Ezt jó lett volna hamarabb tudni, mert a szakmunkásos kalapács reszelés után nem hittem volna, hogy mégegyszer ennyit fogok reszelni önszántamból.Engem ez meg már kiszolgál ebben az életben.
Köszi! (meg Dimmának is a telefonos segítséget). Nekiálltam csinálni egyet, egy 13*13-as vasdarabot találtam, M8-as menetet már sikerült belefaragnom a közepébe. Holnap folyt.köv, mert nem akartam magam nagyon összekoszolni, meg átöltözni sem :-)
Ez nem titok hogy hol fényeztetem A Sárváriéknál én másholis fényeztetem de az el vite a pénzt de pocsék munkát csinált le homok fujoztak és nem alapoztak egyböl rá fényeztek mint a Csepel gyárba aban az idöben a külömbség az hogy most sokkal töbe került.
Én egy 10*30-as "laposvasból" csináltam. Közepében egy M8-as menet, a szélein meg a csapágyfedélnek megfelelően két 5.5-ös furat. És kész. A dinamó hosszú, M5-ös csavarjaival teljes a cucc.
Én 700-ért vágatok kuplung lamellákat. Az kettes lemezből megy. Nem hiszem, hogy a hatos 2000-nél drágább lenne. Ha érdekel megkérdezem. Ja, és lézerrel.
Apropó, Csabared, és Bakos Ricsi! Kész vannak a kuplungok, hogyan juttassam el?
Köszönet "a hogyan szerelje ki a kezdő az alsó kifliből a villaszárakat" kommentekért. Kijött. Elég rozsdás, viszont recés volt eredetileg. Nem merem felpolirozni, mert eltűnnek a recék. Hátha nem véletlenül voltak ott. Javaslat? köszi
Úszószint beállítására.Sima plexi van kifúrva,beillesztve,ragasztva.
Ezt volt a legdúrvább megcsinálni,6mm lemezből kézzel reszeltem ki.Persze a külső-belső átmérőt esztergályossal megcsináltattam előtte.Előszőr vizes-vágóval szerettem volna megcsináltattni de miután kinyögték, hogy kb 12.000Ft lesz,megköszöntem és megcsináltam én.
De!Én így vettem,azt hittem,hogy ott a helye és felpolíroztam,lekrómoztattam, és ezek után közölték velem,hogy minek csinosítottam ki, hisz nem is látszódik.
Üdv! A mai nap termése! Mai nap vettem egy uazt! Egy öreg bácsitól vettem! Kérdi tőlem hogy nincs-e Pannóniam? Mondom van! Mondja az öreg várjak egy percet, vártam és ki hozta ezeket! Monda régen neki is volt pannóniája,csepele,jawaja. Kérdem az öregtől hogy mennyiért adja? Mondja hogy odaadja ingyen bolduguljak vele! Mondta az öreg hogy nem ennyi van még van még egy nagycsomó! Mondta hogy mennyek el egy hét múlva és összeszed megint valami! Még van neki egy 125 csepele a padláson szétszedve aztis nekem adja inyen! Az összes új kivéve a VT-5!
Szivas ez a november. Szombaton delutan riccentettem egyet, szepen telefustoltem a kornyeket, az ido csodas volt (bundabugyiban), de 4-tol toksotet volt, a lampam meg olyan f@sz@, hogy a LED-es bringalampaval is tobbet lehet latni. Foleg, ha jott szembe valaki... De igy is kiraly volt! :)
Köszi Andris! Tehát, ha jól értem nincs aranyszabály, mindenesetre leírom, hogy az enyém milyen:57.3.havi zöld, a tankon 2db szárnyasmatrica, világítósablakos kmóra, csíkozatlan sárvédők, fehér markolatgumik.
Szerintem ez megint egy olyan téma amire nem lehet ráhúzni a skatulyát! Volt ilyen is és olyan is.Ami szerintem mérvadó lehet talán ,hogy a csepel de luxe matricával készült motorok puritánabbak voltak.2 matrica sárvédő csík nélkül.A szárnyas matricás motorok pedig díszesebbek voltak, 5 matrica plusz csíkozott sárvédő. Ez megint nem szentírás ,mintahogy a Pannoniák esetében nem is lehet semmit annak venni, hanem csak egy megfigyeslére alapozott vélemény.
Sajnos személyesen még nem volt szerencsém az "öreghez" , csak ezzel a TLT-vel kapcsolatban kutakodtam és így találtam meg a motorját, ill. a képét és a róla szóló cikket.:((
Szia Andris! Elsősorban Neked, illetve a témában járatos Kollégáknak szánom a következő kérdésem. Behatárolható-e, hogy 57-ben a zöld TLT-ken mikortól használtak a sárvédőn csíkozást. Ugyanis egyes gépeken van csík, míg másokon nincs!? A kék könyvben van egy kép, amelyiken 3 motoros van(az egyik a Pacsai Pista bácsi), azokon a motorokon van csík (1957.május), míg nekem van egy eredeti (57. márc.) azon meg nincs, de tudok egy másik gépről is, (egy debreceni gyűjtőnél, Méray motorokkal foglalkozik) szóval nála van egy eredeti és azon sincs, ha jól emlékszem az 57.februári. Köszi!
Most lehet, hogy sokan megköveznek. Személy szerint én a gyakran nyagatott csavarokat imbuszra (belsőkulcsnyílásúra) szoktam cserélni. Hogy miért? Mert kisebb szerszámkészlet elég. Pl a folyton az övemen lévő Leatherman szerszám kiegészítve bitekkel, meg egy gyertyakulcs, oszt' szevasz.
Persze nekem nem restaurált, hanem "használatos" gépem van.
A rozsdamentes kötöelem jó pl uszodatechnikánál, de Pannóniához nem való ! (arról nem is beszélve, hogy a csak 7-es szilárdságúak) A 8.8 szilárdságú csavar alkalmazása alap, persze 14-es és 11-es fejjel, felirat lecsiszolva, horganyozva. Mikortól volt szabvány - csavarváltás? 70-es évekbeli P tipusokon sok gyári 10-13 csiv csavart láttam már.
Bocs de a szerelésnél én mindig rozsdamentes ,vagy nagyobb szakítószilárdságú kötőelemeket használok. A késöbbiekben sok kellemetlenségtől megkíméli magát az ember. Ez a metrikus hozzászóláshoz passzol.
Kérdésem lenne, mivel megnéztem a honlapot, hogy egy kormány, 2 kipuff, két kerék, lengésccsillapító /stb. szóval ami egy Pancsin krómozott/, kb. mennyi lenne krómoztatni? Szeretném a motorom szépíteni!
A hétvégén nagyon érdekes tapasztalatra tettem szert:
Mindig utáltam a blokktömítőpaszták eltávolítását. Teljesen lekaparni késsel nem lehet, csiszolásnál, meg félek, hogy az anyagból is sikerül egy kicsit kikapni, akkor meg kész a tömíthetetlenség. Leszedni viszont kell, a jó illeszkedés végett. Teljesen véletlenül azonban rájöttem, hogy az általam használt pasztákat oldja a Polinox-R (ez a "környezetvédő" kromofág) nevű festéklemaró szer. Nem kell semmi csiszi, elég rákenni, 5 percre rajtahagyni és letörölni.
Hát igen a látszat kicsit csal. Ezen is lesz faragnivaló, bőven. Ami nem látszik, az a dugattyúk hiánya, illetve az, hogy a berugókar lenyomásakor, csak a visszahúzó rugó ereje jelent némi ellenállást. Eredetileg, persze nem a gyári állapotra gondolok, a motor tele volt aggatva mindenféle indexekkel és relékkel, volt rajt egy fejidom, és a kipufok végébe furulyák helyett rakétahajtómű jellegű tölcsérek voltak szerelve.
Az első sárvédőt már én szereltem fel mert ami rajt volt eléggé ki volt könnyítve.
A bowdenek, ugyan megvannak, de majdnem mind cserélendő. Elektromos vezetékelésnek, nyoma sincs a motoron, úgyhogy van feladat és gyűjtögetnivaló is rendesen.
Na sikerült! Már régóta érlelődött bennem a kérdés hogy a Mátra miért nem képviseltei magát topic formájában. Hát most megtettem a kezdőlépést.Kérek mindenkit hogy ha érdekli a téma látogassa az újMÁTRA fórumot és segítsen hogy ne egy halott próbálkozás legyen.
Ezt szerintem senki nem tudná megmondani.A Szentesi téma elég misztikus és feltáratlan. Szentesi József lakatosműhelyében egyedi oldalkocsik készültek.Valaki betolt egy szóló motort és rendelt rá egy oldalkocsit.Nincs szinte két egyforma darab.Az enyém még olyan aminek a kereke sem rugózik.Ha valakinek vannak aneten eddig még publikálatlan fotói Szentesioldalkocsiról vagy Mátra 100-125 ötről azt engyon szivesen venném megosztaná velünk.Most a Mátra foglalkoztat nagyon,de az kb egy ugyanilyen a korra jellemző kavalkád.Nagyon izgalmas összerakni a mozaikot .
Jujjdeszépidő volt ma, a P21 pöcc röff riccent, mentem is vele egy kört Sóskúton két köbméter favágás közben. Hazafelé -már autóval- láttam hogy más sem tétlen, az alsó rakparton Frundsberg szaki jött szembe méltóságteljesen teljes harci díszben gyönyörű 100%-os állapotban a P10 nyergében csak úgy ragyogott rajtuk a szinte már decemberi nap! Májusban meg még fagyni fog ha így megy ez tovább.
Bocsanat, pontatlanul fogalmaztam, termeszetesen egy pillanatig sem gondoltam, hogy akar 13-as, akar 17-es a csavar. Jol megkaptam az alapfoku kepzest gepesz letemre! Ugy kell nekem! : )
Alabb kozlom az eredeti mondatreszletet helyesen :
"Az also kifliben levo ket csavarrol anya lecsavar (ha jol emlexem 13-as kulcs kell hozza)"
Persze nem jol emlekeztem, mert 17-es kulcs kell hozza, tovabba...
Más:Valaki megtudná mondani,vagy esteleg mutatni,hogy milyen lámpa való a Pille típusú Pannónia utánfutóra?Esetleg van valakinek egy felesleges?
Ja,és ugyanez a kérdésem Szentesi oldalkocsinál is.4 napja kerülgetek az udvaron egy Szentesit,de mindig a sírás jön rám,amikor a hátsólámpáját meglátom,mert valami Istentől elrugaszkodott,technikai antitalentum ráoperált valami teherautó hátsólámpát az amúgy teljesen hibátlan,és szép állapotban megmaradt Szentesire.
A hengerfej merevítő villa a hengerfej és a váz közé megy. A vázhoz M6-os csavar rögzíti. A hengerfejen a két hátsó hengerfej rögzítő anya FÖLÉ kell tenni, és a tőcsavarokra újabb két anyát felcsavarva rögzíteni. Ezért hosszabbak a hátsó hengerfej tőcsavarok az elsőknél. Ha megpróbálod közvetlenül a két hátsó hengerfej anya alá bebirkózni, garantáltan megbántasz valamit.
Nem 17-es. M10-es és ha az M10-es csavar hatlapfejű, akkor 17 mm a laptávja, tehát 17-es kulccsal lehet meghúzni és/vagy lazítani. A csavarok méretét mindig a menet átmérője szerint határozzuk meg, az M betűt pedig azt jelzi a szabványok szerint, hogy menet van rajt.
Saját tapasztalat:a felső villaszár alsó végét fogd satuba(puhapofák közé) vízszintesen,majd alapos rozsdamaró fújása után mozgasd az alsó villakiflit előre-hátra.Lassan el fog fordulni ,utána már ki lehet mozgatni a villaszárat a kifliből.
A blokkmerevítő szerintem egy szerelésnél lemaradhatott a motorodról!
Az enyem mocskosul ossze volt rohadva. Adtam a resnek csavarhuzoval (alulrol, mert mashogy nem is fertem hozza:) A kiflinek nem lett kutya baja sem. Viszont a villaszar csak csofogoval csavargatva jott ki...
(Mellesleg tenyleg 17-es, de rovid a memoriam! : )
Áztasd be egy napra csavarlazítóba egy napra. Sajnos beszokott oda rozsdásodni, bizonyára sohasem volt szétszedve. Alulról üss a kifli résébe combos csavarhúzót vagy más éket. Nem törik el nem az a fajta. A teleszkóp felső felére tegyél vastag aludarabot azt üssed. Én műanyagból esztergáltam kiütőt.
Hol fényeztetted az alkatrészeket? Mennyire jött ki? Nálam is egy teljes fényezési projekt lesz. Köszi Ha gondolod, írd meg magánban, másnak nem árulom el :-))
Gyorsan összerakhatom még. :-) A kifliben a szórítócsavarok már rég kint vannak, mert józan ésszel is valahogy így kellett szétszedni. Ezek után a telók meg sem mozdulnak. Nagyon ütögetni nem merem, mert elb...m a végeket. Próbáltam már feszzegetni a kifli bevágásait is, de félek, hogy törik. Beáztassam esetleg valamibe? Fújkáljam tele csavarlazítóval? Az érdekes az, hogy eddig a motor szétszedéséhez nem kellett csavarlazító, mert minden könnyen oldható volt.
Hát el vagyok keseredve,mi ez a sok szarság?ennyi OFF-ot még nem olvastam nem tom mért kell folyton rivalizálni mz-pannónia,miatt szerintem itt sokan komolyan is gondolják még ha el is viccelik mindegyik jó a maga nemében:)
szerda óta szopok az emzével lassan már felgyujtom!:)
Egy kis csavarlazító spray megteszi a hatást..........ha mégsem, akkor az alsókifli felsőszárat befogó részének a belső felén van egy bevágás és azt nagyon finoman próbáld meg valami szerszámmal óvatosan kissé kifelé feszítve nyitni.......vigyázz, mert az alu nagyon könnyen sérülhet.
hát.. az a 13-as lehet 14-es is :) mivel azt egy 8-as csavar fogja, amikhez anno 14-es fejű anyát használtak. (ill a hatszögfejű csavarok is 14-es fejjel készültek)
Az also kifliben levo ket csavarrol anya lecsavar (ha jol emlexem 13-as), ket csavar kivesz, felso villaszar kiflibol "kivesz" (a gyakorlatban valszeg utogetni kell egy kicsit), ezutan (ekozben) a lemezboritas szepen leesik magatol, ha nem vagy resen. : )
Több helyen láttam árulni a vaterán Pannoniához blokklemezt/hegerfej merevítő lemezt. Joe által összerakni kívánt T5 alkatrészek között is láttam. Az én T5-ösöm szétszedése közben viszont ilyet nem találtam. Ez hova való?
Az alsó kifli szorító (biztosító)csavarjait kilazítod és a felsőszárat csavarva kihúzod, aztán a lemezborítás lejön. Nem kell hozzá, azaz van egy gyári kiütő, de neked már nincs miből kiütni a felsőszárat! :-))
Hilfe: Hogy lehet a felső villaszárakról a lemez borítást levenni? Az alsó szárak már kint vannak, a felső kifli szintén. Ami még egyben: alsó kifli+lemezborítás+felsőszárak. Kell valami speciális szerszám hozzá?
Héjj srácok!!! Ugyan nem vagyok itt minden nap, de jó helyen járok, vagy eltévedtem??? Visszanézve látok nehány nicket, akik úgy gondolják, ők szarták a a "spanyolviaszkot"... Csak megkérdezném: ha ez Pannónia topic (márpedig szerintem annak indult, és ennek is szeretnénk fenntartani) miért nincs egy "ember" sem aki a "nemidevalókat" elküldje melegebb égtájakra??? Hű..., még igazán vissza sem néztem és nem is tudom merjek-e...
Aki veszi a fáradtságot és szépen megcsinál eg motorot, az miért nem néz utána hogy milyen ülés való rá? A hátsó hányinger sárfogó gumiról nem is szólva...
Gyerekek ,emlitettem hogy tegnap kitoltam a gépeget és jön pár barátom és kicsit motoroztunk.:-)
Nem egy ifjonc banda kicsit már azért korossabb emberekről beszélek. Ezer éve nem ültek motoron. Van egy Pancsim és egy nem Pancsim.:-) Érdekes hogy mindenki csak a Pancsit akarta kiprobálni.:-) Felültek az Öregúrra elindultunk, én a nem Pancsival kisértem őket. Hát azt az arcot érdemes lett volna fotozni. Volt olyan aki elhozta az Öregapja sisakját és abban robogot csak a kor hűség kedvéért.:-) Az arcukon pedig földöntúli boldogság sugárzott, vigyorogtak mint a fakutya.:-) Erről beszéltem a multkor az MZ-seknek a Pannónia az Pannónia a többi az csak motor. Ha valaki felül egy ilyen csodára az ráérez arra amit más motoron soha nem érezhet. Persze minek beszélek nektek erről ,Ti tudjátok miről beszélek. Tudommár azért írtam le mert sok MZ-s is olvassa a fórumot.:-)
A veteránvizsga nem jelent műszaki vizsgát, tehát nemcsak lehet, kell is mezei vizsga. Ha nincs papírja a gépnek, akkor az eredeti tulaj, vagy annak meghatalmazásával te kérheted a forgalmi újbóli kiadását (halott tulajnál az örökösöknek póthagyatéki eljárás, ha a motor nem volt benne a rendesben). ha nem tudod, ki a tulaj, akkor veszel egy papíros vázat, blokkot, és annak felhasználásával csinálsz egy gépet. Harmadik variáció a veterán minősítés. Sok pénz kell hozzá, mert restaurálni kell a motort.
Urak, nemtudja valaki véletlenül, hogy lehet forgalombahelyezni egy pannoniát, aminek(akinek) nincs meg a forgalmija? Nem veteránvizsgára gondoltam, hanem simára, egyáltalán lehet pannoniára mezei vizsgát kapni?
Nagyon valószinű hogy legalább 100évig fogok élni,de lehet hogy tovább is. Már ha a munkát nézem, csak sajnos ,mostanában kezdek rádöbbenni ,hogy nem vagyok már 20 éves. Kicsit itt is ott is fajdogál, és valahogy nem bírom a hajszát sem úgy mint régen. Lehúzok 14-16 órát a melóban és már nincs kedvem haza vezetni ,pedig régen megsem kottyant 100-200 Km-er.:-( Ez van.:-( Aztmondják mindenki olyan idős amennyinek érzi magát. Én akkor nagyon fiatal vagyok ,épp hogy elhagytam a pelenkát:-) ,csak sajnos a testem más mond. Persze lehet hogy nem is olyan soká ismét lesz pelusom.:-)
Á, dehogy ,csak nagyon felpörögtek az események. Az idő meg már nem nagyon kedvez az ilyen koca motorosoknak mint én.:-) Miota a börzéről hazajöttünk, be sem inditottam az Öregúrat.:-( Ma is csak azért tervezek egy kis kiruccanást ,mert vendégeim lesznek ,és az egyik barátom ,nagyon Pancsi mániás, és igértem hogy mehet a géppel ha összejön. Persze ha sokan leszünk akkor már lőtek is a motorozásomnak, mert nem hagyhatommagukra a többi vendéget.:-) DE ha csak ő jön ,meg a lányok ,akkor mi elmegyünk a két mocival kicsit gurulni, a lányok pedig hagy pletyizzenek.:-)
Vagyok ám néha, csak jelenleg meghalni sincs időm mostanság.:-(
Most is csak el akarom újságolni az őrömhírt.
Ma kivételesen nem dolgozom, és így gyorsan kitoltam a motrokat. Jön egy barátom elmegyünk egy kisssebb karikára. Ja igen a Pancsi simán röffent de a NEM Pancsinak most töltöm az aksitját ,igaz Ő nem is ment talán kétszer a nyáron vagy 20 KM-ert cuzamme.:-(
Épp tegnap néztem meg a az a kunmadarasi dvd-t, amikor még a P20R volt. Hát az is szemét dolog volt, hogy a emcettesek még videózni sem engedték a technikát...
ezért most mi is jogosan mehetnénk át 200hozzászólást elbaromkodni... de valahogy mostmár egyre kevesebb kedvem van még a topicjuk olvasásához is.. (sőt lassan már a szocin átlagban több értelmes hozzászólás lesz mint itt)
Érdekes ,kunmadarason meghúzták magaukat a HÍRES mcettesek mikor a legjobbjuk is körönként kapott 10 másodpercet tőlünk. Emlékeztetnék rá hogy nem P20-al voltunk hanem Ölbei szavai szerint egyfejűvel.
hmm mennyire sürgős? ha nem nagyon akkor szvsz várd meg az első tavaszi börzét... (féklámpakapcsolót simán be lehet rakni összerakás után is) ha nem akkor szerintem Fóti Gyulánál biztos találsz olyan alkatrészt amire szükséged van
Ja lehet. "Nem értek a lovakhoz." Na szóval ott leszek abban a kavicsos parkolóban (valahol az Ady iskola, zsinagóga, OTP háromszögben) fél hatkor délután.
Figyi ha még mindig nem kell, el tudnád hozni azt a kompresszort, amit még Pápán szereztél a Kiss Gézától? Meg szeretnék nézni rajta egyet s-mást.
Azért azon el lehetne gondolkodni, melyikből van több, ha nem is az utakon, de úgy általában. Mondjuk az egyenlő esélyek jegyében zárjuk ki a 75 utáni gépeket.
Mily festői kép, mikor tavasszal a harmincas emzés az egészséges izületeiről ábrándozik, miközben az ablak alatt Pannóniák hada viszi gazdáikat a hétvégi túrára.
Nemtom azt figyeltétek-e hogy a piramist ha a 100% ot vesszük a tetején vannak a pannoniások (urak) :D max 10% (?) aztán a fégesse az alján...az talán olyan 60% ...azok vagyunk mi...férgek..ed sokan vagyunk :D
Jah...ezt irtam az elözö hsz-be amit nem kültem el..Hogy pannoniát miért nem látok soha az utakon? Esetleg az hétvégi motor? dehát akkor hétvégén hol vannak? nemétem :D
Lehetsz a piramis csucsan.. oszt majd jol legyalogolsz a patakhoz, ha szomjas vagy..:))
Mi viszont MZsek, nem a piramis csucsan elunk.. hanem a tag reteken, a gyakni valo fehercseledek kozt... es igen... 2 labon, es 2 kereken..:)) Nem farao modjara egy emeleti sotet, budos lukban......
tudod, nálunk az MZ-s társadalom 0,2%-a fórumozik rendszeresen, inkább motorznak mint neteznek. Ellenben Ti, csak itt tudtok létezni, és ábrándozni a motorozásról :P
a pirmis, az egy temetkezési hely. ott csak holtak vannak. a piramis alatt meg földd van, abban meg ha még csak férgek is, de legalább élőlények élnek :P
szerintem részemröl is ennyi márol. Ez egy kis izelitö (bár még annak se mondhato) de asszem ha legközelebb szarni jön valaki innen az MZ forumra akkor megint jövünk. Lehet kicsit többen :D na joccakát minden pannisnak meg tüncisnek meg az MZ-s uraknak. :D na császtok :) jo moka volt ez az este is
Kálmán!!! Holnap reggeltől 3-4 ig, vasárnap egész nap itthol vagyok! Úgyhogy jöhetsz! Ja ha nincs kedved sokat kocsikázni, akkor nekem az is jó ha csak zegig hozod, mert szombaton hatra megyek zegre. Ha az utóbbi jó akkor arra még rákonzultálunk....
:D nahát, ezt pont egy pancsis mondja :) pedig ált ti vagytok olyan merevek mint a ruszki öbtöttvas kazán :D. Najo, én mára sztem befejeztem, harag nincs, vegyétek poénra, csak ne egyoladlú legyen a dolog mindig. Joéjszakát!
Jahh hát igen, MI FOGADJUK EL ÖKET OTT ÉS POFÁZZANAK, MI LEGYÜNK BARÁTSÁGOSAK TI MEG ITT A 2HSZ UTÁN LEUGATTOK MINEKET? tI VAGYTOK AZ URAK? mOST KÖPJEK EGGYET? JAH NEM MERT ANNYIT NEM ÉR...MEG MÉG AZT HINNÉTEK NEM VAGYOK UR.
És azt se felejtsd el, hogy míg mi megtűrjük őket nálunk, akármirpl tárgyalnak, segítünk is nekik EGYTŐL EGYIG addig itt olyan guszutstalan módonel tudják hajtani az embert, amilyet még ezen a szaros nem láttál...
A faszság nem ez már bocs... Hanem amit a ratyik csinálnak a MI topicunk-ba. Ha ti is (jo Te nem, nem is személyre szolo ez most) baszakodtok a milyénkbe akkor mi is itt. ennyi. Kölcsön faszság visszajár. :D
Ha már klasszikus történetek akkor had említsem a Pál utcai fiúk után a Kiskakas és a gyémánt félkrjacárt. Urak vagytok a szemétdombon, akárcsak a tarajos.
"Szívd fel begyem a sok elhullot 6-os csavart, ami kiesett az etz-ből!"
uhhh. Most még a kétbetűst (gondolhattam volna a wc-re is, bár az a mondat trágyát képező másikkal szemben felettébb hasznos) is megsajnáltam. Részvétem neki
Császtok! Uj vagyok itt, volt már sok motorom, de még panni nem sok. El tudnátok magyarázni hogy mi a külömbség a TL és TLF között? Biztos volt már itt rola szo de nincs kedvem vissza olvasgatni..bár nem volna sok csak nincs kedvem látom nem nagyon pörög a topic. Üdv
A megvásárolt áruért nem tudsz hitelkártyával fizetni. Utalsz vagy Paypal. Igaz a Paypal-hoz bankkártya kell. A szállítási módot és annak az árát vevő határozza meg, lehet posta, DHL, stb. Itt kell óvatosnak lenni, licit előtt érdemes megkérdezni az eladót, mennyi a fuvardíj. Lehet bukni az utaláson is, mert bár elvileg EU-n belül ingyenesnek kellene lenni, a magyar bankok nem kevés jutalékot számítanak fel. Mielőtt valaki belefog, járja körül alaposan a témát,ez nem a Vatera, utólagos alkudozás nincs, viszont a licit lezárása előtt is tudsz érdemben kommunikálni a partnerrel. Ha valaki csak alkalmanként akar valamit venni, szóljon nyugodtan, licitálok neki (német nyelven), eddig 97 sikeres licitem volt, meg sok száz sikertelen, van némi tapasztalatom. Viszont azt kérem, legyen határozott elképzelésed arról, hogy mit ér meg a holmi, mert ez nem alku, hanem licit. És főleg nem velem kell alkudozni, mert én szívességet teszek.
Nem tudom pontosan megmondani, de nem csak az eladási ártól függ, hanem attól is, hogy milyen szolgáltatásokat kérsz és mennyi az induló ár. Jó nyelvtudás nélkül nem egyszerű.
Most regisztráltam az oldalon,majd postán küldik ki az aktiváló kódot,csak annyira azért nem tudok némtűl,hogy ezeket a jogi faszságokat megértsem és különbenis meguntam az olvasgatást,szóval a lényeg,hogy mennyit kell fizetni nekik az eladás után(hány %-ot vesznek le)
sziasztok maradt még egy két alkatrészem panoniákhoz olcso pénzért eladnám őket nem akarok üzletelni vele budapesti vagyok pl kerekek hengerek és sok aproság hivjatok mi kell es megnézem van -e . köszi tel 06202551564
Vettem egy hó csúszkát a gyereknek. Időben kerenék hozzá egy kicsit havas lejtős tavat ahol nem sk a vízalatti áramlás kicsi az árapály mozgás és nem nagy az ár-apály külömbség. :-))
Jó lenne ha sekély vizű is lenne mert nincs mentő felszerelésünk. Ha valaki tud ilyet a közeében szólon mert nem tudom hol fog szánkózni a gyerek:-))
Értem. Akkor teljes t5 jó állapotú blokkot keresek, maximum ezzel a blokkal megy vizsgára kihajtás nélkül (számok stimmelnek a forgalmival), s utána blokkcserével működhet a kmóra is. Van valakinek ötlete, hol tudnám az öntvényre a fület (ami nincs meg) visszahegesztetni? Köszi
A növényeid egészségesek, de nem tudod elszívni őket. Több kaja van a hűtőben mint sör. Reggel nem lefekszel, hanem felkelsz. Meghallod a kedvenc zenédet a Sláger Rádióban. A hírcsatornát nézed. A barátaid megházasodnak és elválnak, nem pedig összeállnak és szakítanak. A nyári vakáció három hónapról három napra zsugorodik. A farmer és póló már nem számít rendes öltözéknek. Te dörömbölsz a falon, mert a szomszédban bömböltetik a gyerekek a zenét. Idősebb rokonaid a füled hallatára disznó vicceket mesélnek. Nem tudod, mikor zár a Mc' Donalds. A kocsid biztosítása csökken, de a havi részletek nagyobbak. A kutyádat kutyakonzervvel eteted, nem hamburger maradékkal. Megfájdul a hátad, ha a fotelben alszol. Nem szunyókálsz délutánonként. A vacsora és a mozi maga a randi, nem pedig a bevezetése. Nem gumiért, hanem aszpirinért mész a patikába. A reggelit reggel eszed. Továbbra is a számítógép előtt ülsz egész nap, de nem játszol. Ha egy ismerősödnek gyereke lesz, nem szörnyülködsz, hanem gratulálsz. Kétségbeesve keresel ezen a listán legalább egy jelet, ami nem igaz rád és amikor nem találsz, vigyorogva elküldöd a barátoknak, mert tudod, hogy ők se találnak...
KERESEk: T5-höz féklámpa kapcsolót, újat, vagy jót. Gyújtás oldali blokkházat szintén jót (az enyémből letörött az előző gazdinál a kmóra kihajtás tartó fül). Budapest, s környéke előnyben, nem baj, ha nem arany árban :-))
Sárospatak mellől írok.De mint írtam,abban a 3 megyében elég mobilis vagyok! Megköszönnék egy pár emailcímet,meg ilyeneket,infokat stb. Az én címem: markovicsadam@gmail.com
Én azt sejtem,de nem tudok egynek sem a nyomára akadni.Teszi ezt nagy valószínűség szerint,hogy nem nagyon van ismerettségi köröm,ezért szeretnék itt kérni ilyet,hátha.De örömmel veszek minden új infot,emailt,stb-t.Előre is kösz mégegyszer!
Kérdésem lehet unalmas,már utáltok engem,de még mindig keresek üzemképes TLF,T5-ös Pannoniát,jó lenne ha a Borsod-Szabolcs-Hajdú régióban lenne valahol!Ha tudtok valakit,akinek lenne(eladó persze...),azt megköszönném!
Huhhh, na az eszt srac most eleg eroteljesen egy Kulit nezeget... a vaterarol. Nemtom hogy akarja kivitelezni a dolgot. Egyaltalan tud vele valamit kezdeni az itteni papirokkal... vagy papir nelkul? (Csak mert ezzel nyaggat... no de ezt neki kellene tudnia, hogy naluk milyen szabalyok vannak a forgalomba helyezesre). Arra emlekszem, hogy pl. Subaru Iminek nem kellett papir a Kulihoz, mert Japanban azt se tudtak mi az... :) Ennek ellenere kapott ra forgalmit, ha jol emlekszem.
Dumaltam a sraccal parszor (bar en mintha ugy emlekeznek, azt mondta T5-ot vitt ki labon... az ut utolso reszet kenytelen volt fuvarral megtenni, mert - ha jol emlekszem - elszakadt a primer lanc). Azert remlik T5, mert meg mondta is, hogy ott mindenkinek "szines" Pannoniaja volt, es hogy mindenkeppen akart egy feketet.:)
Na itt ezen az oldalon a legalso kepeken megtalaljatok az eszt kollega oldalkocsis T1-eserol a fotokat. Ez valami hirdeto oldal, innen vette 3 honapja. Egeszen egyben van a masina. Nezzetek mar meg ti is, hatha talaltok valami bibit.
Na, visszairt Esztorszagbol a srac. Sajnos fotot meg nem tudott kuldeni a vasrol, mert melohelyen van, es ott nincs rola kepe, legalabbis ezt allitja. Azt irta, hogy 3 honapja vette es azota teljesen belehabarodott a technikaba. Akar egy masikat is.:) Mondjuk kemeny faba vagta a fejszejet, mert TLB-t szeretne... majd ha megtudja az arat, lehet, hogy lemond rola... vagy fene tudja, lehet, hogy megsem. Meg Motorkuli utan is nagyon kacsintgat (Magicman, elado meg a tied? Lehet, hogy akadna ra egy jo vevo:) Ja igen, a kormanyzaron kivul kellene neki egy OK3 hatsolampa is... ha esetleg van valakinek, probaljunk meg segiteni neki.
megmelegedett a szívem mikor megtuttam hogy egyik jóbarátom ki egyben munkatársam is,hozzájutott egy 1954-es pannónia TL-hez, és egy 1960-as pannónia TLF DEluxe-hoz. a TL az kb. 20 éve, a TLF pontosan 15. éve nem járt....
mindkettőt garázsban tárolták, igy némi rozsda és rengeteg rengeteg por és mocsok rakódott rájuk.
sajna darabokban érkeztek haza utánfutón...--mer szarrászét voltak szedve---
Ráutaló kérdésem nem nagyon lenne, csupán megszeretnék tudni "mindent"
erről a 2 ő típusról, és hogy pontosan mi különbség van a TL és a TLF között.....?
En egyszer vittem komplett blokkot vonaton (Satoraljaujhely-Szerencs viszonylatban... alig birtam feldobni a peronrol:), egyszer meg bontva, ket harom taskaba szetpakolva tavolsagi buszon... volt olajszag rendesen, hehe. Fiatalsag, bolondsag.
Miért ne? Vagy motoron michelin babaként gumit szállítani mint Barnabácsi, de én is úgy szállítottam. Sárvédőket tankot, lengőkart, is tömegközlekedéssel kellett homokszóratni meg csíkozni vinnem, ja meg a kerekeket is úgy vittem, és viszem haza. Szóval vázat vonaton, az sima ügy :D
Aham, en is arra tippelek. Csak mert most keresett meg emilben egy srac (szerencsere angolul irt es nem esztul:), hogy latott itt a forumon az egyik hozzaszolasomban egy kepet Pannonia kormanyzarrol. Erdeklodott, hogy mit tudok rola, elado-e, stb... esetleg tudnek-e neki segiteni, mert a T1-es Pannoniajaba kellene. Irtam neki, hogy mar elkelt, de talan megprobalhatok keriteni neki egyet. Persze kertem, hogy kuldjon kepet a geprol, meg irjon par sort, hogyan kerult hozza, stb. Kivancsi vagyok, valaszol-e. Szoval nemzetkoziek vagyunk. (Amugy elobb hivta fel Narbondel szaki a figyelmemet, hogy meg a youtube-ra is betortunk Lacikanak koszonhetoen.:)
Milyen igaz... mondjuk a Hacsek es Sajo az legalabb vicces volt. Ha ezek a hozzaszolasok is azok lettek volna, akkor talan en is inkabb rohogtem volna, minthogy leugassam.
Hagyd már Andris! Ezek ma mind "tréfarépát"reggeliztek! Erről a vitáról egy Hacsek és Sajó idézet jut eszembe! "Én vagyok a hülye, hogy szóba álltam magával!" :-))))))
Mindig annak van a legnagyobb szaja, akinek inkabb hallgatnia kellene... akkor talan nem egetne magat ennyire. Mindegy, ez egy szabad orszag (?), mindenki oda es azt ir, amit akar. Vagy nem? :)
(Egyebkent valoszinuleg ma tetoztek nalam az elvonasi tunetek... pedig meg hol van a tavasz? Picsaba...)
énmeg leszarom ki mire vevő, és ki mire nem. amúgyis ne vásárolj nap van, úgyhogy ne legyél vevő semmire :D ezek vagytok. nálunk lehet csinálni a show-t de ha már átjön valaki és csak azt kapjátok amit mi is akkor rögtön kitör a botrány. na abbahagyom, de nem azért me megilyedek pár nyócbetűstől, csak mert mi úriemberek vagyunk :):P
Nem veszed eszre, hogy nem vagyok vevo a hulyesegeitekre ma reggel... huzzatok a sajat topicotokba az ilyen idiota hozzaszolasokkal... vagy nojetek fel. Pocsom.
ÁÁáááá! Tudjátok, hogy miért tolakodtak ide ezek a kis huncutok? Ma "Ne költs semmit" világnap van, ezért hát átjöttek ide, mert a Pannóniára nem kell költeni semmit, mert úgy jó ahogy van, ellenben a (kétbetűs), hát................ :)))))
Vaskukactól kérdezném,hogy hazaértél e a pannonia vázzal sikeresen,illetve,hogyan tudtál vele közlekedni a vonaton?amugy szerintem észre sem vették,hogy van nálad valami:)
Nem, nem! A "gyerek" nagyon rendbe tartotta a motort (autó/motorszerelő a szakmája). Amikor eladták Ráckeresztúrra, onnantól kezdve még több tulajdonosa volt, gondolom ők tettek rá még kb. 3 réteg festéket, meg stb... Szóval a "gyerek" vigyázott rá, ameddig tudott...
Ma megkerestem a TLF-em forgalmijában szereplő utolsó tulajdonost. Sajnos már csak a fiával tudtam beszélgetni, mivel az idős bácsi már kilencvenvalahányban meghalt. Azért néhány fénykép előkerült, ilyen volt:
A lengővillát kivettem, kereket szintén. Viszont nem tudom, hogy vegyem le a lánckereket. Ki kellene húzni valami csőtengelyt, de hogy? A bakelit persely alatti zegergyűrűt már kioperáltam, de ennek ellenére meg sem mozdul semmi.
Vki megtudná nekem mondani hogy a T5h alsó és felsővillafejhez...kormánykiflikhez.. milyen golyók tartoznak(hány darab?).....vagyis milyen méretezésű csapágyat kell vennem... hogy a golyók jók legyenek belőle?Vagy ha beviszem a golyót akkor tudnak olyan méretű csapágyat adni?Amiből kiszedném a golyókat...Mert hiányzik 2-3db-om:((
Na de hülllén fogalmaztam...remélem azért vki csak megérti a kérdésemet:)