Keresés

Részletes keresés

big_mafa Creative Commons License 2005.01.03 0 0 2505

Kosz - egyaltalan nem zargatni akartalak, csak a tobbieknek "miheztartas" vegett irtam..:)

Jobbulast!

Sajnos egyik kitetel sem teljesul....

A ventinek csak a vezerlese megy a kapcsolon keresztul (kesleltetett)

Tehat akkor nem szabad, igaz? :(

2 bajom van a mostani felallassal:

-1. "felhuzhato" fregoli van, es egyszeruen nem szaradnak a ruhak, ha nem megy a ventillator folyamatosan, mert kicsi a helyiseg, es hamar beparasodik. Ilyenkor jo lenne "fixre" kapcsolni a ventit a lampa nelkul

-2. Irrital, hogy ha kezet mosni megyek be, akkor is felzug a masina....

Kulon kapcsolot nem szeretnek neki, vagy csak nagyon vegszuksegben. (ugyebar furassal jar)

Ha mas otlet van, azt is szivesen varom!

Kosz!

Előzmény: Lacivill (2494)
MZ/Y Creative Commons License 2005.01.03 0 0 2504
Kösz.
Valóban "hétköznapi" gondokra gondolok. Egyébként előkészíttetném a 3 fázist, de nincs kedvem azzal szórakozni, hogy melyik villany, melyik konektor csoport melyik fázisra kerüljön, na meg, ha jól gondolom, akkor kevesebb A-rel megúszom.
Csak az a fránya áramszünet meg még amit esetleg írtok.
Előzmény: remote access (2503)
remote access Creative Commons License 2005.01.03 0 0 2503
Például nem tudsz működtetni nagyteljesítményű háromfázisú gépet, berendezést. Bár azt hiszem ennél kevésbé előrelátható problémáról érdeklődsz.  Nekem egy kétfázisú ! 400V-os ponthegesztőm működik 220-ról (240) igen haloványan. De ha nagyon kell áthozom a szomszéd fázisát is
Előzmény: MZ/Y (2502)
MZ/Y Creative Commons License 2005.01.03 0 0 2502
Gondolkodom a leendő villanyhálózaton. Eddig a 3 fázis evidensnek tűnt, de elbizonytalanodtam. Ha 3 fázisom van, akkor úgy kell fázisonként megrendelni, a hálózatot osztogatni, hogy mind a 3 fázison elég A legyen, ha "minden" megy róla. Ha 1 fázist választok, a max. 40A-rel, akkor nagy valószínűséggel elég lesz, de ha 3 fázis, akkor már nem elég a 40A. (Remélem, érthető, szóban is alig tudtam elmagyarázni valakinek.)
És a lényeg: mi a hátránya az 1 fázisnak? Nagyobb az esély az áramszünetre, ezt tudom, de mi van még?
Lacivill Creative Commons License 2005.01.03 0 0 2501
Oké jöhet a cimre, csak most elmentem majd egy óra mulva próbálok válaszolni. addig is ha nincs ohmmérőd akkor csinálj egy elemlámpából szakadásvizsgálót.
bobroy Creative Commons License 2005.01.03 0 0 2500
[image3][image3][image2][image1] igy sikerült, nemsikerült feltölteni miért ,átküldjem mailba?
bobroy Creative Commons License 2005.01.03 0 0 2499
[image3][image3][image2][image1]
Lacivill Creative Commons License 2005.01.03 0 0 2498

Fotot nem tudsz dobni ide fel?

Az ötödik szerintem a földelés.

A másik 4 mint egy kétsarkú kapcsoló möködik, és ha megszalad a hőmérséklet, elromlik a beállíthatós szabályzó akkor leold. Valami szakadásvizsgálól legalább van?

Előzmény: bobroy (2496)
bobroy Creative Commons License 2005.01.03 0 0 2497
vettem hozzá vezeték garniturát is azon van rajz de nemtudom feltenni a képet mert 1600x1400 ben tud és nemtudom hova töltsem fel üdv
bobroy Creative Commons License 2005.01.03 0 0 2496
helo nincs a sapkában semmi sajna,megvettem kompletten mindent az eggyiken a szabályozo van amelyik a höfokot allitja ,a masikon megcsak katod van vagy mifene meg 5 saru a höfok szabályzon három,annyit sejtek hogy egy vezeték megy a lampahoz és egy masik meg megy a szabalyzobol a az 5böl az eggyikre de hogy mi hova az passz köszi üdv
Lacivill Creative Commons License 2005.01.03 0 0 2495
Véletlen nincs a műanyag takaró "sapkában" a rajz? Milyen vezérlő kütyü(k) van(nak) rajta, mert van 2 fajta?
Előzmény: bobroy (2493)
Lacivill Creative Commons License 2005.01.03 0 0 2494
Az utolsó mondatod szíven ütött, már rég felraktam volna   fi relét csak november vége óta beteg vagyok egy kemény virus megtámadott. Cserébe elárulom, hogy nyugodtan lecserélheted csillárkaocsolóra, mert a fürdőszobád nem tartósan párás helység. De! Ugye nem a kád fölött vagy a közelében lessz a venti? A lámpától megvan 60 cm a kád?
Előzmény: big_mafa (2492)
bobroy Creative Commons License 2005.01.03 0 0 2493
sziasztok megvettem a hajdu bojler-hez mindent ami kellett most már csak összekéne szerelnem az alkatrészeket nincs véletlenül erröl egy rajz hogy kell bekötögetni meg rászerelni az alaplapra a dolgokat köszi üdv
big_mafa Creative Commons License 2005.01.03 0 0 2492

Udv!

A furdoszobaban szeretnem kicserelni a mennyiezeti vilagitas kapcsolojat csillarkapcsolora, h a ventillatort kulon is lehessen mukodtetni. Persze nem talaltam 2polusu csillarkapcsolot...

Szabad ezt egypolusuval megoldani?

A kapcsolo messze van a "viztol", a lampa a plafonon.

Fi-rele elobb-utobb lesz a lakasban.

Koszi!

moem Creative Commons License 2005.01.03 0 0 2491

Sziasztok,

Egy alternatív kapcsoló két kapcsolója közötti egyik vezetéket sikerült egy roppant figyelmetlen módon elvégzett falfúrás során elszakítanom, így mostmár csak az egyik kapcsolóval lehet működtetni a világítást. Figyelmetlenségemnél valószínűleg csak tudatlanságom nagyobb: mekkora az esélye, vagy min múlik az, hogy komoly bontás nélkül ki lehet-e cserélni az elszakított vezetéket?

Köszönöm,

Zoli

Degeczi Creative Commons License 2004.12.28 0 0 2490
fenetuggya, a Kontallux kapcsolók közt nagyon frankó élvilágítós (a glimmlámpa fényét kivezették a billentyűk szélére) példányok is voltak
sokkal praktikusabbak voltak, mint a mai, pontszerűen világító gyártányok
a konnektorjaik viszont valóban nem voltak szépek
Előzmény: MZ/Y (2489)
MZ/Y Creative Commons License 2004.12.28 0 0 2489
A kérdés az volt, a Kontallux (vagy mi) is van olyan, mint a Legrand (hisz' ugyanaz a cég gyártja). :o)
Bár lehet, hogy felesleges kérdezni, a Kontallux emlékeim szerint a cocializmus "dizájnját" mutatja - ha jól emlékszem, akkor olyat biztos nem veszek.
Itt, Debrecenben egyébként egy "Alfa" nevű kapcsoló-családot találtam, a Prodax/Legrand árának kb. 3/4-éért. Ismeri esetleg valaki?
Előzmény: Peter atyuska (2488)
Peter atyuska Creative Commons License 2004.12.28 0 0 2488
Turheto ar, aranylag jo kinezet, jo szerelhetoseg es jo beszerezhetoseg. + mindig van alkatresz hozza. Persze nem praktiker, obi, stb ben kell a termek palettat keresni :-)
Előzmény: MZ/Y (2487)
MZ/Y Creative Commons License 2004.12.28 0 0 2487
Nem is azt várom el a 3 darabból álló vezetéknél, hogy jobban szóljon, csak ne legyen hallhatóan rosszabb.
Ha a nem csúcskategóriás cuccomat és a még gyengébb fülemet veszem, talán nem lehet gond, :o)

Egy másik kérdés: pár hónapja írta valaki, hogy Prodax, Legrand, meg az itt lentebb írt márkák javasoltak. A Legrandot a Kontavill gyártja, az ajánlás azt jelenti, hogy a Kontavill egyéb cuccai is jók, vagy a Legrand név az áron kívül más minőséget is takar?
Előzmény: remote access (2485)
Tilia Creative Commons License 2004.12.28 0 0 2486

Értem. Bocsánat, de nem fogtam fel elsőre. :-))

Előzmény: remote access (2485)
remote access Creative Commons License 2004.12.27 0 0 2485
Hangfalcsatlakozó van, de a kérdés az az, hogy az erősítő csatlakozója és a hangfal csatlakozója közé közvetlen hangfalkábel kerüljön vagy darab hangfalkábel az erősítőből - szorítós, csavaros, dugós csatlakozó - kábel a falban- szorítós, csavaros, dugós csatlakozó - darab hangfalkábel a hangfalig tipusú szétszabdalt vezetékezés.  Ez utóbbi azt hiszem kevés berendezés esetén javítja a hangképet.
Előzmény: Tilia (2484)
Tilia Creative Commons License 2004.12.27 0 0 2484
Lehet, hogy hülyeséget mondok, de a Legrand standján a Construmán voltak mindenféle új csatlakozók... nem lehetséges, hogy nekik van olyan, ami a hangfalakhoz is jó? (kvázi nem lóg a falból vezeték)
Előzmény: MZ/Y (2459)
Peter atyuska Creative Commons License 2004.12.27 0 0 2483

GEWISS téglalap doboz:

- férőhely 1-12 (8 és 12 kétsoros)

- doboz típus jelzés GW24304/ 24303/ 24205/ 24306/ 24236

hozzávaló szerelő keret:

- egysoros (1-6) és kétsoros (8 és 12 férőhelyes)

Díszkeret

- 1-12 férőhelyes színek: felhő fehér, metál titánszürke, metál palaszürke

- 1-8 férőhelyes színek: + muskátli píros, burgundi vörös, velencei zöld, pázyit zöld, egszin kék, jazz kék, toner fekete, kukorica sárga, rózsagyökér, softkróm, óarany

ami ezekből türhető számomra: égszin kék, jazz kék, burgundi vörös, softkrom, óarany, felhő fehér.

A kapcsolók színei: fehér és fekete

A dugaljak színei: fehér, píros, fekete, zöld

kapcsoló mérete fele akkora mint egy dugaljé. Pontos méretet nem találtam valahol megvan csak nem tudom hol :-(.

Előzmény: RG500 (2482)
RG500 Creative Commons License 2004.12.26 0 0 2482

Üdv  Peter Atyuska

Elég jól kiszámoltam a helyeket, mivel a saját házamról van szó.

Igazából a keret színek érdekelnek ( nem is engem hanem az asszonyt.)

A másik, hogy van egy alaplapra szerelt két billentyűs sorozat olyan mint egy csillár kapcsoló és nem tudom milyen billentyű kombinációkkal rendelkezik. A modulos szerelőkeret pedig a katalógus szerint 3 egység széles minden 1,2 vagy 3 modul esetén is csak a luk méret más. Magyarul az egyes keret kb úgy néz ki mint egy jó széles keretben lévő solid kapcsoló.

Az is érdekel még, hogy a Gewis legnagyobb dobozába ( ami mm-re megegyezik a Modul és a Btichino nagy dobozával) a gewisből 6 modul fér a többiből 7.

Üdv Tamás

Előzmény: Peter atyuska (2480)
lotht Creative Commons License 2004.12.25 0 0 2481
Küldd el nekem is kérlek, az itt látható címemre, hamarosan nagy "kőbe" vágom én is a fejszémet, keresem az alternatívákat. Köszönöm.
Előzmény: Peter atyuska (2479)
Peter atyuska Creative Commons License 2004.12.25 0 0 2480

Gewiss ulloi uton van az uzlet. A Gewiss sajat szerelvenyeivel alkalamzahato es a kapcsolok fele szelesek mint a hagyomanyos kapcsolok (kontavill). Jol szerelheto de nincs lehetoseg egy hibas elkepzelest korrigalni konyen. Ersd ha 4 helyes doboznal kiderul kellene + 1 csak veses uj doboz segit.

Eleg jo minoseg de 1-2 het mig behozzak a termeket. Decemberben es nyaron lealnak akkor nincs szallitas.

Előzmény: RG500 (2477)
Peter atyuska Creative Commons License 2004.12.25 0 0 2479

Boldog karácsonyt!

Egy e-mil cemet kernek es mindent leirok.

Előzmény: b_2 (2476)
Lacivill Creative Commons License 2004.12.24 0 0 2478

A Gewis az Üllői uti üzletben lehet tapogatni ha üllő felől jössz jobb oldalra esik az egyik vasuti átjáró után jobb oldalon van egy nagy tégla épület asinek mellett.

Ott van egy benzinkút ami vagy 5 évig épült...

Még én sem szereltem, de valaki már irta talán  péter atyuska, hogy forgalmazzák.

Előzmény: RG500 (2477)
RG500 Creative Commons License 2004.12.24 0 0 2477

Üdv mindenkinek

Kérdezném a kollégákat, hogy modul rendszerű kapcsolókkal szerelt e már valaki.

A konkrét kérdés, hogy mennyire variálhatók egymással a különböző típusok mint a Gewiss, Btichino ill a Modul.

A modulnak jók az árai de nem sok minden van belőlle. A Btichino-ból minden van de arany árban a kakukk tojás a Gewiss amit nem tudom hol lehet megtapogatni még csak katalógusban láttam ki tud erről többet.

Tamás

Ui: Minden kedves topic lakónak Boldog Karácsonyi Ünnepeket Kívánok.

b_2 Creative Commons License 2004.12.24 0 0 2476

Peter atyuska!

Igen érdekelnének az árak, mert mindenkép ilyet kell beszereznem!

Lehet rendelni és postai utánvéttel fizetni?

Előzmény: Peter atyuska (2473)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!