Nissan p12-es 1,9 dci 2004-es autóm motorhűtésem elszállt.
Kicseréltem a biztosítékot, és elindult a ventillátor, de az új biztosítékot is gallyra vágta rögtön. Ha jól gondolom, akkor a ventillátor motor zárlatos, vagy máshol keressem a hibát? Volt valakinek ilyen problémája?
Nissan Tiida 1,8 2007 sedan milyen hibái vannak mire kell figyelni vételnél, 220000 km van benne. A rozsda mennyire jellemző a típusra.Köszönöm a segítő válaszokat.
Sziasztok !!Segítséget szeretnék kérni. OBD olvasót keresek elektromos Nissan Leafekhez, általában 2015-ös évjárattól fölfelé.Készüléket illetve a hozzá tartozó program ajànlást is szívesen fogadok. Van valakinek tapasztalata ?
Hasonló a problémám mint nagymaty fórumtársnak, kis eltéréssel.
2000 évj. P11 1,8 16V. Tünet az alábbi:
Melegen alapjárat 1000 körül. Kulplung kinyom(nem változik semmi), majd beteszem bármelyik sebességbe, ekkor felugrik 1500-1700 ra, majd vissza is esik. Menet közben gázról leveszem a lábam, kinyomott kuplungnál sebességben le-föl-le-föl ingadozik 1000-1700 között. Amint megállok, és kiveszem sebességből, visszaesik 1000-re. Remélem van közöttetek olyan, aki már találkozott a hibával, és annak megoldásával, és tud segíteni.
Közel két éve, hogy eladtam az Almeramat, de most a kezembe akadt hozzá való (2000-2006) csomagtértálca (gumi) és szürke, méretre gyártott, prémium minőségű, szövet szőnyeggarnitúra. Egyik sem volt használatban sosem. Esetleg érdekel valakit? 6-6000 forintért eladnám, ha mindkettőt megvenné valaki, akkor összesen 11000 Ft. Postázás is lehetséges.
Nagyon kevés tuningcég veszi a fáradságot, hogy szakcikkekkel , esettanulmányokkal, mérésekkel, technikai infókkalsegítsen,stabil adatokat adjon. Mi a Rigotech chiptuningnál írásainkkal, videóinkkal, teljesítményméréseinkkel segítünk tisztán látni ebben a marketing zajban!
Ha az autód 'felhúzásán' gondolkozol, 2021-ben több mint 200 helyről kapsz itthon tuning ajánlatot. Ahhoz nem kell diploma, hogy valaki tudja, hogy a 70 ezer kevesebb mint a 90. Az, hogy az adott ár milyen technológiát, minőséget tartalmaz, többnyire csak utólag derül ki, ha esetleg valami probléma lesz az autóval, vagy jobb esetben realizálódik, hogy bizony a tuningnak nincs semmi eredménye, kidobott pénz volt.
Részlet az új Rigotech cikkből:
"A Nissan / Renault egyik legnépszerűbb motorja ez az 1.5 DCI, amely generációit 2002-től 2019-ig szerelték Renault mellett Dacia és Nissan modelljeibe. Chiptuning ezen az 1.5DCI-n az egyik specialitásunk, ismerve a motor hiányosságait, típushibáit, és az évek alatt változó motorvezérlő rendszereit, beállításait. Így motoroptimalizálásunk biztonságos keretben, mégis kiváló erőt garantálva készítjük, kérésedre akár javuló fogyasztás mellett.
Annyira nem is egyszerű feladat ezek tuningja, mivel változatos hardver összeállításokban, és Delphi, Bosch és Siemens / Continental motorvezérlőkkel is érkeztek. Alrendszerek: DCM1.2, DCM3.4, DDCR, EDC17C42, EDC17C84, MD1CS006, SID301, SID305, SID307, SID310. Ezek mindegyikének beható ismerete mellett szükségesek a hozzájuk tartozó gyári szintű programozó interfészek, modulok... " FOLYTATÁS ITT.
Szívesen válaszolok kérdéseidre. Legjobb, ha ajánlatot kérsz az autódra, így látom a rendszerben és telefonon is tudunk egyeztetni. Kérdezhetsz a rigotech.hu oldalunkon a cikkeink alatt a 'Hozzászólások' részben is, gyorsan fogok válaszolni. Itt a fórumon is igyekszem, de nem garantálom, mert itt ritkán nézem.
Nekem van egy Almerára jó csomagtartóm, pár hónapig volt autón, 2 kulcs jár hozzá. Szép állapotban van.Márkás, Thule. Debrecenben van, de néha megfordulok it-ott, hétvégén pl Tatabánya felé. Ha valakit érdekel... olcsón odaadom.
Sziasztok. Nissan Primera P11 néhány alkatrészét szeretném eladni. Hamarosan felteszem a Jófogásra, de talán itt több érdekelt olvassa.
Gyári programozható távirányító 2 db + 1db gyári kulcs
Gyári tetőcsomagtartó, gyakorlatilag új, 2 db kulccsal. Micra-hoz is jó a rajta lévő felirat szerint
5 db eredeti lemezfelni, sérülés nélkül, jelenleg a téli gumik vannak rajta. A pótkerék felnijén még az eredeti Continental abroncs van, 0 kilométeres, de 20 éves
Nokian nyári és téli gumigarnitúra. Téli 5-6.000 , nyári 15.000 km futásteljesítménnyel
Gyári emelő, szerszámokkal
Elakadásjelző
Ha minden igaz ékszíjjak, pollen, levegő és olajszűrő és egy fékbetét garnitúrának is van itt valahol
Beázik a csomagtartóm. Próbáltam megtalálni az okát, de nem sikerült. (Nem a lámpabúránál.) A pótkerék ilyenkor vízben áll.
A csomagtartóban van gumidugó, amit nem tennék vissza, hogy ha bejut az esővíz, távozni is tudjon. Van ennek valamilyen hátránya? Pl.: bejuthat a kipufogógáz?
Trafó-gyújtásmodul hiba jellemzően. Az a jó benne, hogy bontottat gyakorlatilag esélytelen találni, nagy rá a kereslet, az új meg többe kerül, mint az autó ára.
Sziasztok Nissan p 12 nem indul ,az üzemanyag szivattyú jó ,nincsen szikra ,inditozásnál nem kap aramot az üzemanyag szivattyú sem ,tudna valaki ötletet adni a megoldásra ,Előre is köszönöm
Egy éve vettem az autót, valamikor olyan tájt vezették be az E10-es. Amióta nálam van, csak 100-sal járok. Viszont most napi 250 km-t kell mennem, ehhez az már nagyon drága.
Sajnos lehet el kell "boltolnom" kis fogyasztású dízelre, pedig nagyon sajnálnám, mert ez tényleg olyan, hogy csak beülsz és megy.
Nekem 1986-os nissan sanny-m volt, és nem szerette -nem gyorsult eléggé és kormos volt a gyertya- a 95-ös benzint, így 100-assal jártam. A gyári szerint is 97-es oktán kéne bele.
Úgyhogy nincs mit tenni, te is járj 100-assal. Ugyanis abban maradt az etanol mennyiség amennyi azelőtt volt, E5.
Kicseréltem a gyertyákat is, 50.000 KM... a V alak lekopott, főleg a belső része és megnőtt a hézag. Made in France NGK volt és gyári 22401-8H515 Made in Japan NGK lett.
Olajcserekor megemelve alánéztünk, kipufogó hővédő zörgött. Ahogy jön le elöl és kezdődik a hővédő lemez ami a cső fölött megy hátra, na ott van két fül kétoldalt rajta, azokat megszorítottam és CSEND. :)
Van egy n16-os Almera apámnak, volt javítva már az elektronikával és az alapjárati motor, de sajnos megint lerobbant , leállt és többet nem indul be, aki csinálta sajnos nem akarja garban megcsinálni.
Keresek egy megbízható szerelőt aki jól ért ehhez a típushoz.
Sziasztok :) facebook hiányában itt kell zaklatnom a nèpet :)
N15 almera, ha megállok kereszteződèsbe, nagyon visszaesik a fordulat, ès megáll, de nem mindíg csinálja, valamikor napokig nem csinálja, ès menet közben soha nem áll meg, csak ha meg kell vele állnom minden. Nèha indításnál mocorog az alapjárat. De pár mp után beáll. Valaki, valami okosat?
Van egy Nissan Primera 1.6 benzin 2005-ös autóm..pár napja egy hosszabb út után beálltam tankolni...majd pár perc múlva inditottam volna....de nem indult ..csak pörög....szikra nincs...diagnosztikás megnézte..semmit nem irt ki neki....adott ötleteket mi lehet a gond..a lánc átfordult...jeladó hibák...stb-..... tanácstalan vagyok..esetleg találkoztatok már ilyennel? Köszi!
pedálok fölött van felcsavarozva csavarral. Azért tudom mert nemrég kellett cserélni nekem is. Mondjuk nekem semmilyen fokozaton nem forgott a propeller, de ő volt a bűnös.
Almera N-15 sedan slx 1999. Az olajteknőt le lehet venni annélkül hogy a középső konzolt, teknő alattit, levenném? ( Nem tudom hogy az olaj szivattyú mennyire zavar be. )
Nissan Almera N16-nál a ventilátor csak 4-es fokozaton pörög. A biztosítékokat a kormány alatt néztem. Van valakinek tanácsa hol tudnám még megnézni,hogy mi lehet a hiba?
2009-es 3,5 benzin 188 kw Nissan Muranohoz keresek ABS kockát. A bontók nem bővelkednek evvel a tipussal, ha van esetleg ötlete valakinek vagy csak a polcon ott van egy elfekvőben, kérem jelezze!
Par dologban szeretnek segitseget tanacsot kerni.Sikerult egy nagyon jo allapotu 350zt vasarolnom,milyen difi illetve valtoolajat ajanlotok ami tenyleg jo minoseg?motorolaj motul vagy gyari?
Meg is oldódott :) annyi az egész hogy gyújtást kell adni, majd mikor ki alszik a légzsák visszajelző (azaz nem várod meg mg villogna) akkor gyújtás le, majd ezt kell megismételni 5 alkalommal, aztán motor indítás és elalszik szépen a visszajelző. Köszi!
Sajnos nem írtam le, de biztos, hogy ezek között van és csak a kulcsot kellett használni jól időzítve (volt itt valami ajtógomb nyomkodós is, de nekem nem az segített).
nekem is elkezdett villogni a visszahívásos átnézés előtt, de a neten (is) könnyen megtalálható (időzített, többszöri gyújtás ráadós) módszerrel kikapcsoltam a visszajelzést és nem jött vissza.
Sziasztok érdeklődni szeretnék hogy valaki tud segíteni nekem nissan navara pick up 2000 évjárat d22 2.5 td esetén olyan hiba van, hogy fog a fék pedig a fék nyereg dugattyúk könnyen mozgathatóak, ha a fékrásegítőről le veszem a vákuum csõvet kienged. Előre is köszönöm.
Valószínűleg az óracsoport kontakthibás, eléggé típusjellemző volt anno, ahogy emlékszem. Bp-en az Alig utcában volt egy műszerjavító vállalkozás, nem tudom létezik-e még.
Üdv! Nissan Primera P11 1999.-es 1,6B légzsák visszajelzője az óracsoportban nem alszik el, néha elhalványul, hunyorog, illetve rendesen elalszik, de menet közben újra világít. Valaki tudna segíteni, hogy lehetne megjavítani? Továbbá az üzemanyagszint viszzajelző is hasonlóképpen működik vagy nem.
Adott egy Nissan Almera N16 1.8 benzin 2000 -es évjárítú. Valamelyik nap elromlott a kuplungom, nem tudtam sebességbe tenni az autót. Alsó és felső munkahenger cserélve lett, de nem tudjuk normálisan kilégteleníteni, nem keményedik fel a kuplung eléggé és nem tart ki annyira hogy sebességbe tegyük. A felső munkahenger bontott volt, valószínüleg cseréljük újra. Légtelenítést előírás szerűen csináltunk de mikor kinyitjuk a légtelenítő csavart a kuplung azonnal beesik.
Amennyiben valaki tapasztalt már ilyen problémát kérem írjatok nekem!
adott egy 2005-ös almera sx n16 1.5b, aminek a tolatóradarja random működik, feltételezhetően csak kontakt problémája van, lenne valakinek ötlete / tapasztalata, merre érdemes keresgélni?
ill. "check engine" kijelző hasonlóképp.. jelzett, 3 hét után 1 hétig nem, most újra világít, érezhető / látható változást nem tapasztaltam. lehet olyan hiba, ami előjön, aztán magától "megoldódik", majd újra?
Vettem egy Nissan Almerát 2000 évjárat n16 1.5 benzines...
300xx km-ről hoztam el 3 napig tudtam használni, majd egyik napról a másikra nem indult be. Ki lett cserélve 3 gyújtótrafó mert egyszerre ment tönkre. Ki lett cserélve a főtengelyjeladó és vezérműtengely jeladó is mert ezeket dobta ki hibakódnak. Hibakód törölve lett,Még sem indult az autó kivéve azt a kemény 6mp-et. Szelepdekni leszedése után vezérműlánc ellenőrzés volt, ami nagyon feszes. Hibakód nincs az autó még mindig csak arra a 6mp-re indul be majd leáll. Levegőszűrőn levettük és hidegindítót nyomtuk bele, amíg kapta a hidegindítót addig szépen jár a motor. Ha 2 percig nyomtuk, akkor 2 percig járt. 194. 000km óra állás
Le kell húzni a benzincsövet és meg lehet nézni, hogy pisál. Vagyis mennyit nyom a szivattyú.
A szervizdoksiban benne van, milyen fordulaton mennyit kell mutatni a MAF szenzornak. Ezt a kínai OBD olvasók is tudják. Az oxigénszenzor jele is könnyen megnézhető, egy multiméter elég hozzá.
Levegő szűrőben 7 ezer km van. Gumik épek, telefújtuk fék tisztítóval a motor teret, nem emelkedett meg a fordulatszám. Szaki azt mondja cseréljünk először benzin szűrőt. Aztán meglátjuk mi lesz a következő lépés, van még mit megnézni.
Első körben tisztíttasd meg a légtömegmérőt, és ha nem cseréltél mostanában légszűrőt, akkor azt is tedd meg. Töröltesd a hibakódot, és használd az autót.
Üdvözletem! Megkérdezhetem hogy milyen az a (lehetőleg gyári) vezérműlánc ami egy 2003-as Almerába (1,5-ös motor, 98 LE, acenta plus kivitel) való? Márka, típus, cikkszám, valami? Mindenhol az van hogy utángyártottat ne, ezért érdekelne hogy milyet rendeljek konkrétan? Sajnos nagyon úgy néz ki hogy megérett a cseréje. Mondjuk, 215000 km benne van már. A választ előre is köszönöm.
Nem volt jelentosen tobb, ilyen kevereknel minimalis. Viszont nem lehetett normalisan merni, mert hol ennyi, hol annyi, hol mentem e85 kut kozelebe, hol nem.
Hagyjuk már ezt az e10et anno a gtvel tisztán e85el jártam. 2% több ethanol van benne mint eddig volt. Jaca a láncon ne spórolj. Ha gondolod 120ért megcsinálom neked gyári lánccal vizpumpával stb.
Gyertyák kb 3000kmrel ezelőtt. Lehet tiszta redva a katalizátor, nincs kiegve rendesen, nem tudom mit csinál vele az E10, gondoltam rá tankolok valami jó benzint mielőtt szét boritjuk a vasat ;)
Egy Almera 1.5 N16 (2006) tulaja lettem. Kezelési könyvet nem kaptam az autóhoz és a neten sem találtam csak javításikat. Pár dolgot (alapok, feltöltési mennyiségek, stb. jó lenne elolvasni)
sziasztok - valaki meg tudná mondani hogy melyik diagnosztikai müszert érdemes megvenni az almera 1989- tip - hoz mert ami lett véve az nem jo valószinü hogy 2000- től méri a hibákat tapasztalataitok és véleményetekre számitanék köszönöm a hozzászólásaitokat
Sziaszok, szeretném kérdezni van e tapasztalat Nissan Juke vezérműlánc csere ügyben valakinek? Az autó 1.2 benzines most lesz 4 éves van benne 33.000 km. A Nissanba 300.000 Ft ot mondtak rá. Tud valaki segíteni ha már kell hol lehetne olcsóbban megcsináltatni? Kicsit sokallom a 200.000 Ft munkadíjat. A Nissan még nem válaszolt, hogy ad e méltányosságot, de mire kivárom nyár lesz. Köszönöm, ha bárki tud segíteni. Amúgy Budaörs és közeli helyen lévő szervizben gondolkodom. Üdv. Mariann
Carlos Ghosn leváltott Nissan vezérigazgató úgy tűnik azzal akar híres lenni, hogy ő legyen az első ember a középkor óta, akit nindzsa tett el láb alól... Most éppen sajtótájékoztatót tart arról, hogy milyen gonoszak a japánok és a regénybe illő szökésével mennyire megszégyenítette a császári rendszert.
Diplomáciai alku keretében kiengedték Japánból a Nissan cégcsoport libanoni-brazil-francia származású volt vezérigazgatóját, akit Tokió és Párizs is széleskörű korrupciós ügyletek miatt akart becsukatni. (Három nappal azelőtt járt a japán külügyminiszter Libanonban, hogy oda magánrepülőzték a fickót.)
Üdv!
2008 körüli 1.2 80hp micrat vennék. Hol rohadnak ezek jellemzően? Motoron mit figyeljek? Úgy általában mire figyeljek ennél a típusnál? Elöre is köszi!
Először szerintem a biztosítékot nézd meg. A testelés nem egyszerű, ha azzal van gond, szerintem bontani kell a műszerfalat... akkor jobb felkeresni egy autóvillamossági szakit.
Gondolom ott van a vezető bal térdénél a műszerfal alatt, mint általában, de nem ismerem a típust. Rajta van a burkolaton általában, melyik biztosíték mihez tartozik. Vagy végignézed, melyik ment ki. Ha megvan, ugyanolyan értékűre cseréled.
Ha ott mind rendben van, akkor lehet tovább keresgélni, pl. az alább írt testelési hibát.
Ha kiment a biztosíték, akkor meg lehet találgatni, hogy mitől...
Sziasztok! A kérdésem a következő: Van egy Nissan Primera 1,6-os hatchback autóm, mely 1997-es. A minap bekapcsoltam a rádiót amely működött. Leállitottam az autót majd gyújtást adtam és ismét próbáltam bekapcsolni, de nem szuperált, nem kapcsolt be.. Kipróbáltam egy másik rádiót, azon halványan mutattak a kijelzők, de az sem kapcsolt be. Ekkor még nem is figyeltem a mászerfalat. A mai napon ismét próbálkoztam a rádió elinditásával, de nem indult. A motort beinditottam és ekkor láttam, hogy nem megy az egyik óra sem. Se a km/h, se a fordulatszámmérő. A digitális km számláló és az óra sem. A lámpák működnek! Mi lehet a gond? Válaszokat előre is köszönöm!
Tudja valaki, hogyan lehet a képen lévő Nissan Almera (2006) N16-ös tükröt LHD állásból RHA állásba állítani?
A tükrök más szögben állnak, ha jobbkormányos vagy balkormányos Almerára szerelik fel őket, ezért van két állása.
Próbáltam kifelé hajtani, meg befelé hajtani, de csak a rossz állásba kattant be. Úgy érzem, hogy valamit nem tudok, amit még tudni kellene a művelethez.
Tudja valaki, hogyan lehet a képen lévő Nissan Almera (2006) N16-ös tükröt LHD állásból RHA állásba állítani?
A tükrök más szögben állnak, ha jobbkormányos vagy balkormányos Almerára szerelik fel őket, ezért van két állása.
Próbáltam kifelé hajtani, meg befelé hajtani, de csak a rossz állásba kattant be. Úgy érzem, hogy valamit nem tudok, amit még tudni kellene a művelethez.
Sziasztok! Nissan Mikra 2004 s diesel K 12. Cseréltem féktárcsát, és betéteket, és azota világit az ABS visszajelzö. Valami vezeték, vagy érzékelö van ott amit esetleg nem tettem vissza?
Köszönöm a válaszokat! :) Akkor ez érdekes. Amúgy a kérdés azért merült fel bennem, mert a legutóbbi tankolásnál a benzinkutas tankolt bele és azt mondta ő még ilyet nem látott.
Egyébként a tankolónyílás része teljesen fémből van, így nincs semmilyn színe. A kezdeti szakasz ahova még passzol a tankolócső és utána mélyebben beszűkül, és a szűkülő résznél vannak a nyílások a levegőnek.
Köszönöm! Természetesen diesel autóba, személyautóhoz használt kisebb átmérőjű diesel csővel tankolok, és így jelentkezik a probléma. Létezik, hogy a franciáknál más átmérőjű a diesel tankolócső, mint nálunk?
Arról szeretnék érdeklődni, hogy mi a magyarázata annak, hogy a Franciaországból származó Nissan Juke tankoló nyílásában nem áll meg a tankoló pisztoly magától, illetve nem megy bele a nyílásba? Így is meg lehet tankolni és működik a pisztoly kioldója is de kevésbé praktikus. Van erre valami magyarázat, illetve mód a megoldására?
Van egy 2012-es 1.6-os diesel Qashqaiom. Ha hidegen indítom teljesen normális a hangja semmi mellékzöreje nincs olyan a hangja amilyennek lennie kell. Egyébként kb. 120 ezer km van benne, végigszervizelt, mindig gyári olaj van- volt benne és a szűrő is mindig a legjobb minőségű került bele.
Ha a motor üzemmeleg, leállítás után 5-10 perc múlva újraindításkor a vezérműlánc környékéről csörgő hangot hallani és a motor kissé egyenetlenűl jár. Leállítva és azonnal újraindítva a jelenség megszűnik és a motor újra szépen egyenletesen jár. Az olajnyomásjelző lámpa véleményem szerint kissé lassabban alszik el a szokásosnál de ez lehet ,hogy csak az én meglátásom... cseréltek már rajta emiatt szűrőházat, mondván hátha a benne levő visszacsapó szelep nem százszázalékos. Ezen kívül vácuumpumpát mivel ha a motor egyenetlenűl járt és többször a fékpedálra lépve a hang elhalkult de nem szünt meg és később vissza is jött egy idő múlva. Nem tudom mit cseréljünk rajta, hogy ez az idegesítő jelenség megszünjön ...egyébként teljesen normális a fogyasztása, hibátlanul üzemel a motor ha nincs melegen leállítva! Ha valakinek van ötlete, nagyon megköszönném!!!
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni egy nissan primera p11-es 2000-es évjáratú 1.6-os benzines motorral szerelt autóról lenne szó.
Kb.15 percet megyek az autóval és leáll a motor,majd várok pár percet és ha nem is elsőre,de párszori indításra ujraindul.Ezt követően teljesen jól működik az autó mégha több 100km-t is megyek vele.
Mi lehet a baj?
Előre is köszönöm a segítséget!
Ez a 3000 td motor ami az enyémben van az Nissan ? Mert volt már több Nissanom(és japán autóm) de azoknak a motoroknak egész más hangjuk volt,máshogy jártak. Ez olyan Perkins-hez hasonlít.
Ez a Trade téma érdekelne bővebben,mert elég ritka autó és kevesen ismerik.Nem Nissan?Ezt is spanyolban gyártják mint a Terranot,Vanettet,stb.?Nekem 3000 TD van.Vannak betegségei?Mire kell figyelni?
Ja én a Trade utáni Cabstar-ra gondoltam amit az első pár évben párhuzamosan gyártottak a Trade-el. De a Trade őset is Cabstar-nak hívták. De tényleg a legjobb ha lemérem.
Üdv! 2003-as 98LE Almerán (130E KM) mi lehet a tünete a láncnyúlásnak, zörgés lehet? 2-3 ezres fordulat között valami zörgölődni szokott, pl. egy úthoz közeli fal mellett megyek el akkor visszeverődő zörgő hangot szoktam hallani de ezt sem mindig. Valami hővédő a kipufogónál? Olajcsere évente van, semmi más baja nincs a kocsinak megy mint az állat, indításkor sincs ez a hang, alapjárat stabil stb.
Sziasztok! Voltam autovillamossagisnal, es kideritette hogy a test a bemeno 3 kabel kozul a kozepso, mig az elozo tulaj altal vasarolt utangyartott fenyszoroban a csatlakozoban bal oldalt van :O felcserelte a baloldali es a kozepso kabelt, es tokeletesen mukodott utana a jobb oldali tavolsagi is! Ezt csak azert irtam le, hatha valaki meg igy jart volna / igy jarna! :)