Keresés

Részletes keresés

monyesz Creative Commons License 2008.09.21 0 0 33008
Én meg arra gondoltam, hogy a csőrre egy olyan rugós kopogtatót kéne rakni és akkor ne kell ütni (talán), hanem ami kifele áll az ki is esne.
Előzmény: SiD- (33003)
jobog Creative Commons License 2008.09.21 0 0 33007

 

Egy valódi profi pultnál sztem igazából nincs semmi kiszóródás, a csepptálca bekötve lefolyóba, szóval sehol semmi trutyi. Ami meg van azt a vendég nem látja, csak a csillógó gép előlapot, eladót meg nem zavarja mert műszak végén eltakarítja.

Én is készítenék idővel magamnak egy  kávés sarkot vagy kis pultot ahol minden egyhelyen van, oda kis kézi porszívót gondoltam cserélhető fejjel a pult és az iber tisztántartásához.

 

Előzmény: SiD- (33003)
monyesz Creative Commons License 2008.09.21 0 0 33006
Satrap ?
Előzmény: _MrB_ (33005)
_MrB_ Creative Commons License 2008.09.21 0 0 33005
Jut eszembe, nem Mléxem már, hogy Tesco, vagy Auchan, de valamelyikben van fehér 15baros Espressogép kinézetre szimpatikus, a karja elég gagyi. 6e körül volt árban. S-betüs márkanév, nekem semmit nem mondott. Hátulján áttetsző víztartállyal.
Előzmény: SiD- (33003)
SiD- Creative Commons License 2008.09.21 0 0 33004
SiD- Creative Commons License 2008.09.21 0 0 33003
Egy profi kávéspultba én beépítenék alulra egy kis porszívót, melynek a flexibilis csövét kivezetném valahol a munkalapon és a bekapcsológombot is a pultba építeném. Lehet, hogy megcsinálom a garázsban. :)
Előzmény: _MrB_ (33002)
_MrB_ Creative Commons License 2008.09.21 0 0 33002
Na igen, csak nálam elég gond, ha marad a csőrben, oszt mire hazaérek, 1x csak kiesik. Szal inkább kipiszkálom én reggel.
Előzmény: andrew7 (32985)
weinmaker1 Creative Commons License 2008.09.21 0 0 33001
Köszi, erre gondoltam én is, de inkább megkérdeztem :)
Előzmény: blaze73 (32998)
SiD- Creative Commons License 2008.09.21 0 0 33000

Hihetetlen, hogy egy ilyen jó őrlőmű köré (Ibi, Lux) nem tudnak egy jobb házat építeni...

A HB fórumon van egy daráló-összehasonlító teszt, amiben a csúcskategóriás Mazzer Robur (71mm-es kúpos őrlő) párbajozik mindenféle más darálóval és bizony a kis Lux nem sokkal kapott ki a Roburtól.

_MrB_ Creative Commons License 2008.09.21 0 0 32999
Ez megy nálam is.
Illetve most játszom a tölcsérfedő leszed, kis lendülettel vissza, akkor is kiköp egy adag KVt még. ~ : D
Előzmény: cumpika (32983)
blaze73 Creative Commons License 2008.09.21 0 0 32998
en egy o,35 literes inox barista kancsoban amit expolygon arul...

monyesz : Ok. thx.
Előzmény: weinmaker1 (32996)
pepppeee Creative Commons License 2008.09.21 0 0 32997
Mint minden, ez is expolygon...grrr :D:D:D
Előzmény: monyesz (32992)
weinmaker1 Creative Commons License 2008.09.21 0 0 32996
Ti mekkora űrméretű edényben gőzölitek fel a tejet?
monyesz Creative Commons License 2008.09.21 0 0 32995
28803-nál írogat DJG róla, olvasgass vissza...
Előzmény: blaze73 (32993)
monyesz Creative Commons License 2008.09.21 0 0 32994
A weblapjukon asszem nincs fenn, de DJG ott vette.
Előzmény: blaze73 (32993)
blaze73 Creative Commons License 2008.09.21 0 0 32993
nezegettem, de nem lattam ilyet

esetleg egy URL? :)
Előzmény: monyesz (32992)
monyesz Creative Commons License 2008.09.21 0 0 32992
Nem feltétlenül ezen a néven, de az Expolygonban... :)
Előzmény: blaze73 (32991)
blaze73 Creative Commons License 2008.09.21 0 0 32991
a Puly Grind tisztitot egyebkent honnan es mennyiert lehet beszerezni?

ebayen nem lattam : par USA boltban igen de termeszetesen nem szallitanak eu-ba....
paljoc Creative Commons License 2008.09.21 0 0 32990

Azért azt észrevettem! :-)

De nekem úgy még gyengébb lett! Vajon miért? Tejminőség, hőmérséklet?

Van valami tipp? Néha az alacsony zsírtartalmúból/1,5%/ jobb hab lesz, mint a házi tehénből származóból! Nagyon nem akar ez nekem összejönni!

Mindenesetre az ajánlott darálót megveszem! :-)

 

Előzmény: luigi- (32974)
blaze73 Creative Commons License 2008.09.21 0 0 32989
na urak akkor oke megprobalom a mokkaskanal verziot is... ugy neztem az nem fer bele de a fotok utan elbizonytalanodtam :) :)

uvegmoso nincsen sajnos itthon :) :)
hustu meg csak csak....

kezd beallni jol az Ibi ugy tunik. a Gabor fele friss porkolesu kv-bol igencsak finom es kremes kv jott le ma : gyonyoruen folyt a crema. ilyet eddig a regi daraloval a Gaggia gepen nem produkalt.... csak lestem :)

kicsit meg finomitani kell rajta, hogy picit lassabb legyen a lefolyasa es kremesebb legyen de mar nagyon nagyon jo utan haladok az ahitott tokeletes eszpresso fele :) :)
yeahhh Creative Commons License 2008.09.21 0 0 32988

Készségszinten megy a dolog:-), szóval 2 hetente, nagytakarításkor mindig szétszedem ezután.

A darálást követő őrleménypiszkálás nálam is a szeánsz része:-), én egy modifikált hústűvel végzem:-D

Előzmény: andrew7 (32987)
andrew7 Creative Commons License 2008.09.21 0 0 32987
Igen, havonta én is elmosom a babtartót...
Az Ibit eddig háromszor szedtem szét úgy, ahogy Te is leírtad, nálam nem találtam megkötött, odaragadt őrlemény-maradványokat (Pulygrind + porszívó után). A csőrt mechanikusan kellett takarítsam. A Pulygrind-et csak kávéváltáskor használom, de akkor porszívóval együtt.
Szerinted érdemes/indokolt szétszedni? Milyen gyakran?

Az, hogy mennyi őrlemény köt meg, az jelentős mértékben attól (is) függ, hogy a használt kávénak mekkora a pörköléskor kicsapódott olajtartalma. Minél több az olaj, minél sötétebb a pörkölés (és "fényesebb" a kávészem), annál jobban ragad össze az őrlemény... Ez az oka annak, hogy automatákhoz kifejezetten tilos sötét pörkölésű, olajos felületű kávébabot használni!
Előzmény: yeahhh (32986)
yeahhh Creative Commons License 2008.09.21 0 0 32986

Kávéváltáskor mindig, amúgy kb. 2 hetente porszívózom az Ibit + elmosom a kávétartó kelyhet. Múltkor kipróbáltam a "csodagrízt" (Pully) - és bizony, nem sok mindent hozott ki a gépből, szóval a későbbiekben maradok a porszívó+mosogatás verziónál.

Pár hete viszont megbontottam Ibike tetejét - kehely, és az alatta lévő fekete műanyag le + kifolyócsőr is eltávolítva - s bevilágítottam a "malom" gyomrába. Nos: az őrölt kávét a forgórészen (tengelyen) lévő lapátocskák pofozzák a kiömlőcsőr felé - és bizony, ezekről a lapátocskákról CSAK mechaanikus úton (pl: fapálcikával) lehet eltávolítani arájuk kötött, ősöreg őrlemény-maradványokat...már ha valakit olyen mélységig érdekel az Ibi-pedantéria:-D

Előzmény: andrew7 (32985)
andrew7 Creative Commons License 2008.09.21 0 0 32985
Igen, vagy pedig hústű, annak is a fejénél van egy kis hurok...
Egyébk. én nem szoktam ezzel bajlódni, mert a darálóban levő "holtteret" kitölti, "kipárnázza" a darált kávé, és abból már csak nagyon kevés "sodródik" bele őrlés közben a szűrőbe. Kávéváltásnál pedig nyilván jön a porszívó...:-))
Előzmény: monyesz (32981)
katonalajos Creative Commons License 2008.09.21 0 0 32984
Pont a daráló tartályát tisztítjuk el (illetve a feleségem), jókor írtátok/olvasom a tisztításnak ezt a részét. A mokkás kanál nekem is király módon kiszedte a beszorult őrleményt (azért a mutató ujjammal is felnyúltam neki. :-) )
Előzmény: cumpika (32983)
cumpika Creative Commons License 2008.09.21 0 0 32983
a mokkaskanal nem fer be, mivel nem egyenes kikepzes kell.

Nem e???
Na figyuzz:
Előzmény: blaze73 (32979)
SiD- Creative Commons License 2008.09.21 0 0 32982
szerintem csak "illusztráció".
Előzmény: szabcika (32980)
monyesz Creative Commons License 2008.09.21 0 0 32981
Üvegmosó kefe fogó részének végén szokott lenni egy kis hurok. Tehát ha van otthon akkor nem érdemes kötötű után rohangálni. :)
Előzmény: blaze73 (32976)
szabcika Creative Commons License 2008.09.21 0 0 32980
A csészéket is adja az eladó?
Előzmény: SiD- (32948)
blaze73 Creative Commons License 2008.09.21 0 0 32979
a mokkaskanal nem fer be, mivel nem egyenes kikepzes kell.
egyenessel sokra nem megyek.
a meghajlitott kototu eselyesebb eszkoznek tunik :)
Előzmény: cumpika (32977)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!