"Debrecenben és Fehérváron nem akarják felfogni, hogy semmi különös nem történt/történik, csak egyszerűen végére értünk a Gyűrűk Urának, az orkok, hobbitok, buzitündék meg a vidéki lakógödrök egyéb torzonborz népeinek az ideje lejárt, és a Király visszatért. " /Nem fog lefeküdni, James/
Szigorúan ,csak a látottakra vonatkozóan: Ez kurva gyenge..... Az új szabály védelmében? Dibusz, Szalai, Tóth, Varga idáig is játszott. Ötvös a Paks egyik legjobbja volt. Szánalmas picsogás erre fogni ezt a nézhetetlen nulla játékot. Ekkora pénz és erő főlényben, amiben a Fradi van, minimum illenék nézhető meccset játszani....
Mindegy. Volt tíz jó évünk, nyolc bajnoki címmel. Most, mikor a futball viszonyok is változnak, megint várhatunk tíz évet. A hanyatlás egyre meredekebb. Egyébiránt szabályozás, amely pótolhatná a nem létező tehetséget.
Ezekkel a 2020. augusztus 14-i kommentekkel kívánok jó éjszakát, melyeket az akkori MTK-FTC 1:1 váltott ki:
bigacsiga2003:"Szégyen ez az egész Fradi, ez a csapat, ez a jatekosok ez a pénzverés. Komolyan, jatszunk majd a Budafok ellen 10 legiossal akiknek a havi ossz fizuja kb 100 millio forint. Egyszerűen hihetetlen hova sullyedt a magyar foci, mennyire beteg az egész."
Berlioz73: "Laidouni jól mozog" (ezt csak mint kuriózum rakom be, hogy mennyire ismeretlen volt)
Redhot100:"Aki látott már meccset az már a félidőben tudta miről van itt szó. Felesleges ezen izgulni." (ugyanúgy eltalálta, mint 2022-ben a Sloven ellen)
Prónay junior:"Nyugelló. A '95-ös Bl csapat valami végtelen szar játékkal kikapott Debrecenben, majd 3 nap múlva jött az a meccs az Anderlecht ellen. Nyugi." (Ki volt ő? Egyáltalán nem rémlik ilyen nick. :D)
Törölt nick:"Zsinórban négyszer nyertünk az MTK ellen, lehetett rá számítani, hogy előbb-utóbb megszakad, még ha nem is kapunk ki, főleg a Grupiban, idegenben azért rezeghet a léc. 4-es győzelmi sorozatok: 2017-19, 1980-83, 1975-76. Legutóbb a 60-as évek második felében nyertünk egymás után ötször az MTK ellen, ekkora rekordot nem Isael Mikulás fog megdönteni." (Ez asszem én voltam. Igyekeztem szerényen a statisztikába menekülni.)
Ugyanaz az elkeseredés pár embernél, mint 5 éve. Nincs új a hold alatt.
Hazaértem. Azért valahol elképesztő, hogy az MTK-nak van egy 4 ezres stadionja, ami még ellenünk sincs tele, emellett a hazai szektor tele van fradistákkal és külföldiekkel.
Szóval Keita fogja kiváltani Abu Fanit??? Na hiszen. Csak azért drukkolok, hogy hasra ne essen. BL főtábla itt nem lesz. Egyedül Josephben látok valami ambíciót. És az a sétálós futball az MTK ellen is kevés.
Szóval, nagyon sok játékos nem idevaló. Légiós, hazai, egykutya. Idén nem leszünk sem bajnokok, sem kupagyőztesek, főleg nem lesz BL/EL/KL főtábla. Kilátástalan. Ennyi nekem erre a szezonra elég volt.
Ez de szar volt, meg unalmas. Na jo, a vegen izgultam, kihuzzuk-e dontetetlennel.
A csatarszekcio? Varga mintha palyan se lett volna, valami balszelso is volt, a nevèt nem tudom, nem tunt fel. Mèg Jozsi so-so. A cserek max a magyarszabalynak tettek jót, a meccshez nem. Pesicstol volt par rossz labdaerintes, Grubertol az se.
A Bl gyoztes 95.percben nem birt a felelmetes ellenfelevel, csak sarga lappal oldotta meg amit elrontott.
Levi es Toth jok, de latszik, hogy itt golloves problemak lesznek.
Most mérkőzésetek előtt nyilatkozott ,fiatalokról kérdezték , elmondta hogy tegnap, amikor UTE elleni mérkőzésünk alatt Szakost fiatal játékosunkat szapulta Knézy keményen végig , "Ezt nagyon nem szeretem, egy fiatalt segíteni kell"... szóval nagyon jó fej volt!
Robbie Keane -nek nagy respekt részünkről Diósgyőrből, hogy megvédte fiatal játékosunkat!Nem láttam még hasonlót, egy másik csapat edzőjétől!Emberileg ezer csillag neki!
1) Javaslom, hogy az MLSZ és az NSMI közösen hétről-hétre állítsa össze az NB1-es csapatok kezdőjét. (A demokrácia nagyobb dicsőségére a cserék szabadon választhatók!) Aki attól eltér, az percenként egymilliós büntetést fizet.
2) Lehetőleg U15-ös és fiatalabb játékosoknak is játszani kell végig, akkor is, ha már lépni sem tudnak, így lehetne vasárnapi matinékat rendezni, illetve minden délutáni/esti meccsnek 20 óráig véget kell érnie. A magyar női foci minőségének emelése érdekében minden kezdőben pályára kell lépnie egy női futballistának is!
Indulok a következő MLSZ elnökválasztáson. Ugye rám fogtok szavazni? :-)
Ki tudja? Talán előnyösebb lenne minden UP-t kivonni az mb1 és 2 kötelékéből, és önállóvá tenni őket. Aztán területileg szétosztani az UP központakat, akár vármegyénként, és szezonvégi draft formájában, szerződés terhe mellett, a játékosokat valamilyen sorrendben kiválasztani. Aki átesik a szitán, és túlkoros, azt az alacsonyabb osztályúak tárt karokkal várnák.
azért láthatóan más szintről kezdtek el kukázni. nincs ezzel baj. évekig rajtunk röhögtek, hogy mennyi a "migráns" a csapatban. tavasszal már náluk volt több. kerüljenek közelebb, az nekünk is jót fog tenni
Ezt én mind értem. Lehet, hogy rosszul tettem fel a kérdést. Kubatov fóbiájára vártam volna magyarázatot, hogy miért minket hozott fel, amikor más csapat ugyanígy csinálja, mint mi. Komolyan mondom kezeltetni kéne az elméjét, mert kezd elboruni. És akkor a Paks elleni kirohanásairól nem is beszéltem... Azért Téged kérdezték, mert Te hoztad az idézetet. Na mindegy, nyilván Te is csak a nyilatkozatai/viselkedése kombóból tudsz valamilyen következtetést levonni. Kubatov egy fóbiás irigy tuskó barom. Én ezt vontam le.
Az Újpest eddig is kukázta a légiósokat (sőt, az egész nb1 vagy bejön vagy nem alapon, akár mi is), úgyhogy elméleti szinten nem látom, hogy ettől előrébb fognak lépni. Persze ha se pénz, se eredmény nem lesz, az két szék között a pad alá.
igen, egy napig meg voltak zavarodva az NSMI-s ténytől, még a vén mezey-it is odahívták segíteni, de most az iránymutatásnak hála sikerült zöld- akarom mondani lila ágra- vergődniük és ismét megtalálták a felelőst:))))
egyszerű. aki betartja a szabályt játékminőségben gyengül. nincs elegendő magyar játékos a javuláshoz. aki nem tartja be és nem kiemelt akadémiát üzemeltet, elveszít 350-500 milliót a támogatásból, de játszatja a légiósokat. újpesten már az igazolásoknál is erre mentek rá, nem nagyon jött magyar, viszont jött rengeteg légiós. Fradi évekkel ezelőtt rájött, hogy eredményt ( nemzetköziben főleg ) nem lehet hazai merítésből hozni. most viszont mivel kiemelt akadémia van, 2 milliárd körül veszíthet ha szembe megy a szabállyal. ergó vállalta a szabály betartását ( majd meglátjuk így lesz e ) a bajnokikon, látva a keret magyarjait ez gyengébb focit fog hozni. a Molnak nem pénz a 350-500 kiesése, jobb is lesz a csapat szerintem, csökken a távolság a Fraditól.
azért játszik elnök úr lilában?:) de ha így van nagyon félrement a Csányi hadművelet, mert kiderült hogy ő a lightosabb verzió, a másik az NSMI-ből jön, ami ugye kormányszerv.
nyilvánvaló hogy a Dózsa a másik kiemelt csapat, ezt a főni is kinyilatkoztatta, nem kell ehhez jó bonyolult szabályokat hozni, itt két dolog lehet:
1: Akadémiák felügyelet átkerült az NSMI-hez, akarnak valami eredményt is látni
2. szűkiteni próbálják a kiemelt Akadémiák létszámát: ergo spórolás. ahol maradnak jól járnak, oda összpontosulnak a tehetségesebbek, több lóvét lehet kinyerni hosszabb távon, erről semmiképp nem kellene lemondani.
a tavalyi fiatalpercek szabályt elvileg be tudjuk tartani, az 325 M
a 4+1 szabályt nem hiszem, az lenne 500 M
NSMI szabályt meg biztos nem. de elvileg az miatt csak jövőre lesz retorzió, az meg olyan mint a kutya vacsorája.
normálils klub hosszú távon szerintem nem működhet kiemelt UP nevelés, értsd:kiemelt Akadémia nélkül.
Csak egy nö tudja eldönteni, hogy ténylegesen akar-e gyereket, vagy sem, a férfi legfeljebb aktív közremükdöd lehet benne (akarhatja bármennyire, ha a nö meg nem...), viszont azt remélni, hogy egy megromlott kapcsolat majd helyreállítódik, ha születik egy harmadik gyerek, az nem biztos, hogy okos döntés/bölcs gondolat.
És ez nem cáfolata az álatad leírtaknak, még véletlenül se.
Hajnal-muvek listajara: 1. fordulo szabadrugas gol, hatalmas nagy csinnadrtatta, Ramirez, Ramirez skandalas a lelatokon, majd utana vissza mennyeisedett
Ez a "lilák felzárkóztatási program" része. Szépen fel van ez építve. Kiemelt akadémiákat bezsarolni milliárdos támogatás megvonásával, közben a Mol támogatott újpest max. 350 milliót veszíthet. Fog is náluk játszani 8-9 külföldi. A Loki és Diósgyőr nagy vesztes lehet, mert játékoskeret alapján meccsenként 5 magyarral a kezdőben simán kieshetnek. Vagy nem tartják be, akkor meg buknak 1,5 milliárdot. Mi jeleztük, hogy betartjuk, de ebben azért közel sem lennék biztos. Alakulhat a bajnokság úgy is, hogy nem engedhetjük meg magunknak. Dibusz, Tóth, Ötvös, Szalai, Varga, Botka, Nagy Barnabás (?), Kaján, Gruber a választék. 9 játékos, közte van még az nb1-re is kakukktojás képességű, lesznek sérülések is. Határeset. Egy dolog miatt lehetne jó a Bl. Annyi pénzt kapnánk, hogy az akadémiás pénzeket is elengedhetnénk.
Mesterem, az itteni tevekenyseged tobb mint erdekes, es nehezen tudom hova tenni. Nem tudom, hany nicked lehet, te intenziven tolod. Te lehetsz Alkeszken reinkarnacioja.
Amugy engem nem zavar, csak olyankor, amikor a ket nicked egymassal beszel.
Urak, 2009 augusztus 1-jén játszottuk a Zete ellen azt a meccset, amikor a "megjártuk a poklot és magunkkal is hoztuk" felirat volt a B-közép előtt.
A fiam (aki még nem is élt akkor) ezt a képet szeretné a szobájába, minél nagyobb méretben, mert látta a játékoskijáróban a Groupamában és neki is ilyen kell.
Ha valakinek megvan, vagy ismer olyat, akinek megvan, kérlek segítsetek, szeretnék neki örömet okozni.
Köszönöm a mínuszokat, mert magamtól nem írtam volna be a kommentet. Hanem amikor volt ez a Böde-féle félrelépés, veterán nick írta, hogy szégyen, hogy otthagyta a volt feleségét. Én pedig ehhez csatlakozom, és igazunk is van.
Kanikovszki hétfőn érkezett Budapestre orvosi vizsgálatra. A lap arról is írt, hogy a 27 éves labdarúgó három évre ír alá és évi 550 ezer eurót keres a magyar bajnoknál.
Mindenkepp kell. Pesic es Varga van, ami akkor is keves, ha egeszsegesek es jok.
De nem lesznek azok, lesz serules, eltiltas, lefaradas stb.
Traore es Saldanha voltak helyettuk. A csoda Kodro mester hol van? Sose ertettem ki a tokom es minek ide, de ebben a jatekrenszerben befejezonek eppen kaphatna egy eselyt.
Remeljuk, hogy ezektol tobb van benne. igazibol a kozpecsatar pozicio izgalmas lesz.
Elment Sardinha, aki bar Europaban nem volt hatekony es a mi szintunkon csak ez lehet a merce, de itthon rugott golokat. Barna felepuoben, talan tenyleg teljes erteku. O az utolso 3- honapjaban sajnos harmatos volt. Es van ez a jokepessegu Pesic.
Rosszabbra számítottam tegnap. Nem volt ez egy könnyű meccs elsőre. Nem az ellenfél (bár elég kellemetlenül rugdosódtak néha), hanem a körülmények miatt. Későn értünk oda, edzés már nem volt a helyszínen, baszott nagy szél, meleg. Viszonylag egyszerűen lehoztuk, nem éreztem a döntetlent sem. Találtak egy komédiába illő gólt.
József, Keita, Cisse, Ötvös, Kertészember elég gyengén mozogtak. A két belső védő esetében ez nem jó jel. Nekem az új ír srác kifejezetten tetszett, Levi jót fog tenni a csapatnak. Nagy csodákat nem láttam, nyomtuk a 2 szélről a beadásokat, ha ezek pontosabbak lesznek jönnek a gólok is. Pesic flegmasága mellett nem mennék el. Nincs olyan, hogy valaki egy ilyen helyzetben szórakozzon. 1:3 lehetett volna és gyakorlatilag edzőmeccs a visszavágó. Így azért figyelni kell, mert jöhet egy pofára esés itthon.
Kell még egy komoly befejező csatár. Úgy hallottam ezen dolgozunk.
A KL csoportban több fontos gólt lőtt. A Csukaricskinek mindkét meccsen lőtt gólt (itthon ő állította be a 3-1-es végeredményt, kinn meg győztes gól a 98. percben) + a Genk ellen (1-1). Nélküle nem lett volna 1,5 éve a KL csoportból továbbjutás + tavaly bajnoki cím sem.
Ha őszinték akarunk lenne, nagyjából ezt vártuk. A lényeg, hogy nyertünk. És még láthattunk némi pozitívumot is Levi és O Druida személyeiben. Ez utóbbi gólt is lőtt rögtön az első meccsén.
A többit meglátjuk.
A jövő héten a lényeg, hogy senki ne sérüljön meg.
A Ludogorec/ Rijeka elleni párharc 50-50% kimenetelű a látottak alapján
Nem tudom, ki mit várt a tegnaptól? Magam részéről komoly ambivalens érzések dúltak bennem, hiszen ez "csak" egy örmény csapatocska miért is kéne remegni? Aztán megnéztem az eredményeiket, alig kaptak ki otthon, talán csak egyszer, azt a cseh csapatot, ami a mi büszke "magyar csapatunkat" simán kipicsázta a kupából, verték odahaza, AEK-ról nem is beszélve. Nem voltam nyugodt, na! Bármelyik magyar kupaindulónk (rajtunk kívül) büszke lenne a listára.
Ehhez képest, a játék képe alapján tényleg csak egy örmény csapat, akiket idényeleji játékkal sikerült vernünk, de itthon több kell!