Keresés

Részletes keresés

_MrB_ Creative Commons License 2008.09.22 0 0 33056
Uraim, gprinz elvitte az 1 kg-ot, ez biztos.A maradék fele... nos, azon még gondolkodom kicsit, de szólni fogok, ha lesz egy szabad félkiló még. Elnézést, csak rámszakadt a munka. ~ : ( Majd leszek aktív délután.
monyesz Creative Commons License 2008.09.22 0 0 33055

"3. nem kell külön bajlódni az őrlemény egyenletes elosztásával, mert ahogy ráfordítom a poharat a szűrőre és kicsit megrázom, tökéletesen egyenletes lesz a szűrőben az őrlemény..."

 

A kézidarálóm alsó része pont olyan átmérőjű, hogy éppen belecsúszik az 53-as szűrőbe, csak olyan 2-3mm-t hogy ügyesen belefordítva átcsúszik a kávé a szűrőbe. Bódottá, bódottá ! :)))

Előzmény: andrew7 (33052)
monyesz Creative Commons License 2008.09.22 0 0 33054

Szerintem Andrew írt egy-két jó összefoglalót, azok végül is bekerültek valamilyen formában ?

A szubjektivitás természetes, a témához tartozik. Az ízérzékelésünk sem egyforma (a borászoké sem), meg itt sokváltozós a dolog, kávé frissesség, őrlés, víz, stb.

Előzmény: DJG (33048)
blaze73 Creative Commons License 2008.09.22 0 0 33053
ezt a foton lathato klassz kis "shot"-os poharat hol lehet beszerezni ?

tetszik es jol is jonne ilyen :)
Előzmény: luigi- (33021)
andrew7 Creative Commons License 2008.09.22 0 0 33052
...Hát azért, mert
1. kevesebb kosszal jár, mivel nem szóródik félre,
2. nincs a kávéőrlemény rovására, mivel azonnal őrlés után ugyanúgy felhasználásra kerül,
3. nem kell külön bajlódni az őrlemény egyenletes elosztásával, mert ahogy ráfordítom a poharat a szűrőre és kicsit megrázom, tökéletesen egyenletes lesz a szűrőben az őrlemény...

És mert összességében ez a módszer vált jól be...
Előzmény: szabcika (33031)
szabcika Creative Commons License 2008.09.22 0 0 33051

Ekkora melót ne akassz senki nyakába gyütsd ki magad ki mit szolt egy bizonyos kávéhoz, másold be ide névvel együtt aztán majd az érintett kiegészíti vagy jóváhagyja azt. Ennek a 33 000 hozzászólásnak a fele biztos hogy aranybánya.

 

A http://www.coffee24.de/ is vannak rövid jellemzések piktogrammok formájában.

 

  

Előzmény: katonalajos (33041)
blaze73 Creative Commons License 2008.09.22 0 0 33050
nekem az uvegpoharba nagyon bele tudott ragadni, igy most inkabb mar direkt a kanalba daralok, megprobalva, h ne jojjon melle semmi orlemeny :)
DJG Creative Commons License 2008.09.22 0 0 33049
Én darálás közben felemelem a kart, közelebb a csőrhöz, gyakorlatilag alig megy mellé, ami nagyon kevés pedig mégis, az a daráló lábára terített konyhai papírtörlőn landol. A konyhaasztalon nem lesz piszok. De azért ma kipróbálom a poharasat is, érdekel.
Előzmény: pepppeee (33047)
DJG Creative Commons License 2008.09.22 0 0 33048
Reménytelen, ezek teljesen szubjektív dolgok. A kék keretben levő véleményeket mindig is szorgalmaztuk, aztán valahogy mégsem akart senki nagyon írni ilyeneket (pedig lehet, csak tessék, csak tessék, folyamatosan). De azok legalább egy bekezdésnyi terjedelemben mondanak valamit. Az is nagyon szubjektív, de ha utána két-három másik ember is azt mondja, hogy jé, szerintem is, akkor már mégis csak van benne valami.

Ehhez képest viszont az ilyen egyszavas leírások semmire nem jók. Hogyan lehet osztályozni, például, a csokoládésság fokát? Vagy menjünk el a borászok világa felé, ahol felsorolnak tizenöt gyümölcsöt egy borhoz, de élő ember valójában nem érez ki ilyesmit abból a borból, talán az sem, aki írja, de mégis kellett a tesztbe a létező gyümölcsneveknek egy olyan kombinációja, amelyet még korábban nem írt le másik borhoz? :-))

Ami az aromatico.de és hasonló oldalakon van, szégyellem is a feltételezést, fujj, de nagyon az a gyanúm, hogy a forgalmazók reklámszövegeiből ollózódik össze, nem valami tesztelő csapat saját véleményéből...
Előzmény: katonalajos (33041)
pepppeee Creative Commons License 2008.09.22 0 0 33047
A nagyobb karnál is mellészórja, szóval célszerűbb külön darálni sajna
Előzmény: _MrB_ (33039)
katonalajos Creative Commons License 2008.09.22 0 0 33046
Kicsit OFF
Az orosz matematika könyvek azért a "legjobbak", mert szinte a világ "összes" irodalmát lefordították e nyelvre. A fordítók nem ám nyelv szakos emberek, hanem matematikusok. A munka során sok-sok hibát javítottak ki, mely az orosz könyvbe már jól került bele - bizony itt nem csak elírásokról van szó, hanem komoly bizonyításokról.
ON
Bízom az itteni emberek tudásában, és hiszek abban, hogy már csak egy lektorálás is sokat dobhat rajta.
Előzmény: monyesz (33042)
blaze73 Creative Commons License 2008.09.22 0 0 33045
en orommel vennek 1-2 ilyen URL-t monyesz :) :)
Előzmény: monyesz (33042)
szabcika Creative Commons License 2008.09.22 0 0 33044
Jogos, emlékszem, 51-es :)
Előzmény: _MrB_ (33039)
szabcika Creative Commons License 2008.09.22 0 0 33043

Nem, cappuccinót nem csináltam belőle, mostanában leszoktam róla inkább eszpresszót iszom.

Előzmény: monyesz (33038)
monyesz Creative Commons License 2008.09.22 0 0 33042

Ha külföldi kávérendelős oldalakon találsz ilyet, az nem jó ?

Ott szerepel a koffeintertalomra, az ízhatás erősségére, a felhasználásra is utalás.

Előzmény: katonalajos (33041)
katonalajos Creative Commons License 2008.09.22 0 0 33041
Kedves Kávéológiás-honlapkészítős emberek,
lehet, hogy régebben már kérdezték, kérték mások, hogy olyan jó lenne egy összefoglaló táblázat a kávékról egyéni jellemzőjük alapján. Olyan sok kávé van az oldalon tálalva, és olyan nehezen tudom eldönteni, hogy melyiket is vásároljam meg. Biztosan óriási munka egy ilyet elkészíteni, de hogy nekem nagyon bejönne az tuti. :-)
A sorokban én a pontos kávé neveket tenném (brand és pontos megnevezés), az oszlopokba pedig az egyes ismérveket (kakaó, marcipán, édes, koffein, stb.), a cellákban meg lehetnek számok attól függően, hogy mennyire jellemző - itt már sok variáció lehet.
Nagyon szubjektív a megítélés tudom, meg baromi nagy munka is, de hátha valakik a nagyok közül összefognak, oszt megcsinálják.
blaze73 Creative Commons License 2008.09.22 0 0 33040
ment email :) nezd meg. :)
Előzmény: _MrB_ (33039)
_MrB_ Creative Commons License 2008.09.22 0 0 33039
Mert a Krupsnak kicsi a karja, s mellészórná.
Előzmény: szabcika (33031)
monyesz Creative Commons License 2008.09.22 0 0 33038

Cappuccinonak nem próbáltad ?

Annyira nem kellett volna durvára, csak inkább arra céloztam, hogy nem finomítani kell a darálón állításkor hanem a durvább fele tekerni (picit).

Előzmény: szabcika (33037)
szabcika Creative Commons License 2008.09.22 0 0 33037

Hát először durvára daráltam ahogy mondtad, aztán piszkálta a csőrömet és "leszabályoztam" az örleményt 25-30 mp-re és nekem úgy jobban ízlett.

Szirup szerű állag, mélybarna szinnel (ez gondolom a sötét pörkölésnek köszönhető) vastag krémmel, mindezt persze dupla szűrővel mert egyessel elhanyagolható az eredmény.

Amit tőled kaptam elfogyott de olyan intenzív az íze hogy nem tudnám folyamatosan ezt inni, besokalnék tőle.

Előzmény: monyesz (33036)
monyesz Creative Commons License 2008.09.22 0 0 33036
Szabcika, neked vittem Mambot - hogy ízlett ?
monyesz Creative Commons License 2008.09.22 0 0 33035
Egy negyed-fél kiló érdekelne, ha van még !
Előzmény: _MrB_ (33025)
monyesz Creative Commons License 2008.09.22 0 0 33034

Ööö, már írtam róla, hogy brutál egy KV ez a Mambo !
Nekem bejön !

 

Ha MrB-nek csupa ilyen mellényúlása van életében, akkor már mehetünk is megvenni a 6990,- forintos 15 baros kávéfőzőgépet, mert leveri az összes HX-es masinát... :)))

Előzmény: luigi- (33021)
blaze73 Creative Commons License 2008.09.22 0 0 33033
ha jo kave *nem kostoltam meg sosem* akkor egy fel kg erdekelne, az ara is korrekt !

valami jo minosegu vastag espresso es cappuchino csesze kellene, lehetoleg feher.
ill persze feher vmi logoval stb. tudsz szerezni azt is esetleg jo aron vagy az is van elado ? :-)
Előzmény: _MrB_ (33030)
tunderlala-3 Creative Commons License 2008.09.22 0 0 33032

Szia!

 

ÍRtam pár napja Nektek a goldmax-szal kapcs....nem néztem azóta a topikot, nem tudom, megtaláltad-e, de néhány napra ha visszalapozol, ott van.:p

Azt nem írtam, hogy mióta fent van, nem használunk testápolót sem, előtte testápoló nélkül nagyon vakaróztunk.:s :d ...bár ez kv-szemszögből elhanyagolható...és az sem biztos, hogy a kvfőzőnek jó-e ez a víz, a vasalóból kiindulva...majd elolvasod, nem akarom ismételni.

 

Jó kávézást!:)

Előzmény: _MrB_ (33030)
szabcika Creative Commons License 2008.09.22 0 0 33031

Mrb, Andrew miért őröltök pohárba ha egyszer ott van a karba örlős darálótok?

 

Mrb ha jól emlékszem nálad vásárlásnál az adagolós daráló nem is játszott most meg gyakorlatilag ugyanúgy darálsz mintha adagolósat használnál hiszen az is egy pohárszerű képződménybe löki ki a darálmányt csak nem kell a poharat belefordítani a szűrőbe.

_MrB_ Creative Commons License 2008.09.22 0 0 33030
Milyen csészék? A fél kg meg megoldható lesz, mivel 1 kg KV nálam sokára fogyna el.

Mambo 3300 HUF/Kg áron van.
Előzmény: blaze73 (33027)
pepppeee Creative Commons License 2008.09.22 0 0 33029
Nah, mostanság egész jó anyagot sikerül kifacsarjak a Gaggia-ból, ami azonban nem tetszik, hogy bubérokosodik a crema...
Ez minek tudható be, és hogy lehetne ellene tenni?
szabcika Creative Commons License 2008.09.22 0 0 33028
Akkor ne törd rajta a fejed mert szerintem ennyiért felejtős.
Előzmény: _MrB_ (33017)
blaze73 Creative Commons License 2008.09.22 0 0 33027
egy fel kg engem is erdekel ha valakinek szinten kell egy fel.
vagy 250gramm

andrew7: oke. expolygon weboldalan nem talaltam ezt a cikkszamot
plusz sajna mostansag nem is tudok menni arra.

MAS : ha valaki venne most espresso v. cappuchino cseszeket akkor szoljatok mert kene nekem 4-4 db.... :-) thx
Előzmény: _MrB_ (33025)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!