nagyon találtam.
Apropó van Grimac is, kérdés, hogy meddig szalad fel.
peppino Creative Commons License 2008.09.04 0 0 31359
én is így gondolom....
Előzmény: SiD- (31346)
yeahhh Creative Commons License 2008.09.04 0 0 31358
Hogyne tudnánk! Ki is volt az, nem jut eszembe...DJG, segíts!:-D
Előzmény: pepete (31345)
SiD- Creative Commons License 2008.09.04 0 0 31357
Egy biztos, a túltömörítést el lehet vele kerülni.
Előzmény: jobog (31354)
yeahhh Creative Commons License 2008.09.04 0 0 31356
Már rácuppantam, vagy 1 éve, akkor be is linkeltem néhány, nekem szimpatikus példányt (ez volt az egyik). Mit mondjak: csendben, elegánsan lehülyéztek a T. Fórumtársak...;-) Benne lennék, mint ahogy szívesen vennék valami szép rugós tampert is (arra is van néhány ötletem;-)    )
Előzmény: SiD- (31334)
monyesz Creative Commons License 2008.09.04 0 0 31355
Persze, DJG gyártat méretre talpat, csak még nem készült el a Casadio upgrade.
jobog Creative Commons License 2008.09.04 0 0 31354

Ezt vagy egy éve zabadakk írta itt. Nekem ilyen tamperom van, és már akkor aláírtam ezt a véleményt. Egyszerű fizikai oka van annak, hogy önmaga ellen dolgozik a konstrukció. Egy kivétellel, ha a kávét rendes precíziós mérleggel adagolod. Akkor OK.

_mino4e Creative Commons License 2008.09.04 0 0 31353
Hifis jóbarátom a zeneakadémia nagytermében csak ennyit mondott: "mintha a magasak nem szólnának elég tisztán, mit gondolsz?". Valahogy nem érezte a triangulum gyémántos csillogását annyira, amennyire megszokta. És igaza volt. ;)))
monyesz Creative Commons License 2008.09.04 0 0 31352
Itt mintha 39.95 lenne:
http://www.chriscoffee.com/products/home/bumperproducts/bumbertamperstand

A knock box meg 44.95
Előzmény: DJG (31337)
jobog Creative Commons License 2008.09.04 0 0 31351

Én nem így tapasztaltam magamon és másokon. A komoly cucc és a hallgatott komoly zenei műfajok között általában egyenes arányosság van. Egy műanyagcenteren sosem fogsz operát hallgatni, rendes hifivel meg az élvezetek élvezetét jelenti.

Mondd meg milyen zenéket hallgatsz, és megmondom mennyire hifi a cuccod.

pepete Creative Commons License 2008.09.04 0 0 31350

Eddig stimmel rám, mármint a tanuló, alsó tagozatos barista!

De ennek ellenére idegesít az 1 mm, a műanyag tapadó talp és az, hogy nem tudok csavarni rajta a végén. (Ez utóbbi sajnos fém talppal is megmarad, tudom.)

Szóval ha tudsz megoldást, gondolj rám is légyszives.

SiD- Creative Commons License 2008.09.04 0 0 31349
...de a megfelelő méretű fém talppal már egészen használható lesz.
SiD- Creative Commons License 2008.09.04 0 0 31348

Azt én meg fogom csinálni mindenképpen. Az az 1mm nagyon zavaró, ráadásul a műanyag talpra tapad az őrlemény.

Egy kávégépszerelő ismerősöm mondta, hogy ez a rugós tamper csak a tanuló baristáknak való játékszer.

SiD- Creative Commons License 2008.09.04 0 0 31347
izé, láncokra
SiD- Creative Commons License 2008.09.04 0 0 31346

az ilyen lácokra szokták azt mondani, hogy a Hi-Fi-t hallgatod és nem a zenét. ;)

pepete Creative Commons License 2008.09.04 0 0 31345

Azt hiszem beneveznék egy 58-as tamper-be is, ha már vásárolunk.

Hacsak nem tudtok valami megoldást lecserélni a Casadio 57-es műanyag? talpát egy 58-as fémre. Esetleg tudtok ilyet?

Előzmény: szabcika (31343)
jobog Creative Commons License 2008.09.04 0 0 31344

Kedves peppino!

Örülök ha sok örömöt szerez neked a cucc, ez a lényeg, a többi okoskodó szőrszálhasogatás. Nekem is van a szuterénban hifim, csak tuner, számítógépes kisdobozok (két tipusból összeválogatva sub és sat-ok) ugyanez a konyhában asszonynak, ha lent piszmogok egyfolytában szól a Bartók és örülök neki.

De nem nevezem hifinek:-)))

Régebben a hálószobában is volt, NAD3020, Art-Audio kisdobozok, Kenwood KT- 1100SD tuner, de oda fölösleges volt. A rendeshez a mély részt hatvan literes öt centis falvastagsságú keresztmerevített műkő dobozba tettem, (meglepődnél hány kiló volt) a "többit" +három úttal, D'appolító elrendezésben 3 különböző vastagságú MDF lapból ragasztott mátrix-merevítéses, fázishelyes lépcsős, csillapított előlapú dobozba, minden lekerekített élekkel, kiékelt mágnesekkel, színezüst kábelezéssel, 2mm vastag OFC réz keresztváltó tekercsekkel és hasonlókkal. Mindez rendes tunerrel, öntvénymechanikás CD-vel+saját épításű DAC-kal,  minden gépnek a villanyórától kiépített 2mm-es saját táp "ösvénnyel".

Azt már kezdtem hifinek nevezni.

Viszont azon azt is meghallottam, ha v.melyik kábel leesett a tartójáról és leért a parkettára.

Nincs itt magyar sajátosság, csak mást értünk ugyanazon szavak alatt, mint pl. basszus amitől leesik az állam:-)

Fúj ronda offolás, inkább kávézzunk.

Előzmény: peppino (31321)
szabcika Creative Commons License 2008.09.04 0 0 31343

Én is benne lennék egy ilyen állványban.

Bumper tamper állvány rendelés:

SiD 1db

Beeex 1db

pepete 1db

DJG  1db ???

szabcika 1db

DJG Creative Commons License 2008.09.04 0 0 31342
Szerintem a dollár árfolyama miatt olcsóbb, de rossz fejszámoló vagyok, és most nem állok neki kikalkulálni... :-)
Előzmény: SiD- (31339)
_MrB_ Creative Commons License 2008.09.04 0 0 31341
Konyha méretei miatt, sőt, lakás méretei miatt nem ~ : (
Előzmény: SiD- (31340)
SiD- Creative Commons License 2008.09.04 0 0 31340
Vegyél egy állványt és az majd emlékeztet rá, hogy le kell cserélned a Krups-t valami komolyabbra. ;)
Előzmény: _MrB_ (31338)
SiD- Creative Commons License 2008.09.04 0 0 31339

Igen, kb ugyanannyi, mint az eurós ár, csak a posta is benne van már.

Szerintem is a gyártótól kéne rendelni, elvégre itthon nincs viszonteladója.

Előzmény: DJG (31337)
_MrB_ Creative Commons License 2008.09.04 0 0 31338
Nekem még Krups van, nem alternatíva, mivel nem ilyen a kar alja ~ :(
DJG Creative Commons License 2008.09.04 0 0 31337
Ahá, most látom, hogy igen. De nem a hollandoktól kell behozni, a gyártónál olcsóbb, http://www.coffeebumper.com/prices.html, 60 dollár (az most amúgy is gyenge), és ebben a postaköltség is benne van.
DJG Creative Commons License 2008.09.04 0 0 31336
Én is sokat töprengtem már rajta. Mi az, valami közös beszerzés alakul itt?
DJG Creative Commons License 2008.09.04 0 0 31335
Én meg a mosogatót. Neki is jót tesz, nekem is, minek a zaccfiók? De komolyan?
Előzmény: SiD- (31313)
SiD- Creative Commons License 2008.09.04 0 0 31334

Dobok be egy képet, hátha más is rácuppan:

Bumper tamper állvány
Előzmény: pepete (31332)
DJG Creative Commons License 2008.09.04 0 0 31333
Ne is mondd, régi saram, akárcsak a Casadio alja. Benne vagyok egy nyomdában, ennek ellenére nem tudtam még összehozni, hogy nyomjunk egy pár skálát, mert fedőfehér nagyon ritkán van a nyomdagépben. A fájlt már rég előkészítettem, csak ki kellene nyomni öt ívet, akkor lenne rögtön pártucat skála, jó lenne egy darabig. Ma később este még fogok beszélni a barátommal ez ügyben, meg kellene oldani már, a fene vigye el.
Előzmény: jobog (31308)
pepete Creative Commons License 2008.09.04 0 0 31332

Nemcsak tetszik, de igen praktikusnak is gondolom, (jelenleg a konyhapult szélén támasztom meg, néha lecsúszik, kávé a földön, párom a plafonon).

Szóval engem is érdekelne egy darab belőle.

Előzmény: SiD- (31323)
peppino Creative Commons License 2008.09.04 0 0 31331
ahhh so...
Előzmény: _MrB_ (31327)
RCTiv Creative Commons License 2008.09.04 0 0 31330
már megint lemaradtam :D

Előzmény: jobog (31299)
SiD- Creative Commons License 2008.09.04 0 0 31329
Mérd le tolómérővel! Néha sokat számít az az 1mm. A rugós Casadio tampernél például kimondottan idegesít, hogy nem illeszkedik pontosan a kosárba.
Előzmény: beeex (31325)
RCTiv Creative Commons License 2008.09.04 0 0 31328
nem a grimacra és az rdl sweet-re gondolok...

Előzmény: H_G (31287)
_MrB_ Creative Commons License 2008.09.04 0 0 31327
Mer szép látvány. Ha jól csinálod. De ha kicsit is elrontod, nem selymes krémcsurgás lesz, hanem spriccelések, köpködés, mocsok.
Előzmény: peppino (31324)
beeex Creative Commons License 2008.09.04 0 0 31326
már meg is találtam a választ magamnak
"the BASKET is EXACTLY@ 51.5mm. IF you were to use a 51.5mm it'd more than likely bind as it went down inside the filter basket."
Előzmény: beeex (31325)
beeex Creative Commons License 2008.09.04 0 0 31325
bár nem tartom létfontosságúnak sőt, ( gondolom minimális szinten szólhat bele a végeredménybe) de mivel tetszik és nem egy húzós költség én benne vagyok.
azt nézem, mit lehetne itt venni még ha már.
nekem tamper kellene, de 51mm-es nincsen. motta 52mm-t árulnak. szerinted mennyi az az 1 mm? 23 eur jó ár lenne

Előzmény: SiD- (31323)
peppino Creative Commons License 2008.09.04 0 0 31324

Srácok!

Valaki elmagyarázná, miért is jó az olyan szűrőtartó kar, aminek nincs alja?

Vagy ez csak több részből áll?

SiD- Creative Commons License 2008.09.04 0 0 31323

Ha esetleg más is venne ilyesmit, akkor lehet, hogy tudnánk kombinálni a postaköltséget!

Előzmény: beeex (31322)
beeex Creative Commons License 2008.09.04 0 0 31322
42 euro itt. nem is drága
Előzmény: SiD- (31315)
peppino Creative Commons License 2008.09.04 0 0 31321

OFF

Ejnye no, nem fikázzuk azt amit képről látunk, jó? :-) Gyere el megmutatom mindkettőt. Persze ez nem egy szoros értelemben vett hifi, de az adatai valósak, laborban mértük le. És meglepődnél, hogy milyen konstrukció, ugyanis zárt rekeszes bazi nehéz fadobozos. Nekem is van normál hifim, de ez legalább olyan jó kompromisszum mint egy POD-os gép, ha már ez a téma.

Szal, tudom, hogy ez amolyan magyar sajátosság, hogy leszólunk mindent amit nem is ismerünk, de én itt nem meggyőzni akarlak. Fogadd el, hogy ha van pici kompromisszum, igenis vannak jó megoldások.

Ez kb olyan mint leszólni a Via Venetot mert nyomásfokozós.

Amúgy a nagy hifibuzi kollégát lekötött szemmel bevittük a labora és megkérdeztük mit hall. Azt mondta közel raktuk a hangfalakat de nem lehet rossz a cucc...

És egy telefonról BT-on keresztül ment a Marcus Miller....

Most úgyis tudom mi jön...

NNnnna az a kolléga is megéri a pénzét....

:-)

ON

Előzmény: jobog (31239)
luigi- Creative Commons License 2008.09.04 0 0 31320

Sajnálom beledobni azt a dzsuvás zaccot, na! :-)

Mail ment, köszönöm szépen előre is.

Előzmény: SiD- (31318)
SiD- Creative Commons License 2008.09.04 0 0 31319
Az Olympiákhoz gyári tartozék volt a zaccosbödön. Azért is veszem a barnát, mert tök olyan (csak még jobb), mint az Olympia eredetije.
Előzmény: luigi- (31316)
SiD- Creative Commons License 2008.09.04 0 0 31318

Tényleg!!! És képes vagy nem használni??! :P

Az ebay-es alkatrészrendelésed ne feledd átküldeni!

Előzmény: luigi- (31317)
luigi- Creative Commons License 2008.09.04 0 0 31317
Amúgy a Familynek van rendes zaccfiókja, de sajnálom bepiszkítani. Még... :-D
Előzmény: luigi- (31314)
luigi- Creative Commons License 2008.09.04 0 0 31316
Én pl. el tudnám képzelni egy Faemina vagy La Pavoni mellé! Hallod H_G? Egy Pavoni mellé! :-))
Előzmény: SiD- (31311)
SiD- Creative Commons License 2008.09.04 0 0 31315

Ami még a beszerzési listámon van, az Paul Pratt "Bumper" tamperállványa:

http://www.coffeebumper.com/tampingstand.html
luigi- Creative Commons License 2008.09.04 0 0 31314
Hű, akkor egyelőre marad a retek. :-D
Előzmény: SiD- (31312)
SiD- Creative Commons License 2008.09.04 0 0 31313
Eddig egy Jura gépből bontott zacckiütő műanyagfiókot használtam, de nagyon hamar megtelik és lusta vagyok folyton ürítgetni.
Előzmény: SiD- (31312)
SiD- Creative Commons License 2008.09.04 0 0 31312
7900Ft, asszem. Nem olcsó, de egy igazi kávésznob házibarista pultjáról nem hiányozhat egy ilyen. ;)
Előzmény: luigi- (31309)
SiD- Creative Commons License 2008.09.04 0 0 31311
Nem, ez egy daráló. Nagyüzemi.
Előzmény: monyesz (31310)
monyesz Creative Commons License 2008.09.04 0 0 31310
Húha, ez tecc !
Ez egy kombigép lenne ? A daráló egy quickmill, akkor a főző egy termoblokkos cucc.
Előzmény: luigi- (31305)
luigi- Creative Commons License 2008.09.04 0 0 31309
Egy ilyen mennyi? Az asszonytól mindig kapok amikor a kukába belevágom a zaccot és a hűtő meg a föld is körülötte tiszta  kávés lesz. :-D
Előzmény: SiD- (31306)
jobog Creative Commons License 2008.09.04 0 0 31308

Ügön erőssen fájlalom maradó darálóm serlegén hiányát az skálának. Ügön jól használhattam én azt.

Számítógépes emberek tán tudhassák, van valaminemű olyan átlátszó műanyag lap amire számológéppel nyomtathatnék skálát, azután azt kivágván reá applikálnám az serlegre?

monyesz Creative Commons License 2008.09.04 0 0 31307
Lehet kapni a másik színezésben is. De konyhája válogatja, lehet hogy van ahol ez jobban elmegy.
Előzmény: jobog (31301)
SiD- Creative Commons License 2008.09.04 0 0 31306

Még nem, de legközelebb hozok belőle. Pár nap múlva úgyis szeretnék menni egy ilyenért:

Előzmény: jobog (31304)
luigi- Creative Commons License 2008.09.04 0 0 31305
jobog Creative Commons License 2008.09.04 0 0 31304

201-est kóstoltál már?

Előzmény: SiD- (31303)
SiD- Creative Commons License 2008.09.04 0 0 31303
Podos tesvíreimnek ajánlom a Molinari gourmet Java Robusta WIB nevű kávét. Nagyon finom, testes eszpresszó. A hangsúlyos robuszta ellenére nincs gumi- vagy gyógyszeríze, sőt... A második favoritom a Covim Gran Bar mellett.
jobog Creative Commons License 2008.09.04 0 0 31302

RDL, ami RCTivnek van SiDtől, most festtette át feketére, volt róla kép is, szó is korábban. Podos, dupla thermoblokk, a gőzösbe a pumpa folyamatosan nyomja a vizet, így örökgőz van.

Tuti gép, meg is vettem volna csak RCTiv előbb kapcsolt, aztán hezitált kis festékhibák miatt, hogy kell-é, én meg reménykedtem. A többi már történelem:-)

Előzmény: H_G (31300)
jobog Creative Commons License 2008.09.04 0 0 31301

- Solis SL 70-90-esek  is jók, és gőzbajnokok.

Kinézetre nekem ez a fehér éppen az a már avítt, de még nem érett klasszikussá (sztem nem is fog) design. A fehér szín rásegít nekem erre sz érzésre, sötétre festve nekem sokkal jobb.

Előzmény: monyesz (31294)
H_G Creative Commons License 2008.09.04 0 0 31300
Akkor sajnos nem tudom, milyen gépről beszélsz.
Előzmény: jobog (31299)
jobog Creative Commons License 2008.09.04 0 0 31299

Félreértetted, nem Grimac-Podstár hanem Grimac-RDL hasonlóságról volt szó. Az pedig van.

Előzmény: H_G (31287)
monyesz Creative Commons License 2008.09.04 0 0 31298
Sok vízipipázásba fog ez neked kerülni ! :D
Előzmény: weinmaker1 (31257)
yorka Creative Commons License 2008.09.04 0 0 31297

Sajnos eddig sem dobtam ki a "féltéglákat". Eddig maximum ezer forintos előre daráltakat használtunk, ahhoz kell viszonyítanom.

Előzmény: luigi- (31293)
monyesz Creative Commons License 2008.09.04 0 0 31296
A keselyű egy hasznos madár. Hát még ha KV-t is főz, főleg ! :))
Előzmény: H_G (31264)
monyesz Creative Commons License 2008.09.04 0 0 31295
Én láttam 2 személyes podot, 14 grammos töltettel, Gaggia Pure mellé volt csomagolva.

Az ideális töltet nálam sem 7/14 gramm, hanem 9-10/16-18. Persze ilyenkor a lefőzőtt adag is nagyobb. Valszeg szűrőfüggő (is) a dolog.
Előzmény: luigi- (31293)
monyesz Creative Commons License 2008.09.04 0 0 31294
Nem nyilvánítottál véleményt a Solisról, amit ajánlottam !
Az ára töredéke a Silviának, jó és tartós gép, jó a gőze (de még milyen jó), nagyon jó a hőstabilitása, bronzbojler, bronzkar.
Van egy Delonghi EC190-em, az azért nem ez a kategória. Van egy saeco klón kombim, az sem közelíti meg.
A Made in Swiss felirat sem véletlenül virít az elején...

Én már tudom hogy nagyon jó vásárt csináltam vele, és egy e61-es gépig nem is fogom lecserélni.
luigi- Creative Commons License 2008.09.04 0 0 31293
A karos gépekbe is legalább 7 grammot pakolsz bele adagonként. Én mondjuk 9-10-et szoktam a szimplába, 17-18-at a duplába, mert szeretem a töményebb ízvilágot. (Ezért nem lesz POD-os gépem, hiányzik belőle ez a fajta szabadság)
Előzmény: yorka (31288)
H_G Creative Commons License 2008.09.04 0 0 31292
És számítsd be, hogy egy rendes, egyenként védőgázba csomagolt podot (hacsak nem érkezett eleve selejten) soha nem kell kidobni azért, mert elöregedett, mire megittad volna. Egy félkilós szemes zacskó aljával ez bizony előfordul.

luigi- Creative Commons License 2008.09.04 0 0 31291

Jobog!

Benne vagyok, azt hiszem SiD-nél megvan, ho gy mit szeretnék a Faemához.

luigi- Creative Commons License 2008.09.04 0 0 31290

Ha a Faema Family dizájnja bejön neked, nem nagyon nyúlhatsz mellé. Engem csak a fokozatos daráló zavar egy nagyon picit. Annyira azért nem, hogy megválnék tőle. Az enyém piszok szerencsével ugyan, de 28-ból itthon volt darálóval talppal együtt. (50 körül szokott menni.) Ha meg nem jön be a kávézás érzése még mindig túladhatsz rajta úgy, hogy nem buksz rajta sokat.

Ha betartod az aranyszabályt nem ront el kávét. (üzemmeleg gép, megfelelő darálóbeállítás, és persze egy jobb kávé bele) A tömörítés minimálisat szól bele a minőségbe. (Hmmm... kutya legyek de nem veszek észre különbséget a lefolyásban)

A tejgőzöléshez szükséges a rutin, meg piciny játék a géppel.

Tehát a Family csak akkor megy el a háztól, ha nyerek a lottón, vagy szaréhugyé' tudok venni egy hőcserélős E-61-et. Aminek azért elég pici a valószínűsége, mert ez egy Silvia szinttől való továbblépés lenne, lottózni meg nem szoktam. :-)

Kell nézni az (olasz) Ebayt és ha felbukkan egy Family kombó normális áron, azonnal rácsapni. Arrafelé ezek a gépek nem nagyon divatosak, és odafigyelve simán lefőzöm vele azt, mint a munkahelyen az ipari százkilós géppel szintén odafigyelve.

Előzmény: weinmaker1 (31286)
H_G Creative Commons License 2008.09.04 0 0 31289
"Ha hagyományos eszpresszó géppel főzöm a kávét, akkor az két adagot ad,"

Ha a kétszemélyes szűrőt használod.

"ha tele töltöm a szűrőt (Tamperolva perem alatt 2-4 mm marad) . Ez hány gramm kávé körülbelül?"

14, ha pedig az egy adagos szűrőt tömted meg ugyanannyira, akkor 7. Ebben nincs semmi csalás.
yorka Creative Commons License 2008.09.04 0 0 31288

Van itt valami, ami nem világos. Egy pod (ami úgy 7 gramm) ugye egy adag szimpla eszpresszó elkészítéséhez elég. Ha hagyományos eszpresszó géppel főzöm a kávét, akkor az két adagot ad, ha tele töltöm a szűrőt (Tamperolva perem alatt 2-4 mm marad) . Ez hány gramm kávé körülbelül?

Költségszámítást végzek, azért érdekelne. Elég drágának tűnnek a jó minőségű podok.

H_G Creative Commons License 2008.09.04 0 0 31287
Mármint ezek? Hát, mindkettő szürke, de azért ezt nem nevezném kísérteties hasonlóságnak...

A Podstar 7, a Grimac 13 kg.

Előzmény: RCTiv (31285)
weinmaker1 Creative Commons License 2008.09.04 0 0 31286
Vannak bizony, de ez már megint OFF lesz :)

Grimacból nem ittam, de fullos szarvasi lónyálkészítőből annál többet (gyűlölöm!!!)

Közben youtube-on megnéztem pár filmecskét Silviáról és nagyon tetszett (rossz aki rosszra gondol). Miután még volt egy tejfelgőzölés is amiből aztán gyönyörű cappuccinót csinált a nyál is összefutott a számban.......
Előzmény: RCTiv (31284)
RCTiv Creative Commons License 2008.09.04 0 0 31285
csalsz van amelyik kétszer van :))) (mopl. costarica) ha meg ízesítettre fanyalodsz inkább a mogyorós mint a mandulás, a mogyorósnak enyhébb (és szerintem emiatt sokkal harmonikusabb) íze van.

más: valaki nyugtasson már meg, hogy nem csak én látom a grimac és az rdl között a kísérteties hasonlóságot.... tényleg a grimac-al főzött kávét ivott már itt valaki?
Előzmény: jobog (31278)
RCTiv Creative Commons License 2008.09.04 0 0 31284
LOL megelőztél, jó látni, hogy mindenhol vannak hifibuzik :DDD SiD-nél is először a hangfalai kötöttek le :))
Előzmény: jobog (31239)
RCTiv Creative Commons License 2008.09.04 0 0 31283
off:
a három kitételből az egyik az ár volt :D ezért nem kötöttem én sem bele :) létezik kis dobozka jó mélyekkel (definiáljuk a jó mély fogalmát azért előtte, mert a csúnyán kiemelt felsőbasszust azért még nem tekintem jó mélynek, mint ahogy a terülős bizonytalan nagy hangtömeget sem :D) csak annak az ára igen komoly, és erőmű kell hozzá ami szintén nem az olcsó erősítők sajátja :)
Előzmény: peppino (31231)
jobog Creative Commons License 2008.09.04 0 0 31282

Ebből a szempontból  jópár érdekes hét volt már eddig is.

Előzmény: H_G (31281)
H_G Creative Commons License 2008.09.04 0 0 31281
Érdekes hét lesz!

Előzmény: jobog (31278)
jobog Creative Commons License 2008.09.04 0 0 31280
Igen.
Előzmény: pepppeee (31279)
pepppeee Creative Commons License 2008.09.04 0 0 31279
A jobb oldali jön hozzám? :)
Előzmény: jobog (31274)
jobog Creative Commons License 2008.09.04 0 0 31278

Valakinek meg kell innia ezt a podmennyiséget.

Mondd te mit választanááál?

jobog Creative Commons License 2008.09.04 0 0 31277

Elnézést, bénáztam.

jobog Creative Commons License 2008.09.04 0 0 31276
ékáékáék
jobog Creative Commons License 2008.09.04 0 0 31275

Szerény, de nagy műgonddal összeválogatott Iberitál gyűjteményem.

jobog Creative Commons License 2008.09.04 0 0 31274
jobog Creative Commons License 2008.09.04 0 0 31273

Szerény, de nagy gonddal összeválogatott Iberitál gyűjteményem.

SzáSa Creative Commons License 2008.09.04 0 0 31272
Eszpresszós
Molinari:
Monyesz - 3db
Javgerg - 2db
DJG - 1db
Szabcika - 2db
Bodicsek2 - 2db
SzáSa - 8db
z.Solo - 2db
pepppeee - 4db
------------
4 doboz O.K.

Molinari Five Star:
jobog - 2db
Mrb - 2db
monyesz - 2db
------------
1 doboz O.K.

nohab - 2db

Italcaffé:
Monyesz - 4db
Jonathan63 - 2db
------------
1 doboz O.K.

Cappuccinos
Molinari:
Javgerg - 2db
Zabadakk - 2db
RCTiv - 2db
Szabcika - 2db
SzáSa - 6db
z.Solo - 4db
------------
3 doboz O.K.

pepppeee - 2db

Italcaffé:
Zabadakk - 2db
Jonathan63 - 4db
------------
1 doboz O.K.
Előzmény: nohab (31270)
SzáSa Creative Commons License 2008.09.04 0 0 31271
Úgy érted, hogy a sima helyett? Ugye tudod, hogy csomagot nem bontanak, ha nem lesznek "társaid", nem fog összejönni.
Előzmény: nohab (31270)
nohab Creative Commons License 2008.09.04 0 0 31270
O:o:o: izé, nekem a 5*-ból kellene a két eszpresszós...
Előzmény: SzáSa (31145)
weinmaker1 Creative Commons License 2008.09.04 0 0 31269
Az olcsóról már letettem, de kék ne legyen :D
Előzmény: H_G (31268)
H_G Creative Commons License 2008.09.04 0 0 31268
Ha véletlenül mégis menne, akkor jön, hogy "ne legyen kék" ;)
Előzmény: jobog (31267)
jobog Creative Commons License 2008.09.04 0 0 31267

A kezdő versenyző elvárásai:

A kávéfőző apparátus legyen

-olcsó,

-könnyen kezelhető,

-főzzön nagyon jó kávét.

Ebből egyszerre bármelyik kettő elvárást könnyedén teljesítjük, de soha nem egyszerre az összeset.

jobog Creative Commons License 2008.09.04 0 0 31266

Régebben volt itt valaki akinek SiD segített beszerezni egy komplett cuccot Silviával, ő is úgy kezdte, hogy valami olcsó alap cucc kellene téglákhoz, azután tovább gondolkodott, és jó helyen kötött ki.

Kissé olyan ez mint ha valaki egy futócipőt akar magának, elkezdi nézegetni a kínai gyártmányokat ötezerért, legvégül vesz egy Adidást húszezerért mert rájön összességében és hosszabb távon mégis az az olcsóbb megoldás.

H_G Creative Commons License 2008.09.04 0 0 31265
A Silvia áráért már azt a luxust is megengedhetnéd magadnak, hogy Magyarországon és újonnan megveszed a Grimac Pod + gépét, az szerintem megfelel az összes kritériumodnak.
H_G Creative Commons License 2008.09.04 0 0 31264
Tényleg bejön, a gubbasztó keselyű?! Akkor most megrendültem kicsit...

Előzmény: mad_a (31263)
mad_a Creative Commons License 2008.09.04 0 0 31263
Nekem bejön pl...
Előzmény: H_G (31255)
weinmaker1 Creative Commons License 2008.09.04 0 0 31262
Oks! Akkor rosszul fogalmaztam. Amúgy főleg nem is a Krupsra vonatkozott, hanem a drága gépek POD-os képességeire.
Előzmény: jobog (31260)
DJG Creative Commons License 2008.09.04 0 0 31261
A Silviáról tudjuk, hogy nem megy, de nem is írjuk róla, hogy menne. Nivoláról nem tudjuk, de arról sem tudunk, hogy bárkinek itt a topikban lenne olyasmi gépe.
Előzmény: jobog (31254)
jobog Creative Commons License 2008.09.04 0 0 31260

Csúnya bevásárlást nem okoznak ezek a dolgok semmiképpen, erről nincs szó. Inkább csak árnyalják a képet a plusz információk, kb. ahogy egy szépen csiszol gyémánton is lehet még csiszolgatni.

weinmaker1 Creative Commons License 2008.09.04 0 0 31259
:) lassan kristályosodik ki, hogy mit is akarok. Minél többet olvasok utánna, és minél többet beszélgetek veletek, úgy formálódik a véleményem. Minőségi elvárásaim meg sajnos mindig is voltak, ha valamire tényleg rászántam magam, mert sokszor pórul jártam még régebben, hogy egyenlőre jó lesz az is elvet követtem, és az első perctől kezdve utáltam azt a dolgot, meg bántam, hogy miért nem a jobbat vettem :)

Ezért keresek most valami olyat, hogy ha már beleölöm a zsetont, akkor tényleg jó legyen és tartós. Mellesleg tudja a már felsorolt kívánalmakat. Most nézem az ebay-t folyamatosan, hátha sikerül valami kellemes darabra ráakadni, megfizethető áron.

Persze, előtte kikérem a véleményeteket :)
Előzmény: H_G (31256)
_MrB_ Creative Commons License 2008.09.04 0 0 31258
Namost... azért aki egy Krupssal kezd, az sem "vásárol be". A DéLonghis sem. Oszt azért 1-2 év gari ottvan minden.
weinmaker1 Creative Commons License 2008.09.04 0 0 31257
Hát igen, ha valaki csak oda téved, és nem segítenek az itt hozzászóló szakértők, akkor csúnyán be tud vásárolni esetleg :) .
Lehet, hogy érdemes lenne aktualizálni (de ezt csak halkan jegyzem meg)

Egyébként tényleg le a kalappal, hogy milyen segítőkészek vagytok, és még egy kukacoskodó (aztsemtudommitakarok) mókusnak is próbáltok segíteni, mint én.

Respect!!!
Előzmény: jobog (31254)
H_G Creative Commons License 2008.09.04 0 0 31256
Mondtam, hogy vérszemet kaptál :) Az imént még olcsót kerestél + egy gombnyomással működtethetőt, a Silvia nagyon nem ilyen.
Előzmény: weinmaker1 (31238)
H_G Creative Commons License 2008.09.04 0 0 31255
"A dizájnja van akinek bejön, van akinek nem."

Hát én még kizárólag olyanokkal találkoztam, akiknak nem.
Előzmény: monyesz (31240)
jobog Creative Commons License 2008.09.04 0 0 31254

Namost akkor megint két + óvatos szó erről a topikhonlapon, mert én az alapján régebben majdnem belelovaltam magam. Még szerencse, hogy nem volt rá pénzem:-)

Előzmény: _MrB_ (31253)
_MrB_ Creative Commons License 2008.09.04 0 0 31253
Valaki mintha hasonló projectet nyomott volna már itt, aztán végülis a spec fejrésszel sem lett az igazi...
Előzmény: monyesz (31250)
weinmaker1 Creative Commons License 2008.09.04 0 0 31252
Igaz, végül is az időzítő megold egy problémát, már csak meg kell tanulnom kávétfőzni :).
OFF:
Végül is a vizipipatöméshez is rutin kell, hogy jó legyen, el kellett telnie egy jó időnek, hogy spécin meg tudjam csinálni :)

ON:
Előzmény: _MrB_ (31248)
jobog Creative Commons License 2008.09.04 0 0 31251

Sohasem láttam ilyet, csak képen, meg talána coffeegeeken vagy a coffesnobson van alapos teszt róla.

De úgy rémlik rendes átszerelést jelent, tanát vagy így használod tartósan vagy úgy, sokkal több, mint hogy két csésze között átalakítsd.

Előzmény: monyesz (31247)
monyesz Creative Commons License 2008.09.04 0 0 31250
Egész fejrészt kell azon a készüléken cserélni ! Az szvsz nem egy reggeli meló neked. :))
Előzmény: weinmaker1 (31249)
weinmaker1 Creative Commons License 2008.09.04 0 0 31249
De az előbb meg arról volt szó, hogy ígérjen bárki bármit POD-os csak POD-ossal.

Előzmény: jobog (31244)
_MrB_ Creative Commons License 2008.09.04 0 0 31248
Namost.
Időzítő bekapcsolja a Krupsomat 6:00kor. A TV bekapcsolja magát, majd lassan engem is 6:20kor. Én olyan 6:25-35 körül kibóklászok a másik TV elé, amit Nej bekapcsol híradóra. Kicsit még punnyadok elötte, majd olyan 6:35-45 körül darálok, főzök 2 duplát. Meg akkor mellékészítem a reggelit, s beviszem magunknak a TV elé. híradó vége, másik híradó másik csatorna, reggeli+KV elfogyva. Lehet ébredni. ilyentájt 7:10 környéke az idő.
Előzmény: weinmaker1 (31246)
monyesz Creative Commons License 2008.09.04 0 0 31247
Mennyi átszerelni vajon podosra (mármint idő, ügyeskedés) ?
Előzmény: jobog (31244)
weinmaker1 Creative Commons License 2008.09.04 0 0 31246
A kérdés JÓ, hogy megéri-e?

90-100 körül kintről megvehető postával együtt, de esetleg használtan ebayről mégolcsóbban. A POD része nem érdekel, csak mint opció írtam, de elfogadom amit mondtok és legközelebb már figyelembe se veszem a leírásokban.

Egyedül talán a macera aggaszt, mert reggel beszámíthatatlan vagyok amíg nem ittam egy kávét, és az ki van csukva, hogyha felkelek akkor még 1 órát kibírjak :D (mert akkor közveszélyes leszek)

Viszont valami tartós, komoly darabot szeretnék, csészemelegítővel, gőzölővel :)

A fenébe, hogy nem tudnak nekem ilyet gyártani :D
Előzmény: DJG (31243)
_MrB_ Creative Commons License 2008.09.04 0 0 31245
Ténleg teljesen az.
Előzmény: SiD- (31221)
jobog Creative Commons License 2008.09.04 0 0 31244

Azért én még mindíg ott tartok, mert szöget ütött a fejembe, hogy nem akarod kitanulni a szakmát, meg pepecselni. A Silvia választásáért senki nem fog kinevetni, de ezt is kezelni kell éppenúgy mint a műanyag Saecót. Ami műanyag létére képes igen jókat főzni. Ezért fölvetek egy alternatívát.

Ott van a topikhonlapon is az Elektra Nivola. Ez dizánybajnok létére (elég súlyos dizány, vagy imádod vagy látni sem bírod) állítólag tud jó kávét is főzni, ráadásul + kiegészítő megvásárlásával teljesértékű podossá tehető. Ez egy jó lehetőségnek tűnik, hogy podozzon az ember, de ha rákap a pepecselés ízére akkor arra is elég jó. Csészemelegítős, absztrakt szobor a nappaliba, teljesértékű podos, gőzöl és még kávét is főz.

Ez újonnan drága, de rikárdónál svájcban néha van használtan 300-400 frankért, annyiért szerintem nagyonis megéri.

DJG Creative Commons License 2008.09.04 0 0 31243
Nem, ahhoz sem lehet podot használni. Vén Resunak itt megvan a komplett podos átszerelőkészlete, és azzal sem lehet. Egyáltalán, alapszabály, hogy a kifejezetten podos gépeken kívül semmivel nem lehet podot rendesen lefőzni, bármit állítanak is a gépről, és bármennyibe is kerül.

Igen, a Silvia és az Iberital kiváló megoldás lenne, hacsak teljesen bele nem bolondulsz a dologba majd később, és nem akarsz még ennél is feljebb lépni évek múlva, tökéletesen kiszolgálna akár évtizedekig. Némi beletanulás után olyan kávét készítenél, hogy maréknyi kávézó van csak Pesten, amelyiket nem hagynád le vele messze.

De őrá már minden igaz, amit itt elmondtunk. Fél órával előbb bemelegíteni, esetleg hőmérséklettel is játszani, korrektül darálni, tömöríteni, mindent ugyanúgy kicsiben, mintha kávéház lennél otthon. Reggel is, ha kávéval akarod kezdeni a napot.

Viszont újonnan az egész vagy százötven. Megéri, csak fogsz rá szánni ennyit?
yeahhh Creative Commons License 2008.09.04 0 0 31242

A Silvia tényleg nem olcsó (100 E Ft feletti az ára). Jól tudod, hogy van hozzá gyári POD-szett - de MÉG AZ SEMaz igazi: T. Fórumtárs megvette, átszerelte, tucatnyi poddal kipróbálta...nem volt tőle elragadtatva...

Szóval podot CSAK podos géppel...!

monyesz Creative Commons License 2008.09.04 0 0 31241

Egy használt Faema, amit itt belinkeltek, már majdnem jó lenne neked, kivéve talán a csészemelegítőt.

Azon kívül meg az én Solis SL90-em vagy az SL70 lenne jó.

Mondjuk ez: http://cgi.ebay.ch/Solis-Crema-SL80-Kaffeemaschine_W0QQitemZ160122211134QQihZ006QQcategoryZ65635QQssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem

A színéről nem nyilatkozom, kérdezd meg az asszonyt... :D

monyesz Creative Commons License 2008.09.04 0 0 31240

Árban ez jobban ott van:

http://www.presszokavefozo.hu/product_info.php?cPath=1_4&products_id=18436

Valójában a Gaggia Espresso Pure és ezek a Saecok testvérek. A nagy különbség a karban van, ami a saecoknál aluminium. Volt már róla szó, hogy 5-6 ezer ft-ért egy bronz kar összerakható az Expolygonnál.

A dizájnja van akinek bejön, van akinek nem.

Előzmény: _mino4e (31236)
jobog Creative Commons License 2008.09.04 0 0 31239

Nem peppino, sajnos erre nincsenek példák:-)

Néztem ezt a Boombox dobozkát, már a specifikációja szerint is (ami kb. annyira hiteles, hogy a felét oszd el kettővel) az átvitele 80Hz-től kezdődik, és még az sem egyértelmű, hogy ez -3dB-t jelent, mert jelenthet -6bdB-t is. Márpedig basszusnak éppen a 80Hz alatti tartományt nevezzük.

A középsugárzó -mert az nem mélysugárzó- úgy 10 centi átmérőjű lehet, tiszta fizika kiszámolni, hogy 30-40 Hz-es mélyhangok lesugárzásához több centit kellene mozdulnia a membránnak. Ehhez iszonytató drága hangszóró kellene. Van olyan, de az önmagában egy-két nullával magasabb árú volna mint ez a komplett doboz. Ha viszont olcsó hangszórót késztetünk ekkora kitérésra abból nem basszus lesz hanem artikulálatlan röfögés. És azt nem 60Wattal kellen hajtani, még D osztályban sem, hanem mondjuk ötszörösével.

És akkor még nem beszéltünk arról, hogy az igazi finomságok 30Hz alatt kezdődnének.

De nincs mit szaporítani a szót a 80Hz-20KHz átvitellel még a specifikáció is azt jelenti ki, hogy a cuccnak köze nincs a basszushoz.

Egyébként elhiszem, hogy "nagyot szól", de az artikulálatlan mélyközép buffogás nem azonos a minőségi basszussal. A nespressónak több köze van a valódi olasz eszpresszóhoz mint ennek a basszushoz:-)

Na és "stereo hifi"? Egy dobozzal sztereó? Ha harminc centiről hallgatod akkor talán, de ez nem egy jellemző használati mód.

Remélem nem ilyened van, nem akarlak megsérteni, csak mást értünk a hifi, a basszus és a sztereó szavak alatt. Olyan ez mint amikor a piaci pillekönnyű sokol-méretű magnókra ráírják, hogy 1600 Watt PMPO. Látta már valaki mekkora hűtőbordái vannak egy ténylegesen (sztereóban, problémás terhelésre is tartósan) 1600W-os erősítőnek? Az fölemelni sem könnyű, olyannal hegeszteni lehet és nem is háromezerötért adja a bótos.

És még pipázom is, bocs:-)

Előzmény: peppino (31231)
weinmaker1 Creative Commons License 2008.09.04 0 0 31238
Ez ugyanolyan műanyag mint a másik, csak designosabb :) .
Lassan kristályosodik a kép, hogy mi kell nekem, csak lehet, hogy drága lesz.

Valami korrekt súlyú, nem full műanyag gép, aminek van csészemelegítője és persze gőzölni is tud.
Lehet, hogy ki fogtok nevetni, de megfordult a fejemben, hogy veszek egy Rancilio Silvát. Az egy pofás darab és nem sajtpapírból készül ahogy elnézem :) . Nyilván az ár nem szerény, viszont egyszer kell megvenni és nem valszeg akarja az ember lecserélni, vagy kidobni :D

Sőt ha helyesen tévedek, még POD adaptert is lehet hozzá szerválni, és asszem a fórum weblapján volt, hogy ez már azt is szépen kezeli.
DJG Creative Commons License 2008.09.04 0 0 31237
Ennyiért, ha daráló is lesz mellé, szerintem nem lehet kétséges, hogy sokkal inkább a Gaggia Espresso Pure.
_mino4e Creative Commons License 2008.09.04 0 0 31236
SAECO NINA BAR:
http://www.presszokavefozo.hu/product_info.php?products_id=18457
?
Előzmény: weinmaker1 (31232)
monyesz Creative Commons License 2008.09.04 0 0 31235

"A gyárilag tervezettnél szorosabban álló őrlők, szerintem egy-kettőre beleharapnak majd egymás anyagába."

Semmi ilyenre nincs esély a konstrukció alapján.

Az asszimetria valós probléma, de nem tud kárt okozni a gépben. Lehet hogy nagyobb gépeken is találnék hasonló problémát, ha elkezdeném finoman egymáshoz engedni a késpárokat.

Én úgy érzékeltetném, hogy egy profi darálónak nem ellenfele, azt mondom hogy az én cseh kézi darálóm egységesebb őrleményt ad (de ugye néztem én mikroszkóp alatt ezt és összehasonlítva a gyári darált téglákénál is jobb volt), ugyanakkor ver egy-két kézi darálót, jobb a késes darálók 99%-nál (csak azért nem 100%, mert ittam Gaggián főzőtt jó kávét, amit késessel daráltak), és jobb az előre darált téglák jó (döntő) részénél.
Ma ebéd után daráltam vele, de túl finomra, úgyhogy 14 kg mellett befullasztotta a Solist...

Előzmény: H_G (31229)
DJG Creative Commons License 2008.09.04 0 0 31234
Nem kell fellökni a Venetót, mellesleg, ha vizet öntesz bele, annyival is nehezebb lesz... :-) Ebben az árkategóriában, az újak között momentán nem tudunk jobbat ajánlani. Ezzel már tisztességesen el lehet kezdeni, és folytatni is lehet, amíg el nem jutsz oda, hogy le akarod cserélni, ha eljutsz oda.
H_G Creative Commons License 2008.09.04 0 0 31233
Hát nem a Musetti-Lucaffé súlycsoportja, de azért az Emozioni elég tisztességes KV a középkategóriában. Viszont a podjuk spórolós fajta, nincs egyenként védőgázban, így fölnyitva gyorsan meg kell inni az egészet (mint az Illyket); tekintve ezt, meg hogy ez a fajta vákuumtéglaként olcsó, szerintem túl vannak árazva, kb. 30 Ft-ot kellene kérniük /db. (És a MM ára nem a legrosszabb, élelmiszerboltokban 1100 körül kínálják.)
weinmaker1 Creative Commons License 2008.09.04 0 0 31232
Bocsika, de itt nem pénz kérdés volt :) .

Apropó benéztem a Média Markt-ba. A Saeco Via Veneto 19900, Krups asszem 32000 (de ez ilyen dubla volt, amivel hosszúkávét is lehet főzni), automata gépek horror árakon (amit a vaterán árulnak 40 körül itt 200), POD-os gép nuku (kivétel az álpodok :D .

Azért a Saeco Via Veneto elég kis műanyag gép, semmi súlya, szinte felborul :) , pedig szemeztem vele, mivel mondtátok hogy kezdésnek egy jó alternatíva.

Volt Segafredo ESE POD nagyjából 800.- körül a 18db-os, de gondolom az nem nagy minőség lehetett.
Előzmény: H_G (31225)
peppino Creative Commons License 2008.09.04 0 0 31231

OFF

Azért erre isvannak mr példák. Nézd meg a Parrot Boombox nevű termékét. Vagy a Party-t. Olyan basszusa van, hogy sok embernek leesik az álla...

Előzmény: jobog (31191)
yorka Creative Commons License 2008.09.04 0 0 31230

Igen, igen. Én is hajlok a Stardust felé. Mellette meghagynám a Gran Cremát, reggeli tejeskávéhoz bőven megfelel az is.

Előzmény: H_G (31225)
H_G Creative Commons License 2008.09.04 0 0 31229
A gyárilag tervezettnél szorosabban álló őrlők, szerintem egy-kettőre beleharapnak majd egymás anyagába. Plusz ha asszimetrikusan őröl, annak a kotyogása átadódhat a tengelynek -- nem vagyok mérnök (csak hülye, mondaná Zabadakk), de ez nem tűnik nekem egészséges helyzetnek.

Előzmény: monyesz (31228)
monyesz Creative Commons License 2008.09.04 0 0 31228
Mire alapozod ezt ? Mi nem lesz tartós benne ?
Előzmény: H_G (31224)
monyesz Creative Commons License 2008.09.04 0 0 31227
Igen, ezért nem is szeretném annyiban hagyni a dolgot. :) Be tudtam úgy lőni, hogy ezzel ne legyen gond, de stabilan nem tudtam még ennek megfelelően megjavítani.
Előzmény: SiD- (31226)
SiD- Creative Commons License 2008.09.04 0 0 31226

"2. A két kés nem áll teljesen párhuzamosan, ami belejátszik az őrlés egyenletességébe. Finoman állítva van egy olyan pont, amikor a tárcsák csak egy részükön érnek még össze, ez azt jelzi, hogy nem párhuzamos síkban futnak. Talán valamit lehet csinálni vele, még agyalok rajta."

Ez a jelenség képes hazavágni a legkomolyabb darálót is.

Azaz nem a darálót, hanem az őrlemény minőségét.

Anno az első nagy darálómmal is ez volt a helyzet: egész egyszerűen képtelen voltam vele olyan őrleményt előállítani, ami az Olympiának jó lett volna.

Pedig új tárcsákat tettem bele....

Előzmény: monyesz (31222)
H_G Creative Commons License 2008.09.04 0 0 31225
De igényes lettél weinmaker után Te is! :) Ha volna éppen egy felesleges 20-asom, mindjárt elvinném azt a kék Stardustot irodai gépnek.
Előzmény: yorka (31211)
H_G Creative Commons License 2008.09.04 0 0 31224
Szerintem messze nem lesz olyan tartós, mint egy Ibi v. bármely más komoly daráló, így középtávon már drágább.

Előzmény: monyesz (31222)
monyesz Creative Commons License 2008.09.04 0 0 31223
Meg lehet ítélni a hangját egy youtube video alapján !? Jobb azt élőben...
Előzmény: SiD- (31221)
monyesz Creative Commons License 2008.09.04 0 0 31222

Apropó, daráló tuning !

Nohab Tchibo darálója elkerült hozzám, szétszedtem, kipucoltam. Volt benn beszáradt kávédarálék rendesen.

Egyébként az őrlés finomság állítása ötletesen van megoldva. Ennek megfelelően be lehet úgy állítani hogy a kések hangját lehet hallani (mint a nagyoknál). Tehát az őrlés finomítása nem kérdés, megoldható.
Ami a konstrukció gyöngesége:

1. A már őrölt kávé kihordása a tartályba nem tökéletes. Ezen segíteni nem lehet, hogy ne savanyodjon be a kávé (ami bármikor bekerülhet a frissbe), rendszeresen szét kell szedni és kipucolni. Mondjuk nem nagy kaland.

2. A két kés nem áll teljesen párhuzamosan, ami belejátszik az őrlés egyenletességébe. Finoman állítva van egy olyan pont, amikor a tárcsák csak egy részükön érnek még össze, ez azt jelzi, hogy nem párhuzamos síkban futnak. Talán valamit lehet csinálni vele, még agyalok rajta.

3. Ha a kések megkoptak, akkor szerintem kuka az egész, mert nem láttam még ilyen kis átmérőben tárcsát sehol.

Még a 2. pontbeli hibája ellenére is használható, ha valaki meg van szorulva daráló ügyileg.

SiD- Creative Commons License 2008.09.04 0 0 31221

Íme:

http://www.youtube.com/watch?v=u0cnnx34Izs

http://www.youtube.com/watch?v=UFTzP3OCMc0

Mint az Iberital...ebben az árkategóriában nincsenek csodák

Előzmény: _MrB_ (31216)
DJG Creative Commons License 2008.09.04 0 0 31220
Apropó, Expolygonnál csak a szürke változat van fenn a neten. Láttad már a krómozottat is? Nagynak lehet, hogy nagy (bár a kategóriájában egyáltalán nem nagy, inkább kicsi), de hogy csúnya lenne, nem tudom, neeekem tecik (ha még emlékszik valaki a reklámra).
DJG Creative Commons License 2008.09.04 0 0 31219
Akkor nézd meg a Luxot az Expolygonnál a darálók oldalának alján. Solist felejtsd el. A forgalmazó módosítása kell ahhoz, hogy az eszpresszó tartományába egyáltalán bekerüljön, és így is a skála legelején lesz csak egy nagyon kis szeglet, ahol eszpresszót lehet főzni vele. Lehet, és nem rossz daráló a maga nemében, de ez több kategóriával az Iberital alatt van. Nem is annyira a Solis miatt, az Iberital van a saját árkategóriája felett, ezért kedveljük annyira errefelé.
jobog Creative Commons License 2008.09.04 0 0 31218

luigi!

Nekem kell a Famílihez tömítés készlet és nyomógomb készlet.

Te is írtál igényeket korábban. Konkretizáld, és akkor megkérjük SiDet a rendelésre.

monyesz Creative Commons License 2008.09.04 0 0 31217
Tudom hogy nehéz kijutni és meghallgatni, mert messze vannak és rossz a nyitvatartás, de talán van ott valami segítőkész ember aki hallotta már mindkettőt és hajlandó telefonon is elárulni, hogy van-e különbség.
Előzmény: _MrB_ (31216)
_MrB_ Creative Commons License 2008.09.04 0 0 31216
Annak a hangjáról kéne infó.
Előzmény: monyesz (31215)
monyesz Creative Commons License 2008.09.04 0 0 31215

Darálóban az Iberital nem nagy, átlagos inkább, viszont hangos.

A Solis őrlési finomságára volt panasz, amin lehet segíteni némi tuninggal.

Van olyan daráló hogy Ascasco, az expolygonban most akciós, annyi mint az Iber, kicsit más a dizájn. Iberital alternatíva.

weinmaker1 Creative Commons License 2008.09.04 0 0 31214
Ez is tetszik!
Előzmény: jobog (31207)
pepppeee Creative Commons License 2008.09.04 0 0 31213
Köszi-köszi!

Tulajdonképpen nem annyira sürgős, a gép is csakjövő hét végefelé érkezik meg, csak a pénz miatt lényeges, hogy mikor jön, mert nem szeretek kp-t cipelni :)
Előzmény: jobog (31206)
yorka Creative Commons License 2008.09.04 0 0 31212

Tetszik nekem is. A daráló mérete is elfogadható. Ez ugye még felújítandó?

Előzmény: SiD- (31208)
yorka Creative Commons License 2008.09.04 0 0 31211

Az Ibertál designja nekem nem igazán jön be. Nagy, és nem szép. Páromnál biztosan kiütné a biztosítékot. A Solis az kisebbnek és emészthetőbb formájúnak tűnik. Miben gyengébb az Ibertálnál?

jobog Creative Commons License 2008.09.04 0 0 31210

Szerintem ér is annyit.

Előzmény: SiD- (31208)
monyesz Creative Commons License 2008.09.04 0 0 31209

És ez még a bronzbojleres változat !

A kategória egyik legjobbja (Weinmakernek írom csak).

Előzmény: jobog (31207)
SiD- Creative Commons License 2008.09.04 0 0 31208

kb 200€-ig simán felmehet az a narancs Gaggia szett.

Előzmény: jobog (31205)
jobog Creative Commons License 2008.09.04 0 0 31207
jobog Creative Commons License 2008.09.04 0 0 31206

peppeeetee!

Még nem adtam föl a pakkot, nem találtam meg az originál dobozát. Pedig direkt félretettem, csakhogy házfelújításban vagyok, szuterén, garázs átalakult raktárrá tele dobozokkal, tennék még egy próbát az előkerítésére. Úgy eredeti dobozában, számla, garancialevél még fél évre, kezelési útmutató, kereskedő szóróanyaga, gép gyak. új, olyan tudna lenni mintha a boltból kapnád vadiújan.

Ha megvan a doboz talán már ma, de holnap mindenképpen megy. Telefonozok ha feladtam.

jobog Creative Commons License 2008.09.04 0 0 31205

Yorka!

Az a bébigaggia nagyon jó, de azt a narancs Gaggia daráló-főző-platform szettet volna nagy dobás olcsón beszerezni. Legaábbis nekem nagyon tetszenek ezek a kompakt, egymáshoz tervezet dolgok, nem kelt a készlet szedett-vedett benyomást semmiképp. Attól (majdnem)bárkinek összefuthat a szájában a nyál igazán.

A szín elég karakteres, de még egy átfestés is beleférhet.

SiD!

Meddig mehet föl tapasztalataid szerint az ára?

Előzmény: yorka (31168)
weinmaker1 Creative Commons License 2008.09.04 0 0 31204
Bocsi, de erre sem időm, sem kedvem nincs :) (nem vagyok egy barkácsolós típus).
Úgyis lesz olyan előbb-utóbb ami kielégíti a kritériumokat, nézem folyamatosan az ebay, vatera ...stb.
Meg a kedves topiklakók is segítenek, szal nem vagyok elkeseredve, sőt még az is lehet, hogy daráló+főző páros lesz a vége.
Előzmény: monyesz (31203)
monyesz Creative Commons License 2008.09.04 0 0 31203

Huh, ha csak a színe, akkor az nem lehet gond !

Egyrészt bármelyik fényező átfújja neked, egy ilyen háznyi festék rendszerint a szóróban marad egy autó után, úgyhogy inkább csak az előkészítés lehet munka.

De ha képes vagy felérdesíteni a festést és venni sprayben festéket valamelyik barkácsáruházban, akkor 2 ezerből kb magad is megcsinálhatod.

Ha tartósabb bevonatot akarsz, akkor homokfúvással a festéket el kell távolítani, majd porszórt felülettel bevonni. SiD-nek gondolom erre van embere, mert a felújított Bezzera mintha ezt az utat járta volna. Szerintem ekkora méretben ez sem komoly összeg.

Szal szerintem vágj bele !

Előzmény: weinmaker1 (31170)
toyotas Creative Commons License 2008.09.04 0 0 31202

Utazgatók FIGEYELEM! Óriási kávéakció a bécsi (osztrák) METRO(k)ban.

Mától, Október 1-ig. Kávék: kommersz, márkás kávék nagyon olcsón,

és Michael Gliss kávé-sommelier különlegességei:Maragogype 250gr

9,95Euro,JAMAICA Blue Mountain 250gr/57,59Euro(!!! ) ez már 55 ezerFt/kg!!!

Gépek minden kategóriában, főleg automaták, de kapszulások is

vannak, AEG,DeLongi,Krups,Nespresso,Philips,etc. Karos DeLonghi-EC155:71,99,

AEG-EA130:95,99

Sok sikert: toyotás.

DJG Creative Commons License 2008.09.03 0 0 31201
Pénz kérdése. Az Iberital mellé már jó kezdésnek egy Saeco Via Veneto, húszezerért, bár jöhet egy új sorozatú Gaggia Espresso is 45-ért. Inkább a Veneto ára fog tetszeni, azzal már el lehet kezdeni tisztességeset főzni, és majd egyszer, ha tényleg belelendülsz, lehet, hogy komolyabbra cseréled. Az Iberitalhoz sokáig nem kell nyúlnod, az a saját áránál egy tízes szorzóval nagyobb gépet is ki tud szolgálni.
Előzmény: weinmaker1 (31184)
SiD- Creative Commons License 2008.09.03 0 0 31200
Az Gaggia volt.
Előzmény: _MrB_ (31199)
_MrB_ Creative Commons License 2008.09.03 0 0 31199
Nálam a luigi által mocsokolcsón elvitt fehér Faema szett a best retro eddig. Ami nem króm.
Előzmény: SiD- (31198)
SiD- Creative Commons License 2008.09.03 0 0 31198
És nem utolsó sorban egy design-klasszikus. Ez a narancsszínű a kedvencem.
Előzmény: SiD- (31194)
RCTiv Creative Commons License 2008.09.03 0 0 31197
nem akarok továbblépni :) esetleg majd egy mini karos egy mini darálóval később :)
Előzmény: jobog (31185)
RCTiv Creative Commons License 2008.09.03 0 0 31196
én a helyedben megfűzném sidet, hogy varázsoljon rá vmilyen szép színt :)) maga a forma nem rossz a podstar-nál :)
Előzmény: weinmaker1 (31192)
_mino4e Creative Commons License 2008.09.03 0 0 31195
Node egy hagyományos presszógépből csak bűvészkedéssel tudsz jó kávét főzni (kávétól függő darálás és hozzá passzoló tamperolás) , legjobbat meg csak az olvtársak éves gyakorlatával rendelkezve. Nyomásfokozós géppel meg fordítva, az elrontáshoz kell bűvészet. ;)
SiD- Creative Commons License 2008.09.03 0 0 31194

Régi öntvényházas Baby Gaggia az olasz ebay-en:

Jelenleg 33€-n áll. Még két nap.

Ezek voltak a legjobb Gaggiák. Masszív fémház, OPV szelep, állítható bazinagy OPV, állítható thermosztát.

jobog Creative Commons License 2008.09.03 0 0 31193

Gyanakodtam is, a tiéd szebb:-)

Igen, a fehérkocka is jó, de az tejet nem gőzöl.

Előzmény: RCTiv (31186)
weinmaker1 Creative Commons License 2008.09.03 0 0 31192
Ez tényleg szép gép!

Ezt értem én is, hogy a dolog külön-külön műxik, azért is kérdeztem, hogy milyen márkát kutassak POD-os ban, és milyet a daráló főző kombinációban.
Előzmény: RCTiv (31187)
jobog Creative Commons License 2008.09.03 0 0 31191

Nehogy félreértés legyen, enyém egyik ibi már eladva, de vannak még eladó cuccok a nagyvilágban.

milyen gépet kell ahoz vennem, hogy a legkevesebb bűvészkedésből a legjobb kávét főzzek

Erről a régi HFM cikk jut eszembe, a polgár olyan hifit akar aminek kis erősítője van (olcsó) pici hangdoboza (lakberendezési okból) és erős, bazimély basszusa (mert azt mégiscsak szeressük ugye).

Namost a háromból egyszerre bármelyik kettő megvalósítható, de mind egyszerre nem. A háromból egyik szempontnak mindenképpen úsznia kell.

Így van ez a kávékészítés műszaki kellékeivel is:-)

RCTiv Creative Commons License 2008.09.03 0 0 31190
:)

mondjuk gyanítom van némi közük egymáshoz :))
Előzmény: SiD- (31188)
RCTiv Creative Commons License 2008.09.03 0 0 31189
amúgy a hófehérkét ha lefujatnám vmi szép színre, (azt meg én tudnám elintézni lehet) az is ütne ám nagyon, mert tökéletes kocka, már már dizájnelemnek is beillik :)
Előzmény: jobog (31185)
SiD- Creative Commons License 2008.09.03 0 0 31188
Így van. A képen egy Grimac Terry van az olasz ebay-ről. Ez ráadásul egy gőzölő nélküli változat 150€-s nyitóáron.
RCTiv Creative Commons License 2008.09.03 0 0 31187
általános szabály, hogy POD-ban csak a POD-os gépek jók, ami mindkettőt tudja, az a POD-ot nem tudja, illetve csak amolyan másodvonal. sajnos ez van. főző daráló vagy POD nem pedig és :)
RCTiv Creative Commons License 2008.09.03 0 0 31186
ácsi gyerekek ez nem az "én" gépem :)

jobog Creative Commons License 2008.09.03 0 0 31185

Újfent meg kell állapítsam gyönyörű lett. És a dupla termoblokkos technológiája nagyon meggyőző.

RCTiv, ha továbblépsz, elsőnek nekem szóljál.

Más: a Podstárom kinézete kissé konzervatív, (nekem direkt tetszik) HG jól írta, de éppen ettől sokféle közegben könnyen beilleszthető. Nem rí ki sehonnan sem, miként ez a fekete sem rikít. Megvan annak is az előnye amikor egy használati tárgyat nem dizájnolnak agyon. Ellenpélda: Didiesse Frog podos.

Előzmény: SiD- (31180)
weinmaker1 Creative Commons License 2008.09.03 0 0 31184
Akkor most úgy tenném fel a kérdést, hogyha veszek egy Iberital darálót, akkor milyen gépet kell ahoz vennem, hogy a legkevesebb bűvészkedésből a legjobb kávét főzzek?

Krups ezek szerint kilőve
Automata kilőve

Szal daráló+főző páros vagy POD (bár az új elég húzós)

Milyen típust kutassak főzőben (az Iberital úgy látom konstans :) )
Milyet POD-ban?

_MrB_ Creative Commons License 2008.09.03 0 0 31183
Direkt kínzol? ~ : (
Előzmény: SiD- (31180)
_MrB_ Creative Commons License 2008.09.03 0 0 31182
Igényesebb is. DE, Krups Thermoblokkos, DéLonghi bojleres, mégha kicsi is a bojlere. És bár ronda, meg 1xü, mint a faék, szakértelemmel és jó KVval best buy ár/érték arányban.
Előzmény: jobog (31167)
jobog Creative Commons License 2008.09.03 0 0 31181

Baby Gaggia csak darálóval használandó.

SiD- Creative Commons License 2008.09.03 0 0 31180

Vannak ilyen jóképű podos gépek is, de 150€ alatt nemigen lehet megcsípni őket + posta.

_MrB_ Creative Commons License 2008.09.03 0 0 31179
Igazából, amég nem talál megfelelő finomra őrölt KV-t, addig nemigen lesz ez gond. Onnét meg igen. Szal átlag júzer lehet soha nem találkozik ezzel. Ismerő 4000esét igy dobta el. Késessel saját pörkölésű KVt őrölve használta. Aztán kapott újat a szervíztől. Most nemtudom, mi van vele.
Előzmény: jobog (31176)
SiD- Creative Commons License 2008.09.03 0 0 31178

Aztán majd lehet pereskedni a hazai forgalmazóval, ha véletlenül harapósabbak...

Általánosítani nem szabad ilyen dolgokat a honlapon, legfeljebb nagyon óvatosan, burkoltan megfogalmazva.

Előzmény: jobog (31176)
_MrB_ Creative Commons License 2008.09.03 0 0 31177
Jópénzér? Dehogynem ~ : D
Előzmény: SiD- (31175)
jobog Creative Commons License 2008.09.03 0 0 31176

Ez a fej szétnyúlás durva hiba. Kb. ezt az infót érdemes volna a honlapon is szerepeltetni.

Előzmény: _MrB_ (31171)
SiD- Creative Commons License 2008.09.03 0 0 31175

Te csak ne verd más ****-val a csalánt! ;D

Szét nem szedem azt a gépet mégegyszer!!! :P

Előzmény: _MrB_ (31173)
SiD- Creative Commons License 2008.09.03 0 0 31174

Baby Gaggia mindent tud, amit egy jó háztartási presszógépnek tudni kell.

_MrB_ Creative Commons License 2008.09.03 0 0 31173
Milyen színben kérnéd? +festék+festés díjjért átfesteti SID neked. ~ :P
katonalajos Creative Commons License 2008.09.03 0 0 31172
Kérd meg a tulajt, hogy fújassa át neked pirosra. :) A kéket is tán ő szóratta rá.
_MrB_ Creative Commons License 2008.09.03 0 0 31171
Az idejétmúlt infó sajna. Én kifogtam egy jó gépet. Egy nemtúljó szériából. Aztán egy mégrosszabb szériával jöttek ki. Most nemtudom mit adnak, s annak mi lehet a baj.

Krups betegségek:
- Víztartály talpszelepe elereszti a vízet. (javítható)
- Széthullik a tekerőgombos kapcsoló határoló lemeze (elvan nélküle is, de vele jobb érzés)
- Fej szétnyúlik (ha érzed, hogy laza már a kar a fejben, akkor gép szétszed, csavarok meghúz. Ha szerencséd van, jó lesz ismét. Ha nincs, akkor már késő, és kuka az egész gép. Szervíz, ha még gariidő alatt vagy, cserél fejtömítést, majd ad valami brutál tömítést majd ha szerencséd van, másik gépet)
- nyomásfokozós szűrője (lényegében duplafenekű szűrők vannak hozzá, külső (alsó) fenéken 1 kis lyukkal, belsőn meg sokkal (ez érintkezik a KVval). Ez segít elviselni a gyári téglákat, DE, nem sokkal ad jó KVt még igy sem. Sega Espresso Casa még pont nem jó, Tchibo Espresso Gusto szerintem jó, Excelsior Blue közel jó, Cellini Prestigo vagy mifene túl finom őrlés.) Esztergás, marós ismerős tudja "choppolni" s onnét jó Iberital daráló mellé is.
- 51es szűrője van, erre kicsit körülményes tampert venni. (gyári műanyag csak szenvedni jó, meg Iberbe a kifogyáskor benntartani a repkednivágyó KVszemeket.)

Enyém most múlt 2 éves május végén. Elötte tört el a tekerőgomb határolója, meg kezdett szétnyúlni a fej. Szétszedtem, átnéztem, tekerő határolólemez nélkül összerakva, fej meghúzva, jó. Olyan hóvége felé lehet szétszedem ismét, a Cellini elkezdte megint nyújtani a fejet. ~ : (
Design (4020asom van) nekem tetszik, és nemtudom, mi lesz, ha meghal. Ami jólenne, az már sok nekem, árban meg nagyon. Belépőben meg most talán egy Saeco Via Venettot vennék, vagy darálóval DéLonghit, de ezt nem ajánlom kezdő gépnek. Szal kezdésnek Saeco akkor már.
Előzmény: jobog (31160)
weinmaker1 Creative Commons License 2008.09.03 0 0 31170
Csak a színe :)

A sérülések szinte nem is látszanak (rejtett helyeken vannak) a fotók alapján.
De volt egy ilyen érzésem, hogy ettől a kéktől az asszony dob egy hátast (ami be is jött).

Szal átmentem várakozó, nézelődő álláspontra.
Hátha lesz valami megfelelő gép, ha meg nem, akkor veszek egy újat.

Ha meg új, akkor valami olyat keresek ami téglából (nem B30-as) is elfogadhatót főz. Mint mondtam egyenlőre nincsenek extra elvárásaim, habár hajlandó vagyok a jót megfizetni.

Sőt szívesen fizetek többet egy jobbért, minthogy nézegessem a használhatatlan gagyit.
Előzmény: monyesz (31164)
katonalajos Creative Commons License 2008.09.03 0 0 31169
8-10. Valszeg kell neki tisztítás, de elsőre fog az menni nélküle is.
yorka Creative Commons License 2008.09.03 0 0 31168
Ez akár nekem is szólhat. Mit tud ez a Baby Gaggia? Hány éves lehet? Kellhet neki felújítás?
Előzmény: SiD- (31106)
jobog Creative Commons License 2008.09.03 0 0 31167

Krupsokat 22-24-ért láttam a budaőrsi outletben, nekem látványra igényesebbnek tűnt a delonginál.

Via Veneto Combi tényleg jobb, abban daráló is van, de az 50. Azonnalra ez jobb, mert komplett szett és neki lehet látni a szemeskávé választéknak, nem csak néhány darált.

Hosszabb távon spekulálbva mégis jobb a Krups, ahhoz idővel ki lehet fogni egy tisztes darálót,  (pl. én most adom el az ibimet, még fél év gari, gyakorlatilag vadiúj) és 50-ből van külön gép-daráló ami mégiscsak jobb mint az egybeöntött.

Asszony meg mit keres egy kávéfőzőnél? Csak nem hozzá akar piszkálni? Elrontja.

Előzmény: monyesz (31163)
SiD- Creative Commons License 2008.09.03 0 0 31166
Majd találunk valamit helyette. Nekem nem égető fontosságú eladni. ;)
Előzmény: monyesz (31164)
_MrB_ Creative Commons License 2008.09.03 0 0 31165
Van hozzá. Nehezéknek. Meg a katalógusnak. ESEpodból híg pisit főz, bármit csinálsz ~ : (
Előzmény: weinmaker1 (31155)
monyesz Creative Commons License 2008.09.03 0 0 31164
Most mi a konkrét baj a géppel ? A színe, a formája, vagy hogy sérült/használt ?

Én elkunyerálnám azért SiD-től egy hétre, hátha összeszokik az asszonnyal, vagy az asszony vele... ;)
Előzmény: weinmaker1 (31161)
monyesz Creative Commons License 2008.09.03 0 0 31163
Kérdezd MrB-t !
Annál jobb egy Via Veneto Combi.
De az asszonykának szerintem az is bonyolult lenne, úgyhogy én még mindig a podosban látom a megoldást.
weinmaker1 Creative Commons License 2008.09.03 0 0 31162
Erre én is kíváncsi lennék?

Krups XP4000, XP4020: Én nem bántam meg, hogy ezt vettem. Szerintem akik itt megvették, eddig javarészt azt kapták, amit venni akartak. Valami fura elegyét a német precizitásnak (mégis csak fegyver- és gépgyár) és az olasz eszpresszóvilágnak. Tud jó kávét csinálni, nem is nagyon hisztis, és szinte bolondbiztos.

Idézet a topikweblapról :)
weinmaker1 Creative Commons License 2008.09.03 0 0 31161
Na ezt megkaptam :) .

De azért hála istennek ez nem így van, csak nem csúszok bele felesleges körökbe :D
Előzmény: monyesz (31159)
jobog Creative Commons License 2008.09.03 0 0 31160

Ja. És ilyenkor a jó öreg Winchester hallgat?

Krupsot miértne? Topikhonlapon is ajánlott.

Előzmény: monyesz (31159)
monyesz Creative Commons License 2008.09.03 0 0 31159
Uff, ezt megmondtad ! :D)
Előzmény: jobog (31157)
monyesz Creative Commons License 2008.09.03 0 0 31158
Neeeem, Krupsot neemmmm !
Előzmény: weinmaker1 (31155)
jobog Creative Commons License 2008.09.03 0 0 31157

Avagy értem:

Innentől kezdve nevem: Néma Joe!

:-)))

Előzmény: jobog (31133)
jobog Creative Commons License 2008.09.03 0 0 31156

Nos kicseszett veled az aszszony, dehát ezért tartjuk őket:-)

Előzmény: weinmaker1 (31150)
weinmaker1 Creative Commons License 2008.09.03 0 0 31155
:D :D :D

Inkább keresek valami kompromisszumos gépet. A weblapotokon írtátok, hogy Krups XP4000 elég bolondbiztos, és akár daráló nélkül is lehet vele elfogadható kávét készíteni. Továbbá nem tom, mit jelent az, hogy állítólag adnak hozzá valami ESE filtert? Ezzel is lehet POD-ot készíteni?
Előzmény: monyesz (31154)
monyesz Creative Commons License 2008.09.03 0 0 31154
Igen, a C-terv tartalmazhatja a válást ! ;D
Előzmény: _MrB_ (31153)
_MrB_ Creative Commons License 2008.09.03 0 0 31153
Hja, megvenni a neki teccő gépet, asszony meg van sok. ~ ;D
Előzmény: monyesz (31152)
monyesz Creative Commons License 2008.09.03 0 0 31152
Nézegess az asszonnyal az ebay-en gépeket, konzultálj SiD-del és előbb-utóbb lesz megoldás.
DJG Creative Commons License 2008.09.03 0 0 31151
Kérdezd meg, ezt tetszene-e neki: http://www.wholelattelove.com/ItemImages/1523/2943pd.gif .

Akkor már csak pénz kell hozzá egy kevéske... :-)
weinmaker1 Creative Commons License 2008.09.03 0 0 31150
Sajna a kék gép tőlem szabad, mert megmutattam az asszonynak, és azonnal megvétózta :( .

Szal most várok, vagy ha nem lesz semmi más, akkor veszek egy új gépet.

Sorry SiD!!!!!!!!!
SiD- Creative Commons License 2008.09.03 0 0 31149

rántsd le innen:

http://vwbug.hu/sgl.zip

SiD- Creative Commons License 2008.09.03 0 0 31148
pedig nem pattant vissza a mail. a profilban talált címre küldtem.
Előzmény: weinmaker1 (31146)
SzáSa Creative Commons License 2008.09.03 0 0 31147
Nézd meg a 30916 sz. hozzászólást, oda tettem képeket, de itt az eredeti forrás: http://www.caffemolinari.com/uk/articoli_promozionali.htm
Előzmény: weinmaker1 (31146)
weinmaker1 Creative Commons License 2008.09.03 0 0 31146
SiD: nem jött meg a mél, esetleg küld át skypeon: jjmaxi_webdesign

A csészék fényképeit hol lehet megnézni, mert látom rendelitek szépen, csak sehol sem találtam fotót?
SzáSa Creative Commons License 2008.09.03 0 0 31145
Itt az új kibővített lista:

Eszpresszós
Molinari:
Monyesz - 3db
Javgerg - 2db
DJG - 1db
Szabcika - 2db
Bodicsek2 - 2db
SzáSa - 2db
------------
2 doboz O.K.

z.Solo - 2db
nohab - 2db
pepppeee - 4db

Molinari Five Star:
jobog - 2db
MrB - 2db
Monyesz - 2db
------------
1 doboz O.K.

Italcaffé:
Monyesz - 4db
Jonathan63 - 2db
------------
1 doboz O.K.

Cappuccinos
Molinari:
Javgerg - 2db
Zabadakk - 2db
RCTiv - 2db
Szabcika - 2db
SzáSa - 6db
z.Solo - 4db
------------
3 doboz O.K.

pepppeee - 2db

Italcaffé:
Zabadakk - 2db
Jonathan63 - 4db
------------
1 doboz O.K.
weinmaker1 Creative Commons License 2008.09.03 0 0 31144
SiD rögtön nézem, de mond meg őszintén te valami mágus jövőbelátó vagy? Mert szerettelek volna kérni, hogy némi mintát mellékelj, hogy ki tudjam próbálni.

Ez aztán a telepátia :)
Előzmény: SiD- (31143)
SiD- Creative Commons License 2008.09.03 0 0 31143

A "rászoktató" adag. ;D

Előzmény: SiD- (31142)
SiD- Creative Commons License 2008.09.03 0 0 31142

Ha belefér a gép az esztétikai toleranciába, akkor ezt a kis pod-kóstoló pakkot adom hozzá ajándékba (a Rezső téri Barista szaküzletből származnak):

Előzmény: SiD- (31141)
SiD- Creative Commons License 2008.09.03 0 0 31141

Elküldtem a fotókat a kék SGL masináról.

Előzmény: weinmaker1 (31137)
_MrB_ Creative Commons License 2008.09.03 0 0 31140
Namost képzelheted...
OFF megvettem a tárgyalt terméket, fentvan, és eddig kanyatban ténleg jó volt. Fékezésnél még nem tudom hova tenni. Na ha igy marad, ihatok mérget ~ : o
Előzmény: yeahhh (31139)
yeahhh Creative Commons License 2008.09.03 0 0 31139
Höhö, kávészerető embernek ez felér egy komoly fenyegetéssel:-D
Előzmény: _MrB_ (31138)
_MrB_ Creative Commons License 2008.09.03 0 0 31138
Fenét, megitatom veled, amit balli_ akart velem megitatni bosszúból:
"...esküszöm megitatlak lejárt szavatosságú kétszer lefőzött "wiener classicc for discounts"-al :-) "
Idézve: innét
Előzmény: yeahhh (31135)
weinmaker1 Creative Commons License 2008.09.03 0 0 31137
:D

Amúgy már SiD mestert várom, hogy feldobja a fotókat a POD-os gépről, amit remélhetőleg leboltolunk, és akkor talán már kávés témában is hozzá tudok szólni :) .

OFF:
yeahhh: ajánlom figyelmedbe az alábbi márkákat (Al Fakher, Al Masah, Romman)
Előzmény: yeahhh (31135)
szabcika Creative Commons License 2008.09.03 0 0 31136
Ne hagyd magad kikezdeni Weinmaker :)
Előzmény: weinmaker1 (31132)
yeahhh Creative Commons License 2008.09.03 0 0 31135

Aaahhh, sisa???:-) Párszor próbáltam az araboknál, tetszett, de különösebben nem voltam oda érte NEM dohányzom!). Két hete viszont kaptam egyet ajándékba, @rvajó dohányokkal (alma, cherry, banán, vegyesgyümölcs, stb. ízesítéssel) - nagyon élvezem, az illata egyenesen fenséges!

...húzzunk innen, mer'belefojtanak egy kanál zaccba;-)

Előzmény: weinmaker1 (31132)
pepppeee Creative Commons License 2008.09.03 0 0 31134
Innentől kezdve én is beszállnék a csészerendelésbe:

Molinari 4db espresso
Molinari 2db capuccino

:)
jobog Creative Commons License 2008.09.03 0 0 31133

Innentől kezdve neved: Bagós Joe!:-)

Előzmény: weinmaker1 (31125)
weinmaker1 Creative Commons License 2008.09.03 0 0 31132
Ok, bocs csak beborultam :) .
Nem rendszeresen élek vele (mellette heti 4-5 alkalommal sportolok :D ). Itt egy gyümölcsös, mézes cucc van, dohánnyal keverve, és nagyon komoly minőségi márkák is vannak.

De jogos, biztosan befolyásolja a KV ízhatását.

Szerintem zárjuk le ezt a részt és térjünk vissza a kávéhoz, már bánom, hogy beírtam a postot.
Mégegyszer mindenkitől elnézést az OFF ért!!!!
Előzmény: _MrB_ (31131)
_MrB_ Creative Commons License 2008.09.03 0 0 31131
Részben asszem eléggé képben vagyok az említett szerkezet működésével, részben elfogadom, hogy élsz vele. Amég ezzel mást nem zavarsz, nincs is gond. DE, a KV és ez nem fog egymással megférni, mert egymás elől veszik el az érzékszerveket. Hogy igy kapsz egy harmadik íz, aromavilágot, az természetes. De ezzel a KV eredeti íz és aromavilágát csökkented, elviszed más irányba.
Előzmény: weinmaker1 (31130)
weinmaker1 Creative Commons License 2008.09.03 0 0 31130
Bocsánat, csak annyit, hogy nem vagyok dohányos. Ha utánnaolvasol a vizipipa használatának és működésének, akkor rájössz, hogy semmi köze sincs hozzá.

Továbbá szerintem rendkívül jó az íz és szaglóképességem, extra kategóriájú borokkal foglalkozott az előző cégem, de ez lényegtelen.

Mivel én sem nyilvánítok véleményt amihez nem értek (jelen esetben a kávézás, és fortélyai), kérlek te se tégy felelőtlen kijelentést és ne vegyél egy kalap alá a munkást szívó kőművessel.

De ez már nagyon off, és majd megint megkapom érte a magamét.....
Előzmény: _MrB_ (31128)
nohab Creative Commons License 2008.09.03 0 0 31129
bocs, persze, minden más maradt (2xeszpresszó). köszi!
Előzmény: SzáSa (31104)
_MrB_ Creative Commons License 2008.09.03 0 0 31128
Egyetértek, az hogy az agyonégett kotyogós KV-t dohányzással fogyasztották beidegződés szintjén, az egy dolog. De a dohányzás öli az íz és illat érzékelésképességét, a KVzásnál pedig ezek alapszükségletek.

Igen, lehet mondani, hogy dohányos, és hú milyen orra van. Aztán esetleg meglepet azzal, amit Ő már nem érez, én meg még bőven erősnek érzem, s rájön, hogy hű, de tévhitben él.
Előzmény: H_G (31126)
weinmaker1 Creative Commons License 2008.09.03 0 0 31127
Bocsánat. Tényleg csendben maradok.
Előzmény: H_G (31126)
H_G Creative Commons License 2008.09.03 0 0 31126
A dohány? Szerintem nem kapcsolódik.
Előzmény: weinmaker1 (31125)
weinmaker1 Creative Commons License 2008.09.03 0 0 31125
Bocsika.... elnémultam, de úgy merészeltem gondolni, hogyha szűken is de valahol még ez is kapcsolódik a kávézás kultúrájához.

Előzmény: H_G (31124)
H_G Creative Commons License 2008.09.03 0 0 31124
"habár nem akarom szétoffolni ezt a szuper kávés topikot"

Ne is!

Előzmény: weinmaker1 (31123)
weinmaker1 Creative Commons License 2008.09.03 0 0 31123
Szép darab!!!

Nekem ma érkezett meg a tuti darab: MYA gyártmány. Fényévekre van amiket itthon árulgatnak. Német vizipipás shopból rendeltem :) .

Örülök, hogy ilyen témában is összeakadtunk, habár nem akarom szétoffolni ezt a szuper kávés topikot :)

ui: fotókat várom, de biztos jó lesz az a gép....
Előzmény: SiD- (31122)
SiD- Creative Commons License 2008.09.03 0 0 31122

OFF:

A pipánk. ;)

Most megyek fotózni a podos gépet és este hozom a képeket.

Előzmény: weinmaker1 (31120)
SiD- Creative Commons License 2008.09.03 0 0 31121
Ezzel a bejegyzéssel az a baj, hogy nem tudni, melyik Familyről szól, az alu- vagy a bronzkazánosről? Egyébként a javítás alatt álló Brasilia ugyanezt a bojlert alkalmazza és olyan gőze van, hogy kitépi az edényt a kezemből. :D
Előzmény: jobog (31115)
weinmaker1 Creative Commons License 2008.09.03 0 0 31120
Bezony!!!! Csak nem te is nyomod? Csakis szuper dohányokkal és finom kávéval vagy teával isteni tud lenni, esetleg egy szöllős dohány egy pohár nagyon finom borral :D

A német vásárlással kapcsolatban meg mindenkit csak biztatni tudok. Nagyon sok mindent rendeltem már kintről (főleg ebay, de egyéb webshopokból is), szerintem nagyon korrektek a kinti eladók, csak jó tapasztalatom van (Ausztria, Német, Amerika)
Előzmény: SiD- (31118)
SiD- Creative Commons License 2008.09.03 0 0 31119

Tapasztalataim alapján a németországi lomis származás még mindig jobb, mint az olasz ;)

Én nem rettennék vissza tőle. Egyszer kell csak szétszedni és alaposan kipucolni (pl. elhozod és én megcsinálom).

Előzmény: szőri (31116)
SiD- Creative Commons License 2008.09.03 0 0 31118
vízipipa + kávé valami isteni! nagyon jól kihozza az ízeket. :)
Előzmény: weinmaker1 (31114)
jobog Creative Commons License 2008.09.03 0 0 31117

Mondják flohmartokon (bolhapiac) fillérekért vannak jó dolgok. Hercegek, grófok is vásárolgatnak ott.

Előzmény: szőri (31116)
szőri Creative Commons License 2008.09.03 0 0 31116
Én próbáltam alkudozni rá, de a németo-i származás kicsit visszarettent. Lomtalanításból, stb??
jobog Creative Commons License 2008.09.03 0 0 31115

Itt arról tárgyalnak, hogy a Faema Famíli steam pressure no good. Luigi hasonló problémáról számolt be.

http://newsgroups.derkeiler.com/Archive/Alt/alt.coffee/2007-01/msg00739.html

Vélemény???

weinmaker1 Creative Commons License 2008.09.03 0 0 31114
Off: Megjött kintről az új vizipipám, és kénytelen voltam egy kellemes szöllős dohányra rápöffenteni, fenomenális :)

Már várom, hogy kiváló kávét is tudjak szürcsölgetni :D !
monyesz Creative Commons License 2008.09.03 0 0 31113
Nem most, majd - most ennyi elég talán... De tudom hogy még mennyi van hátra, amit meg kell kóstolni !
Előzmény: jobog (31112)
jobog Creative Commons License 2008.09.03 0 0 31112

Többt? Azt hittem az a célod, hogy minden ujjadra (kéz-láb) és fogadra josson egy csomag. Az meg már megvan:-)

Előzmény: monyesz (31108)
jobog Creative Commons License 2008.09.03 0 0 31111

Az ebay.it-en viszonylag most szép Faeminák vannak.

monyesz Creative Commons License 2008.09.03 0 0 31110
Jó, de a másik oldalon legyen egy ilyesmi cikk címe akkor: "Az ember aki kávégépek között él" :D
Előzmény: SiD- (31105)
javgerg Creative Commons License 2008.09.03 0 0 31109

:) Én is így vagyok a zöld Segával. Az illata negyon kellemes (nekem pirított prézli ugrott be legelsőre:), az íze meg nem nagy szám, túl könnyed.

Előzmény: SiD- (31095)
monyesz Creative Commons License 2008.09.03 0 0 31108
És még mennyi van amit szeretnék ! :O
Előzmény: jobog (31100)
jobog Creative Commons License 2008.09.03 0 0 31107

Ez egy szép kis gép és jó is. Valaki elvihetné valóban innen.

A hozzá adott 2-es és 4-es rosta külön megdobja a szett értékét.

(Mi az?)

SiD- Creative Commons License 2008.09.03 0 0 31106
Csak szólok, hogy a vaterás sötétszürke Baby Gaggia még mindig megvan. Tegnap este még fent volt.
SiD- Creative Commons License 2008.09.03 0 0 31105

"Az ember aki >51 féle kávét tartott otthonában."

Ez szalagcím elmenne a Blikkbe, ha nem is a címlapra, de simán :D

SzáSa Creative Commons License 2008.09.03 0 0 31104
O.K. , de melyikből (eszpresszo-cappuccino) és kb. mennyi?
Előzmény: nohab (31102)
nohab Creative Commons License 2008.09.03 0 0 31103
Egy Babyje Nohabnak van, csak kérdés eladó-e ?

Ez nohabnak is kérdés egyelőre :-)
Előzmény: monyesz (30916)
nohab Creative Commons License 2008.09.03 0 0 31102
Nekem is jöhetne az 5*-ból egy pár, ha úgy jönne ki (sima Molinari van egy teljes doboz).
Előzmény: SzáSa (31083)
weinmaker1 Creative Commons License 2008.09.03 0 0 31101
Ok! Akkor majd este......
Előzmény: SiD- (31098)
jobog Creative Commons License 2008.09.03 0 0 31100

Akkor reszkess, a kávémúzeum ki fog tömni és vitrinben kiállít:-)))

"Az ember aki >51 féle kávét tartott otthonában."

Előzmény: monyesz (31099)
monyesz Creative Commons License 2008.09.03 0 0 31099
"Nekem most vagy negyvenféle podkávém van itthon, bármelyikhez támad gusztusom azt iszom. Ki az aki ennyiféléből válogathat zacskózva?"
Előzmény: jobog (31096)
SiD- Creative Commons License 2008.09.03 0 0 31098

Sajnos csak este tudok fotókat küldeni, mert 11-re megyek dolgozni, de most épp nincs bent netünk szolgáltatóváltás miatt.

Előzmény: weinmaker1 (31097)
weinmaker1 Creative Commons License 2008.09.03 0 0 31097
Szép napot mindenkinek!

SiD - Várom nagyon a fotókat, akár privátban is jöhetnek, illetve majd megadhatnád az elérhetőséged, hogy megbeszéljük a részleteket.

Üdv!
jobog Creative Commons License 2008.09.03 0 0 31096
?
Előzmény: monyesz (31094)
SiD- Creative Commons License 2008.09.03 0 0 31095
Nekem a zöld Sega. illata jobban tetszik, mint az íze. Van a babok illatában valami frissen sült kenyérre emlékeztető összetevő :)
Előzmény: SzáSa (31086)
monyesz Creative Commons License 2008.09.03 0 0 31094
>51
Előzmény: jobog (30964)
monyesz Creative Commons License 2008.09.03 0 0 31093
Bocsi-bocsi, én úgy értelmeztem hogy az újfajta kellett neked és Szabcikának.
Előzmény: SzáSa (31087)
jobog Creative Commons License 2008.09.03 0 0 31092

Gyönyörű lett az a fekete podos gép. Takarítani nyilván nehezebb, node ezért házasodik az ember:-) (Azután rájön...)

Előzmény: SiD- (31070)
jobog Creative Commons License 2008.09.03 0 0 31091

Üdv yorka!

Máskor a szűrőt ne tűheggyel takarítsd bármennyire adja is magát a módszer. Inkább melegvizes mosószeres beáztatás akár egy napra is, majd kefe, fújogatás. Esetleg a legmakacsabbakat tűzd óvatosan. A tűhegy durván használva kitágíthatja a likakat ami nem jó. Nekem a szűrő könnyen kijár a tartóból, hagyományos ütögetős zacc eltávolításnál néha szűrőstől ment a kukába ami után egy kevéssé élvezetes kukatúrás következett. Így inkább kiszedem a szűrőt a karból és azt is meg a kart is elmosom, eltörlöm. Így semmi rábarnulás, liktömődés, mindíg csilivili.

Fölső szűrő csak a csavar feje mellett spriccel ki a víz mindenféle irányba

Ez naggggyon durva állapot. Én kávéfőzés után papírtörlővel letörlöm a felsőszűrőt (barista filmben profiktól láttam ezt) majd egy adag forróvizet még átnyomok rajta. A felsőszűrőt havonta ajánlják leszedni és takarítani azzal a módszerrel mint az alsószűrőt, én nem szoktam semmi dzsuvát taláni ilyenkor, tehát a főzés utáni takarítás módszere jó.

Úgy általában kell egy szelet papír törlőkendő minden kávéfőzéshez. Előmelegített csészét csapolás előtt megtörölni, felsőszűrőt törölni, kifröccsent csöppeket elpakolásnál azon frissiben letörölni stb.

Más: olvasd el a topik honlapot és az ecetet örökre száműzd a gép közeléből. Citromsav a megfelelő.

Más: Próbáld meg ezentúl a gépet forralt vízzel itatni. Erre legjobb az elektromos forralókancsó, ha nincs akkor 5-6eFt és teavízhez is jó. Vízkő gondokat száműzi.

Ha szétszedődik a bojler akkor érdemes egy kazántömítést cserélni  260Ft, és valószínűleg a fejtömítő gumi is lassan csereérett lesz, az kettőezet körül(?) lehet Saecó alkatrészestől vehető meg.

Előzmény: yorka (31076)
SzáSa Creative Commons License 2008.09.03 0 0 31090
Na föladom: http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=82328422&t=9014122
Előzmény: SzáSa (31089)
SzáSa Creative Commons License 2008.09.03 0 0 31089
Ez már kabaré...
Előzmény: SzáSa (31088)
SzáSa Creative Commons License 2008.09.03 0 0 31088
Ezt lehagyta az index:
Előzmény: SzáSa (31087)
SzáSa Creative Commons License 2008.09.03 0 0 31087
Ezt félreértetted, nem csak neki hanem nekem és Szabcikának is ().
Nem véletlenül nem volt odaírva a "Five Star".
Előzmény: monyesz (31085)
SzáSa Creative Commons License 2008.09.03 0 0 31086
Reggel megkeztem egy új 10dk-s csomagot a zöld segából, de nekem SID-el ellentétben továbbra is ízlik. Az Ő első reakcióját tapasztalom még most is, miszerint "olyan selymes, gyümölcsös, enyhe savanykás ízzel, ami még nem zavaró". Szerintem ez nagyon eltalált jellemzés, bár nálam az is belejátszik, hogy nem tisztán iszom. Az biztos, hogy nem ez a legfinomabb kávé, de elég kellemes és egy kicsit "más" az ízvilága.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!