Persze: zöldmezős m47-es autópálya, mellette a teljesen leamortizálódott 47-es felújítása...Az M4 meg csak épülget, csökkentett műszaki tartalommal...Mindenesetre a készültség előrehaladtával majd felezi az M35 forgalmát.
09:30-09:55 A fejlesztések pénzügyi forrásai Szalóki Flórián közlekedési operatív programokért felelős helyettes államtitkár, Innovációs és Technológiai Minisztérium
12:05-12:30 Előadás címe egyeztetés alatt Takács Miklós közlekedéstervezési igazgató, Ferencz Edina irodavezető, FŐMTERV Zrt.
Vajon melyik fejlesztés rovására megy ez az új projekt? Csak nem a 83-as esett áldozatul? Arról mostanában keveset hallani, pedig kiviteli tervekkel rendelkezik.
Hááát, elég gyenge cikkecske. Mindenféle konkrétumot nélkülöz. Akár a Blikkben, vagy a Borsban is megjelenhetett volna. Az ottani cikkeknek is körülbelül ennyi a valós tartalma.
Nagyon örvendetes,hogy csak ez hiányzik KeletMagyarországról- a cikk szerint. És,hogy a kormány jobban aggódik a Szatmárnémeti 40ezres magyarságáért,mint az M9-es által érintett saját déli országrésze adófizetőiért. Immáron 18 éve.
Már egy 2x1 sávos gyorsforgalmi is csodát tenne a déli országrészen. De oda kell az autópálya. Nagyon fontos... Inkább tartoznánk Balaton déli partjával együtt a horvátokhoz,jobban megbecsülnék ezt az országrészt.
Helyesebben "Erre a 25 kilométerre vár Románia észak-nyugati csücske" Igen a romániai Szatmár és Máramaros lesz ennek a legnagyobb haszonélvezője. Persze a magyarországi Szatmárnak is használ, de azt én azt nem tekintem "fél Kelet-Magyarországnak".
A pirossal jelzett rövidebb új vasúti pálya szerintem sosem fog megépülni. Azon a részen, ahova a becsatlkaozást rajzoltad, igen nagyvolumenű útépítés folyik. Felüljárón viszik át a vasút és a 4-es fölött az utat, majd a Határútra körforgalom kerül. Onnan lehet majd a 4-esre fel és lehajtani. Mondjuk elég gázos is volt az a kereszteződés. Este sötétben szinte nem is látszott. Én, aki évek óta arra közlekedek, sötétben simán túlszaladtam rajta. De nem csak én, az előttem haladó is. :)
Ötlettelen katalógus-cédulázók (a légvonallal egyetemben). Nemigen hiszem, hogy a puszta adatgyűjtésen kívül bárki bármire is érdemi megbízást adott volna Nektek.
De viszont akkor mivel magyarázod azt a jelenséget, amiről az M3-as Emőd-Nyíregyháza szakaszának a 35-36-os főutakon a kamionosok által történő kikerülésével kapcsolatban leírtunk ketten is?
Nem vettem én magamra. Csak annyira kicsinyes dolog az ilyesmivel még csak foglalkozni is... .. Ne írjál ilyenekre kritikát, annál is inkább ne, mert te is éppúgy értékelheted a többieket. Viszont a rendes témák helyett ezzel foglalkozni finoman fogalmazva is zavaró... ..
Szerintem mindegy, hogy ki tervezi, a fontos, hogy mire kap megbízást.
Ez a Magyar építők cikk nem ugyanazt írja:
a 33-as főutat 4,2 km hosszban négysávossá bővítik az M35-ös debreceni lehajtója és a Balmazújvárosba vezető 3316-os főút között.
HB-Napló:
A 354-es főút nyomvonalát 4,2 kilométer hosszban 2×2 sávossá akarják bővíteni 4 csomópont kialakításával, és egy külön szintű vasúti keresztezés létrehozásával.
Egyébként Ettől a hónaptól decemberig vonatpótló buszok járnak majd Debrecen és Balmazújváros között, mivel a kőszállító tehervonatok kirakodása csak így oldható meg.
A vonatpótlásoknál lehet igazán lemérni, hogy mennyien utaznak azzal a vonattal.
Ugyanis ilyenkor a MÁV-START (a vonatok gazdája) a valós igényekhez megfelelő mennyiségű busz ülőhelyet bérel, a döntően magán vállalkozóktól, ritkábban a volántól.
Ha egy vonat, mint itt a példádban a 108-as vonal vonatai általában 3 Bhv kocsival azaz 240 ülőhellyel közlekednek naponta 10-szer oda és 10-szer vissza, de pótláskor a MÁV csak 1-1 db 45 ülőhelyes buszt rendel helyettesítésükre, mert Ők tényleg tudják mennyi a valós utasszám, akkor jól kiszámolható az utasok mennyisége, hiába titkosították ezt 2013-ben 56 év után újra.
Ezt a villanmosítást egy eseten érteném meg. Mégpedig akkor, ha a balmazújvárosi vonalról lenne egy delta vágány a 100-as vonalba nyugat felé. AKkor nem kell bemenni a Nagyállomásig. Ilyen vágányzat jelenleg nincs és nem is olvastam ilyenről a tervekben.
Szerintem ez a vasútvillamosítás igencsak fölösleges pénzkidobás. Ha az egész vonal villamosítva lenne, akkor oké. De hogy a személyvonatokat ez nem fogja befolyásolni, az biztos. Nem hinném, hogy Debrecentől Balmazújvárosig villamos vontatásal, majd onnan tovább Tiszafüred felé egy mozdonycsere után dízel vontatással mennének a személyvonatok. Marad ott végig a dízel. De hogy a tehervonatoknak miért nem jó a dízel, azt már nem értem. Ugyanis ha a tehervonat bemegy a Nagyállomásra és a szerelvény onnan nyugat felé megy (márpedig jellemző irány ez lesz), akkor úgyis irányt kell váltani, a szerelvény másik végére áll a mozdony. Egy füst alatt a mozdonycsere is megoldható. Értelmetlen pénzkidobásnak látom a villamosítást, hacsak nem arról szól a történet, amiről gyakorlatilag minden beruházás. Arról a bizonyos százalékról. Egyébként Ettől a hónaptól decemberig vonatpótló buszok járnak majd Debrecen és Balmazújváros között, mivel a kőszállító tehervonatok kirakodása csak így oldható meg. Nagymacsnál nincs kitérő. Egyébként a személyvonatok itt sem állnak meg, ahogy Kismacson sem. Ez utóbbi megálló annyiban is el volt baltázva, hogy nem a településnél állt meg a vonat, hanem jópár száz méterrel odébb. Naná, hogy így nem volt rá igény. Pedig egyébként a vonattal gyorsabban be lehetett volna érni a városközpontba mint az egy átszállásos buszos megoldással. Na, mindegy, ez annyira nem tartozik a topichoz.