Keresés

Részletes keresés

V.A.Laky01 Creative Commons License 2021.01.20 0 0 181924

Köszönöm!

Kb. hasonló dolgokat mondtam én is neki.

occseb Creative Commons License 2021.01.20 0 0 181923

Köszi a linket megnézem.

Ahogy látom a nyomócsöveket látja az értékelő a legnagyobb hibának. Nem lehet azokat lecserélni valami nyomásálló élelmiszeripari csőre, és Awab bilincsre a préselt bilincseket?

Előzmény: sztereofan (181921)
Katoczi Creative Commons License 2021.01.20 0 0 181922

Több okból sem ajánlanám a linkelt gépet. Termoblokk (thermocoil) rendszerű vízmelegítés bár gyors, de nem stabil, egyben van a daráló és a gép, így ha valamelyik bedöglik mindkettő kuka, ráadásul a darálót folyamatosan melegíti a bojler.

A Caffé35-nél felújított, újszerű, tuningolt gépek vannak, én inkább onnam vennék.

Előzmény: V.A.Laky01 (181915)
sztereofan Creative Commons License 2021.01.20 0 0 181921

szia,

a linkelt gép kerülendő!

 

ez a legújabb változat:

https://caffe35.webnode.hu/gaggia-new-classic-2018/

 

a korábbi típusok ajánlottak elsősorban.

Előzmény: occseb (181920)
occseb Creative Commons License 2021.01.20 0 0 181920

(Fenébe nem lehet szerkeszteni a bejegyzést.)

 

Gaggia Classic-ot nézegetek de nem igazán találok itthon, külföldről meg elég húzós ára volna szállítással. 

Az újat nagyon-nagyon nem szabad?

 

https://edigital.hu/presszo-kavefozo/gaggia-classic-presszo-kavefozo-p379934

Előzmény: occseb (181919)
occseb Creative Commons License 2021.01.20 0 0 181919

Sziasztok! 

 

A Gaggia Tebe tényleg ugyanolyan (jó) belső szerkezeti felépítésű mint a Classic?

https://www.jofogas.hu/budapest/Gaggia_Tebe_olasz_gyartasu_kavefozo_kavegep_114709077.htm

 

Ugyanitt Székesfehérvár környékén, max Budapesten van olyan megbízhtó szerelő akihez ilyen régebbi kávégépet lehet vinni átvizsgálásra javításra?

ogrEicsab Creative Commons License 2021.01.19 0 0 181918

Hááát, nem tudom... nekem eszembe nem jutna bármelyiket is megvenni a ma kapható ipari hulladékok közül. És most nyilván nem egy Rocket R58 vagy társairól beszélek, hanem ilyen Sage és társairól.

Előzmény: heted7 (181917)
heted7 Creative Commons License 2021.01.19 -6 0 181917

Szerintem az új és a régi egyszerűen más kategória. Nem összemérhető. Mindegyiknek van előnye és hátránya, de nem lehet azt mondani, hogy ez vagy az jobb.

Előzmény: yeahhh (181916)
yeahhh Creative Commons License 2021.01.19 0 0 181916

Ennyiért már lehet nézni valami oldschool cuccot, ami ugyan nem zsírúj, de jól megépített, megbízható egyed: tuningolt, PID-es GC-t, vagy Ranciliót (Nancy, Silvia), esetleg Faema Familyt + darálót. Érdemes nézelődni, tán a múlt héten volt (Jófogás) egy csudaszép, fekete, rézbojleres Faema Family + hozzá való, gyári daráló szett, valami megalázóan óccsóért (kb. 40E Ft). 

Előzmény: V.A.Laky01 (181915)
V.A.Laky01 Creative Commons License 2021.01.19 0 0 181915

Sziasztok!

Egy barátomnak szeretnék segíteni az igazi presszókávé irányába való elindulásban.

Nekem egy Ranchilio Silvia-m van egy Lux örlővel. Valami hasonló kategória kellene neki is. Most linkelte ezt a kombi gépet, én abszolúlt nem ismerem,hátha Ti!

https://www.kavegepwebshop.hu/sage-bes875-eszpresszo-karos-kavegep?fbclid=IwAR1S6_69V0NRGBfMOSrzm1NBmqfI3ebpg3SKDgiaLZOX8jfYp9roUTg74y0




Én nem biztos,hogy kombi gépben gondolkoznék...de hátha Ti azt mondjátok,hogy teljesen válalható...

Előre is köszönöm!

Katoczi Creative Commons License 2021.01.19 0 0 181914

A gép ok (ilyennel kezdtem én is), ha valóban megvolt a bojler csere akkor az ár sem vészes (a Classic-ok ugyanezzel a belsővel drágábban mennek de ott több a hely tuningnak). Egy pid ebbe is belefér később. 

Előzmény: Geriboi_84 (181910)
Giuseeppe Creative Commons License 2021.01.19 0 1 181913

Első gépnek szerintem is jó lesz, csak majd ne felejts el mellé venni egy őrlőt is.

Előzmény: Geriboi_84 (181910)
fistic Creative Commons License 2021.01.19 0 1 181912

Ez egy jó gép, egyetlen hátránya mondjuk a Classic-hoz képest, hogy csúnyán öregszik, de a belseje kb azonos.

Előzmény: Geriboi_84 (181910)
horinori2 Creative Commons License 2021.01.19 0 0 181911

Sziasztok!  Segítség nem értem!

Graef 720 őrlés közben csattanás, mintha kavics került volna bele. Gyors szétszedtem, kavicsot nem találtam, az örlőmű élein nem találtam hibát nagyítóval sem. Megtisztítottam és azóta három fokozattal dúrvábbra kell állítsam a kívánt eredményért. Mi történhetett? És vajon most a szemcse méret egyforma-e? A kávé lefolyása nem egyértelműen rosszabb vagy jobb. Mi a véleményetek?

 

Geriboi_84 Creative Commons License 2021.01.19 0 0 181910

Sziasztok!

Meguntam nagyon a nespresso-t és szeretnék belecsapni az otthoni espresso készítésbe. Kérdésem, hogy szerintetek egy ilyen használt géppel érdemes-e belevágni, vagy inkább újat vegyek? Mire kell figyelnem a megvásárlásnál?

https://www.jofogas.hu/budapest/Gaggia_Baby_Ivory_felujitott_kavegep__kavefozo_elado_113032192.htm

Ha tényleg jó vétel, akkor kérem, hogy ne csapjatok le rá előttem ;) Köszi! 

Üdv,

G

Ludovicus Creative Commons License 2021.01.18 0 0 181909

Nagyon jól összefoglaltad a lényeget. Nekem már egy román verzió jutott, ami a legtöbb elem kidolgozásán, pontosabban kidolgozatlanságán jól látszik, de nem gondolom, hogy ez a produktum ízét befolyásolná. Hozzáteszem, nálam (éppen) jól illeszkedik a felső rész az alsóhoz, nincs tömítetlenség, így csiszolgatásra sem volt szükség.

Előzmény: heted7 (181897)
Katoczi Creative Commons License 2021.01.17 0 3 181908

Amely folyamat során egy vastag falú csészéből kb annyi megy mellé, amennyi a célzott csészébe.

Előzmény: H_G (181907)
H_G Creative Commons License 2021.01.17 0 0 181907

"sajnos kiszámíthatatlan, hogy melyik csészébe mennyi kávé folyik végül"

 

Ez nekem nem tűnik nagy gondnak, hiszen az ember teljesen képes arra, hogy megemelje az egyik csészét és egy kicsit áttöltsön belőle a másikba.

 

Előzmény: Giuseeppe (181893)
MZ/Y Creative Commons License 2021.01.17 0 0 181906

Megvan, tárgytalan.

Előzmény: MZ/Y (181905)
MZ/Y Creative Commons License 2021.01.17 0 0 181905

Egyébként volt eszemben, csak nem porszívó, hanem kompresszor. Csak az meg nincs. :)

Előzmény: Horyk1 (181903)
MZ/Y Creative Commons License 2021.01.17 0 0 181904

Már szét van. :)

 

Annyira nem gáz a dolog, csak ez a kapcsoló necces. Működik anélkül is, csak szeretek mindent úgy összerakni, ahogy volt.

Előzmény: Horyk1 (181903)
Horyk1 Creative Commons License 2021.01.17 -2 0 181903

Felesleges szétszedni csak baj lesz belőle ha rosszul rakod össze.

Havi egyszer ki kell porszívózni és jónapot. 😉

Előzmény: MZ/Y (181902)
MZ/Y Creative Commons License 2021.01.17 0 0 181902

Üdv! Megtisztítottam a Graef 702-t és összerakásnál jön a probléma - a biztonsági kapcsoló+rugó konbót nem tudom a helyére rakni. Meglehetősen hülye ötlet, főleg, hogy alul a kapcsoló még mozog is, nem fix. Egyetlen videót láttam róla, ott azt mondja az ember, hogy nem szenvedett vele, alufóliával rövidre zárta a kapcsolót.

Tényleg nincs mód összerakni rendesen?

heted7 Creative Commons License 2021.01.16 -3 1 181901

Igen. Nyilván egy frissen darált jobb ízű (a "finomabb" szó itt nem lett volna egyértelmű :)) ), de általában a bolti téglákkal normálisan működik.

Előzmény: roxul (181899)
H_G Creative Commons License 2021.01.16 0 1 181900

Én is bolti Lavazzával használom a leggyakrabban.

 

Előzmény: roxul (181899)
roxul Creative Commons License 2021.01.16 -1 0 181899

Köszönöm a tippeket! Az őrölt bolti kv-k jók ehhez, már ami az örlési finomságot illeti?

Előzmény: heted7 (181897)
Varshi Creative Commons License 2021.01.16 -1 3 181898

Egyszer írtam korábban, hogy érdemes próbálgatni a kávé mennyiségét, és kevesebbet tölteni a Brikkába.

Akár a félig töltésig is le lehet csökkenteni. (De teletömni tényleg tilos!)

 

Én ha "lazán" töltöttem meg, nekem új ízek jelentek meg! Különböző durvaságú őrleményekkel is lehet tesztegetni, de finomra őrléssel próbálkozni se érdemes, annyival rosszabb lesz.

Előzmény: heted7 (181897)
heted7 Creative Commons License 2021.01.16 -4 2 181897

Relatíve durvára kell hozzá darálni a kávét, az eszpresszógépekhez szükségesnél sokkal durvábbra. A jelig kell vízzel tölteni, nem tovább. A jel a felső részben van (legalábbis a régebbi modelleknél), szóval oda méri az ember a vizet és átönti alulra. Nem szabad tömöríteni a kávét, csak kicsit egyenesre seperni a tetejét. Amikor "kirobban" belőle az ital, akkor gyorsan le kell kapni a tűzhelyről, és a végét már jobb nem is meginni, az meg szokott égni. Ha mindez oké, akkor -- szerintem -- nagyon finom, selymes ital nyerhető belőle. Nem eszpresszó, közel sem, de finom ital. Kicsit habos is lesz a teteje, de nem úgy, mint egy presszókávé teteje. Ja és disclaimer: régen ezek a Brikkák jók voltak, később nagyon gyenge minőségben készültek, most még senki nem írta, hogy újra jó. Ezzel együtt, ha nekem kéne vennem most, én ezt venném.

Előzmény: roxul (181896)
roxul Creative Commons License 2021.01.16 0 0 181896

Köszi a segítséget, akkor a Brikka 2 lesz a megoldás!

Horyk1 Creative Commons License 2021.01.16 -2 0 181895
Előzmény: sztereofan (181892)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!