Még a TDM fórum haldoklása előtt irtam Neked pü.-t,de valószinüleg nem kaptad meg!:((((
Aztán ma reggel olvasom Karex jogos "kiakadását"gondoltam ellátogatok az Index fofumra.Rendszeres olvasója,néha hozzászólója is vagyok az egyik autósforumnak.
Igy láttam meg hogy "megyszólitottál"
Rég nem hallottam felőled,és a 900asodról!
Az"exed"köszöni szépen,nagyon jol érzi magát nálam lassan a 20ezredik km-t"tapossa nálam.A jövő hónapban éppen Isztriára,és Boszniába akar vinni,majd juliusban Svájc és társai,ahogy tavaly is:))))
Az olajat kicsit csipegette,szelepszárszimeringeket cseréltem+hézagoló lapkákat.
Szóval megnyugtatlak,nem bántam meg hogy megvettem Tőled,Fidó is megmondta hogy nem zsákba macskát vettem:)))Igaza volt!
Vezlánc csere nem varázslat, csak sokat kell bontani hogy hozzáférj a szelepfedélhez. Idomok, hűtő, vizcsövek, termosztát, olajszivattyú. A vezérműtengelyt nem kell kivenni, mellette egy dróttal le lehet engedni az olajszivattyúhoz és azzal fel is lehet húzni az újat. A feszítősint egy csap tartja alul, amit egy blokkfélcsavar takar, azt ki kell venni, beletekerni a csapba és azzal ki lehet húzni, mint a képen.
10w40 félszint castrol, de volt repsol is, meg motul, meg louisos procycle, gerickés HG de nem nagyon éreztem különbséget, talán csak a repsollal volt hagosabb a váltó.
A vezlánc is fura dolog, az elsőt 8 éve a yamaha még 22-ért adta, a másodikat 13-ért. Esetleg a következő motorozásnál kérdezd meg ausztriában is, 20 km-re tőletek van yamaha szerviz. Zweirad Gruber Steinamangererstr. 9 A-7501 Rotenturm. Gyakran olcsóbb ott az alkatrész mint nálunk és szinte sosem drágább.
Kérdezted, vagy gondolod? Nem kerül semmibe bemenni és megkérdezni mondjuk úgy hogy viszed ezt a képet. Persze mivel a napi valuta árfolyam függvényében változik az ár, így lehet eltérés, de nem dupla vagy ilyesmi.
Vezláncot a yamahánál, én is annyiért vettem, megvan a számla is. Szelepfedél tömítést bárhonnan, van utángyártott athena is(én monnyuk pont megszívtam egy olyannal, nagyobb volt a gyárinál) 10 alatt és a gyári is kb annyi. Lapka szintén bárhonnan a prox típusú ilyen 400ft körü van darabonként, a gyári meg 1500. Lamella pl a nagyvason 13. Telószimering motorkereskedésekben 5-6.000, csapágyboltban 1000/db.Csak ott mondani kell hogy mire kell mert kétajkú kell nem sima.
Húzd ki alul a spirált és nézd meg nincs-e lesarkalódva. Ha az jó, akkor feketeleves, mert meg kék nézni felül a műszerfali anyát hogy meg van-e rendesen húzva, ahhoz viszont minden idomot le kell szedni. Aztán még lehet alul is valami bibi a csigánál a fogaskerekeknél, vagy akár a műszerfalban is kikophatott a ház amibe a spirál megy, az kaki, mert csere. Történetesen természetesen van egy felesleges komplett műszerfalam is.... :D