Keresés

Részletes keresés

weinmaker1 Creative Commons License 2008.09.26 0 0 33573
Nézd, szerintem akik a tesztben részt vesznek eléggé annak mondhatók, legalábbis számomra kétségtelenül. Rengeteg féle kávét kóstoltak, az eddigi leírásaik, véleményeik meggyőzőek.

A cikkben valami néven vagy álnéven mindenképpen meg kell jelenni, hogy az adott vélemény kié (ezt majd mindenki megírja nekem, hogy milyen néven szeretne publikálni)

Mellesleg borászati téren találkoztam olyan "szakértőnek" nevezett személlyel, aki nem tudta megmondani, hogy milyen fajta bort kóstolt és csak pislogott mikor én meg megmondtam

Szal nem kell ahhoz nevesített "szakértőnek" lenni, hanem inkább a kellő tapasztalat a szükséges. Az pedig itt bőven megvan.
Előzmény: szabcika (33570)
monyesz Creative Commons License 2008.09.26 0 0 33572
Valahogy érzékeltetnem kellett a fájdalmat ! ;) Tudtommal a 'muss'-ból, ami nem magyar szó ugye, származik - ezért nem ly-vel kell írni helyesen.
Előzmény: Vén Resu (33564)
jobog Creative Commons License 2008.09.26 0 0 33571

 

A cappucino és a kapuciner tudtommal két teljesen különböző ital. Első talján, második bécsi.

 

Továbbá meg lehet fontolni a kapucsinó elnevezést. Ennyi magyarítás sztem belefér.

 

Az espresso-nál talán nem kellene magyarítani, ezzel az idegen szóval is jelezve, hogy olasz italról és nem magyaros eszpresszóról van szó (deci omnia + evőkanál kávéfehérítő).

 

Előzmény: szabcika (33566)
szabcika Creative Commons License 2008.09.26 0 0 33570

Tényleg Weinmaker ki számít majd "itteni hozzáértőnek"? Lehet nevesíteni vagy még inkább ne?

RCTiv Creative Commons License 2008.09.26 0 0 33569
majd ha meglesz visszaviszem a gyárba, hogy gyerekek ezt így kell ;D
Előzmény: SiD- (33559)
blaze73 Creative Commons License 2008.09.26 0 0 33568
én is a Cappuccino-ra szavaznék :)
szabcika Creative Commons License 2008.09.26 0 0 33567

1 szavazat erre

Előzmény: weinmaker1 (33565)
szabcika Creative Commons License 2008.09.26 0 0 33566
Blaze cappuchino-ja is kerülendő, de szerintem a kapuciner is.
Előzmény: _MrB_ (33563)
weinmaker1 Creative Commons License 2008.09.26 0 0 33565
igaz, amúgy legyen akkor ez espresso, cappuccino .... ok?
Előzmény: _MrB_ (33563)
Vén Resu Creative Commons License 2008.09.26 0 0 33564

"kapucsinó" - ezt muszály ???

 

"muszály" - ezt muszáj? :)))

Előzmény: monyesz (33561)
_MrB_ Creative Commons License 2008.09.26 0 0 33563
Csak tipp, de legyen majd a nyelvezet egységes. Azaz vagy espresso, cappuccino ... vagy eszpresszó, kapucsínó(esetleg kapucíner)... legyen majd a szóhasználat.
Előzmény: weinmaker1 (33562)
weinmaker1 Creative Commons License 2008.09.26 0 0 33562
nem muszály, azért írtam, hogy javítsátok, fogalmazzátok.....
Előzmény: monyesz (33561)
monyesz Creative Commons License 2008.09.26 0 0 33561
"kapucsinó" - ezt muszály ???
Előzmény: weinmaker1 (33558)
monyesz Creative Commons License 2008.09.26 0 0 33560
Már most jelentkezőket keresünk, akik be akarnak zárni egy ilyen találka után... :))
Előzmény: _MrB_ (33555)
SiD- Creative Commons License 2008.09.26 0 0 33559

Készen van ám a géped, csak a pod mellett szivárogni szokott kb a csapolás felétől.

Nem szorítja eléggé a podot. Szóval ezt még megbütykölöm a hétvégén.

Előzmény: RCTiv (33557)
weinmaker1 Creative Commons License 2008.09.26 0 0 33558
Nem semmi lenne az biztos :D

Addig is javítsátok, fogalmazzátok igény szerint :)

Tesztelési módszerünket hosszas egyeztetés után szakmai szempontok szerint állítottuk össze. Fontosnak tartottuk, hogy bárki számára érthető és áttekinthető legyen. Természetesen mint minden érzékszerven alapuló vizsgálat szubjektív, de a tesztelők tudása és a közös vizsgálati pontoknak köszönhetően igyekeztünk ezt a lehető legkisebb mértékre szorítani. Reméljük, hogy értékelésünkkel segítünk a látogatóknak a kávéválsztásban, illetve abban hogy hova érdemes betérni, egy kellemes kávé, kapucsinó vagy egyéb elfogyasztására. Bízunk abban, hogy a vendéglátó helyek is megfelelő visszajelzést kapnak, hogy mi volt jó vagy esetleg mit érdemes még javítani, hogy vendégeiknek a legjobbat tudják nyújtani.
Előzmény: _MrB_ (33555)
RCTiv Creative Commons License 2008.09.26 0 0 33557
szerintem menjünk SiD-hez és akkor mindenkinek jut egy gép :D
Előzmény: _MrB_ (33555)
jobog Creative Commons License 2008.09.26 0 0 33556

 

Ezt megerősítem, adagológkanállal kanalazva különféle kávék nagyon eltérő mennyiségeket adnak ugyanolyan adagolókanál töltéssel is. Egyikben kisebb szemek vannak, jobban kitöltik az adagolókanalat, másiknál nagy babok, szinültig a kanál, de a fele hézag a nagy szemek között.

 

Egy kis zsebmérleg "tara" funkcióval, tizedgramm pontossággal ötezer forint körül van, a kávéfőzés folyamatába beiktatva másodperceket jelent, szóval nem lehet akadály. Amikor elkezdtem kávézni én a kezdő felszerelés részének tekintettem darálóval, tamperrel, géppel, tejgőzölő pohárral együtt. Tamperállvány, zacckiütő kosárka, britakancsó vagy vízforraló, vákumos zacskóragasztógép, pörkölőgép, porszívó, csészegyűjtemény jöhet később is, de az alapkészlet elemeinek hiánya már komoly akadálynak minősül.

 

Előzmény: Vén Resu (33552)
_MrB_ Creative Commons License 2008.09.26 0 0 33555
Már most sajnálom a KVzót, ahol összejövünk ~ ;D
Előzmény: RCTiv (33553)
_MrB_ Creative Commons License 2008.09.26 0 0 33554
Nos, reggel megvolt a teszt, még nem tökéletes, de...
Igen, ilyesmi volt a zöld sega régen.
Azaz nem teljesen. A savanykás, gyümölcsös, mazsolás íz rendben. Csak, a segában a mazsola rendes mazsola, vagy tejcsokis mazsola ízzel jelentkezett, még a Pelliniben étcsokis mazsolaként. Azaz savanykásabb körítéssel. Ennek ellenére egy finom "könnyed" KV, és tejjel bújik ki igazán a mazsola belőle.
Hétfőn tesztelem cukortalan csak tejjel is.
Előzmény: SiD- (33487)
RCTiv Creative Commons License 2008.09.26 0 0 33553
a nagy tesztelés alatt jó irányba haladunk egy jó kis topiktali felé szerintem ;)
Vén Resu Creative Commons License 2008.09.26 0 0 33552

Persze, nem mérleggel grammra kimérve adagolnak, de egy adott kávéfajtánál és darálási finomságnál egy "ipari" daráló adagolóját be lehet állítani úgy, hogy térfogat alapján is kvázi egyforma legyen az adagolt mennyiség. A Marzocco kosárba pedig ha színültig teszem, akkor simán belemegy 18g, nem pedig 14-16g. Én ráérek és megengedhetem magamnak azt a luxust hogy mindig pontosan kimérjem és állíthatom hogy azóta nagyságrendeket javult a kávéim konzisztenciája. És már sokadszor de leírom megint, én úgy tapasztaltam, hogy 1-2g többlet jelentősen hatással van a kávé ízére. Távol álljon tőlem, hogy hitvitát kezdeményezzek a térfogat vs. súlyra történő adagolásról, de aki napi 3 duplát főz és hajlamos váltogatni a kávékat, az jobban jár ha vesz egy 0.1g osztású mérleget és kiméri a mennyiséget, mint egy adagoló nélküli darálóból ránézésre állapítsa meg hogy mennyi kell a kosárba. Szerintem.

Előzmény: andrew7 (33499)
jobog Creative Commons License 2008.09.26 0 0 33551

 

Igen, átugrottam.

 

Előzmény: weinmaker1 (33550)
weinmaker1 Creative Commons License 2008.09.26 0 0 33550
Szia! Ezt átugrottad olvasás közben:

Mokambo teszt: tesztelők

1, MrB
2, Monyesz
3, luigi
4, blaze73
5, SiD

Szerintem ennyi elég, de mivel azt mondjátok, hogy 10dkg elég, így ha valaki szeretne teszten kívül az jelezze, és ha tudom megoldom (készlet erejéig) :D

Következő lépés, hogy fektessük le a tesztelési szempontokat. Már majdnem kész is van, szerintem minimális finomítás kell.
Vissza kéne keresni, és ami jó akkor azt ide beírni, és úgy mint a tesztelők listáját levéglegesítjük :)

De neked is küldök egy mintát, és kíváncsi leszek az értékelésedre.

andrew7 is tesztel még.

Azt ugyan nem mondtam, de ugye mindenki tudja, hogy ez szemes kávé lesz, tehát majd darálni kell!
Előzmény: jobog (33549)
jobog Creative Commons License 2008.09.26 0 0 33549

 

Ha a tanyasi lét nemakadály akkor énis.

 

1, MrB
2, Monyesz
3, luigi
4, SiD?

5, jobog

Előzmény: weinmaker1 (33509)
luigi- Creative Commons License 2008.09.26 0 0 33548
Tényleg szép, kár, hogy német. Valszeg jól fel fogják verni az árát.
Előzmény: SiD- (33547)
SiD- Creative Commons License 2008.09.26 0 0 33547
SiD- Creative Commons License 2008.09.26 0 0 33546

Ez a Faema tényleg nevetségesen olcsó, de egy háromfejes gépet sajnos nem egyszerű eladni. Az olasz ebay-en az ehhez hasonló gépek olyan 200-500€ között szoktak menni.

Előzmény: szabcika (33542)
szabcika Creative Commons License 2008.09.25 0 0 33545
rod-in Creative Commons License 2008.09.25 0 0 33544
Mióta Morik, egyszer ittam ott, előtte hetente. Annak is három éve és ha arra járok, már eszembe sem jutnak.

Ennyi!
Előzmény: bcontact (33519)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!