Folyhat bérgyártás is, mint ahogy az esztergomi Suzuki gyárban is gördültek le Fiat és Opel emblémás autók. (Suzuki Splash-Opel Agila, Suzuki SX4-Fiat a típusra nem emlékszek, tipikusan olaszos kacifántos név)
Jogos, én kb. a Valmet méretére gondoltam, de látom már hogy Grazban a Chrysler-kooperáció idején kimaxolták a gyártókapacitást azon a relatíve kicsi területen.
Kérdés, hogy mi számít kis szériának, de ez valóban egy hatalmas bér-autógyár (autó-bérgyár inkább), ahol bármit legyártanak, de semmiképp nem KKV kategória ;-)
A Magna-Steyr gyár kisszériás, flexibilis szerződéses gyártásra épült, nem biztos hogy érdemes összehasonlítani egy (több)százezres darabszámra épült saját gyárral.
Érdekes, mert még mindig semmi nem jelent meg az általad megírt M4 (Abony Kelet-Törökszentmiklós Nyugat) hivatalos eredmény hirdetéséről. Sem a TED-en, sem a közbeszerzés online oldalon nem találok semmit.
Ez érdekes meccs lesz. Szerintem a döntést az fogja megalapozni, kinek milyen az érdekérvényesítő befolyása a végleges döntésre. Hiába olcsóbb, rövidebb valamivel a határ menti változat, ha gyakorlatilag a pusztában vezetne. Megtérülése, iparvonzó hatása csekély lenne, miközben a 47-es ugyanolyan túlterhelt maradna.
"a 47-es menti településeken jelentős cégek működnek, és olyan ipari potenciál, lehetőség mutatkozik bennük, aminek kiaknázására az M47-es lehetőséget biztosítana.
Példaként hozta: csak Körösladányban naponta 50–100 kamion fordul meg.
A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében is főleg ezekben a városokban valósulnak meg
ipari parki beruházások, megemlítette Mezőberényt és Szeghalmot is."
Ebből az aspektusból Békés megye következetes. Ha már kiosztották a fejlesztési pénzt, nem hagynák veszni.
Vagy egy másik:
"Tarhos–Okány vonalon valósulna meg az M47-es, akkor várhatóan nem fejtene ki olyan gazdaságfejlesztési hatást, mint a jelenlegi 47-es közelében.
A közvetlen közelében nem lennének városok, tehát a humánerőforrás is kevesebb lenne."
A csatolt, de nem a legfrissebb térképen látható A nyomvonal nem éri el Sarkadot (10 km), sehogy sem Nagyszalontát, csak "testvértelepülési" szolidaritás mutatkozik.
De nem éri el Komádit sem, amire Hajdú-Biharban hivatkoznak. (Csak Magyarhomorogon keresztül, vagy nagy déli kerülővel)
A fő hálózati szempont: Szeged-Békéscsaba-Debrecen összekötése az A nyomvonalon 20-30 km-rel hosszabb lenne,
a Via Carpathiának félmegoldás (Gyula-Arad között nincs a képben)
A német közlekedési minisztérium kiadott egy statisztikát. Eszerint 2018-ban a német autópályákon összesen 866 négy napnál hosszabb ideig tartó forgalomkorlátozás volt útépítési munkák miatt. A lezárások átlagos időtartama 253 nap, átlagos hossza 3,2 kilométer volt. A legtöbb ilyen korlátozás Észak-Rajna-Vesztfáliában volt, 337. A 866 beruházásból mindössze 42-nél foly 24 órás munkavégzés (a négy napnál rövidebb lezárások közt gyakoribb volt a 24 órás munkavégzés).
Persze: zöldmezős m47-es autópálya, mellette a teljesen leamortizálódott 47-es felújítása...Az M4 meg csak épülget, csökkentett műszaki tartalommal...Mindenesetre a készültség előrehaladtával majd felezi az M35 forgalmát.
09:30-09:55 A fejlesztések pénzügyi forrásai Szalóki Flórián közlekedési operatív programokért felelős helyettes államtitkár, Innovációs és Technológiai Minisztérium
12:05-12:30 Előadás címe egyeztetés alatt Takács Miklós közlekedéstervezési igazgató, Ferencz Edina irodavezető, FŐMTERV Zrt.
Vajon melyik fejlesztés rovására megy ez az új projekt? Csak nem a 83-as esett áldozatul? Arról mostanában keveset hallani, pedig kiviteli tervekkel rendelkezik.
Hááát, elég gyenge cikkecske. Mindenféle konkrétumot nélkülöz. Akár a Blikkben, vagy a Borsban is megjelenhetett volna. Az ottani cikkeknek is körülbelül ennyi a valós tartalma.
Nagyon örvendetes,hogy csak ez hiányzik KeletMagyarországról- a cikk szerint. És,hogy a kormány jobban aggódik a Szatmárnémeti 40ezres magyarságáért,mint az M9-es által érintett saját déli országrésze adófizetőiért. Immáron 18 éve.
Már egy 2x1 sávos gyorsforgalmi is csodát tenne a déli országrészen. De oda kell az autópálya. Nagyon fontos... Inkább tartoznánk Balaton déli partjával együtt a horvátokhoz,jobban megbecsülnék ezt az országrészt.
Helyesebben "Erre a 25 kilométerre vár Románia észak-nyugati csücske" Igen a romániai Szatmár és Máramaros lesz ennek a legnagyobb haszonélvezője. Persze a magyarországi Szatmárnak is használ, de azt én azt nem tekintem "fél Kelet-Magyarországnak".
A pirossal jelzett rövidebb új vasúti pálya szerintem sosem fog megépülni. Azon a részen, ahova a becsatlkaozást rajzoltad, igen nagyvolumenű útépítés folyik. Felüljárón viszik át a vasút és a 4-es fölött az utat, majd a Határútra körforgalom kerül. Onnan lehet majd a 4-esre fel és lehajtani. Mondjuk elég gázos is volt az a kereszteződés. Este sötétben szinte nem is látszott. Én, aki évek óta arra közlekedek, sötétben simán túlszaladtam rajta. De nem csak én, az előttem haladó is. :)
Ötlettelen katalógus-cédulázók (a légvonallal egyetemben). Nemigen hiszem, hogy a puszta adatgyűjtésen kívül bárki bármire is érdemi megbízást adott volna Nektek.