Keresés

Részletes keresés

e61hx Creative Commons License 2008.09.24 0 0 33383
Kávé és egészség:
http://www.hsph.harvard.edu/nutritionsource/questions/coffee/index.html
andrew7 Creative Commons License 2008.09.24 0 0 33382
Az nagyon jó!
Megnéztem, a honlapjukon még nincs rajta http://www.vasipari.hu/upload/kv_katalogus.pdf
Van egy mintaboltjuk vhol az Oktogon környékén az Andrássy úton, ha jól emlékszem, holnap benézek. Szarvasi magasnyomásúúúú...- hogy mik vannak! Kíváncsi vagyok Monyesz, a véleményedre.
Előzmény: monyesz (33378)
luigi- Creative Commons License 2008.09.24 0 0 33381

Megmondom, hogy miért.

 

Indult a kávéházak.hu. Az elején még presszóértékelés volt, tényleg értékelték. Aztán már a forró csoki jegeskv meg a sék és a süti volt a tesztalany, de a presszót kiválóra értékelték, pedig meg sem kóstolták. Na, itt már gagyi lett.

Csinálhatsz tömeglapot, de nem biztos, hogy azt szeretnél. Legalábbis én azt nem szeretnék. Ha érted mire gondolok.

Előzmény: weinmaker1 (33376)
monyesz Creative Commons License 2008.09.24 0 0 33380
Thanks ! Pénzügyben írjál !
Előzmény: DJG (33358)
DJG Creative Commons License 2008.09.24 0 0 33379
Jó lesz az szerintem. Most jutott eszembe egy jónak tűnő meghatározás róla: szelíd kávé, nem harapós.
Előzmény: pepppeee (33362)
monyesz Creative Commons License 2008.09.24 0 0 33378
Most beletrafáltál, mert Turmix kinézetű kicsit - holnap remélem sikerül is kipróbálni.
Előzmény: andrew7 (33373)
weinmaker1 Creative Commons License 2008.09.24 0 0 33377
Dehogy is sértődök meg!!!!!
Előzmény: monyesz (33375)
weinmaker1 Creative Commons License 2008.09.24 0 0 33376
Neked is köszi. Igen elsősorban kávézókra kéne szorítkozni, de ha valakit éppen egy cukrászdába vet be a sors, akkor arról is lehet írni :). Nem baj hogy van.

Vadászos is van sokféle, mégis a vadászmester lett a legolvasottabb. Ha színvonalas lesz (márpedig az lesz), akkor azt sokan fogják olvasni. Jövő hét vége felé már lesz látható eredmény is, még akkor is ha, addig nem jegyzik be a domaint.
Előzmény: luigi- (33369)
monyesz Creative Commons License 2008.09.24 0 0 33375
Ne sértődj meg, szvsz ilyenje senkinek nincs készen, illetve hát Luiginak van mert szakmájába vág.
Előzmény: weinmaker1 (33359)
luigi- Creative Commons License 2008.09.24 0 0 33374
Ideje volt!
Előzmény: monyesz (33372)
andrew7 Creative Commons License 2008.09.24 0 0 33373
Na ne...tényleg? Hol? Hát ez márcsakazértisérdkelne. Végülis miért ne lehetne gyártani egy egyszerű, de jó minőségű, jól összerakott presszógépet? Pl. a TurMix TX-40 is egy egyszerű, jól átgondolt és megépített gép.
Monyesz, hogy nézett ki ez a Szarvasi csoda?:-)) Valamiulyen klón, vagy önálló teremtés?
Előzmény: monyesz (33372)
monyesz Creative Commons License 2008.09.24 0 0 33372
Ked ves topiclakók, jövőben a szarvasit kéretik nem szinonímaként használni bizonyos KV italokra, mert ma láttam tőlük 15 baros főzőt ! :O
17ezer körüli az ára.
monyesz Creative Commons License 2008.09.24 0 0 33371
A Kv-s cég székhelye és az autó versenyző születési helye egyezik, Siena - biztos az a család, csak ott ugye nagyok a családok, meg keresztapák is vannak... ;)
Előzmény: nohab (33348)
luigi- Creative Commons License 2008.09.24 0 0 33370
Az áraik erősen nyomottak, meg is lepődtem a számla fizetésekor.
Előzmény: blaze73 (33365)
luigi- Creative Commons License 2008.09.24 0 0 33369

Bár nagyon nem tudok belefolyni a témába egy linket adok egy barista verseny értékelési lapjáról, mint pontozási kritérium. Ebből össze tudsz rakni egy technikai értékelést.

 

http://www.kekfesztival.hu/files/technikai_biralati_lap.pdf

 

http://www.kekfesztival.hu/files/erzekszervi_biralati_lap.pdf

 

A kávézó teszteknél szerintem csak kávézókat kéne tesztelni, elsődleges szempont legyen az italok minősége. Majd a kiszolgálás minősége, hely igényessége.

 

Cukrászdatesztelő weblap már van a kávéházak.hu címmel.

Előzmény: weinmaker1 (33359)
andrew7 Creative Commons License 2008.09.24 0 0 33368
A Manuel magyarországi importőre/forgalmazója nagyon lelkiismeretesen igyekszik tanítani is azokat, akik ezzel a kávéval dolgoznak. Többször tapasztaltam, hogy komolyan veszik a visszajelzéseket is. De mindehez minimum két ember kell: hiába tanít valaki, ha más nem hajlandó tanulni, vagy tisztességesen dolgozni. Az eladó (nevezzük "baristának", elvégre ezt a munkakört látja el) mellett nem állhat folyamatosan nádpálcával a kávéimportőr, és nem utasítgathatja, hogy "Mari" vagy "Géza" tamperolj már rendesen, szolgáljátok fel időben a kávét etc.
Ugyanakkor vannak helyek, ahol készség van arra, hogy tanuljanak: én úgy látom, amiről SiD és Luigi itt beszámolt, egy ilyen hely, és örülni kell, mert ha a tanulási szándék megvan, és ha van aki tanítson is, akkor olyan rossz nem lehet a dolgok vége, sőt...
Előzmény: luigi- (33355)
SiD- Creative Commons License 2008.09.24 0 0 33367

Hoppá, egy kétfejes Faema E61 Legend:

http://teszvesz.hu/item445542649_faema_legend_s_2.html

Mik vannak kis hazánkban....

weinmaker1 Creative Commons License 2008.09.24 0 0 33366
Oks, bocsi csak annyira lázban égek, hogy türelmetlen vagyok :).
Előre is köszi!
Előzmény: andrew7 (33364)
blaze73 Creative Commons License 2008.09.24 0 0 33365
persze ha van rá ott igény.

jól leírta SiD a környékbeli kínálatot. valszeg arra van igény.
a jobb és drágább itóka lehet nem versenyképes...

szóval nehéz dolog ez....
Előzmény: luigi- (33363)
andrew7 Creative Commons License 2008.09.24 0 0 33364
Jaj dehogy! Pl. én egész nap dolgoztam, most olvastam át a bejegyzéseket; át akarom gondolni, hogy mi a legideálisabb, és néhány dolognak még utána szeretnék nézni... Merthogy az értékelési szempontok és osztályozások sem mindenben egységesek...
Előzmény: weinmaker1 (33359)
luigi- Creative Commons License 2008.09.24 0 0 33363

Éppen ezért kellene valami pluszt belevinni. Ha másban nem hát kapja meg ugyanazt csak extra minőségben, mert azért a bunkó is megnyalja a száját egy kiváló kapucsínó után és visszajön. Főleg forgalmas buszmegálló mellett van a hely, ha olyat kap, amit máshol nem tudnak, biztos, hogy a buszra várva bemegy és kér egyet minden reggel.

Legalábbis én így látom.

Előzmény: SiD- (33361)
pepppeee Creative Commons License 2008.09.24 0 0 33362
Meg is érkezett, köszi szépen!!!

Mikor kibontottam, jól meglepődtem, színre még hasonlít is a csomagolásához (omnia) :D

Korrekt tesztet sajna még nem tudtam csinálni, kicsit finom neki a jelenlegi állás, kevesebb mint egy szimplányi adag jött le 25mp alatt...

Nah, reggel next test...
Előzmény: DJG (33358)
SiD- Creative Commons License 2008.09.24 0 0 33361

H_G!

 

Minden úgy volt, ahogy luigi is leírta. Nincs kényszer. Szerintem fejlődőképes az intézmény és remélem, hogy talpon is marad! A környéken nincs több minőségi kávézó, ezért van esélye, de másrészről azért érzem, hogy nem könnyű itt, mert ez nem a Ráday utca, hanem a rákoskeresztúri paneldzsungel szíve. Itt sokaknak elég az automatából csapolt csibófamily 100Ft-ért, műanyagpohárban, keverőpálcikával, sok-sok habosított növényi zsiradékkal a tetején.

A közeli környezetben egyébként lehet inni Illy-t cukrászdában, Bristot-ot automatából csapolva egy mobiltelefonboltban(!) vagy Piazza d'Oro-t a Tesco és a Baumax kávézójában, kicsit távolabb Segafredo-t és egy Fabia nevű bécsi kávét, szintén egy cukrászdában.

Van még egy Qawa kávékat árusító kávézó a családiházas övezetben, de kihalt helyen van és jellemzően nem friss a kávé.

Régebben volt már próbálkozás igényes kávézóra (Semiramis frencsájz volt), de sajnos egy éven belül bebukott. Szóval ilyen a környék.

Előzmény: H_G (33357)
zeg4 Creative Commons License 2008.09.24 0 0 33360

Ez még "élő" dolog vagy elhalt?

 

Vergnano espresso1882 (fekete):

jobog - 2 db
pepppeee - 2 db

yorka - 2db

Vergnano cappuccino1882 (fekete):

jobog - 2 db

zeg4 - 2db

weinmaker1 Creative Commons License 2008.09.24 0 0 33359
Halihó mesterek!

Sajnálattal láttam, hogy a felvetett kérdésre, kérésre egy kanyi válasz sem jött. Most vagy haragszotok rám, vagy senkit nem érdekel, vagy mindenki be van havazva, vagy nem tud írni mert éppen kávét főz :( .

Mindenesetre nem fogja a dolog a kedvem szegni, akkor majd utána nézek, hogy az ilyen teszteket milyen rendszer szerint végzik.

Egy dolog miatt vagyok egy picit csalódott, hogy eddig ebben a témában bármit kérdeztem semmilyen reakció nem volt (a negatívon kívül).
DJG Creative Commons License 2008.09.24 0 0 33358
Épp most volt is, viszi a szajrét.

Monyesz, a tiéd pedig a posta karmai között van már...
Előzmény: pepppeee (33354)
H_G Creative Commons License 2008.09.24 0 0 33357
És otthon sem tartott senki egy vödör kromofágot a Bogár fölött? :)
Előzmény: luigi- (33356)
luigi- Creative Commons License 2008.09.24 0 0 33356
Tényleg ízlett neki, én ott voltam. Senki sem nyomott a hátához pisztolyt! :-)) Látványra nekem is tetszett.
Előzmény: H_G (33353)
luigi- Creative Commons License 2008.09.24 0 0 33355

Mindenesetre látszik a személyzeten, hogy tanítva volt. A kávék egyszemélyes szűrőn csorogtak le, talán ezért voltak túl hígak, ott már kell trükközni, hogy valóban jó és ízdús legyen. Hallottam, hogy 25 másodpercig folyt a kávé a presszónál, de végén már nagyon is ki volt fehéredve a lé. Nem tudom mi nem stimmel, de valószínű, hogy rá lehetne jönni próbálkozásokkal.

 

Azt nem sikerült megtudnom, hogy pontosan melyik Manuel kávét mérik. Azt sem, tudom, hogy hány grammból főznek.

 

Első körben ajánlanék egy bármilyen fém tampert beszerezni, mert azzal ki lehetne küszöbölni az egyszemélyes hátrányát. A Manuel kényes a lefőzésre, odafigyeléssel azonban nagyon is finommá válik. Nekem kicsit magasabb hőfokon főzve sokkal-sokkal finomabb, testesebb karamellesebb ízvilágot adott otthon.

 

 

Előzmény: luigi- (33352)
pepppeee Creative Commons License 2008.09.24 0 0 33354
DJG: Ismerős kicsit megcsúszik a munkában, így olyan 7-8 között tudna beugrani a Bonomiért...

Az Neked nem lenne probléma?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!