Keresés

Részletes keresés

Gorcsev Creative Commons License 1999.10.15 0 0 92
1. Aha :))) Mentségemre szóljon, hogy szt.alk. szak, a 220-at csak ugatom (mint láccik :)).
2. OK, köszi
Előzmény: Dreamer (91)
Dreamer Creative Commons License 1999.10.15 0 0 91
Gor! Vill. Üm.????
Villamos üzemmérnök??????
vagy mi?

Szóval halvány emlékeim szerint nem nyit és zár a termosztát, hanem valami más okból van ott a 3. ág! Hétfőre utánnanézek neked! Ok?

Előzmény: Gyedmaroz (90)
Gyedmaroz Creative Commons License 1999.10.14 0 0 90
Azért, hogy a hűtőszekrényt is ráköthesd. Ha elért egy bizonyos hőmérsékletet, akkor nem zár, hanem nyit a termosztát.
Előzmény: Gorcsev (88)
Gorcsev Creative Commons License 1999.10.14 0 0 89
Bónusz kérdés: észrevettétek már, hogy vill. üm. vagyok :))?
Gorcsev Creative Commons License 1999.10.14 0 0 88
Új kérdés: szobatermosztát (:)) hogy kell bekötni? Mér' van 3 lába?
Gorcsev Creative Commons License 1999.10.14 0 0 87
Mire végzel 1 szobával, kiutálnak a házból :)))
Előzmény: csepp (85)
Dreamer Creative Commons License 1999.10.14 0 0 86
Mérlegelned kell. Nagyon sokba kerülhet a beton vévése.

Vévés: nagyon szép és oda helyezed a kapcsolókat konnektorokat, ahova akarod. Valamivel több mechanikai védelmet nyújt a vezetéknek, mintha vezetékcsatronában lenne. Szakember szükségeltetik hozzá.

Vezetékcsatorna: kevésbé ad mechanikai védelmet a vezetéknek (bár arra még nem volt példa, hogy e miatt hibásodott volna meg a rendszer). Kévésbé esztétikus. Nagyon olcsó és bármikor bárhol Te is elvégezheted a munkálatokat.

Várom mások hozzászólásást is!

Előzmény: csepp (85)
csepp Creative Commons License 1999.10.14 0 0 85
Még egy kérdés:
mi a véleményetek a vezetékek panelba való bevésetéséről a csatornás módszer helyett?

Megéri ezért a pluszköltségeket vállalni?

Dreamer Creative Commons License 1999.10.14 0 0 84
Sajnos Bp. nem vagyok járatos az ilyen dolgokban, de megpróbálható bármelyik elektronikai szaküzletben
Előzmény: Gorcsev (83)
Gorcsev Creative Commons License 1999.10.13 0 0 83
"Nem csak összesodorjuk oszt... kóc"
Nem a sz@rt nem....
"Nem csak MTK -val lehet falon kivül szerelni? "
Áááá.... FTC-vel is :))) (Bonusz kérdés: mi az az MTK?)

Clark:
Akkor hol/hogy érdemes keresni ezt a gumiizét?

Előzmény: Dreamer (81)
Gorcsev Creative Commons License 1999.10.13 0 0 82
"Nem csak összesodorjuk oszt... kóc"
Nem a sz@rt nem....
"Nem csak MTK -val lehet falon kivül szerelni? "
Áááá.... FTS-vel is :))) (Bonusz kérdés: mi az az MTK?)

Clark:
Akkor hol/hogy érdemes keresni ezt a gumiizét?

Előzmény: Dreamer (81)
Dreamer Creative Commons License 1999.10.13 0 0 81
Én még nem láttam panel lakásban (szigorúan most csak a lakásra gondoltam) 3 fázist.

Védőföld vezetéke nem toldható? Ez azt jelenti, hogy minden egyes fogyasztóhoz külön vezetéket kell vinni? Nem csak összesodorjuk oszt... kóc? Hmm ez meglepett.

Nem csak MTK -val lehet falon kivül szerelni?

:o)))))))))))))

Vannak itt szakembriók kérem....

Előzmény: acel (80)
acel Creative Commons License 1999.10.13 0 0 80
Panelben 3 fazis?
Az epuletbe beviszik mind a harom fazist. Azt hogy hany fazisut kersz a laskasbe te dontod el. Az igez, hogy keves a 3 fazisu fogyaszto a panelben.
Az ora mellett annyi biztosito van altalaban ahany fazis jon be.
Utana az elosztoban annyi amennyit nem szegyelt wa villanyszerelo. Szoval ha ott harom van az tenyleg nem harom fazist jelenet.

3 fazisu megszakito- Igen haromfazisu fogyasztot olyan kimegszakitoval kell vedeni ahol mind a harom fazis egyszerre kapcsol le. Ezert celszeru szetvalasztani es kulon vinni a 3 fazisu halozatot a szokvanyos 1 fazisuaktol. Mert ha egyfazisu fogyaszto miatt kapcsol le mind a harom fazis az szivas.

Ha tobb fazis van a lakasban, akkor szokas hogy mas fazisrol mukodtetnek egyes haz/lakas reszeket. Fazishiany eseten hasznos hogy nem az egesz lakas sotetul el.

A villanytuzhelynek tenyleg vastag kabel kell.

Vedofold:
Uzatanaeztem- a vedofold vezeteke nem toldhato -az elosztobol kell elvinni mindenfele.

Flaon kivul:
Egyszerubb esetben kabeltarto (tavtarto - felra szerelheto muanyag bilincs) es kettos szigetelesu kabel hasznalhato- csak nem tul esztetikus.
Lakasban inkabb kabelcsatorna, mert esztetikusabb. Az elosztast / toldast stb. kulsoleg szerelt dobozba, vagy elosztodobozba erdemes szerelni- ott elfer minden, es ha szepen csinalod ( egy centire beviszed a kabel csatornat) akkor nem is ronda.

Vedofelszereles- munkavedelem:
Feleslegesnek latszik , kenyelmetlen es mindenki elhanyagolja- altalaban tenyleg ebbol lesznek a balesetek.

Dreamer Creative Commons License 1999.10.13 0 0 79
Dear Clark!

Köszi, hogy megosztottad velünk ezt a tapasztalatot!

Előzmény: clark (78)
clark Creative Commons License 1999.10.13 0 0 78
Gorcsev! Csak csere jöhet szóba, vagy ideig óráig tartó felújítás amitől idegzsábát kapsz!Ez 10 év szervíztapasztalata. Clark.
Gorcsev Creative Commons License 1999.10.12 0 0 77
Aztotat tudom, hogy a gumi nem annyira vezet, de ha +pucolom a cuccost, akkor pár napig tök jó, érintésre műx, oszt' megin "lelassul". A halálom, mikor nem elég megnyomni a gombot, hanem kb. 0,3 mp-ig tartani kell...
Előzmény: clark (72)
Gorcsev Creative Commons License 1999.10.12 0 0 76
No, az most mé'nemmindegy :))? 1ébként Thomson, de már nem az eredeti távi (azon eltörött az elemtartó fedele, amúgy semmi baja :(( ), hanem vmi utángyártott cucc.
Előzmény: Dreamer (71)
Gyedmaroz Creative Commons License 1999.10.12 0 0 75
Hja, kérem, ha valaki védőszemüveg nélkül villanyszerel... :-)
Előzmény: Odin (74)
Odin Creative Commons License 1999.10.12 0 0 74
Ezt én is csináltam.
Utána elmentem a szemorvoshoz és kiszedettem a szememből a téglaszilánkot. :-((

Egyébként tényleg gyors és olcsó. Én a drótokat is magam húztam.

Előzmény: Gyedmaroz (66)
Dreamer Creative Commons License 1999.10.12 0 0 73
Szokták még úgy is javítani, hogy graffit spray segítségével befújják és utánna elég sokáig nem kell még azzal szórakozni, hogy kicseréljük a gumiérintkezőket.
Előzmény: clark (72)
clark Creative Commons License 1999.10.12 0 0 72
Gorcsev!El kell hogy keserítselek a távi gombokkal kapcsolatban, ugyanis ha megtisztítottad rendesen és így sem jó akkor valszeg a vezető réteg (általában grafit) lekopott a gumigombok aljáról, mivel a gumi nem vezeti az áramot ezért nem műkszik a dolog.Új gumilappal javítható a hiba, híradástechnikai alkatrészboltokban kapható néhány száz forintért pl. www.hqnedis.hu Üdv Clark.
Dreamer Creative Commons License 1999.10.12 0 0 71
Bocs, milyen típusú TV kapcsolója?????
Előzmény: Gorcsev (69)
Gorcsev Creative Commons License 1999.10.12 0 0 70
Ja, vmi gumimembrán, fekete biszbaszokkal... erre gondoltál?
Előzmény: Dreamer (67)
Gorcsev Creative Commons License 1999.10.12 0 0 69
Mondom, hogy tv... Bővebben?
Előzmény: Dreamer (67)
Dreamer Creative Commons License 1999.10.12 0 0 68
Az én véleményem a következő, falon kivüli vezetékezésnél:
- kábelcsatorna használata
- toldásnál forrsztással + zsugorcsővel, esetleg szigetelőszalaggal szigetelni
- ha a kábelcsatorna méretébe belefér akkor mehet bele a sorkapocs
- közvetlenül a falra sorkapocst szerelni TILOS. Mivel feszültség alatt álló fémrészek véletlenül is megérinthetőek...

Ezekvoltak az én véleményeim...
további tippek?

Előzmény: Gyedmaroz (66)
Dreamer Creative Commons License 1999.10.12 0 0 67
Milyen távkapcsolóról van szó?
Előzmény: Gorcsev (65)
Gyedmaroz Creative Commons License 1999.10.11 0 0 66
Építkezőknek egy tipp: Spórolhatsz, ha a segédmunkát saját magad végzed. Én egy falhoronymaróval, s egy koronafúróval egy nap alatt begyógyítottam a csöveket s a dobozokat. Tisztán, törmelékmentesen, s igen gyorsan lehet dolgozni ezekkel a gépekkel. Utána egy darab szaki potom pénzért behúzogatta a kábeleket.

Kérdés: falon kívüli szerelésnél mire kell vigyázni? A huzaltoldások sorkapoccsal megoldhatóak?

Gorcsev Creative Commons License 1999.10.11 0 0 65
Baromi 1*ű: meg kell nézni az órát, rá van írva, hány fázis :))
Más kérdés: mivel/hogyan lehetne úgy megpucolni a tévétávi (:)) érintkezőit, hogy ne csak 2-3 napig működjön rendesen?
Előzmény: Dreamer (64)
Dreamer Creative Commons License 1999.10.11 0 0 64
Hol láttál Te panellakásban 3 fázist?
Általában tévesen szokták a három házist feltételezni akkor amikor 3 kismegszakító/olvadóbiztosító van. Az nem három fázis, hanem három különböző ág (SZVSZ).
Villanytűzhelynek nem kellene valamilyen power kábel? A napokban kötöttem be gy tűzhelyet. 3*16 A kismegszakítóval védtem és 3*2,5 Cu vezetékkel mentem a tűzhelyig. Semmit sem bízok a véletlenre.

Ja és még egy dolog amire felhívom a figyelmetek!

A villanytűzhelynél is egyszerre kell ki-be kapcsolni a 3 ágat. Tehát az a lényeg, hogy a 3 kismegszakító egyszerre kell, hogy kapcsoljon.

Van még kérdés?

Előzmény: esteban (56)
acel Creative Commons License 1999.10.08 0 0 63
Zitbag:
a neon akkor mar vilagit is, ha egy eros radioforras kozelebe viszed. Ezert tilos radioadok kozleben neont hasznalni (Olcso energiat hasznal a levegobol).
Ez is egy lehetseges ok.
Vagy osszeszedhet nemi indukcios feszt a kozelben meno vezetekekrol, esetleg a nulla ingadozasa is okozhatja.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!