Na megérkeztem 8 év után ide is, így már három TDM-es fórum között cikázhatok ide-oda. Végignézve az itteni márkatársaim nickneveit, akik maradtak az ismert nevükön az oké, de a többiek akikkel vagy ismerjük vagy nem egymást, azokat az adatlapjuk alapján próbálom megismerni.Egy szó mint száz ha már a jó társaság és jó motor miatt döntöttem a TDM mellett, akkor én itt is jól fogom érezni magamat.
Én sem tudtam hogy van itt ilyen fórum, mivel a korábbin nem esett szó róla (elégszer) :D.
Nicknév...... WÁÁÁÁ mittaláltam, regisztrálás. "Az Ön által megadott e-mail cím foglalt"...... na nézzük. Megjött a új jelszó kérő levél...... Szóval ez van. Nem tudom mikori, miért csináltam, mire kellett. De a rendszerben voltam.
Még a TDM fórum haldoklása előtt irtam Neked pü.-t,de valószinüleg nem kaptad meg!:((((
Aztán ma reggel olvasom Karex jogos "kiakadását"gondoltam ellátogatok az Index fofumra.Rendszeres olvasója,néha hozzászólója is vagyok az egyik autósforumnak.
Igy láttam meg hogy "megyszólitottál"
Rég nem hallottam felőled,és a 900asodról!
Az"exed"köszöni szépen,nagyon jol érzi magát nálam lassan a 20ezredik km-t"tapossa nálam.A jövő hónapban éppen Isztriára,és Boszniába akar vinni,majd juliusban Svájc és társai,ahogy tavaly is:))))
Az olajat kicsit csipegette,szelepszárszimeringeket cseréltem+hézagoló lapkákat.
Szóval megnyugtatlak,nem bántam meg hogy megvettem Tőled,Fidó is megmondta hogy nem zsákba macskát vettem:)))Igaza volt!
Vezlánc csere nem varázslat, csak sokat kell bontani hogy hozzáférj a szelepfedélhez. Idomok, hűtő, vizcsövek, termosztát, olajszivattyú. A vezérműtengelyt nem kell kivenni, mellette egy dróttal le lehet engedni az olajszivattyúhoz és azzal fel is lehet húzni az újat. A feszítősint egy csap tartja alul, amit egy blokkfélcsavar takar, azt ki kell venni, beletekerni a csapba és azzal ki lehet húzni, mint a képen.
10w40 félszint castrol, de volt repsol is, meg motul, meg louisos procycle, gerickés HG de nem nagyon éreztem különbséget, talán csak a repsollal volt hagosabb a váltó.
A vezlánc is fura dolog, az elsőt 8 éve a yamaha még 22-ért adta, a másodikat 13-ért. Esetleg a következő motorozásnál kérdezd meg ausztriában is, 20 km-re tőletek van yamaha szerviz. Zweirad Gruber Steinamangererstr. 9 A-7501 Rotenturm. Gyakran olcsóbb ott az alkatrész mint nálunk és szinte sosem drágább.