"FIGYELEM! Az elektronikus gyújtású gázkazánok (/E és /I-típusok) csak fázishelyes
elektromos bekötés esetén fognak megfelelôen mûködni!" Ezt egy használati útmutatóból másoltam be. Nem vagyok elektromos szaki de ezekben valami olyan kütyü van ami érzékeny erre a témára. Biztos a szikra előállítása miatt van az egész, van olyan kondenzátor ami ilyen. Kicsit bizonytalan vagyok vagy nem? :-)
Bár nekem "régi " gyujtólángos Junkersem van, nem merném fordítva kötni:)
Sokkal régebbi készülékek amelyek szintén őrlángosak voltak mégse mentek ha rosszul kötötték be. Ezzel többször találkoztam már, mikor konektorba dugták be-néha fordítva.
Nem kivánok vitatkozni, bocsi de nem tudom elfogadni a válaszodat
tényleg így van: ismerős is visszahívta a beüzemelő szerelőt pár nap után, h nem jó a kazán, nem gyújt be! a hiba mindössze annyi volt, h a fölújítási munkák miatt csak ideiglenesen lehetett bekötni a kazánt, hosszabbítóval - és bár a kazán dugóját nem piszkálták, a hosszabbítót aznap fordítva dugták vissza a falba... az viszont jó kérdés, h mi a magyarázat
Sziasztok! Ismét lenne egy kérdésem, ezúttal kissé off.
Szeretnék laposvasba menetet fúrni, de sajnos nem tudom, hogy milyen méretű fúróval kellene kifúrni a menetfúrás előtt az anyagot. A méretek 8 mm, 6 mm, 5 mm, 4 mm, 3 mm. Tehát ezekkel a csavarméretekkel kellene dolgoznom, s nem tudom, miféle mérettel fúrjam elő az anyagot. Normál menetről van szó, ha jól emlékszem, normál méter-menetnek neveztük annak idején, de lehet, hogy most marhaságot írtam.
Itt sok a szaki, hátha erről is van táblázata valakinek.
Az újabb készülékek csak helyes polarítással indulnak. Az ciki mikor szerelőt hívunk, hogy nem megy a készülék és a szaki többezer ft.-ért megfordítja a dugvillát. :)
Az EPH-nak láthatónak és fixnek kell lennie.Dióhéjban: az értelme, hogy a gázvezeték potenciálja ne tudjon megemelkedni ( földpontenciálon tartja). A dugalj földelése a kazán érintésvédelme miatt van. A kettő két külön történet :)
Szerintem a rendes kismegszakítók megfelelnek a célnak, de meg kell nézni a gyártó katalógusában. Pl. nekik a 'Kismegszakítók' c. alatt van egy pdf, a végében ott van a legtöbb modellnél, hogy 'megszakítási távolság >=4mm'. http://www.moeller.hu/infos.htm