A legközelebbi azt hiszem a Mozaik u. i hozzám. Az tőlem 50 km. Az Autóklub a melótól 300 méter. Délig
melózok, fél egyre megyek. Nincs átalakítva semmi a motoron, a ledeket leszereltem. Újak a gumik, sajna az első két nap alatt leereszt, pedig még nem ment a felrakás óta tíz métert sem. Éppen csak kiálltam lemosni.
Igazán nem akarom a kedvedet elrontani így ismeretelenül, de munkába járni vegyél egy 125-ös MZ-t, vagy egy 250-es robogót. Nem TDM-nek találták ki a városi tötyörgést..., de demokrácija van, meg a te pénzed, nem az enyém.
Hát most már akkor tudja ezt is kend, aztán vésse is fel gyorsan a míhely mestergerendájába! :-)
Legközelebb meg legyen gondja erre, ha esetleg a Kawán is leamortizálódnak a dolgok, bár nem hinném, hisz kend igen kíméletesen bánik a jószággal! :-))))))))))))))
Persze, vágom amit írsz, de a legtöbb TDM itt patika állpotú, full gyári, semmi illegális cucc rajtuk. Akkor meg mi a búbánatért fizessenek többet? Nekem eddig pozitív tapasztalatom volt velük, legutóbb egy éve, mikor a Tádét vittem időszakosra, meg aztán hamarosan viszem a Divit is, hogy Zánkán tudjam mivel cinkelni Kend zőccséges K-Rexét :-))))))))
Sziasztok! Új vagyok a fórumon, üdvözlök mindenkit :)
Szeretnék egy kis segítséget kérni. Egy Yamaha TDM850 4TX-et készülök venni, van is egy kiszemelt darab, amit nem sokára elmegyek megnézni. Abban segítsetek nekem, hogy miket ellenőrizzek, milyen hibákat keressek, amik gyakrabban előfordulhatnak. Esetleg típushibák, bár amennyire utánanéztem nincs. Napi 15-25kilométert használnám melóba járásra, ami leginkább város, plusz havonta 3-4 alkalommal Budapest-Győr-Budapest rohangálás szintén meló, kikapcsolódásként szabadnapokon két személlyel kirándulás, balcsi stb., esetleg rászerveznék még egy horvátországot is :) Ilyen használatra mennyire ajánljátok? Köszönöm :) Üdv.
Itt mifelénk az nkh-nál elég kötsögök, belekötnek mindenbe amibe lehet. Ott a 17-es felnimmel, meg a h4-re alakított lámpámmal, LSL kormányommal simán bukta lett volna. Maszek vizsgabázison meg 10 perc oszt gó. 8 rugó volt legutóbb.
És kopaszodok is, ott hátul a fejem búbján! :))))))
Eccer az exfeleségemmel (akivel nem éppen felhőtlen a viszonyunk) vittük pestre a gyereket kontrollra az I.-es gyerekre, oszt ahogy ott ülök a gyerekkel, ez meg áll mellettem, aszongya hogy " eszel te elég vitamint? kopaszodik a fejed!" mire én: "nem eszel te túl sok vitamint? egyre nagyobb a segged!" :D
Ezzel a tehénnel szívok most, nincs túl jó kedvem. Elvileg 7000km-el ezelőtt szakműhelyben felújíttattam a hengerfejet köszörülés/marás/szelepvezetők/szimeringek, ahonnan -megint csak elvileg- egy készre szerelt, beállított hézagos hengerfejet kaptam vissza, amit már csak be kell építeni. Ehhez képest szét kellett szednem, mert a kipuff kilyukadás óta durrogott gázelvételnél. 5 szelepnél nem jó a hézag, kettőnél alig van. Hámiazanyámpicsája?!
Ez a lefikázás meg leugatás valami beakadás nálad? Mire te egyáltalán megvetted azt a tádét, addigra nekem már vagy 5 éve be is volt szerelve a fokozatkijelző, szóval hogy én nem ugattalak le ez miatt, az hétszentség, szerintem összekeversz valakivel.
Akkó csak ennyi? Minél nagyobb legyen az elmozdulás a mágnesnek, meg gyengébb mágnes oszt kécc? Mi van ha csak az érzékelőt teszi úgy fel az ember, hogy ilyen kireszelt lyukba, amiben el lehet mozdítani oszt olyan messze beállítani ahol még pont jól müxik? Az az én fejemben is megfordult, hogy ezzel tuti lehet melléváltani meg ilyesmi, arra gondoltam úgy eccerű parasztilag, hogy felbiggyesztek valami kis mágnest valami könnyen elérhető helyre a vason, oszt ha megbolondul, akkor váltás nélkül visszaállítom vele sacc/kb 1 másodperc alatt. :D Ha meg soxor müxik nemjól, akkor kibacom! :))) Nem ez a 17 dollár fog nyomorba dönteni, de ilyen 30 rugó környékét már nem éri meg a kis kütyü, mint a healtech kiszámolós cucca.
Én is tettem kormánykiemelőt,(egykori TDM-es kollégától kaptam)asszem 30mm-es,de semmiféle bowdenmódositás nem kellett,működik ahogy kell,nem feszül,nem szorul,cserébe kényelmesebb,egyenesebb testtartást eredményez.
Figyelemmel ,és csodálattal kisértem odaát a felújìtással járó"kálváriádat".Tényleg le a kalappal márkahűséged előtt!
Az enyém 99' második félévi(PalmBélától vettem),és nincs szándékomban lecserélni,azért érdekel a tapasztalatod felújitás terén.Valószinű előbb-utóbb én sem kerülöm el.Órába 95e van.Most cseréltem szelepszárszimeringeket,mert csipegette az olajat.Nem
vagyok biztos hogy ezzel megszüntettem az olajfogyit.Azóta csak 500km-t mentem vele.Motul 5100 10w/40-est használok.
Lényegében csak egy erőkar kell aminek van egy forgáspontja és a váltó ezt a kart mozgatja az egyik végénél. A másik vége távolabb van a forgásponttól így az a vége nagyobb elmozdulást végez. A mágnest pedig le kell gyengíteni - ezt hőközléssel is lehet, vagy venni kell kisebbet.
Így kicsi lesz a térereje és a távolabb lévő reed kontaktusok nem fognak fals értéket mutatni, ha a 4TX vagy 3VD esetében alacsony fordulaton nem sikerül váltani 1-2 -ben. Nem kell akkora mágneses erő, mint amilyen mágnest adnak hozzá.
A led kijelző szabványos kijelző szerintem az oldalán lesz a típusjelölés is - ha le nem mosták. De ha be van forrasztva nem lesz egyszerű kiszedni. Megoldható de nem egyszerű. Kis csöcsű hőlégfújóval pikk-pakk megvan.
Én is kékben vagy zöldben filózok.
- A gépállat harap mint állat! Még a hangja is más...
Több benyát kap a bekopás alatti hőtöbblet képződés hűtése miatt.
A cserélt EBC kuplunglamellák (ez az egyetlen utángyártott alkatrész) az elején egyszer egy piros lámpánál nem akartak csúsztatni és driftelve indultam -nem tetszett, mert az abroncs vette át a kuplung szerepét.
Most tél végén a hosszas állás után szintén megtapadt. De itt a motor még hideg volt és csak kíváncsiságból indítottam be. Középsztenderen beraktam egyesbe le is fulladt. Mintha kuplung nélkül akartam volna váltani.
- Tavaly óta 2500 Km -t tettem meg vele, szal a bejáratás megtörtént, már a leállás is sokkal ismerősebb hangot ad. Hamarosan vissza kell állítani a karburátort, mert azért egy kicsit többet eszik.
Kormányt emeltem 3 centivel, így kuplungbowden kell házastul egy 3-4 cm -el hosszabb.
Szerelő is mosolygott mert nagyon tetszett neki a változás. Olajat, vizet már nem eszi. :)