Akor figyelj! Olvasd el légyszives! De ne csak átt fusd! Azzal ne foglalkoz,hogy ,most hányan prédikálnak,telefonálj a bételbe vagy Brukylinba és meg mondják,ne vitáz ezzen!Ez a legtisztáb!Most ez a lényeg!
Dániel12
5 És én, Dániel, ezt láttam: íme, állt még ott két másik személy is, az egyik a folyóvíznek ezen az oldalán, a másik pedig a folyóvíz túloldalán.
6 Akkor az egyik ezt kérdezte a vászonruhás férfitól, aki a folyóvíz felett volt: Mennyi idő telik még el a csodálatos dolgok végéig?
7 És hallottam a vászonruhás férfit, aki a folyóvíz felett volt, miközben jobb és bal kezét az egekre emelte, és megesküdött Arra, aki időtlen időkig él: Meghatározott időig, meghatározott időkig és egy fél időig fog tartani. Amikor véget ér a szent nép hatalmának szétzúzása, mindez a végére jut.
8 Én pedig hallottam, de nem értettem; ezért ezt kérdeztem: Ó, uram, mi lesz ezeknek a vége?
9 Ő így folytatta: Menj, Dániel, mert ezek a szavak be vannak zárva és pecsételve a vég idejéig.
10 Sokan majd megtisztítják, megfehérítik magukat, és meg lesznek finomítva. A gonoszok pedig bizony gonoszul fognak cselekedni, és egyetlen gonosz sem fogja megérteni; de aki éleslátású lesz, az megérti.
India. 2009-ben hírnökök: 30717 fő, 2008-hoz 6%-os növekedés, megkereszteltek 2009-ben: 1698 fő, gyülekezetek száma: 421, emlékünnepen jelenlevők száma: 78170 fő.
Kína. Ott nincsenek hivatalosan Tanúk!
Jelenleg ennek azaz oka, hogy Kína korlátoz minden új bejövő vallást. Az alaptörvény szerint szabadon gyakorolható ugyanis az ország öt hivatalos vallása: a taoizmus, a buddhizmus, az iszlám a katolikus valamint a protestáns vallás. Ezen vallások mindegyikének hatalmas követőtábora van, bár igaz, hogy mindegyiknek megvan a Párt és Állam felügyelte hivatalos szerve. A hivatalos katolikus egyház ötmillió lelket számlál, a protestáns ennél jóval kevesebbet, a taoista és buddhista egyházak viszont több tízmilliót.
A hivatalos egyházakon kívüli vallásgyakorlatot az állam rossz szemmel nézi, szemmel tartja és ha lehet, akadályozza. Az utóbbi évtizedben ez főleg az utazás és szabad kommunikáció korlátozásában merült ki, 2010-ben például visszafordítottak egy ökomenikus konferenciára igyekvő kínai küldöttséget a repülőtérről. A kínai püspökök kinevezéséhez a Kommunista Párt jóvhagyása szükséges. Ez azonban az átlag hívőt nem döbbenti meg, hiszen a közélet minden területén ez a helyzet. Ha letartóztatásokról hallunk, általában kiderül, hogy vallási aktivistákról van szó, akik nyíltan kihívják a status quo-t, ez pedig a hitvalláson túl több politikai tabuba is belegázol.
A Tanúk nem tüntetnek és nem fognak lázítani ott sem. Nem szeretnék mélyebben ebbe a témába belemenni,de egyesek úgy tesznek itt, mind ha nem akarnak, vagy nem tudnának az ott kialakult hatalom álláspontjától.Nem csak hivatalosan Jehova Tanúi nincsenek, de sok más vallás sincs ott jelen.
Ha már Kína! Viszont vannak szép számmal mindenhol a világban, így mód, alkalom nyílik nekik a prédikálásra. Sok Kínai gyülekezet van a világon és így közvetve a Kínai népnek is prédikálunk, mert azok akik hazautaznak, beszélnek rokonaiknak erről.
5És az angyal, akit láték állani a tengeren és a földön, felemelé kezét az égre,
6És megesküvék arra, aki örökkön örökké él, aki teremtette az eget és a benne valókat, és a földet és a benne valókat, és a tengert és a benne valókat, hogy idő többé nem lészen:
Leslie! Nem azt állítóm, hogy nincsenek csak nem mindenki.
Nyílván számottevő ez a mennyiség is, de a növekedést nem csak ez határozza meg.
Ha mondjuk egy Tanú behoz egy embert akinek van családja és később ezek is Tanúk lesznek,akkor az nem növekedés, mert rokonságon keresztül növekszik a szervezet?
Mondjál nekem olyan más szervezetet, ahol nem így működik ez az egész!
Nem mindenki régi Tanú család,vannak újak is, így "kívülről" jövök is csatlakoznak szép számmal.
Leslie! Ezen az elven amit TE mondasz 10 év alatt a világ lakosságának Tanúnak kellene lenni, ha 1 Tanú évente + 1 újat hozna. De mi a helyzet a TE láthatatlan gyülekezeted növekedésével? Mi 3,2 %-unk, kézzel fogható veletek "délibábokkal" ellentélben.
Leslie! Megkeresztelkedett tanúkról van szó és nem gyerekekről.
Ismerek olyanokat akiknek a több gyerekük van, de csak egy Tanú közülük.
Vagy a növekedés nem vonatkozik a Tanú családokból megkeresztelkedet emberekre?
Leslie ha pl. a Mercedes-Benz autó gyárat nézzük, vajon ők is mint TE a növekedést úgy nézik? Szép arány jönne ki nekik is, ha az éves mennyiséget, x? 10000 db-hoz néznék az eddigi fennállásuk óta legyártott összes autót, x? milliókat. Vagyis ez arányosítva a TE elméleteddel és gondolkodással, akkor még egy fél autót sem sikerülne nekik gyártani egy év alatt a statisztikád szerint!!! :) Mért nem szúrod le őket is és vonod kétségbe a több mint 100 év eredményüket? Általában az eddig elértekhez arányosítják az újat és nem fordítna.
A 7 millió tanúhoz számolják az újakat és nem fordítva.